Friday, March 13, 2015

Η επανάσταση δεν φυτρώνει στα χωράφια


Επειδή αρκετοί απογοητευμένοι φίλοι και συναγωνιστές, επικοινωνούν για να μου εκφράσουν την αγωνία τους ότι ο Λαός δεν ξεσηκώνεται, ότι δεν προβάλλει αντίσταση, κλπ, θα ήθελα να ενημερώσω για πολλοστή φορά ότι η Αντίσταση και η Επανάσταση δεν φυτρώνουν στα χωράφια, ούτε εμφανίζονται ως θαύμα εξ ουρανού.

Η Επανάσταση είναι καθημερινή σκληρή εργασία, πλήρους απασχολήσεως.

Όσοι πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν στον τιτάνιο αγώνα της αφυπνίσεως του Ελληνικού Λαού, ας αρχίσουν να μελετούν βιβλία κοινωνικής ψυχολογίας και πολιτικής κοινωνιολογίας ώστε αντί να μοιρολογούν για την κατάστασή μας, ας μάθουν πώς λειτουργεί η ανθρώπινη ψυχή. Χρειάζεται να γίνουμε μηχανικοί ψυχών.

Ωρισμένα βιβλία που πρέπει να μελετηθούν από ομάδες επαναστατών:


2. Psychology of Attitudes - Alice H. Eagly

3. Behavior Modification - Garry Martin

4. Group Dynamics - Forsyth

5. Dynamic Sociology - Lester Ward

6. Handbook of Public Policy Analysis - Frank Fischer

7. Organization Development Principles - Warner Burke

8. Social Engineering - Adam Podgorecki

9. On Strategic Nonviolent Conflict - Robert L. Helvey

Τα περισσότερα εξ αυτών εύκολα μπορεί να τα βρει κάποιος στο διαδίκτυο.

Όσοι δεν ξέρουν αγγλικά ας ψάξουν ελληνική βιβλιογραφία με λέξεις-κλειδιά, όπως κοινωνική ψυχολογία, δυναμική κοινωνιολογία, πολιτική κοινωνιολογία, δημόσια πολιτική, οργανωτική ανάπτυξη. Σίγουρα θα χρειαστούν επισκέψεις στις τοπικές δημόσιες βιβλιοθήκες.

Οι κραυγές αγωνίες και οι αφορισμοί δεν βοηθούν. Για να υπάρξει οργάνωση του ΕθνικοΑπελευθερωτικού Αγώνος, χρειάζονται πολλές ομάδες μελέτης που να ασχολούνται καθημερινώς, και επαγγελματικώς με την ιστορία, την ψυχολογία, την κοινωνιολογία, την πολιτική οικονομία, την οργανωτική ανάπτυξη, την φιλοσοφία.

Επίσης απαιτείται να ασχοληθούν πολλές ομάδες σε καθημερινή βάση με την επιμελητεία του αγώνος, την υλικοτεχνική υποδομή, την συλλογή χρημάτων, την μεταβίβαση κληροδοτημάτων, και την διασύνδεση με ξένα κινήματα και ξένα μέσα μαζικής ενημερώσεως.

Αν αυτό το μεγάλο βάρος πέφτει στους ώμους λίγων πατριωτών, η ανατροπή του καθεστώτος είτε θα αργήσει πολύ, είτε θα γίνει μετά από ολική καταστροφή της Ελλάδος.

7 comments:

 1. Σήμερα, μετά τους εγκεφαλικούς διατειχισμούς των "ΣΤΟ Κ ΩΝ" αποφάσισες να προκαλέσεις και εγκεφαλικές προνεύσεις των λακέδων της Κατεχάκη! Καλή η προσπάθειά σου αλλά προϋπόθεση όλων τούτων η ύπαρξη ...εγκεφάλου και αμφότερες οι πλευρές δε φαίνονται να διαθέτουν ούτε για δείγμα!

  ΕΥΓΕ, πάντως και για την υπόδειξη της επαναστατικής αναγκαιότητος σε ένα καθεύδον πάνδημο κοιμητήριο και για την προτεινόμενη βιβλιογραφία.

  Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
  τ.: 6977764737

  ReplyDelete
 2. ΗΛΙΟΓΑΒΑΛΟΣ 88March 14, 2015 at 5:44 AM

  Η επανάστασι σοβιετικής επαγγελματικής εμπνεύσεως είναι μάλλον παρωχημένη και ανήκουσα στον αιώνα που πέρασε ανεπιστρεπτί.
  Οι νοσταλγοί των εβραίο μπολσεβίκων καλό θα ήταν να μην εμφανίζονται ως εθνικισταί,διότι με τέτοιους σφετερισμούς σπιλώνουν την ιεράν έννοιαν του εθνικισμού.
  κ.Άκυρα αν έχετε κάνει στροφή εις τον ιουδαιομπολσεβικισμό δικαίωμα σας και θα κριθείτε αναλόγως.Καλό θα ήταν όμως να μην εκτοξεύετε εθνικιστικές και άλλας κορώνας προς άγραν οπαδών.
  Τέλος τον σεβαστόν κ.Καλέντζην ερωτώ ποιοί είναι οι ΣΤΟ Κ ΟΙ ;
  Διάτι τέτοιο μένος εναντίων των ;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ποιός την χαι..ρετάει την έννοια του εθνικισμού; Οι στόκοι του στόκου να πάνε να βρωμίσουν τα ιστολόγια της ΧΑ. Η επανάσταση πάντοτε σας προξενούσε απέχθεια ως έννοια και ως αντίληψη.

   Delete
 3. Ιφικράτη σωστή η επισήμανσή σου στην προηγούμενη ανάρτηση επ αφορμής του βιβλίου του Κουφοντίνα, ότι κάθε επαναστατική οργάνωση οφείλει να έχει τόσο πολιτικό βραχίωνα όσο και στρατιωτικό. Τρανταχτό παράδειγμα ήταν η Ε.Ο.Κ.Α με το πολιτικό της σκέλος την Π.Ε.Κ.Α να προσπαθεί μεταξύ άλλων να διεθνοποιήσει τον αγώνα αλλά και την Α.Ν.Ε (Άλκιμος Νεολαία Εόκα) σκοπός της οποίας ήταν και η έμπνευση νεαρών αγωνιστών.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ρέ φίλε πλάκα μας κάνεις , οι επαναστάτες της 17 νοέμβρη που εφτιαξαν το πασόκ δεν ήταν ο πολιτικός βραχίων της ένοπλης οργάνωσης του κουφοντίνα . Θέλω να σου δώσω δυό ξεγυρισμένες φάπες διότι τολμάς κρετίνε να συγκρίνεις τα ιερά παιδιά μας της Ε.Ο.Κ.Α που τα κρεμούσαν οι πούστρες οι άγγλοι με τους σαχλούς δολοφόνους της 17 νοεμβρη . Και στην τελική πόσο καλλιτέρευσε η Ελλάδα μας με τους μπολσεβίκους επαναστάτες σας τον τελευταίο αιώνα .........

   Delete
 4. καλεντζης
  εγω παντως σφαδαζω απο τις κλανιες που ριχνω με σας τα παπαρια γερμανοτουβλα του πανιβλαξ αδολφου,τους ηττημενους και παντα λουζερ εθνικοσοσιαλιστας και τους ξεφτιλισμενους της μακρονησου μπολσεβικιστας σχιζοφρενεις δολοφονους εγκυων γυαναικων της μαρφιν...

  ειμαστε ολοι στοχοι!!!!!!!!!!!
  ειμαστε ολοι στρατοκαβλοι!!!!!!!!!!!!!
  ειμαστε ολοι μοναρχοφασιστες!!!!!!!!!!
  ζητω οι βασιλοχουντικοι!!!!!!!!!!!!!
  ζητω οι μπατσοι και ο ηρωικον εθνικον στρατον!!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 5. Τελη φαε ενα παστελι

  ReplyDelete