Saturday, October 28, 2017

Άμεσες ενέργειες της νεαρής Καταλονικής ανεξάρτητης Δημοκρατίας


Η Καταλονία πρέπει άμεσα:

1. Να συστήσει έναν οργανισμό εξωτερικής προπαγάνδας ο οποίος θα ασχολείται με την νομιμοποίηση του αιτήματος για ανεξαρτησία στις συνειδήσεις των λαών του εξωτερικού. Τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να γεμίσουν από Καταλονικές διαφημίσεις, και Καταλονοί προπαγανδιστές πρέπει να ξεκινήσουν ταξείδια και αποστολές σε όλο τον κόσμο.

2. Να οργανώσει λόμπις στο εξωτερικό χρηματοδοτώντας(διάβαζε δωροδοκώντας) πολιτικούς οι οποίοι αργά και σταθερά θα αλλάζουν την στάση τους και θα γέρνουν προς το πλευρό της Καταλονίας.

3. Να καταγγείλει την υποκρισία των δυτικών κυβερνήσεων, των ΗΠΑ και της ΕΕ, οι οποίες στήριξαν δια των όπλων την ανεξαρτησία του Κοσόβου, αλλά την αρνούνται στην Καταλονία.

Αυτή την στιγμή μία στρατηγική κίνηση που θα προκαλέσει σοκ και δέος στον Ραχόι από την πλευρά της Καταλονίας θα ήταν μία διεθνιστική έκκληση προς τους γηγενείς λαούς της Λατινικής Αμερικής που θα τους καλούσε να απορρίψουν την ισπανική γλώσσα, την ισπανική κουλτούρα, την καθολική εκκλησία, και τα ισπανικά ήθη και έθιμα.

Μία τέτοια έκκληση θα έθετε όλη την ήπειρο σε τροχιά συγκρούσεως και θα γύριζε το ρολόι της ιστορίας έξι αιώνες πίσω.

Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής θα εξεγείροντο κατά της κατοχής που υφίστανται από τους επιγόνους των ισπανών κατακτητών.

Αυτή την δύσκολη στιγμή για την Καταλονία η δημόσια και ανεπίσημη διπλωματία είναι σημαντικότερη από την ιδιωτική και επίσημη.

Οι Καταλονοί ηγέτες θα περιμένουν πολλά χρόνια στους προθαλάμους των ξένων υπουργείων εξωτερικών χωρίς να έχουν καταφέρει τον σκοπό τους.

Ενώ αν ξεκινήσουν μία διεθνή εκστρατεία ενημερώσεως, με την βοήθεια των κοινωνικών δικτύων, απευθυνόμενοι σε μη-κρατικούς δρώντες, θα νομιμοποιήσουν το αίτημά τους στην διεθνή λαϊκή συνείδηση, και μετά ο δρόμος για την κρατική αναγνώριση από τους διεθνείς οργανισμούς θα είναι ευκολότερος.

No comments:

Post a Comment