Thursday, September 15, 2016

Γεωπολιτική της Μεγάλης Ελλάδος



Μία ανερχομένη δύναμη ξεκινά την πορεία της προς την επικράτηση, απορρίπτουσα το εννοιολογικό και ιδεολογικό πλαίσιο του εχθρού. Αν η Ελλάς θέλει να καταστεί μεγάλο και ισχυρό imperium, πρέπει να ξεκινήσει με την απόρριψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως κατευθυντήρια αρχή της εξωτερικής της πολιτικής.

Συγχρόνως πρέπει να εξέλθει απ' όσους διεθνείς οργανισμούς υποστηρίζουν την φιλελεύθερη δημοκρατία ως το μοναδικό νόμιμο καθεστώς, και να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς που θέτουν πάνω απ' όλα την εθνική κυριαρχία.

Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την Μεσόγειο, την Μικρά Ασία, την Βόρειο Αφρική, και την Ευρώπη ως ένα ρευστό, ανταγωνιστικό, υπό διαρκή αμφισβήτηση γεωπολιτισμικό χώρο(contested geocultural space).

Δεν αναγνωρίζουμε σταθερά σύνορα. Υπάρχουν σύνθετα, μετακινούμενα, αμφισβητούμενα, θολά, και γκρεμισμένα όρια (complex, shifting, contested, blurred, and shattered boundaries), τα οποία αντανακλούν τα αποτελέσματα του διαρκούς στρατιωτικού, δημογραφικού, και πολιτισμικού ανταγωνισμού.


Σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 20:00μμ, Αιόλου 102 και Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στην στοά, αριστερά στον ημιόροφο, στην αίθουσα του ομίλου «Απόλλων» των Ελλήνων Οικολόγων, θα γίνει ανοικτή εκδήλωση με θέμα την Γεωπολιτική της Μεγάλος Ελλάδος.

No comments:

Post a Comment