Tuesday, September 20, 2016

Υπόδουλα εδάφη του Βορειο-ανατολικού Ελληνισμού υπάρχουν στην Ρωσσία και στην Γεωργία, όχι μόνον στην Τουρκία


Το πόσο μεγάλο πρόβλημα μας προκαλεί ο χριστιανισμός αποδεικνύεται από το στρεβλό ιστορικό αποτύπωμα που χαράσσει στην συλλογική μνήμη του Λαού μας, σχετικώς με τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Οι περισσότεροι Έλληνες ταυτίζουν την κατάκτηση των Ποντιακών εδαφών αποκλειστικώς με τους Οθωμανούς. Λίγοι Έλληνες συσχετίζουν την κατακτητική κάθοδο των Ρώσων χριστιανών στα εδάφη του Βορειο-Ανατολικού Ποντιακού Ελληνισμού.

Ενώ αρκετοί πατριώτες μιλούν για την απελευθέρωση της Ιωνίας από τους Τούρκους, λίγοι μιλούν για την απελευθέρωση του Πόντου από τους Ρώσους.

Ένα μέρος του Πόντου σήμερα κατέχεται από τους Τούρκους, αλλά το υπόλοιπο κατέχεται από την Ρωσσία και την Γεωργία.

Στον κάτωθι χάρτη, φαίνεται ξεκάθαρα πώς αντιμετωπίζουν οι Ποντιακές επιτροπές το ζήτημα του Πόντου. Ασχολούνται μόνον με το κομμάτι που υπάγεται στην σημερινή Τουρκία. Το κομμάτι που υπάγεται στην Ρωσσία και την Γεωργία, έχει διαγραφεί από τον χάρτη της επιτροπής Ποντιακών μελετών, και από την συλλογική μνήμη των Ποντιακών οργανώσεων.

Η κατά τους ελληνόφωνους χριστιανούς ορθοδόξους ομόδοξη Ρωσσία, δεν αποτελεί στόχο εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων του Ελληνισμού.


1 comment:

  1. Αν εννοεις ελληνικο εδαφος την Γεωργια(και ειδικα την Τσαλκα),νομιζω πως κανεις λαθος.Δεν αναφερομαι στις αρχαιες αποικιες.Απο την Τσαλκα,ηλθαν αρκετοι "Ποντιοι",που μετα απο εικοσι και πλεον χρονια,δεν μιλουν,αλλα και δεν μπορουν να προφερουν τα ελληνικα.Σε μια πραγματικη ή φανταστικη προελαση του Ελληνισμου προς τα εκει,τι να απελευθερωθει;Το οτι υπαρχουν ή υπηρχαν καποιοι πραγματικοι Ποντιοι,μετατρεπει αυτοματως τα εδαφη σε υποδουλα;

    ReplyDelete