Saturday, September 24, 2016

Φυλές, έθνη, φύλα θεωρούνται κοινωνικές κατασκευές από την πολιτική ορθότητα/ηλιθιότητα


Όταν πρόκειται να εξετάσουμε τις ιδέες που μας περιβάλλουν ώστε να επιλέξουμε αν θα τις ασπαστούμε ή όχι, καλόν είναι να χρησιμοποιούμε ωρισμένα αναλυτικά εργαλεία.

Ένα βασικό αναλυτικό εργαλείο είναι το "ποιός διαδίδει αυτές τις απόψεις, για ποιό λόγο το πράττει, και εναντίον ποίου στρέφεται". Δεν αρκεί αυτό το εργαλείο αξιολογήσεως ιδεών, αλλά είναι μια καλή αρχή.

Υπάρχουν αρκετοί ομόθρησκοί μας που δεν αποδέχονται την έννοια της φυλής, είτε διότι έχουν πεισθεί ότι πρόκειται για κοινωνική κατασκευή, είτε διότι θεωρούν ότι αποπνέει ρατσισμό/φασισμό, είτε διότι θεωρούν ότι ο Ελληνισμός ταυτίζεται περιοριστικώς με τον όρο πολιτισμός, είτε διότι φοβούνται να υπερασπιστούν δημοσίως την βιολογική διάσταση του Ελληνισμού.

Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι τα κόμματα και οι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι "η φυλή είναι μία κοινωνική κατασκευή των ρατσιστών προκειμένου να καταπιέζουν άλλους λαούς", δεν σταματούν στην έννοια της φυλής. Το αυτό ισχυρίζονται για τα έθνη και τα φύλα.

Ισχυρίζονται ότι τα έθνη είναι κοινωνικές κατασκευές, προσφάτως δημιουργηθείσες. Με αυτή την επιχειρηματολογία αποσκοπούν στο να πλήξουν την ιστορική σπονδύλωση των εθνών.

Το τελευταίο τους "επίτευγμα" είναι να δηλώνουν ότι τα δύο φύλα είναι κοινωνικές κατασκευές. Το να είσαι άνδρας ή γυναίκα, είναι κοινωνική κατασκευή, ισχυρίζονται. Άρα μπορείς κάλλιστα να επιλέξεις αλλαγή φύλου, είναι ατομικό σου δικαίωμα...

Γι' αυτό όσοι ομόθρησκοί μας έχουν καταπιεί την αντιφυλετική προπαγάνδα, καλόν είναι να γνωρίζουν ότι οι προπαγανδιστές του αντιφυλετισμού δεν σταματούν στην φυλή. Επεκτείνονται στα έθνη και στα φύλα, τα οποία από φυσικές οντότητες τις μεταπίπτουν σε κοινωνικές κατασκευές ώστε να εκλαμβάνονται ως εύπλαστες και αλλοιώσιμες.

Αν φοβούνται να υπερασπιστούν την έννοια της Ελληνικής φυλής από τους λεγομένους αντιρατσιστές, σύντομα θα βρεθούν μπροστά στον φόβο να υπερασπιστούν την έννοια του Ελληνικού έθνους.

Και πολύ σύντομα θα βρεθούν στην δύσκολη θέση να υπερασπιστούν όρους όπως μητέρα και πατέρας, καθότι η πολιτική ορθότητα θεωρεί κοινωνική κατασκευή τα δύο φύλα.

Μετά από τέτοια ιδεολογική κατρακύλα θα είναι κάπως δύσκολο να με πείσουν ότι θα καταφέρουν να υπερασπιστούν επιτυχώς την Ελληνική Θρησκεία από τους μονοθεϊστικούς εχθρούς της.

3 comments:

  1. Το κυρίαρχο σύστημα εξουσίας μας έχει κάνει να συμπαθούμε ακόμα και τους χριστιανούς.

    Τι άλλος θα δούμε ακόμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.youtube.com/watch?v=8oe9hokZizM

      Delete
  2. http://attikanea.blogspot.gr/2016/09/blog-post_374.html

    ReplyDelete