Sunday, June 26, 2016

Πολιτική περιοδεία για το #Grexit




Ως δημόσιο πρόσωπο προσπαθώ να διοργανώσω μία πανελλαδική πολιτική περιοδεία για να επιτύχουμε το ‪#‎Grexit‬.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, η αδράνεια σκοτώνει.

Το Brexit έδωσε μία ανάσα ζωής στην Ελλάδα. Καλλιέργησε ένα θετικό κλίμα για το #Grexit, και πρέπει να το εκμεταλλευθούμε. 

Αν κινηθούμε αποφασιστικώς, θα έχουμε και τηλεοπτική κάλυψη από ξένα μέσα μαζικής ενημερώσεως.

Όποιος συναγωνιστής, ομοϊδεάτης, φίλος, γνωστός, θέλει να βοηθήσει στην διοργάνωση της περιοδείας, ας επικοινωνήσει μαζί μου. (τηλ. 6932353329, iphicrates@hotmail.com)

Το μόνο που ζητάμε είναι να βρίσκει κάποιο δωρεάν χώρο, (πλατεία, καφετέρια, κλπ), να ανακοινώνει στα τοπικά μμε την εκδήλωση, και να συγκεντρώνει κόσμο.

Εννοείται ότι πρέπει να γίνουν χιλιάδες τέτοιες εκδηλώσεις από διαφορετικά άτομα και συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα. Αλλά δεν θα περιμένουμε πότε θα ξυπνήσει ο γείτονάς μας. Ξεκινάμε εμείς, και ακολουθούν οι άλλοι.

Το Brexit ανέτρεψε την καθεστηκυία άποψη ότι δεν υπάρχει επιστροφή στα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να μας διαφύγει.

Τονίζω ότι το #Grexit, δεν ταυτίζεται με έκκληση για δημοψήφισμα. Είναι κάτι πολύ ευρύτερο. Το #Grexit θέτει σε αμφισβήτηση όλη την θεσμική, στρατιωτική, οικονομική, και πολιτική δομή της ΕΕ.

Με απλά λόγια το #Grexit σημαίνει έξοδο της Ελλάδος από την ΕΕ. Το #Grexit αποτελεί θεμελιώδη πατριωτική θέση την οποία θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο πολιτικό και εκλογικό τους πρόγραμμα όσα κόμματα θέλουν να λέγωνται πατριωτικά, εθνικιστικά, εθνοκεντρικά, ελληνοκεντρικά, κλπ.

Το πώς θα υλοποιηθεί, με επανάσταση; με εκλογές; με δημοψήφισμα; με πολιτική απεργία; με εξέγερση; είναι μία άλλη ιστορία.

4 comments:

  1. EU: This is madness
    Hellas: Madness? This is Sparta!

    https://cdn.meme.am/instances/400x400/63304582.jpg

    ReplyDelete
  2. Το Grexit είναι πολύ δυσκολότερο του Brexit καθότι στην περίτωση της Αγγλίας λειτουργούσε εθνικό νόμισμα και η 5η μεγαλύτερη οικονομία με μονοψήφια ανεργία και εξαγωγές παντός είδους. Η μονεταριστική τρομοκρατία των Bremain απαντήθηκε άμεσα και πειστικά και γειώθηκε αποτελεσματικά. Ταυτόχρονα, πατριώτες πολιτικοί με αμετακίνητες θέσεις εντός του καθεστώτος όπως Farage και Johnson έτρεχαν την υπόθεση για δεκαετίες. Η μετανάστευση ήταν ελεγχόμενη και είχε απέναντί της μια μεγάλη και εύρωστη μεσαία τάξη. Δεν υπήρχαν εξωτερικές απειλές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εκβιαστικά/τιμωρητικά από τη ΝΤΠ.

    Το Grexit είναι μια εντελώς άλλη υπόθεση. Εδώ
    - δεν υπάρχει εθνικό νόμισμα
    - δεν υπάρχει οικονομία
    - δεν υπάρχει μετανάστευση αλλά λαθροεισβολή
    - δεν υπάρχει κράτος αλλά προτεκτοράτο
    - δεν υπάρχουν πατριώτες πολιτικοί εντός καθεστώτος
    - υπάρχουν χερσαία σύνορα με 3 de facto εχθρικές χώρες/μαντρόσκυλα της ΝΤΠ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΠερίανδροςJune 28, 2016 at 2:29 AM

      - δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει αν δε διαλυθεί η ΕΕ
      - οικονομία υπάρχει και είναι θέμα ολίγων ετών για να ενεργοποιηθεί
      - σωστό, αλλά ο εποικισμός θα έπρεπε να είναι λόγος να σε εξαγριώνει και όχι να σε συμβιβάζει
      - υπάρχει όμως λαϊκή βούληση πράγμα που φάνηκε από το περσινό δημοψήφισμα
      - αν υπήρχαν δε θα θέλαμε να το ανατρέψουμε
      - η αλβανία δε θεωρείται σοβαρή στρατιωτική απειλή (προς το παρόν), οι σχέσεις με βουλγαρία είναι καλές και η τουρκία έχει ανοιχτά μέτωπα. Τώρα πρέπει να γίνει κίνηση εξόδου, που οι τουρκαλάδες είναι απασχολημένοι με τους κούρδους και τους ρώσους.

      Delete
  3. Το Grexit είναι απαρέτητο για να υπάρξει:

    -εθνικό νόμισμα
    -οικονομία
    -έλεγχος συνόρων
    -κράτος
    -πατριώτες πολιτικοί
    -δυναμη σταθερότητας στην περιοχή των βαλκανιών και του αιγαίου, και να υποθεί επιτέλους ότι το αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του αλλά στους Έλληνες!

    ReplyDelete