Monday, August 17, 2015

Μετά και την τυπική κατάργηση της δημοκρατίας, η Αριστοκρατία πρέπει να αποτελέσει το νέο πολίτευμα της ΕλλάδοςΖούμε σε μία συγκυρία όπου οι κοινοβουλευτικοί δημοκράτες με την συμπεριφορά τους αμφισβητούν και πλήττουν ευθέως την δημοκρατία.

Στην ψηφοφορία της 14ης Αυγούστου για το 3ο μνημόνιο οι περισσότεροι βουλευτές ζήτησαν να μην τους δοθεί ο λόγος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός 3 ωρών. Οι συνοπτικές νομοθετικές διαδικασίες χωρίς ουσιαστικό διάλογο εξευτελίζουν την δημοκρατία.

Οι αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, και οι κατεπείγουσες διαδικασίες ψηφίσεως νομοσχεδίων πιά αποτελούν καθημερινή πρακτική. Η δημοκρατία της ελληνόφωνης Βαϊμάρης πνέει τα λοίσθια.

Θα ήταν σοβαρότατο ατόπημα, την στιγμή που οι δημοκράτες πολιτικοί αμφισβητούν ευθέως το δικό τους πολίτευμα, να μην εκμεταλλευθούμε την συγκυρία για να πλήξουμε τις δημοκρατικές αντιλήψεις που έχουν καταστρέψει το Έθνος.

Η διανυομένη περίοδος αποτελεί μοναδική ευκαιρία καταστροφής ενός νοσηρού πολιτεύματος καθώς η κοινοβουλευτική δημοκρατία αμφισβητείται ταυτοχρόνως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις πολυεθνικές εταιρείες, από το Ισλάμ, από τους υπερεθνικούς οργανισμούς τύπου ΔΝΤ και ΕΚΤ, από την παγκοσμιοποίηση, και από την μετα-δημοκρατική νεο-φεουδαρχική μετα-μορντέρνα φιλοσοφική αντίληψη. Τα πλήγματα είναι απανωτά.

Κάθε μέρα που περνά αφαιρείται κάθε ικμάδα δημοκρατικής ζωής από το καθεστώς, διατηρώντας μία δημοκρατική επίφαση.

Στο νέο παγκόσμιο πολιτικό οικοσύστημα η Αριστοκρατία οφείλει να προβληθεί ως εναλλακτικό πολίτευμα στην θνήσκουσα δημοκρατία.

3 comments:

 1. http://ermionh.blogspot.gr/

  Ο Χριστιανισμός διδάσκει το εθελόδουλον.
  "Όποιος αγαπάει πολύ,
  δίνει τον εαυτό του!"

  Δεν μας είπε σε ποιόν όμως.

  Στους εκπροσώπους του Θεού των;

  Στους ίδιους δηλαδή;


  Για να δούμε τι λένε οι ίδιοι γι΄ αυτόν στον «Βίο του Αγίου» :


  «Φύλαγε πρόβατα στο βουνό και είχε παρακολουθήσει μόνο την πρώτη τάξη του δημοτικού».

  Άρα ήτο παντελώς αγράμματος.

  «Εργάστηκε δύο τρία χρόνια σ ἕνα κατάστημα. Μετά πήγε στον Πειραιά, όπου δούλεψε δύο χρόνια στο παντοπωλείο ενός συγγενούς.

  Στα δώδεκά του χρόνια έφυγε κρυφά για το Άγιον Όρος».

  Ούτε να δουλέψει ήθελε.

  «Αφοσιώθηκε στους δύο Γέροντες, που κατά κοινή ομολογία ήταν ιδιαίτερα αυστηροί, με μεγάλη αγάπη και με πνεύμα απόλυτης υπακοής».

  Τι σημαίνει «ήταν ιδιαίτερα αυστηροί»; Τον έδερναν;

  «πνεύμα απόλυτης υπακοής» Δηλαδή δεν ήτο πλέον άνθρωπος , αλλά σκλάβος.

  «Στα είκοσι δύο του έγινε πνευματικός-εξομολόγος και λίγο αργότερα αρχιμανδρίτης. Για ένα διάστημα εργάστηκε ως εφημέριος στους Τσακαίους, χωριό της Εύβοιας».

  Εργάστηκε; Πως δηλαδή εργάστηκε; Έσκαβε; Πότιζε; Φύλαγε τα πρόβατα;

  πνευματικός-εξομολόγος: Βρήκε σοβαρή δουλειά. Η πλήρης αντιστροφή της έννοιας του πνευματικού ανθρώπου.

  «Το 1940 μ.Χ., παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γέροντας Πορφύριος εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου ανέλαβε καθήκοντα εφημερίου και πνευματικού στην Πολυκλινική Αθηνών».

  Στον πόλεμο δεν πήγε. Το νόμιμο είναι και ηθικό.

  «εξασκούσε το πλούσιο πνευματικό του έργο».

  Μαθηματικά; Φυσική; Χημεία;

  Για περισσότερα εγκεφαλικά στο:

  http://www.saint.gr/4347/saint.aspx

  ReplyDelete
 2. "κλήρωση είναι η ειδοποιός διαφορά της δημοκρατίας ενώ οι εκλογές η ειδοποιός διαφορά της ολιγαρχίας"
  Αριστοτέλης

  ReplyDelete
 3. Τί τρέχει με την νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα; Η ιδεολογική απόσταση που έχει διανύσει είναι η εξής: Μνημόνιο - Όχι Μνημόνιο < Ευρώ - Δραχμή. (Πολύ κοντή) Ενώ υπολείπεται για την εξής ιλιγγιώδη απόσταση: Ευρώπη - Όχι Ευρώπη < Δημοκρατία - Άλλο πολίτευμα < Χριστιανισμός - Πατρώα Θρησκεία.
  Για να πάω να ψηφίσω θα χρειαστεί να περάσουνε ίσαμε δυο αιώνες ακόμη με αυτούς του ρυθμούς!

  ReplyDelete