Saturday, November 18, 2017

Όταν οι "φασίστες" εκφράζουν αντιφασιστικές απόψεις, και οι "αντιφασίστες" φασιστικές απόψεις



       

Επειδή μου αρέσει να προκαλώ τους αναγνώστες μου, όχι επειδή θέλω να δείχνω ερειστικός, αλλά επειδή ασπάζομαι τα πορίσματα της δυναμικής κοινωνιολογίας και όχι τα στατικά κοινωνικά μοντέλα που εδράζονται σε παρωχημένα δίπολα εννοιών(πχ φασίστας-αντιφασίστας), ας ακούσουμε προσεκτικώς τί λέει η αντιφασίστρια(;) δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά που τραυματίστηκε εχθές στο γόνατο από ναυτική φωτοβολίδα στα Εξάρχεια, σε μία συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Μπογιόπουλο το 2013. 
Έκανε μία διάλεξη στους τεταρτοετείς στην σχολή δοκίμων αξιωματικών της Αστυνομίας τον Μάρτιο του 2013, με θέμα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αλλά επειδή η διάλεξη στους τεταρτοετείς είχε καταγραφεί με κάμερα, δεν ακούστηκαν σχόλια εις βάρος της(1.40 λεπτό του βίντεο).
Όταν όμως επανέλαβε την ίδια διάλεξη στους τριτοετείς, χωρίς κάμερες, δέχθηκε ερωτήσεις. Ένας δόκιμος πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι διαφωνούσε ριζικά με την ουσία της διαλέξεως, διότι είναι αδιανόητο να εξομοιώνωνται οι Έλληνες με τους αλλοδαπούς(2.00 λεπτό του βίντεο).
Η δικηγόρος κα Τσουκαλά απαντώντας στον δόκιμο αξιωματικό, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, ισχυριζόμενη ότι τέτοιες απόψεις παραπέμπουν σε φασιστικά καθεστώτα και ότι δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι. (2.25 λεπτό του βίντεο).
Διαστρέβλωσε πλήρως το θέμα, διότι εν προκειμένω τίθεται ζήτημα νομικής και πολιτειακής εξομοιώσεως των Ελλήνων με τους λαθροεποίκους, αλλά η κυρία Τσουκαλά το μετέτρεψε σε ζήτημα ανωτέρων και κατωτέρων φυλών.
Αν και δεν την γνωρίζω προσωπικώς, είναι προφανές ότι ασπάζεται τις θέσεις της διεθνιστικής Αριστεράς.
Παρακάτω ο διάλογος της δικηγόρου με τους δοκίμους αξιωματικούς καθίσταται ακόμη πιό ενδιαφέρων.
Ο δόκιμος αξιωματικός της ανταπάντησε, "Μα είμαστε φασίστες, και μάλιστα είμαστε υπερήφανοι φασίστες". Ακολούθησε ενθουσιώδες χειροκρότημα στην αίθουσα. Οι παρόντες εκπαιδευτές δεν αντέδρασαν(2.50 λεπτό του βίντεο).
Η κυρία Τσουκαλά ανταπαντώντας, τούς είπε ότι δεν την απασχολούν οι πολιτικές τους απόψεις, και αυτό που την απασχολεί είναι ότι όταν βρίσκονται στον δρόμο, να εφαρμόζουν τον νόμο με τρόπο απρόσκοπτο και ουδέτερο, και σύμφωνα με τις αρχές της ισονομίας(3.15 λεπτό του βίντεο). 
Εδώ η κυρία Τσουκαλά, προφανώς εννοεί ότι θέλει να εφαρμόζωνται οι νόμοι που συμφέρουν την διεθνιστική Αριστερά(πχ ανοιχτά σύνορα, γάμοι ομοφυλοφίλων, αλλαγή φύλου, πολιτογράφηση λαθροεποίκων, κλπ). Διότι αδυνατώ να πιστέψω ότι αναφερόταν στους μνημονιακούς νόμους.
Η απάντηση που ακολουθεί από τους δόκιμους "φασίστες", με ή χωρίς εισαγωγικά μού είναι αδιάφορο, είναι απάντηση που θα έπρεπε να εκστομίζεται από οιονδήποτε σοβαρό επαναστάτη της Αριστεράς.
