Monday, June 13, 2016

Να ανοίξει άμεσα ο δημόσιος πολιτικός διάλογος για την μετά-ευρωπαϊκή εποχή




Είναι απίστευτο αλλά αληθινό. Η ΕΕ ετοιμάζεται να διαλυθεί, αλλά στην Ελλάδα ακόμη δεν έχει ανοίξει ο δημόσιος διάλογος για το τί μέλλει γενέσθαι.

Αυτό που πριν λίγα χρόνια φάνταζε αδιανόητο, σήμερα έχει μπει στην ημερήσια διάταξη όλων των πολιτικών κομμάτων στο εξωτερικό, πλην της Ελλάδος.

Η ελληνόφωνη μισελληνική ελίτ, προσκολλημένη στο "Ανήκομεν εις την Δύσιν" κυριολεκτικώς έχει παραλύσει.

Εκτός από το Brexit, σε όλη την Ευρώπη οι λαοί ετοιμάζουν δημοψηφίσματα για την έξοδο από την ΕΕ, όχι μόνον από το ευρώ. Όμως στην Ελλάδα δεν έχει φυσήξει ακόμη ο άνεμος της αλλαγής.

Έχοντας μπει στον αυτόματο πιλότο της ΕΕ, οι ελληνόφωνες ελίτ αδυνατούν εκ φύσεως να αναλάβουν την οιαδήποτε πρωτοβουλία. Ο μύχιος πόθος τους είναι να παραμείνει η Ευρώπη ως έχει. Ζούν στον δικό τους κόσμο.

Βιώνουμε κοσμοϊστορικές στιγμές. Στιγμές που μοιάζουν με τις ημέρες διαλύσεως της Σοβιετικής Ενώσεως.

Ο δημόσιος διάλογος για την διάλυση της Ευρώπης και την νέα Γιάλτα έχει ανοίξει στο εξωτερικό. Πρέπει να τον ανοίξουμε και εμείς σε κάθε πλατεία.

Δεν περιμένουμε από τα καθεστωτικά κανάλια να το πράξουν. Εμείς οφείλουμε να διοργανώνουμε ημερίδες και συνέδρια για την αποδέσμευση της Ελλάδος από την Ευρώπη και την χάραξη μίας νέας γεωπολιτικής στρατηγικής.

No comments:

Post a Comment