Saturday, June 25, 2016

Παρέμβαση στην ενδιαφέρουσα ομιλία του Αριστοτέλους Καλέντζη



Εχθές 24 Ιουνίου, έκανα μία μικρή παρέμβαση στην ενδιαφέρουσα ομιλία του Αριστοτέλους Καλέντζη, στην αίθουσα των Οικολόγων.

Ετέθη από παριστάμενο ακροατή, το ζήτημα της καταγωγής των Ελλήνων, και κατά πόσον ισχύει σήμερα το όμαιμον.

Ο Αριστοτέλης Καλέντζης απήντησε ότι ενώ είναι φυλετιστής, εν τούτοις η απόδειξη της Ελληνικότητος προκύπτει από την καθημερινή μας συμπεριφορά. Από τον κοινωνικό αντίκτυπο των πράξεών μας.

Μου εζητήθη να πώ την άποψή μου, επειδή κάποιοι ομιλητές ανεφέρθησαν στα πορίσματα των ανθρωπολογικών ερευνών των κ.κ. Πουλιανού και Τριανταφυλλίδη.

Εγώ είπα ότι για να έχουμε πλήρη εικόνα του βιολογικού μας παρόντος και παρελθόντος χρειάζονται τρία στοιχεία, τα οποία εκλείπουν εκ συστάσεως νεοελληνικού κράτους.

Πρώτον, μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα από την αρχαιολογική σκαπάνη. Δυστυχώς στην Χώρα μας η αρχαιολογική έρευνα αφέθη σε ξένες αρχαιολογικές σχολές, και το κράτος φρόντιζε να καταχώνει τα ευρήματα.

Δεύτερον, μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα DNA από σημερινούς Έλληνες. Αυτό απαιτεί διαχρονική έρευνα, υποδομές, ευάριθμο επιστημονικό προσωπικό, και στήριξη της βιολογικής ανθρωπολογίας από την Πολιτεία. Κάτι που δεν υφίσταται στην σημερινή Ελλάδα.

Άρα δεν έχουμε επαρκές υλικό γενετικής συγκρίσεως νέων και αρχαίων Ελλήνων.

Τρίτον, ιστορικά αρχεία καταγωγής. Σήμερα αν εξαιρεθεί ένας μικρός αριθμός Ελλήνων που γνωρίζουν τους προγόνους των 200 και 300 χρόνια πριν, οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν ποιόν είχαν πρόγονο από τον προπάππου και ενωρίτερα. Το κράτος δεν διαθέτει γενεαλογικά αρχεία για να ξέρουμε τους ανιόντες προγόνους μας τον 8ο, τον 9ο,τον 10ο, τον 11ο, τον 12ο, τον 13ο, τον 14ο κλπ, χριστιανικό αιώνα.

13 comments:

  1. Θα σου πω εγω την συσταση του Βαλκανιου αυτου κρατους..Βλαχοι, Ανατολιτες και μερικοι ξεχασμενοι Ελληνες

    ReplyDelete
    Replies
    1. την είπες την κοτσάνα σου

      Delete
    2. Ο Καλετζης πρωτα απο ολα που μας το παιζει και Ελληνας ειναι αρβανιτης και μην ακουσω τις βλακειες οτι οι Αρβανιτες ειναι οι Νεοι Δωριες που κατεβηκαν...

      Delete
    3. Παλι εφυγες απο την συγγρου παλι αλλαξες ονομσ...

      Delete
    4. Παλιομαλάκα 3:11 AM Αμνέ/Αλληλούια μας τα έπρηξες με τις μαλακίες σου

      Δεν υπάρχουν ρε παλιομαλάκα Βλάχοι ούτε Αρβανίτες, υπάρχουν Έλληνες βλαχόφωνοι και αλβανόφωνοι.

      Και αυτό γιατί μέσα από όλους τους αιώνες σκλαβιάς άρα ανυπαρξίας επισήμου και οργανωμένου διδαχής, χρήσης και εξέλιξης της Ελληνικής γλώσσας ήταν φυσικό και επόμενο
      α) τα Ελληνόπουλα να μην διδάσκονται σωστά ελληνικά αλλά τη γλώσσα των χριστιανικών γραφών
      β) οι λόγιοι, εξειδικευμένοι και εκσυγχρονισμένοι όροι να εκλείψουν και να αντικατασταθούν από λεξιδάνεια από γειτονικές διαλέκτους
      γ) οι κατακτητές να επιβάλλουν τη χρήση της γλώσσας τους στις κατακτημένες χώρες και περιπτώσεις μαζικού εθελοντικού εξισλαμισμού όπως π.χ αυτός ελληνικών χωριών για να αποφύγουν τα χαράτσια των αλλαξοπατριαρχιών

      Σε όλες τις περιπτώσεις μιλάμε για Ελληνικούς πληθυσμούς που άλλαζαν γλώσσα γιατί η Ελληνική -πέρα από τον χώρο της μεμονωμένης λαϊκής πρωτοβουλίας- απλά δεν διδασκόταν, δεν εκσυγχρονιζόταν και δεν υπήρχε διαθέσιμη.

