Monday, June 27, 2016

Το #Grexit πάνω απ' όλα είναι θέμα εθνικής ταυτότητος και αξιακού κώδικος



Το ‪#‎Grexit‬ δεν αποτελεί μία απλή οικονομικο-πολιτική θέση, συσχετιζομένη περιοριστικώς με το εθνικό νόμισμα.

Ο αποδέσμευση της Ελλάδος από την Ευρώπη αποτελεί σύγκρουση ταυτοτήτων και αξιακών κωδίκων.

Στην σημερινή Ελλάδα παρά το ότι επικρατεί ακόμη ο παλαιός οριζόντιος διαχωρισμός αριστερός-κεντρώος-δεξιός, τα καθεστωτικά κόμματα σιωπηρώς ασκούν πολιτικές ταυτοτήτων (identity politics).

Οι καθεστωτικοί δημοσιολόγοι υπηρετούν κυρίως δύο ειδών ταυτότητες: υπερεθνικές(ευρωπαίος, κοσμοπολίτης, φιλελεύθερος, κλπ), και υποεθνικές(μετανάστες, τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι, φεμινίστριες κλπ).

Συγχρόνως υπηρετούν έναν συγκεκριμένο αξιακό κώδικα (απεριόριστες αμβλώσεις, πολυπολιτισμό, λαθρομετανάστευση, αντιρατσισμό, ανοικτά σύνορα, οικονομία της αγοράς, κλπ).

Το Grexit σηματοδοτεί την σύγκρουση των υπερεθνικών και υποεθνικών ταυτοτήτων που προωθεί το κατοχικό καθεστώς απέναντι στην ταυτότητα Έλλην.

Ο απεγκλωβισμός μας από την Ευρώπη πρέπει να επιτευχθεί ως επιβεβαίωση του δικού μας αξιακού κώδικος και της δικής μας συλλογικής ταυτότητος.

Επομένως είναι απαράδεκτο οι περισσότεροι Έλληνες να ταυτίζουν το Grexit με δημοσιονομικά, ασφαλιστικά, και συνταξιοδοτικά θέματα.

Ο λόγος που συγκρουόμαστε μετωπικώς με τους ελληνόφωνους ευρωπαϊστές είναι η συλλογική ταυτότητα Έλλην, την οποίαν θέλουν να αφανίσουν.

Ο λόγος που διαχωριζόμαστε από τους ελληνόφωνους ευρωπαϊστές είναι διότι θέλουν να μας επιβάλλουν έναν αξιακό κώδικα εντελώς ξένο από το Ελληνικό έθος.

Οι οικονομικές μεταβλητές αποτελούν σημαντική αλλά δευτερεύουσα αιτία συγκρούσεως με τους εχθρούς της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Το #Grexit πάνω απ' όλα είναι θέμα εθνικής ταυτότητος και αξιακού κώδικος. Η εθνική ταυτότητα εναντίον της ανθελληνικής υπερεθνικής ταυτότητος. Ο Ελληνικός αξιακός κώδιξ εναντίον του ανθελληνικού και υπερεθνικού αξιακού κώδικος. 

Από την στιγμή που η Ευρώπη επιβάλλει ένα ευρωπαϊκό σύνταγμα, έναν ευρωπαϊκό στρατό, ένα ευρωπαϊκό νόμισμα, μία ευρωπαϊκή γλώσσα, ένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, έναν ευρωπαϊκό "εθνικό" ύμνο, μία ευρωπαϊκή σχολική ιστορία, ένα ευρωπαϊκό ομοσπονδιακό κράτος, το Grexit αποτελεί τον αντίποδα του ευρωπαϊκού εφιάλτη.


Οραματιζόμαστε Ελληνικό Σύνταγμα, Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, Ελληνικό νόμισμα, Ελληνικό εθνικό ύμνο, Ελληνική γλώσσα, Ελληνική εθνοσυνέλευση, Ελληνική σχολική ιστορία, Ελληνικό κράτος.

3 comments:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=SUmXHBVK_D8

    ReplyDelete
  2. Νομίζω οτι η πολιτική γλώσσα του Ιφικράτη είναι οτι πιο φρέσκο και μοντέρνο κυκλοφορεί στην ελληνική πολιτική σκηνή. Πριν είχαμε περιχαρακωθεί μέσα στα γνωστά και τετριμμένα πλαίσια των αριστερών και των δεξιών, των χριστιανών και των άθεων, σαν να μην υπάρχει τίποτα έξω από αυτούς. Πολύ καλό είναι να μάθεις τον τρόπο σκέψης για τα πράγματα κι όχι τα έτοιμα και χιλιοτετριμμένα.
    Ευχαριστούμε.

    ReplyDelete