Thursday, September 27, 2012

Μαθήματα προπαγάνδας: Αντιπερισπασμός - bait and switch



Οι ταχυδακτυλουργοί βασίζονται σε μία κλασσική τεχνική. Όταν θέλουν το κοινό να μην προσέξει το τέχνασμα που ετοιμάζουν σε ένα σημείο της σκηνής, τραβούν την προσοχή του κοινού προς ένα άλλο σημείο.
Στην προπαγάνδα ονομάζεται αντιπερισπασμός. Όταν θέλεις να επιτεθείς σε ένα σημείο του αντιπάλου, δημιουργείς μία εκκωφαντική ατμόσφαιρα που προδιαθέτει τον αντίπαλο να πιστέψει ότι η επίθεση επίκειται σε κάποιο άλλο σημείο. Όσο περισσότερο πλησιάζει η στιγμή της επιθέσεως στο επιλεχθέν σημείο, τόσο τα τύμπανα του πολέμου κτυπούν προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Οι άγγλοαμερικανοί χρησιμοποιούν τον όρο bait and switch. Δελέασε το θύμα σου να πλησιάσει με συγκεκριμένη προσδοκία, και αστραπιαία πλήξε το εκεί που δεν το περιμένει. 
Στην Ελλάδα η τεχνική του αντιπερισπασμού χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους δωσίλογους δημοσιογράφους των κατοχικών μμε, με συμβουλές από το τμήμα προπαγάνδας του ΔΝΤ.
Να ποιές συμβουλές δίνουν οι τροϊκανοί στους εγχώριους προδότες:
Όταν θέλετε να επιβάλλετε νέους φόρους, τόσο θα φωνάζετε για φοροδιαφυγή, ώστε να κάμπτετε τις αντιδράσεις του κόσμου και να λένε οι πολίτες «Αφού είμαστε τόσο διεφθαρμένοι, καλά μας κάνουν οι ξένοι».
Όταν θέλετε να ξεπουλήσετε δημόσια περιουσία, θα φωνάζετε ότι οι ΔΕΚΟ είναι μη βιώσιμες και ελλειμματικές, ασχέτως αν είναι κερδοφόρες, ώστε να πιστέψει ο κόσμος ότι «δεν χάνουμε τίποτε, αντιθέτως κερδίζει το δημόσιο ταμείο».
Όταν θέλετε να κλείσουν στρατόπεδα, νοσοκομεία και πανεπιστήμια, θα ωρύεστε ότι είναι άχρηστα. Ότι δεν τα χρησιμοποιούν οι ασθενείς. Ότι είναι κομματικά ρουσφέτια. Ότι οι φοιτητές δεν τα προτιμούν. Ότι δεν συμβάλλουν στην ασφάλεια της χώρας. Ώστε να νομίζει ο λαός ότι τον ελαφρύνετε από άχρηστες δαπάνες. 
Όταν θέλετε να μειώσετε τις συντάξεις, θα ανακαλύπτετε διαρκώς «μαϊμού» τυφλούς, ανάπηρους, κλπ, για να καταπνίξετε τις αντιστάσεις του λαού.
Όταν θέλετε να ξεπουλήσετε τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδος αντί πινακίου φακής, θα ωρύεστε ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια στην Ελλάδα.
Όταν θέλετε να περάσουν τα πιό απάνθρωπα νεοφιλελεύθερα μέτρα χωρίς σοβαρές αντιδράσεις, θα λέτε ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο σοβιετικό κράτος της Ευρώπης.
Η έλλειψη προπαγανδιστικής παιδείας από την πλευρά του Ελληνικού Λαού, και η έλλειψη ενός καθοδηγητικού επιτελείου των επαναστατών, εξειδικευμένο στις ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον της Τρόικα, ήταν εξ αρχής ένας από τους βασικούς λόγους για την σχεδόν μηδαμινή αντίσταση που συνάντησαν οι Τροϊκανοί δολοφόνοι στην χώρα μας.
Σιγά-σιγά η κατάσταση αλλάζει. Μαθήματα προπαγάνδας για τον Λαό έχουν ξεκινήσει, και σύντομα θα γίνουν ευρέως προσβάσιμα μέσα από διαδικτυακό σταθμό.
Ο Λαός πρέπει να εκπαιδευτεί στις τεχνικές ψυχολογικού, οικονομικού και πολιτικού πολέμου που εφαρμόζουν οι Τροϊκανοί, αν θέλει να απαλλαγεί συντόμως από την ξένη κατοχή.

Ιφικράτης Αμυράς
28-9-«2012»

No comments:

Post a Comment