Tuesday, February 4, 2014

Μαθήματα πολιτικής ανυπακοής και από τους Ταϊλανδούς





Στην φωτογραφία αντι-κυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη εμποδίζουν την διανομή εκλογικών κάλπεων προκειμένου να αποτρέψουν την κυβέρνηση από το να διεξάγει εκλογές, διότι την θεωρούν παράνομη και αυταρχική κυβέρνηση.

Εξ αιτίας των εν Ελλάδι καθεστωτικών αριστερών και εθνικιστών, τέτοιες φωτογραφίες δείχνουν ότι ο Ελληνικός Λαός κατρακυλά διαρκώς στον δείκτη της διεθνούς πολιτικής αξιοπιστίας. 

Στην Ελλάδα, η συμμετοχή στις κατοχικές εκλογές θεωρείται μονόδρομος για την κατάληψη της εξουσίας, την στιγμή που άλλοι λαοί κηρύσσουν επιθετική ανυπακοή και ενεργητική αποχή από τις κυβερνητικές εκλογές, επί σκοπώ κατακρημνίσεως των πολιτικών αντιπάλων. 

Ουκρανοί, Αιγύπτιοι, Μπαγκλατεσιανοί, Ταϊλανδοί, οργανώνουν αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις χρησιμοποιώντας τεχνικές πολιτικής ανυπακοής. 

Στο Μπαγκλαντές και στην Ταϊλάνδη οι αντιπολιτεύσεις κατέβηκαν δυναμικώς στους δρόμους εμποδίζοντας την κυβέρνηση να διεξάγει εκλογές, απαιτώντας την άμεση παραίτησή της.


2 comments:

  1. Οσον αφορά την Ουκρανία, αν είχαμε και εμείς την Ε-βραιο-παική Ένωση να χρηματοδοτεί ''επαναστάσεις'' τότε θα κατεβάζαμε κόσμο.

    ReplyDelete
  2. Στην Ταϊλάνδη απαγορεύεται αλλοδαπός να έχει επιχείρηση και ακίνητη περιουσία πάνω από 49%. Επίσης δεν μπορεί να πάρει εύκολα εως καθόλου υπηκοότητα.
    Οι εταιρείες νοικιάζουν ή βρίσκουν άλλα κόλπα γιατί δεν μπορούν να έχουν περιουσία.

    Μήπως στην Ταϊλάνδη οι επαναστάσεις ειναι χρηματοδοτούμενες;

    βλέπουμε πως πρεπει να γίνονται οι επαναστάσεις μήπως γιατί οταν πέσει χρήμα δουλεύει καλυτερα η επανάσταση και τελικά οδηγείται εκεί που θέλει ο χρηματοδότης;

    Μετά τον πόλεμο στην Συρία άρχισα να είμαι επιφυλακτικός για τις επαναστάσεις γιατί απο την Λιβύη δεν το κατάλαβα στην αρχή.

    Στην Ταϊλάνδη η επανάσταση είναι πολλά χρόνια και μετράει εκατοντάδες νεκρούς και ήμουν υπέρ των επαναστατών μέχρι και πέρυσι τώρα δεν ξέρω.

    ΥΓ φυσικά άσχετο με το πως πρέπει να γίνονται οι επαναστάσεις αν έχουν δίκιο οι επαναστάτες ή οχι.

    ReplyDelete