Friday, August 28, 2015

Ο κίνδυνος εκβιασμού της Ελλάδος από το σύστημα SWIFT και τις πιστωτικές κάρτες



Αρκετά κινήματα και πολιτικές οργανώσεις, έχουν ξεκινήσει να επεξεργάζωνται προτάσεις για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Εκεί που χωλαίνουν είναι ότι δεν αντλούν εμπειρία από άλλες χώρες ή από καταστάσεις οικονομικού πολέμου.

Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα εφ' όσον συνοδευτεί με μονομερή διαγραφή του δημοσίου χρέους, θα εκληφθεί από τους ευρωπαίους κατακτητές ως επιθετική ενέργεια.

Έχουν ακουστεί αρκετές απόψεις από την Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη, από το Σχέδιο Β του Αλαβάνου, και από το ΕΠΑΜ του Καζάκη, για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των ανελαστικών εισαγωγών, της διεθνούς ισοτιμίας, της λογιστικής μεταβάσεως στο νέο νόμισμα.

Όμως μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει να λαμβάνεται υπ' όψιν η πιθανότης διεξαγωγής οικονομικού πολέμου εις βάρος της Ελλάδος με μέτρα αντίστοιχα των περιπτώσεων Ιράν και Ρωσσίας.

Το 2012 οι ΗΠΑ πίεσαν και κατάφεραν να αποσυνδέσουν τις ιρανικές τράπεζες από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) με αποτέλεσμα να προξενήσουν τεράστιο πρόβλημα στο Ιράν. 

Το 2014 στην περίπτωση της Ρωσσίας, οι ΗΠΑ εξανάγκασαν τις εταιρείες πιστωτικών καρτών VISA και Mastercard, να διακόψουν τις συναλλαγές τους με την Ρωσσία.

Ερώτηση προς τους ομοϊδεάτες υποστηρικτές της δραχμής:

Είμαστε έτοιμοι να μεταβούμε σε μία εναλλακτική χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική όπου θα λειτουργούμε ανεξαρτήτως του δυτικού χρηματοοικονομικού τραπεζικού συστήματος;

Μέχρι στιγμής έχει γίνει πολύ καλή ανάλυση για το ζήτημα της επαναφοράς του εθνικού νομίσματος. Αλλά οι χρηματικές συναλλαγές γίνονται μέσω τραπεζών και πιστωτικών καρτών.

Η Ελλάδα εξαρτάται απολύτως από το σύστημα SWIFT και τις πιστωτικές κάρτες τύπου Mastercard και VISA.

Οφείλουμε άμεσα να επεξεργαστούμε σχέδια μεταβάσεως σε μία εναλλακτική χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική που θα παρακάμπτει τα δυτικά ηλεκτρονικά συστήματα τραπεζικών συναλλαγών, όπως πράττουν η Ρωσσία και η Κίνα.

Το δικό μας επίπεδο οικονομικής αναλύσεως πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν όλες τις πιθανότητες και όλες τις περιπτώσεις. Δεν βρισκόμαστε στο 2010 όπου το επίπεδο αναλύσεως ήταν σε πρωτόλεια βάση. Πρέπει να εξελίσσουμε και να εμπλουτίζουμε το εναλλακτικό μας σχέδιο με περισσότερες παραμέτρους.

Από την στιγμή που οι ευρωπαίοι κατακτητές εκβιάζουν με ωμό τρόπο την Ελλάδα λόγω ότι ελέγχουν την έκδοση νομίσματος, δεν σημαίνει ότι αρκεί η επαναφορά σε εθνικό νόμισμα για την ανάκτηση της ελευθερίας μας.

Αν δεν απεξαρτηθούμε από το σύστημα SWIFT και από τις εταιρείες πιστωτικών καρτών με έδρα τον δυτικό κόσμο, θα μπορούν να μας εκβιάζουν με το SWIFT.

