Monday, March 9, 2015

Πρέπει να αφαιρεθεί η υπηκοόητα στους δημοσιογράφους-υπηρέτες των Γερμανών κατακτητών

Η Κορίνα Βασιλοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό της κας Δούρου, σχολίασε στο twitter το μνημονιακό ευρωγιουσουφάκι του capital.gr Κώστα Στούπα. Τον απεκάλεσε «πόρνη των δανειστών».
Ο εν λόγω δημοσιογράφος εδώ και αρκετά χρόνια έχει μετατραπεί σε πραιτωριανό της Τρόικα. Η αρθρογραφία του εξυμνεί την υποτέλεια. Ορίστε ένα «μαργαριτάρι» του, «Βάστα τρόικα», κατά το Βάστα Ρόμελ: 
Κλέφτες για τον Στούπα είναι μόνον οι κρατικοδίαιτοι Έλληνες, ενώ οι Γερμανοί και οι τροϊκανοί πολιτικοί, είναι φίλοι μας. Θέλουν μόνον το καλό μας...
Αμέσως έπεσαν πάνω στην Βασιλοπούλου τα δωσιλογικά κόμματα Πασοκ, ΝΔ, Ποτάμι, Δράση, και ζητούν από τον Σύριζα να πάρει θέση, διότι τάχα επλήγη η δημοσιογραφία και η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα! Πρόκειται για το άκρον άωτον της υποκρισίας. Τα μνημονιακά κόμματα που επί μία πενταετία φίμωναν κάθε αντιμνημονιακή και αντικατοχική φωνή, τώρα ανησυχούν για την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα.
Τα μνημονιακά κόμματα που χρησιμοποίησαν την βία των πραιτωριανών για να τρομοκρατήσουν τον Λαό όταν διαδήλωνε στο Σύνταγμα, παριστάνουν τους υπερασπιστές των ελευθεριών. Για ποιά ελευθερία ανησυχεί ο Στούπας; Προφανώς για την ελευθερία του Σόιμπλε να πατά στον λαιμό τον Ελληνικό Λαό. Για το δικαίωμα του κάθε αισχροκερδούς τύπου σαν τον Ντράγκι, να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στο 10-20% της ονομαστικής τους αξίας, και ύστερα να απαιτεί με θράσος να του τα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός στο ακέραιο.
Ουδέποτε εξήγησε ο Στούπας και η νεοφιλελεύθερη παρεούλα του capital.gr για ποιό λόγο στον καπιταλισμό που αυτοί υποστηρίζουν, θα πρέπει ένας ξένος ομολογιούχος να αποπληρωθεί στο ακέραιο. Και μιλώ για πριν την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων. Από πότε ένα χρεώγραφο ιδιώτου, που διαπραγματεύεται στην δευτερογενή αγορά θα πρέπει πάση θυσία να αποπληρωθεί στο ακέραιο με διακρατική σύμβαση; Τα ομόλογα διαπραγματεύονται όπως οι μετοχές στην δευτερογενή αγορά. Αν είναι έτσι, τότε όλοι οι κάτοχοι μετοχών που έχασαν χρήματα στην δευτερογενή αγορά δικαιούνται να απαιτούν από τον Ελληνικό Λαό να τους πληρώσει την ζημία.
Αυτό το οικονομικό μοντέλο υποστηρίζει η ανθελληνική ιστοσελίδα capital.gr
Το capital.gr ουδέποτε φιλοξενεί αντίθετες απόψεις. Είναι υπέρ του ευρώ και του μνημονίου, και καθυβρίζει συνεχώς την Αριστερά, τον Εθνικισμό και όσους μιλούν κατά του μνημονίου. Ειδικώς ο Κώστας Στούπας χυδαιολογεί συνεχώς εναντίον όσων ζητούν την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ. 
Πρόκειται για μία ιστοσελίδα και έναν δημοσιογράφο στην υπηρεσία του ξένου κεφαλαίου και του 4ου Ράιχ. Ο όρος γερμανοτσολιάς θα ταίριαζε περισσότερο στον Στούπα, σε σχέση με τον όρο που επέλεξε η περιφερειακή σύμβουλος. 
Επί δεκαετίες ουδέποτε έγινε συζήτηση στην βουλή για μία εναλλακτική στρατηγική εκτός δυτικού στρατοπέδου. Ουδέποτε επετράπη συζήτηση γύρω από το ευρώ. Για τους ευρωραγιάδες του capital.gr και τον Στούπα θεωρείται δεδομένη η υποταγή της Ελλάδος στο δυτικό μπλοκ κρατών, ό,τι και να κοστίσει. Είτε σε εδάφη, είτε σε εθνική ανεξαρτησία, είτε σε κοινωνική καταστροφή, είτε σε πόλεμο ενάντια στην Ρωσσία.
Ακόμη και όταν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές μας φτύνουν κατάμουτρα όπως έγινε το 2013 στην Κύπρο, όπως γίνεται με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, με τις προκλήσεις στην Θράκη, με το όνομα της Μακεδονίας, για τα γιουσουφάκια τύπου Στούπα η υποτέλεια και ο ραγιαδισμός είναι μονόδρομος.
