Wednesday, February 19, 2014

Η ένοπλη εξέγερση στην Ουκρανία συνεχίζεται


Οι διαδηλωτές επιδεικνύουν επιθετική πρωτοβουλία, φέρουν όπλα, αφοπλίζουν τις κατασταλτικές δυνάμεις, και επιτίθενται διαρκώς με αμείωτη ένταση.



Υπάρχει μία ενότης λόγω αντιπάθειας προς την Ρωσσία. Αλλά δεν υπάρχει ιδεολογική ενότης. Άλλη κατεύθυνση έχουν οι φιλελεύθεροι και άλλη οι εθνικιστές. Έχει δημιουργηθεί ένα κλασσικό στρατηγικό δίλημμα.

Οι μεν δυτικοί(ΗΠΑ, Ε.Ε) βοηθούν τους διαδηλωτές, ακόμη και αν δηλώνουν φιλοναζί, διότι έχουν ιεραρχήσει ως πρώτιστο συμφέρον την απόσπαση της Ουκρανίας από την ρωσσική σφαίρα επιρροής. Ο εθνικισμός, τώρα, δεν τους πειράζει. Θεωρούν ότι θα τον αντιμετωπίσουν στο μέλλον(αν η Ουκρανία ενταχθεί στην ΕΕ, οι εθνικιστές και οι φιλοναζί θα έχουν άλλη αντιμετώπιση).

Από την άλλη μεριά, η αντιπολίτευση, χρησιμοποιεί την δυτική βοήθεια, διότι έχει ως πρώτιστο καθήκον την απεξάρτηση από την Ρωσσία. Θεωρούν ότι αν το επιτύχουν, μετά μπορούν να ελιχθούν μεσα στην Ε.Ε.

Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές, δυτικοί και ουκρανική αντιπολίτευση, λειτουργούν με διαφορετικό σενάριο, το οποίο έχει μία μελλοντική χρονική παράμετρο η οποία τώρα δεν εμφανίζεται. Δεν νομίζω ότι οι εθνικιστές είναι τόσο ανόητοι να πιστεύουν ότι θα είναι καλοδεχούμενοι μέσα στην Ε.Ε. 

Λειτουργούν με την λογική της αντεκδικήσεως για όσα έχουν πάθει από το σταλινικό και τσαρικό καθεστώς. Τα δεινά που θα προκύψουν από το επόμενο βήμα, δηλαδή την ένταξη στην Ε.Ε., δεν φαίνεται να τους απασχολούν τόσο πολύ στην δεδομένη χρονική στιγμή. Φυσικά για τους φιλελεύθερους της αντιπολιτεύσεως αυτό δεν ισχύει. Αυτοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μετατραπούν σε αποικία χρέους της Ε.Ε. Μιλάω περισσότερο για τους εθνικιστές.

28 comments:

  1. Θα γίνει καμιά χρηματοδότηση εδω απο την Ρωσία για εξέγερση ;

    αντε να δούμε γιατί πολύ καθόμαστε και είναι κουραστικό

    ReplyDelete
  2. Οι Εθνικιστές δρουν ανώριμα και με γνώμονα το συναισθηματισμό ακολουθούν μια κάλπικη εξέγερση που πλήττει τα συμφέροντα τους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν μια μέρα μια ισλαμιστική οργάνωση απ' το εξωτερικό αποφάσισε να χρηματοδοτήσει και να εξοπλίσει τους πολιτικούς αντιφρονούντες της Ελλάδας για εξέγερση, δεν θα το δεχόσασταν;

      Delete
    2. Αν και η ερώτηση σου είναι απόλυτα γενικευμένη και δεν μπορώ να γνωρίζω τις προυποθέσεις και παράπλευρες απαιτήσεις των Ισλαμιστών, η απάντηση μου θα ήταν στο 99% των περιπτώσεων Όχι.
      Οπουδήποτε η Επανάσταση ή ''Επανάσταση'', καλύτερα, δεν είναι ιδεολογικά κατευθυνόμενη και περιλαμβάνει μια μάζα κάθε καρυδιάς καρυδιών, τότε είναι καταδικασμένη να υπηρετήσει τα συμφέροντα των χρηματοδοτών της, και να αποτελέσει ουσιαστικά καμουφλαρισμένο πραξικόπημα.
      Εγώ πιστεύω στην Επανάσταση εκ των άνωθεν. Σαν την περίπτωση της ΧΑ, που έχει ένα σκληρό ιδεολογικό πυρήνα και κατευθύνει τους ακόλουθους της με πυξίδα αυτών (πλην κάποιων ''παραχωρήσεων'' όπως πχ στο θέμα της θρησκείας, που είναι απαραίτητες για την πολιτική επιβίωση και εξάπλωση της).