Ως υποστηρικτές του εθνικού νομίσματος ας έχουμε υπ' όψιν ότι στον οικονομικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει η ΕΕ, δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί. Ούτε επιτρέπεται να εκστομίζουμε ερασιτεχνικές ανοησίες του τύπου "θα συστήσουμε μία νέα κεντρική Τράπεζα και έτσι δεν θα ελέγχουν το νόμισμά μας". Πρόκειται για χονδροειδή ανοησία.

Οι τραπεζικές συναλλαγές με το εξωτερικό, είτε σε ευρώ, είτε σε δραχμή, περνούν μέσα από συγκεκριμένα ηλεκτρονικά κανάλια, τα οποία ελέγχονται από τους κατακτητές μας.

Ας προσέξουμε λοιπόν και αυτή την σημαντικοτάτη παράμετρο και ας καταρτίσουμε σχέδια αντιμετωπίσεως του προβλήματος που θα ανακύψει.

Ανέκυψε με την Ρωσσία και το Ιράν. Θεωρώ πολύ πιθανό ο επόμενος εκβιασμός εις βάρος της Ελλάδος να γίνει με χρήση του SWIFT.

Όσοι εξ ημών υπερασπίζουν το εθνικό νόμισμα, δεν επιτρέπεται να εφησυχάζουν εστιάζοντας στις εσωτερικές παραμέτρους της επαναφοράς εθνικού νομίσματος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την πιθανή κήρυξη ανοικτού πολέμου μέσω της αποκοπής της Ελλάδος από το σύστημα SWIFT.

17 comments:

  1. Ζήτα επίσημα να κατέβεις στις εκλογές σε ισότιμη συνεργασία με το ΕΠΑΜ. Να δούμε τι δικαιολογία θα βρούνε για να σου αρνηθούν την πρόταση συνεργασίας. Αν τελικά κατέβει το ΕΠΑΜ.

    ReplyDelete
  2. Το επαμ ειναι σιωνιςτικο , ο ιφικρατης ελλην εθνικος. Πως υα συνεργαςθη;

    ReplyDelete
    Replies
    1. το Επαμ ειναι πατριωτικό κίνημα, ο Ιφικράτης ειναι και πατριώτης και είχε κάνει και ένα φεγγάρι στο Επαμ
      ( άρα μια συνεργασία είναι δυνατή - τουλάχιστον στην θεωρία ) και εσύ εισαι Τρόλλ που εχεις πολύ χοντρά δάχτυλα και δυσκολεύεσαι να πληκτρολογήσεις αυτό που θέλεις να γράψεις.

      Delete
    2. Γαμω το μουνι της μανας ςου που θα κρινεις το ποιον μου, αλητη ςιωνιςτη μπεναρογια

      Delete
    3. Το ποιόν σου φαίνεται όχι τόσο απο απο την ορθογραφία σου αλλά απο την ποιότητα των σχολίων που κάνεις,
      Ο καθένας , ακόμη και εγω μπορεί να κάνει κάπιο ορθογραφικό λάθος λόγω κεκτυμένης ταχύτητας την ώρα που γράφει. Το ζητούμενο είναι τί γραφει και πώς το αιτιολογεί.
      Άρα κρίνοντας το ποιόν σου - που έιναι πύον - άντε πνίξου βλαμένε εθνικιστή πλέυρη

      Delete
    4. https://ellas2.files.wordpress.com/2013/03/kokkinos_kapnas-2.jpg?w=640

      Delete
  3. Το Επαμ είναι παραμάγαζο του ΚΚΕ.

    Η τάχα αντιπαλότης τους είναι για ξεκάρφωμα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν σε βρισκω και πολυ ενημερωμενο για τις αποψεις Καζακη περι ΚΚΕ - Αριστερας. Κανε απλα ενα googlαρισμα κσι θα το διαπιστωσεις ευκολα και ο ιδιος

      Delete
    2. Το είπαμε: Η τάχα αντιπαλότης τους είναι για ξεκάρφωμα.

      Μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 2000 ήταν ο Δημήτρης Καζάκης και μέχρι πέρυσι, ήταν ομιλητής σε εκδηλώσεις της πλατείας Εξαρχείων

      Delete
    3. Ουαου , και εγω που νομιζα οτι ημουν ο μοναδικος conspiracy theory maniac που ειχε απομεινει....
      σορρυ για το ουαου - ξερω οτι παραμπεμπει στον Μπαρουφ - αλλα ειναι πολυ της μοδας τελευταια

      Delete
    4. Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η : ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ"
      Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΑΜ, "ΕΦΥΓΕ" ΤΟ 2000 ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ"

      Delete
    5. Ωραια, αυτο αποδεικνύει περα απο καθε αμφιβολια οτι εισαι conspiracy theory maniac οπως και εγω. ειμαστε δυο λοιπον μεχρι στιγμης. Μπορουμε να φτιαξουμε μια μικρη λεσχη, σαν κλαμπακι ενα πραγμα και να συναντιομαστε να πινουμε τσιπουρα και να περναμε φινα. Και να συζυταμε οτι για ολα φταινε οι εβραιοι, οτι ο Καζακης ειναι πρακτορας του ΚΚΕ, οτι υπαρχουν αποδειξεις εξωγηινης ζωης αλλα η Κυβερνηση μας το κρυβει και αλλα τετοια. Επιπλεον οποιος ενδιαφερεται απο τους αναγνωστες ειναι φυσικα καλοδεχουμενος . Οπως λεει και το αρχαιο ρητο των illuminati - the more the merrier.
      Κανονιστικε λοιπον - παω να κλεισω εισητηρια για την area 51 να κηνηγησουμε ουφο

      Delete
    6. Δεν γνωρίζω τι είσαι εσύ, αλλά δεν θα ξεκινήσω συζήτηση μαζί σου.
      Για να γράφεις τόσα λογάκια για να μας πείσεις πως δεν υπάρχει το ύπουλο ΚΚΕ και τα παραμάγαζά του, τότε ή ανόητος είσαι, ή στρατευμένος.
      Μπορεί και τα δύο.

      Delete
    7. απλα ανοητος - τωρα ξερεις τι ειμαι
      αλλα αν λες οτι δεν θα ξεκινησεις μια συζητη μαζι μου ενω εχουμε ανταλαξει 4 comments μεχρι στιγμης τοτε εσυ τι εισαι?

      Delete
  4. Έχεις δίκαιο, Ιφικράτη. Η Ελλάδα είναι εντελώς απροετοίμαστη για μια οικονομική αναμέτρηση.

    ReplyDelete
  5. Ιφικρατη, εχω να κανω μια παρατηρηση αρκετα σκληρη αλλα πιστεψε με καλοπροαιρετη. Αντι να ανεβαζεις κειμενα που αφορουν εξεζητημενα οικονομικα ζητηματα σε προεκλογικη περιοδο μηπως θα επρεπε να οργωνεις την ελλαδα κανοντας διαλεξεις και ομιλιες? ακομη και αν δεν μπορεις να βρεις κομματικη στεγη-συνεργασια πουθενα? ακομα και αν αποφασισεις να μην κατεβεις στις εκλογες ουτε αυτονομα? απλα για να δωθουν συστασεις και μονο? αν μη τι αλλο να κανεις ενα crash test σε ζητηματα οργανωτικου μηχανισμου ?

    ReplyDelete
  6. Ιφικράτη μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί είναι τόσο σημαντικό να μας αποκόψουν μέσω του πλαστικού χρήματος. Οι διατραπεζικές συναλλαγές δεν μπορούν να γίνουν μέσω λογαριασμών και εμβασμάτων; Χρειάζεται οπωσδήποτε το σύστημα SWIFT για να μεταφέρει πχ ένας επαγγελματίας χρήματα στο εξωτερικό για εισαγωγή προϊόντων; Νομίζω οτι απλά και μόνο το σύστημα αυτό παρέχει μια επιπλέον διευκόλυνση χωρίς να σημαίνει οτι δεν γίνονται εμπορικές πράξεις χωρίς αυτό. Το capital control που έγινε τώρα στην Ελλάδα είναι νομίζω πολύ χειρότερο.

    ReplyDelete