Για το κοινωνικό ολοκαύτωμα που ζούμε τα τελευταία πέντε χρόνια, φταίνε μόνον οι δημόσιοι υπάλληλοι, γράφει στα άρθρα του ο Στούπας. Δεν φταίει σε τίποτε το ευρώ. Δεν φταίει σε τίποτε το δυτικό οικονομικό παρασιτικό μοντέλο. Δεν φταίει σε τίποτε η Γερμανία για τις υπερτιμολογημένες συμβάσεις που διέφθειραν τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας. Δεν φταίει σε τίποτε η ΕΕ και τα ανοικτά σύνορα που επέβαλαν την λαθρομετανάστευση και δημιούργησαν τεράστιο εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Δεν φταίει σε τίποτε το χρηματιστηριακό κατεστημένο που λεηλάτησε τρισεκατομμύρια από τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν φταίνε σε τίποτε οι τράπεζες που φορτώνουν τα χρέη τους στο Δημόσιο. 
Ας τονιστεί ότι το άρθρο για τον Στούπα και το capital.gr το υπογράφει ένας πολιτικός που μισεί (δεν αντιπαθεί απλώς), μισεί το κρατικοδίαιτο μοντέλο που έχουμε στην χώρα μας. 
Όταν ένας δημοσιογράφος θέλει να κάνει μία σοβαρή ανάλυση για την διάλυση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος στην χώρα μας, δεν επιτρέπεται να λέει ότι για όλα φταίνε οι υπεράριθμοι συνταξιούχοι. Ένα ποσοστό ευθύνης σίγουρα βαρύνει την ρουσφετολογική αντίληψη των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων.
Αλλά είναι αδιανόητο να παραγράφεται το μερίδιο ευθύνης από την λαθρομετανάστευση η οποία φορτώνει με τεράστια έξοδα το σύστημα. Την ευθύνη από την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων μέσω χρηματιστηρίου. Την ευθύνη από το υποχρεωτικό κούρεμα των ομολόγων λόγων PSI. Την ευθύνη από την καταστροφή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από ξένες φαρμακευτικές εταιρείες που επιβάρυνε επί δεκατίες τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας. Την ευθύνη από την αποσάθρωση της παραγωγικής μας βάσεως λόγω αθρόων εισαγωγών ξένων προϊόντων και λόγω πολιτικής της ΕΕ και του παγκοσμίου οργανισμού εμπορίου, η οποία οδήγησε σε μαρασμό την Ελληνική βιομηχανία, άρα σε αυξημένη ανεργία, και κατ' επέκτασιν σε μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές. Την ευθύνη από την αδιαφορία για την υπογεννητικότητα στην Πατρίδα μας, άρα γήρανση του πληθυσμού και επιβάρυνση του συνταξιοδοτικού συστήματος.  
Το νεοφιλελεύθερο ποίημα που επαναλαμβάνει εδώ και αρκετά χρόνια ο Κώστας Στούπας είναι, «καινοτομία, ξένες επενδύσεις, ιδιωτική πρωτοβουλία, Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ». Έτσι, γενικά και αόριστα. Χωρίς εθνικούς στρατηγικούς άξονες, χωρίς το έθνος-κράτος, χωρίς σύνορα, χωρίς εθνοκοινωνική αλληλεγγύη, χωρίς πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, χωρίς οικονομικό προστατευτισμό. 
Παπαγαλίζει από την στήλη του το παρωχημένο ευαγγέλιο του φιλελευθερισμού. Αν υποταχθούμε πλήρως στην Δύση και στο ξένο κεφάλαιο, θα ζήσουμε στον Δυτικό παράδεισο, μας συμβουλεύει το ευρωγιουσουφάκι. 
Μόνο που το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που προάγει ο Στούπας έχει χρεωκοπήσει εδώ και πολλά χρόνια στην Δύση. Η οικονομική ανάπτυξη ανθίζει σε χώρες που εφαρμόζουν ένα μείγμα προστατευτισμού-νεομερκαντιλισμού, εκβιομηχανίσεως, εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής με μαλακό νόμισμα, με ισχυρή εθνική κουλτούρα, και εθνοκεντρικό δημογραφικό σχέδιο. 
Η Κίνα, η Ινδία, και οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας εφαρμόζουν ένα τέτοιο μοντέλο. Η Δύση με τα ανοικτά σύνορα, το σκληρό νόμισμα, την χάρτινη-εικονική τραπεζοκεντρική οικονομία, την απαξίωση της βιομηχανίας, το μίσος κατά των εθνικών παραδόσεων(με πρόσχημα τον αντιφασισμό), και τον δημογραφικό εκφυλισμό, βρίσκεται σε τόσο βαθειά παρακμή που δεν πρόκειται να ορθοποδήσει.
Ο Στούπας και το capital.gr πωλούν δημοσιογραφικές υπηρεσίες στην τρόικα και στις τράπεζες. Δεν υπονοούμε ότι δωροδοκούνται κάτω από το τραπέζι. Τα εισπράττουν νομιμοφανώς μέσω τραπεζικών διαφημίσεων. Το δημοσιογραφικό αντάλλαγμα είναι οι ύβρεις που εκτοξεύουν καθημερινώς εναντίον των κινημάτων που πολεμούν το μνημόνιο, την τρόικα, και την ξένη κατοχή. Η νομιμοφανής λογοκρισία σήμερα όσων διαφωνούν με το μνημόνιο επιτυγχάνεται δια του αποκλεισμού από την διαφημιστική πίτα.

