Friday, September 23, 2016

First principles, Clarice. Read Marcus Aurelius



         

Όσοι δεν είδαν το βίντεο της τελευταίας ομιλίας για το Grexit, αξίζει να το δούν όχι επειδή είμαι ο κύριος ομιλητής, αλλά για να συνειδητοποιήσουν οι θεατές το τεράστιο λάθος που κάνουν αρκετοί συμπολίτες μας με το ευρώ και την ΕΕ.

Αρκετοί Έλληνες διαμαρτύρονται για την λαθρομετανάστευση, για την μαζική πτωχοποίηση του Λαού μας, για τα μνημόνια, για τους προδότες πολιτικούς, για τα καθεστωτικά μμε, αλλά λίγοι, πολύ λίγοι δυστυχώς, καταφέρονται κατά των βασικών παραδοχών και των βασικών αντιλήψεων πάνω στις οποίες εδράζεται η πολιτική των εχθρών του Ελληνισμού.

Πολλοί Έλληνες εστιάζουν στις ενέργειες της κατοχικής κυβερνήσεως Τσίπρα, ή στις συνέπειες των μνημονίων, αλλά δεν εστιάζουν στις θεμελιώδεις ιδεολογικές και ηθικές αρχές των εχθρών μας.

Με αποτέλεσμα αρκετοί Έλληνες να μιλούν κατά της λαθρομεταναστεύσεως, αλλά να μην πλήττουν την βασική του αρχή, που είναι τα λεγόμενα "ανθρώπινα δικαιώματα". Να μιλούν κατά των μνημονίων, αλλά να μην πλήττουν την έννοια της "ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς". Να μιλούν κατά του αφελληνισμού της κοινωνίας μας, αλλά να μην πλήττουν την βασική αρχή της ΕΕ, "ever closer union". Να καταφέρωνται κατά όσων συμπολιτών μας αδιαφορούν για την Πατρίδα, αλλά να μην επιτίθενται στον αξιακό κώδικα του φιλελευθερισμού, του οποίου η βασική αρχή είναι το ατομικό συμφέρον, και τα ατομικά δικαιώματα. Να δυσανασχετούν για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, χωρίς όμως να επιτίθενται στον ξενόφερτο φεμινισμό και στις βασικές αρχές που τον διέπουν.

Δαπανώνται τεράστια ποσά ενέργειας, σε ατέρμονες συζητήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο, στις λαϊκές συνελεύσεις, στα καφενεία, στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, επειδή οι περισσότεροι Έλληνες δεν αμφισβητούν τις βασικές αρχές του λεγομένου δυτικού πολιτισμού.

Η κατάσταση μοιάζει σαν να πηγαίνουμε σε αληθινό πόλεμο, και ενώ ο εχθρός χρησιμοποιεί αληθινά πυρά που σκοτώνουν, εμείς να χρησιμοποιούμε αεροβόλα όπλα με μπίλιες που εκτοξεύουν μπογιά.

Έχω διαπιστώσει ότι κυρίως η νεολαία αρέσκεται στα τρολς και στα μιμήδια προκειμένου να χωνέψει νέες ιδέες. Το δέχομαι. Αν κάποιοι δεν θέλουν να δούν την ομιλία μου, ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς του Χόλυγουντ ίσως βοηθήσει να περάσω το μήνυμα που θέλω.

Ας τον απολαύσουμε σε μία συγκλονιστική ερμηνεία ως ψυχοπαθής δολοφόνος, με την αναφορά που κάνει στον Μάρκο Αυρήλιο και την αξία των πρώτων αρχών:

Hannibal Lecter: First principles, Clarice. Simplicity. Read Marcus Aurelius. For any particular thing, ask What is it in itself? What is its nature? What does he do, this man you seek?

Clarice: He kills women.

Hannibal Lecter: No. That is incidental. What is the first thing he does? What needs does he serve by killing?

Clarice: Anger. Social acceptance. Sexual frustrations.

Hannibal Lecter: No. He covets.
........................................................

Κατ' αναλογία με το άνωθεν κείμενο, η προσέγγισή μας στα υπαρξιακά προβλήματα του Ελληνισμού, πρέπει να περιλαμβάνει την ανάλυση των βασικών αναγκών και αρχών του εχθρού, και να μην περιορίζεται στις συνέπειες των πράξεών του.

Π.χ, τί ανάγκες ικανοποιεί ο εχθρός όταν μας επιτίθεται; Ποιά είναι τα όνειρά του; οι ελπίδες του; οι πόθοι του; οι εσωτερικές του ροπές; τα συμφέροντά του; 

Μόνον τότε θα είμαστε έτοιμοι να σκιαγραφήσουμε το ψυχογράφημά του και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα εναντίον του.

Με το να λέμε κάθε λίγο και λιγάκι ότι ο Σόιμπλε, ο Γιούνκερ, ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, ο Πρετεντέρης κ.α., είναι βλάκες, προδότες, ανθέλληνες, κλπ, το μόνο που κάνουμε είναι να σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο.

Πρέπει να εξυψώσουμε την ανάλυσή μας σε άλλο επίπεδο.

No comments:

Post a Comment