      Delete
    3. Ποιός θα αναλάβει να υποκινήσει μια εξέγερση, αν δεν είναι σίγουρος ότι θα ελέγχει το αποτέλεσμα που θα προκύψει από αυτήν; Νομίζεις ότι οι ισλαμιστές έχουν λεφτά για πέταμα;

      Επίσης εδώ υπάρχει θεμελιώδες θέμα αρχής. Την βοήθεια των ξένων στην Επανάσταση την πληρώνουμε ακόμα, με το προτεκτοράτο που έχουμε για κράτος. Οι παντός είδους Εβραίοι δεν σου δανείζουν τα λεφτάκια τους αν δεν βάλουν τον αντίστοιχο Σαμαρά ως εντολοδόχο.

      Delete
    4. 2:49, Οι Μουτζαχεντίν εξοπλίστηκαν από τους Αμερικανούς ώστε να αντισταθούν στους Σοβιετικούς. Έπειτα στράφηκαν εναντίον των Αμερικανών. Το δίδαγμα που εξάγεται είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσεις όποια ευκαιρία που δίνεται όταν είσαι ο ασθενέστερος. Ο δογματισμός δεν έχει ρόλο όταν επιδιώκεις τη νίκη.

      Delete
    5. Οι Μουτζαχεντίν είναι πολυεθνική θρησκευτική σέκτα. Οι Έλληνες είμαστε έθνος. Καμμία σχέση δεν έχουμε.

      Όταν εισέβαλλαν οι Αμερικάνοι στο Αφγανιστάν, οι Μουτζαχεντίν δεν πολέμησαν ως τακτικός στρατός αλλά την κοπάνησαν για το Πακιστάν και λοιπές ισλαμικές δημοκρατίες. Όσοι έμειναν, διαπλέχθηκαν περισσότερο με τον εισβολέα.

      Με την εξάρτησή τους από την Αμερική, οι Μουτζαχεντίν έκαναν πιο εύκολη την εισβολή. Δεν ήταν πλέον ανεξάρτητοι, αλλά ένα καθεστώς που έγινε rogue και όφειλε να επανέλθει υπό έλεγχο.

      Delete
  3. Τόση μανία που δείχνουν οι "αυθόρμητα εξεγερμένοι" για να γίνουν αποικία του σώρος και των τραπεζιτών του ΔΝΤ....
    Καταλαβαίνω να αντιπαθούν τους Ρώσους με όσα έχουν περάσει, αλλά τι περιμένουν από την Ε.Ε.;
    Πολλές ΜΚΟ δρουν ανανόχλητα στην Ουκρανία, με στόχο την "άνοιξη" και να μετατραπούν σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο...

    ReplyDelete
  4. Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι αλλά για να είναι κάποιος βρεγμένος σημαίνει ότι έχει βραχεί !!

      Delete
    2. Ναι, αυτό λέω.
      Ότι κατακτημένος δεν φοβάται μην κατακτηθεί

      Delete
  5. Σε περίπτωση επανάστασης, είμαι σίγουρος κε Απόστολε πως θα είστε κρυμμένος σε καμμιά γωνιά, παρά τις αντιθέτου διαρκείς ουτοπικές αυταρχικές και απόλυτες θεωρίες σας...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για ποιόν Απόστολο μιλάς?

      Delete
    2. Ο Απόστολος θα είναι επαναστατο-λόγος, όταν γίνει η επανάσταση xD.

      Delete
    3. apostolos or else Ifikrates..