Ο Στούπας απεχθάνεται τον σοσιαλισμό, εκτός αν πρόκειται για κοινωνικοποίηση των τραπεζικών ζημιών. Τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον σοσιαλισμό. Απεχθάνεται τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματία, εκτός αν πρόκειται για τραπεζίτη. Απεχθάνεται τις επιδοτήσεις και τις παροχές, εκτός αν πρόκειται για επιδοτήσεις προς τις τράπεζες. Απεχθάνεται τον προστατευτισμό, εκτός αν πρόκειται για προστασία των τραπεζών από χρεωκοπία. Απεχθάνεται τα κρατικά ελλείμματα, εκτός αν πρόκειται για τραπεζικά ελλείμματα. Απεχθάνεται τα μονοπώλια, εκτός αν πρόκειται για το νομισματικό μονοπώλιο της ΕΚΤ. Απεχθάνεται τα κλειστά επαγγέλματα, εκτός αν πρόκειται για το κλειστό επάγγελμα του κεντρικού τραπεζίτου. Απεχθάνεται την γραφειοκρατία, εκτός αν πρόκειται για την γραφειοκρατία της Ε.Ε. Απεχθάνεται τον κρατισμό και το συγκεντρωτικό κράτος, εκτός αν πρόκειται για το υδροκέφαλο ομοσπονδιακό κράτος της Ε.Ε.      
Με τους δωσίλογους του capital.gr δεν χρειάζεται χυδαιολογία. Πρέπει να τους αφαιρείται η Ελληνική ιθαγένεια, και να εγείρεται ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία.  