Σηκώθηκε ένας άλλος δόκιμος και την κατακεραύνωσε λέγων, "Θα έπρεπε να ντρέπεστε ως καθηγήτρια εγκληματολογίας, διότι θα οφείλατε να γνωρίζετε ότι ο νόμος είναι κοινωνική κατασκευή, και ότι είναι αντανάκλαση των εκάστοτε κοινωνικών και πολιτικών συγκυριών, και άρα είναι αδιανόητο να απαιτείτε από εμάς να εκτελούμε έναν νόμο με τον οποίον δεν συμφωνούμε"!!! (3.15 λεπτό του βίντεο). Το σχόλιο του δοκίμου, επίσης έτυχε πολλών χειροκροτημάτων.
Δηλαδή, στην ουσία τί μας λέει εδώ η τραυματισθείσα κυρία Τσουκαλά, στην οποία ευχόμαστε ειλικρινώς ταχεία ανάρρωση. Μας λέει ότι θεωρεί τους (αντιρατσιστικούς)νόμους ως κάτι το άφθαρτο, το αιώνιο. Αυτό δεν λέγεται επί λέξει, αλλά συνάγεται από την έκπληξή της στην αντίδραση των δοκίμων αξιωματικών. Επί λέξει λέει, "Άρχισα να θορυβούμαι όταν άκουσα ότι οι μελλοντικοί αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν δεσμεύονται από τον νόμο". (3.50 λεπτό του βίντεο).
Δηλαδή οι "φασίστες" δόκιμοι αξιωματικοί δηλώνουν ότι δεν δεσμεύονται από τους ανθελληνικούς και αντικοινωνικούς νόμους του κατοχικού καθεστώτος, ενώ η "αντιφασίστρια" δικηγόρος Τσουκαλά, θα ήθελε πάρα πολύ να δεσμεύωνται...
Παρεμπιπτόντως, ο Λένιν σε ένα από τα ωριμότερα έργα του, "Η Προλεταριακή Επανάσταση και ο αποστάτης Κάουτσκι", καταγγέλλει τον πρώην σύντροφο Κάουτσκι διότι όχι μόνον κατεδίκασε την ένοπλη εξέγερση των Μπολσεβίκων αλλά καλούσε τους κομμουνιστές και τους σοσιαλιστές να καταλάβουν την εξουσία με δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες και ειρηνικώς.
Φυσικά ο Λένιν τον κατακεραυνώνει στο έργο του, ισχυριζόμενος ότι ο αποστάτης Κάουτσκι εσκεμμένα χρησιμοποιεί τον όρο "Δημοκρατία" με ουδέτερο και αποϊδεολογικοποιημένο τρόπο. Άλλο η αστική δημοκρατία, του απαντά ο Λένιν, και άλλο η σοσιαλιστική δημοκρατία.
Στην περίπτωσή μας, φαίνεται ότι οι "φασίστες" δόκιμοι αξιωματικοί διαθέτουν νομικό και ιδεολογικό αισθητήριο, και ξέρουν να αντιμετωπίζουν την κουτοπόνηρη και εσκεμμένως ουδέτερη χρήση του όρου "Νόμος" από την κυρία Τσουκαλά. Στην ουσία της λένε, "άλλο οι Ελληνικοί Νόμοι, και άλλο οι ανθελληνικοί νόμοι".
Ενώ η κυρία Τσουκαλά φαίνεται να μένει άναυδη από το θράσος των δοκίμων αξιωματικών, εγώ μένω άναυδος από το θράσος κάποιων "αντιφασιστών" που στην ουσία καλούν σε υποταγή στο κατοχικό καθεστώς.
Έχει και συνέχεια ο διάλογος, πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.
Προς έκπληξή της, οι δόκιμοι αξιωματικοί τής ανακοίνωσαν εξίσου υπερήφανα ότι δεν δεσμεύονται από την ιεραρχία της Αστυνομίας, διότι δεν την σέβονται επειδή την θεωρούν ανίκανη!(4.50 λεπτό του βίντεο).
Μάλλον η αριστερή(;) και αντιφασίστρια(;) κα Τσουκαλά θεωρεί πολύ ικανή την ηγεσία της Αστυνομίας...Φτάσαμε στο κωμικοτραγικό σημείο οι "φασίστες" να απαξιώνουν την ηγεσία της κατοχικής Αστυνομίας, και οι "αντιφασίστες" να την επιδοκιμάζουν.
Η συνέχεια της συζητήσεως είναι ακόμη πιό ενδιαφέρουσα.
