Sunday, October 29, 2017

Η διεθνιστική αριστερά έπεται, δεν προηγείται του οικουμενικού χριστιανισμού



Η γνωστή μεμψιμοιρία των χριστιανών όταν διαπιστώνουν την πολιτική εφαρμογή των θρησκευτικών τους αντιλήψεων.

Ο πολιτισμικός και πολιτικός μονοθεϊσμός είναι προέκταση του θρησκευτικού μονοθεϊσμού. Οι μαθητικές παρελάσεις με αφρικανούς σημαιοφόρους να σηκώνουν την χριστιανική σημαία, είναι απολύτως συμβατή με τα χριστιανικά οικουμενικά δόγματα. 

Δεν είναι ανήθικο, ούτε αντεθνικό, ένας αλλοεθνής μαθητής να υψώνει ένα χριστιανικό σύμβολο. Ο χριστιανικός σταυρός, ως παγκόσμιο και διεθνιστικό σύμβολο, δεν έχει σύνορα, ούτε υπόκειται σε φυλετικές διακρίσεις.

Καλά θα κάνουν οι χριστιανοί εθνικιστές να πάψουν να κατηγορούν συνεχώς την διεθνιστική αριστερά επειδή εφαρμόζει τις δικές τους κοσμοθεωρίες. 

Η διεθνιστική αριστερά έπεται, δεν προηγείται του οικουμενικού χριστιανισμού.

Ο χριστιανικός σταυρός είναι διεθνιστικό σύμβολο, επομένως είναι απολύτως θεμιτό για ένα χριστιανικό κράτος να επιτρέπει σε αλλοεθνείς μαθητές να παρελαύνουν ως σημαιοφόροι με τα διεθνιστικά σύμβολα του εν λόγω κράτους. Είναι αδιανόητο να θεωρούν κάποιοι ότι οι χριστιανικές σημαίες αντανακλούν εθνοφυλετικά χαρακτηριστικά.    

Το αυτό ισχύει για το σφυροδρέπανο, ως διεθνιστικό σύμβολο είναι απολύτως θεμιτό για ένα κομμουνιστικό κράτος να επιτρέπει σε αλλοεθνείς εργάτες να παρελαύνουν ως σημαιοφόροι με τα διεθνιστικά σύμβολα του κομμουνισμού. 

5 comments:

  1. Ερώτηση: Ήταν η ελληνική θρησκεία πραγματικά εθνική θρησκεία;

    Ρωτώ επειδή εμείς οι Έλληνες πάντοτε προσπαθούσαμε να βρούμε αντίστοιχους Θεούς συγκρίνοντες τα πάνθεα άλλων λαών (βλέπε το λεγόμενο interpretatio graeca). Βλέπουμε επίσης στή μυθολογία μας μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των Θεών και των Αιθιοπίων. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που υποδεικνύουν μια οικουμενικότητα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε 5-6 σημεία αναφέρεται στους Αιθίοπες ο Όμηρος. Απλά ψάξε τι λένε οι μεταγενέστεροι σχολιαστές αυτών των στίχων. Δεν υπάρχει οικουμενικότητα γι' αυτόν τον λόγο αλλά επειδή οι θεοί έχουν δημιουργήσει τα πάντα συμπεριλαμβανομένων και των βαρβάρων. Βεβαίως υπάρχουν κι εθνάρχες θεοί και άλλοι πολλοί οι οποίοι βρίσκονται πιο κοντά σε εμάς από τους αντιστοίχους των βαρβάρων. Ειδικά όταν αγνοείται και η ύπαρξή τους.

      Delete
    2. "και ο Δίας στον Ωκεανόν, που τον καλούν οι θείοι
      Αιθίοπες κατέβη χθες και όλ᾽ οι θεοί μαζί του."

      Κατά τους Έλληνες, οι Αιθίοπες λάτρευαν τους ίδιους θεούς. Κατ' εμέ, αυτό μου λέει ότι παραδέχονταν ότι οι πολυθεϊστικές θρησκείες των διαφόρων λαών βασικά αποτελούσαν διάφορες εκδοχές της ίδιας οικουμενικής θρησκείας. Διότι δεν πιστεύω ότι οι Αιθίοπες λάτρευαν στην κυριολεξία το ελληνικό πάνθεον.

      Delete
    3. Στο αρχαίο κείμενο δεν λέει ότι τον καλούν Δία. Λάθος του μεταφραστή.

      Ζεὺς γὰρ ἐς Ὠκεανὸν μετ' ἀμύμονας Αἰθιοπῆας
      — χθιζὸς ἔβη κατὰ δαῖτα, θεοὶ δ' ἅμα πάντες ἕποντο

      Delete