6 comments:

  1. Κρίσιμος ερώτησις κρίσεως: οι πρότερες Ελληνικές κυβερνήσεις, των ετών 1.961-2.010μ.α.χ.χ., απεδέχθησαν τόσον κατά την υπογραφήν
    (1) της συμφωνίας συνδέσεως την 8ην Ιουλίου 1.961μ.α.χ.χ. καί
    (2) της συνθήκης εντάξεως εντός της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητος της 28ης Μαΐου 1.979μ.α.χ.χ., επισήμως ισχυούσης εκ της 1ης Ιανουαρίου 1.981μ.α.χ.χ., καθώς καί
    (3) της συνθήκης του Μάαστριχτ της 16ης Δεκεμβρίου 1.991μ.α.χ.χ., επισήμως ισχυούσης εκ της 29ης Ιουλίου 1.992μ.α.χ.χ.,
    (4) (α) της Ευρωπαϊκής Συνταγματικής Συνθήκης της 29ης Οκτωβρίου 2.004μ.α.χ.χ., καταψηφισθείσης εκ των Γάλλων την 28ην Μαΐου 2.005μ.α.χ.χ. καί εκ των Ολλανδών την 30ήν Μαΐου 2.005μ.α.χ.χ. διά δημοψηφισμάτων καί ως εκ τούτου εκ των πραγμάτων ακυρωθείσης νομικώς καί (β) της διαδόχου της συνθήκης της Λισσαβώνος της 13ης Δεκεμβρίου 2.007μ.α.χ.χ., επισήμως ισχυούσης εκ της 1ης Δεκεμβρίου 2.009μ.α.χ.χ.,
    απεδέχθησαν επ' ονόματι του Ελληνικού έθνους τα κάτωθι κρίσιμα καί χρήσιμα δεδομένα, επί της αρχής της ελευθέρας οικονομίας, όπως καί το σύνολον των λοιπών κυβερνήσεων:
    (1) ελευθερία διακινήσεως των ανθρώπων,
    (2) ελευθερία διακινήσεως των αγαθών,
    (3) ελευθερία διακινήσεως των υπηρεσιών,
    (4) ελευθερία διακινήσεως του συναλλάγματος,
    (5) κάποια κράτη εξ αυτών απεδέχθησαν εν είδει κοινού νομίσματος το "ευρώ", βάσει των κάτωθι κριτηρίων, δεσμευτικών επί όλων των μελών
    (α) χρέος έως του 60% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος ή έστω τείνοντος προς το 60% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος,
    (β) πληθωρισμός έως 5% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος,
    (γ) έλλειμμα έως 3% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος
    Άρα, εδώ ακριβώς πλέον τίθεται η μείζων κρίσιμος ερώτησις: ποιός είναι ο "προδότης";
    (α) Το σύνολον των κυβερνήσεων των ακολουθησασών επί 53-44 έτη πορείαν οικονομικής καί πολιτικής εναρμονίσεως προς την Δύσιν;
    (β) Οι πολιτικές-ιδεολογικές-πνευματικές-θρησκευτικές ηγεσίες, οι αρνούμενες την εφαρμογήν των επιμάχων μεταρρυθμίσεων, τυπικώς αποδεχόμενες τις συνθήκες αλλά μη εφαρμόζουσες τούτες ουδέποτε;
    (γ) Οι απηρχαιωμένες πολιτιστικές αντιλήψεις των πολιτών;
    (δ) Συνδυασμός όλων των προαναφερομένων;
    (ε) Ουδείς απολύτως, όλοι είναι εξ ίσου πατριώτες
    (στ) Επιφυλάσσομαι. "Κοινή γάρ η τύχη καί τό μέλλον αόρατον".
    (ζ) Αγνοώ το θέμα.
    (η) Αδιαφορώ πλήρως για το θέμα.
    Εδώ πλέον αναμένω τις σαφέστατες απαντήσεις των ενδιαφερομένων συνελλήνων καί συνελληνίδων.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας συμβαίνει γιατί η ΕΚΤ αρνείται να μας δώσει νόμισμα επειδή όντως παραβιάσαμε τα όρια του χρέους και του ελλείμματος.

      Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ ενώ οι περισσότερες χώρες τα έχουν ξεπεράσει, ανάμεσα σε αυτές ΚΥΡΙΩΣ η Γερμανία και η Γαλλία, αυτές δεν υποχρεούνται σε μεταρρυθμίσεις;

      Μήπως γιατί αυτές χρειάζονται να είναι εύρωστες έτσι ώστε να απορροφήσουν τις οικονομίες της περιφέρειας;

      Το αναφέρω γιατί εκ του πονηρού αφήνεις να εννοηθεί πως τάχα μου μόνο η Ελλάδα δεν ήταν συνεπείς ως προς τις δημοσιονομικές συμφωνίες του Ευρώ...

      Απάντα σε αυτό και μετά σου λέμε ποιός είναι ο προδότης...

      Delete
  2. Ιφικράτη το Capital.gr είναι μεγάλος βόθρος. Το ξέρω γιατί ήμουν σχολιαστής εκεί για αρκετό καιρό. Είναι εντυπωσιακό, πως για δήθεν οικονομική ιστοσελίδα/εφημερίδα, κανένας από τους κύριους αρθρογράφους του δεν έχει πτυχίο σχετικό με την οικονομία. Δηλαδή, θα περίμενε κανείς, πως οι τενεκέδες εκεί πέρα θα είχαν βγάλει τουλάχιστον την ΑΣΟΕΕ ή το Καποδιστριακό... Έστω ένα ΤΕΙ Λογιστικής βρε αδερφέ... Γράφουν με τέτοια αυτοπεποίθηση τις ανοησίες τους, που θα νόμιζες πως έχουν και διδακτορικό...

    Για πολύ καιρό στο φόρουμ του, "πάλευα" με τα θηρία, που στη πραγματικότητα είναι οι αρθρογράφοι του με άλλα ψευδώνυμα. Πχ Ο Στούπας χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο "ΙΠΠΑΣΟΣ" και με αυτό έβριζε χυδαία όποιον είχε αντίθετη άποψη. Δε τολμούσε ο "κύριος" να αντιπαρατεθεί με τα πραγματικά του στοιχεία και να στηρίξει τις απόψεις του. Φόραγε τη προβιά του "ανεξάρτητου σχολιαστή" και έκανε επίθεση σε όλους. Την ίδια πρακτική ακολουθούν και οι υπόλοιποι. Ανάμεσά τους και ο Μαυρίδης. Και έχουν ασυλία στο να βρίζουν και να λένε ψέμματα, ενώ οι πραγματικά ελεύθερες φωνές φιμώνονται. Κυριολεκτικά μια ζώνη του λυκόφωτος είναι εκεί μέσα για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στη συζήτηση...

    Πολλές φορές οι αρθρογράφοι του έγραψαν τέτοιες κοτσάνες, που δε πίστευα στα μάτια μου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Καισάριος, που επέμενε ο βλάκας πως μια υποτίμηση του νομίσματος συνεπάγεται ανάλογη υποτίμηση του ΑΕΠ μιας χώρας. Ήθελα να κόψω τις φλέβες μου όταν το διάβασα... Τον στρίμωξα πολλές φορές, αλλά ως γνήσιος πολιτικάντης το απέφευγε... Με τη βοήθεια των τρολλ και των δεύτερων/τρίτων λογαριασμών του φυσικά... Θα ήθελα πολύ να μου απαντήσει ο κρετίνος, τώρα που έπεσε το ρούβλι 50% σχεδόν σε ένα χρόνο, και το ΑΕΠ της Ρωσίας έπεσε ελάχιστα στον ίδιο χρόνο (ως αποτέλεσμα των κυρώσεων και όχι της υποτίμησης), αν στέκει η θεωρία του... Αλλά αφού κατέβηκε με τη ΝΔ, δεν είναι πια εκεί...

    Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι, ήταν όταν έμαθα πως ο Μαυρίδης ήταν στενός φίλος με τον μακαρίτη πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ που έβριζε χυδαία εμάς τους Έλληνες στα ξένα ΜΜΕ, και ο Βερούτης ήταν ανηψιός του... Δε θεώρησαν ποτέ σωστό να μας πουν πως έχουν τόσο στενές σχέσεις με τις λέρες της ΝΔ... Έσβησα το λογαριασμό μου με τη μία και δε κοίταξα πίσω...

    Α, αργότερα έμαθα πως ο Βερούτης δραστηριοποιείται στην "παραγωγική ιδιωτική οικονομία", έχοντας δική του εισπρακτική εταιρεία. Μέγας παράγων της ιδιωτικής οικονομίας και της ανάπτυξης ο τύπος... Και κατέβηκε κι αυτός με τη ΝΔ... Μέχρι και τα χρώματα του Capital.gr, είναι τα ίδια με αυτά του λογότυπου της ΝΔ, για όποιον έχει αμφιβολίες...

    Ακόμα απορώ λοιπόν γιατί ασχολούμαστε με ένα τέτοιο αναξιόπιστο βόθρο, που δεν έχει καμία σχέση με την οικονομία και όσα γράφει δε στέκουν. Αλλά στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι, άμα δηλώνεις ειδικός επί των οικονομικών και έχεις ένα δικό σου server είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τις μαλακίες σου...

    Πληρώνουμε το αποτέλεσμα της τσιγγουνιάς μας και τις πνευματικής τεμπελιάς μας. Από τη στιγμή που δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε ένα μικρό ποσό ώστε να ενημερωθούμε σωστά, μας ενημερώνουν "τσάμπα" αυτοί που τα παίρνουν από τα κέντρα εξουσίας... Γιατί ο Έλληνας δε μπορεί να καταλάβει, πως αν απολαμβάνει μια υπηρεσία που δε πλήρωσε, δεν είναι ο πελάτης, αλλά το προϊόν...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και κάτι άλλο:

      Ποτέ μου δε κατάλαβα γιατί οι αρθρογράφοι του Capital.gr που πληρώνονται απο κρατικές διαφημίσεις και διαφημίσεις τραπεζών που διασώθηκαν με κρατικά χρήματα, δεν θεωρούνται οι ίδιοι κρατικοδίαιτοι...

      Πιο κρατικοδίαιτος πεθαίνεις...

      Delete
  3. Δικαιώματα Εκμετάλλευσης Λιγνιτικών Κοιτασμάτων


    https://www.dei.gr/el/palaioteres-anakoinwseis/dikaiwmata-ekmetalleusis-lignitikwn-koitasmatwn


    Θα πρέπει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η εξόρυξη του λιγνίτη στα υπαίθρια ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε. επιβαρύνεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαθέτει υπαίθρια λιγνιτωρυχεία και με βάση τα αναφερόμενα σε ενημερωτικό έγγραφο της EUROCOAL.
    Ειδικότερα:
    Στη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη λιγνιτοπαραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ετήσια παραγωγή 180 εκατ. τόνων δεν επιβάλλεται κανένα εθνικό ή τοπικό τέλος ή φόρος ή μίσθωμα. Αντίθετα μάλιστα παρέχονται κίνητρα για επενδύσεις με κατεύθυνση την ανάπτυξη των δικών τους πηγών για την ασφάλεια τροφοδοσίας, την αύξηση της απασχόλησης κ.λ.π

    ReplyDelete
  4. Το πρώτο και πιο βασικό για να εχεις βιομηχανίες και εξαγωγές ειναι να εχεις φθηνή ενέργεια.

    ReplyDelete