Tuesday, March 17, 2015

Κάθε απόφαση του Σύριζα θα χαρακτηρίζεται μονομερή ενέργεια από την εθνοκτόνο ΕΕ


Όσο περνά ο καιρός, οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να συνειδητοποιήσουν αφ' ενός την απάτη του Σύριζα και αφ' ετέρου τον αντεθνικό χαρακτήρα της ΕΕ.

Ο όρος "μονομερείς ενέργειες" εφευρέθηκε από τον Σύριζα, την ΕΕ και το φιλοευρωπαϊκό ελληνόφωνο κατεστημένο για να εκφοβίζει και να φιμώνει κάθε ελληνική φωνή που μιλά υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της διαγραφής του χρέους.

Όμως όσο περνά ο καιρός, έγινε σαφές ότι η ΕΕ θεωρεί ως μονομερή ενέργεια, κάθε απόφαση της κυβερνήσεως Σύριζα, ακόμη και τις 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Δηλαδή η μονομέρεια, σύμφωνα με την αντίληψη της ΕΕ, δεν περιορίζεται στην διαγραφή του χρέους και στην έξοδο από το ευρώ, αλλά επεκτείνεται και σε κάθε απόφαση που θέλει να λάβει ο Σύριζα. Πρέπει πρώτα να έχει την έγκριση της τρόικα.

Αυτό είναι κάτι που δεν έχει τονιστεί αρκετά από τα μμε, διότι εστιάζουν στην διαγραφή του χρέους. Οι ευρωλάγνοι επέτυχαν ο Σύριζα να αποσύρει την διαγραφή του χρέους από τις διαπραγματεύσεις. Ο Σύριζα νόμιζε ότι έτσι θα ικανοποιείτο η τρόικα και θα μπορούσε να κερδίσει χρόνο, όπως ισχυρίζεται, για να εφαρμόσει το υπόλοιπο πρόγραμμά του.

Νά όμως που δεν μπορεί να εφαρμόσει απολύτως τίποτε. Διότι κάθε μέτρο που θέλει να λάβει έχει δημοσιονομικό κόστος.

Ο Σύριζα διέπραξε και άλλο ένα εγκληματικό λάθος. Δεσμεύτηκε να απόσχει από κάθε μονομερή ενέργεια που θα ακυρώνει μέτρα, πολιτικές, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις της προηγουμένης κυβερνήσεως που θα επηρέαζαν αρνητικώς τους δημοσιονομικούς στόχους, έτσι όπως αξιολογούνται από την τρόικα.

Στην ουσία ο Σύριζα υπέγραψε ότι δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε, μα απολύτως τίποτε, αν δεν ρωτήσει πρώτα την τρόικα.

1 comment:

  1. Μονομερης,εφαγες το τελικο ς.

    ReplyDelete