Οι δόκιμοι αξιωματικοί τής ανακοίνωσαν ότι δεν δεσμεύονται ούτε από τον όρκο που δίνουν στο ευαγγέλιο, διότι θα όφειλε να γνωρίζει ότι οι φασίστες δεν είναι χριστιανοί αλλά παγανιστές!!! (4.58 λεπτό του βίντεο).
Αυτά ελέχθησαν παρουσία των εκπαιδευτών, σε μία αίθουσα από περίπου 200 άτομα. Και χειροκροτούσε το 80% των δοκίμων(5.30 λεπτό του βίντεο).
Όταν ύστερα η κα Τσουκαλά τούς ρώτησε αν γνωρίζουν τις αρχές του φασισμού, εντυπωσιάστηκε διότι κάποιοι δόκιμοι πήραν τον λόγο και της μίλησαν σε τόσο υψηλό επίπεδο, σαν να επρόκειτο για πανεπιστημιακή διάλεξη.(5.50 λεπτό του βίντεο).
Φυσικά, η κατά τα άλλα "ουδέτερη" και "αντικειμενική" κα Τσουκαλά, μετά το πέρας των διαλέξεων, πήγε και κατήγγειλε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ τα διαμειφθέντα, ώστε να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την ιδεολογία των νεαρών αξιωματικών, όπως τούς είχε δηλώσει αρχικώς μέσα στην αίθουσα. Προφανώς ζήτησε να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.
Αν όμως οι νεαροί δόκιμοι αξιωματικοί ζητούσαν επιμόνως ο μελλοντικός αρχηγός της ΕΛΑΣ να είναι μαύρος, μουσουλμάνος, και τρανσέξουαλ, τότε όντως δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις απόψεις τους.
Είναι κρίμα να προσπαθεί κάποιος αντιφασίστας να κρύψει τις απόψεις του με γενικόλογες αναφορές. Είναι ακόμη χειρότερο να παριστάνει κάποιος τον αριστερό και τον προοδευτικό, και την ίδια στιγμή να δηλώνει ενάντιος σε απόψεις που είναι ξεκάθαρα προοδευτικές, ασχέτως αν αυτές οι απόψεις εκφράζονται από "φασίστες".
Αν όντως ελέχθησαν έτσι ακριβώς τα όσα δηλώνει στην συνέντευξή της η κυρία Αναστασία Τσουκαλά, τότε αξίζουν συγχαρητήρια στους νεαρούς δοκίμους. Σημαίνει ότι το ελληνικό κύτταρο δεν έχει αλλοιωθεί πλήρως.
Σημαίνει ότι αισθάνονται Έλληνες στην φυλή και δεν θέλουν να αναμειχθούν με αλλοφύλους. Αισθάνονται Έλληνες στο θρήσκευμα και όχι χριστιανοί. Αισθάνονται αντικαθεστωτικοί και όχι πραιτωριανοί.
Η συγκεκριμένη συνέντευξη αποδεικνύει ότι υπάρχουν αντιφασίστες οι οποίοι είναι καθεστωτικοί, μνημονιακοί, και ελληνοφοβικοί.
Παρ' όλα αυτά τής ευχόμαστε και πάλι ταχεία ανάρρωση από την φωτοβολίδα που δέχθηκε στο πόδι της από αντιφασίστες.
Όμως τις απόψεις που εξέφρασαν οι "φασίστες" δόκιμοι αξιωματικοί, θα έπρεπε να τις εκφράζουν οι προοδευτικοί άνθρωποι, και όσοι δηλώνουν αντικαθεστωτικοί, αριστεροί, επαναστάτες, αντιφασίστες κλπ.

5 comments:

  1. Η αναπηρία του μυαλού της εξαπλώθηκε και στο πόδι.

    ReplyDelete
  2. Ευχομαι να παθη γαγγραινα κ να ψοφηση η λσθρολαγνα

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Ψέματα λέει η αριστερή ρουφιάνα. Αν ήταν έτσι τα πράγματα και οι αστυνομικοί αισθάνονταν Έλληνες θα δρούσαν με διαφορετικό τρόπο στους δρόμους και θα κάλυπταν τους γηγενείς , ενώ θα εκδίωκαν τους αλλογενείς.

    Υ.Γ. δεν λυπάμαι καθόλου που της έτυχε αυτό ,ήταν μία θεία δίκη.

    ReplyDelete