      Delete
    4. Σε περίπτωση επανάστασης? μήπως διώκεται ο Ιφικράτης για την περίπτωση επανάστασης που ετοίμαζε ? εγω δεν τον είχα δει να κρύβεται και να μασάει τα λόγια του και την πλήρωσε για αυτό. Τώρα αν αξιζει να καταστρέψεις την ζωή σου αυτός ο λαος ειναι άλλη ιστορία.

      Delete
    5. Πώς την πλήρωσε;;

      Delete
    6. Ανώνυμε 3.04 αλλού βρίσκεσαι? Ήταν με το ένα πόδι για βουλευτής σύριζα και μένει τώρα με μια δικογραφία.

      Delete
    7. Ποιες είναι οι κατηγορίες;

      Delete
    8. 8.06 ψάξε στο google δεν ειναι δύσκολο

      Delete
    9. δηλαδή ο υποψήφιος της μιας μέρας βουλευτής με κληρονομιά 300 σελίδες δικογραφία θεωρείται πρώτης γραμμής επαναστάτης? μήπως έχετε μπερδέψει τον καναπέ ή τα τηλεπαράθυρα με το πεζοδρόμιο? μήπως κυριε Απόστολε κινδυνολογείτε από χόμπι (το οποίο σας κοστίζει και ακριβά λόγω δικαστηρίων?) μήπως κύριε Απόστολε πρέπει να διαβάσετε και κατανοήσετε καλύτερα και εις βάθος τους αρχαίους προγόνους σας? ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ Αποστόλη !!! σου λέει κάτι αυτό?

      Delete
    10. 10.43 Ποιος μίλησε για επανάσταση από τους καναπέδες?

      Εσύ δηλαδή είσαι στο αντάρτικο με το όπλο στο χέρι και κρίνεις τους άλλους?

      Και το ''μέτρον άριστον'' που κολλάει σε αυτά που λες? Αυτό ήξερες αυτό είπες?

      Ο πόλεμος έχει αλλάξει και γίνεται με εργαλεία όπως η τηλεόραση που σε βομβαρδίζει ενώ είσαι στον καναπέ.

      http://www.iphicratisamyras.com/2014/01/18_16.html

      Delete
    11. @10:43 Ιφικράτη τον λένε όχι Απόστολο. Το να το επαναλαμβάνεις το απόστολος 70 φορές και να νομίζεις ότι είσαι έξυπνος σε κάνει γελοίο, γιατί ο Ιφικράτης έχει ήδη απαντήσει σε κάποιον σαν και εσένα σε αυτό το βίντεο από 2:10:00 και μετά:

      http://www.youtube.com/watch?v=QHGtAwHA4AM

      Delete
  6. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΜΕ ΚΑΛΟ. ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομίζεις ότι "καθαρίσανε" στην Ουκρανία με την γιούλα αρπασένκο με τα 11 δις περιουσία;
      Ο μόνος που καθάρισε εκεί είναι οι φάμπρικες του σόρος....

      Delete
    2. Και; Αυτή είναι ένα τίποτα για τους εξεγερμένους, καθώς και ο Κλιτσκό. Επί πλέον δεν είδες τα παλάτια του Γιανουκόβιτς; Αυτή η εξέγερση δεν έχει τίποτα να κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ουκρανία δεν δύναται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτως ή άλλως. Τα ΜΜΕ εξαπάτησαν τους λαούς να πιστέψουν ότι η αφορμή ήταν η ανεπιτυχής προτεινόμενη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

      Delete
    3. Ό,τι να' ναι.. Η νέα προσωρινή κυβέρνηση απαρτίζεται από τα προστατευόμενα παιδιά της Τιμοσένκο και των Αμερικανών. Πίστευε εσύ ότι έγινε εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση...

      Delete
    4. Εγώ δεν είπα ότι ήταν μια καθαρή εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση. Απλώς λέω ότι η εξέγερση δεν έγινε αποκλειστικά εξαιτίας προτίμησης της Ευρωπαικής Ένωσης και διαπραγματεύσεων φυσικού αερίου. Εγώ δεν προβλέπω την προσωρινή κυβέρνηση, ούτε την επόμενη, να είναι μακροπρόθεσμη.

      Delete