      Όσο για τις παπαριές του ημιηλίθιου Καλέντζη
      α) είναι παντελώς ανίκανος να μιλήσει ανθρωπολογικά και θα έπρεπε να δηλώσει άγνοια κρατώντας τη μαλακισμένη άποψή του για τον εαυτό του
      β) η γενετική συνέχεια και συνοχή του Ελληνισμού είναι γεγονός αποδεδειγμένο και ανθρωπολογικά και γενετικά εδώ και δεκαετίες

      http://www.geocities.ws/racial_reality/greeks.html
      http://dienekes.awardspace.com/articles/identity/index.html
      http://dienekes.awardspace.com/articles/fallmerayer/indexel.html
      http://dienekes.awardspace.com/articles/greeknry/indexgr.html
      http://dienekes.awardspace.com/articles/greekmtdna/
      http://dienekes.awardspace.com/articles/greekadna/
      http://dienekes.awardspace.com/articles/hellenes/

      Delete
    5. FR GR ασε μας....

      Αυτοι οι βλαχουρες δεν εχουν σχεσει με την Ελλαδα,,,ή οι Ανατολιτες ...και εισαι θυμομενος επειδη εισαι ενανς απο αυτους !

      Delete
  2. Και ιστορικά να το πάρουμε, δεν υπήρξε ΚΑΜΜΙΑ καταγεγραμμένη μετακίνηση πληθυσμών ικανή να επέφερε αξιοσημείωτες αλλαγές στη γενετική σύσταση των πληθυσμών της ΒΑ Μεσογείου (Έλληνες).

    Μόνη εξαίρεση η κάθοδος των Σλάβων, η οποία και είναι ανιχνεύσιμη σε περίπου 15 από τους 100 σημερινούς κατοίκους της βορείας Ελλάδος. Το αντίστοιχο ποσοστό Ελληνικής πρόσμιξης σε Βούλγαρους και Σκοπιανούς είναι άγνωστο.

    15-20% είναι και το ποσοστό Ασιατικής πρόσμιξης στους σημερινούς Τούρκους. Ήτοι 80-85% των σημερινών Τούρκων είναι εξισλαμισθέντες γηγενείς Μικρασιάτες - Έλληνες, Ασσύριοι, Αρμένιοι, Κούρδοι. Αυτό επιβεβαιώνεται και ιστορικά με τον μεγαλύτερο ιστορικό του μεσαιωνικού Οθωμανισμού Claude Cahen να εκτιμά τον πληθυσμό των Ασιατών νομάδων που έφτασαν στη Μικρά Ασία σε 300-350 χιλιάδες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αμα δεις τις μάχες Σελτζούκων-Βυζαντινών οι πρώτοι δεν ήταν σε καμμία περίπτωση ικανοί να κατεβάσουν περισσότερους από 30000 άνδρες και τόσοι ήταν όλοι κ όλοι οι μάχιμοι ασιάτες νομάδες που ήταν όμως πολύγαμοι και πολύτεκνοι και φυσικά πολεμισταράδες όχι όπως οι μισθοφόροι της "αυτοκρατορίας" που μας λεει ο τετραμάλακας Αμνός/Αλληλούια.

      Η ""αυτοκρατορία"" τους αντιμετώπιζε μερικές φορές και με 2πλάσιο στρατο αλλά έχανε επειδή πολυ απλά οι βυζαντινοί ρούφαγαν πούτσους από 10 μεριές ταυτόχρονα όπως κάνουν ακόμη και σήμερα οι μητροπολίτες που εχουν έναν Αλβανό γαμιά στο σπιτι ενα Τυνήσιο γαμιά στο γραφείο δύο Κογκολέζους γαμιάδες στο εξοχικό και ενα δονητή στο ιερό για τις θείες λειτουργίες.

      Delete
    2. Επιπεδο μιλαμε...
      Στα τελευταια της η Ρωμη (και οχι βυζαντιο) δεν ειχε στρατιωτικο αισθημα και για αυτο και επεσε...
      Οταν ομως ειχε ησχυρο στρατο ειχε δυαλισει τους χιλιαδες των ρωσσων για την πλακα !

      Και οι Σελτζουκοι οσο γινοταν Αυτοκρατορια και οργανωμενοι ..τοσο πιο δυνατοι γινοντουσαν....βλακακο

      Delete
    3. Τωρα για τους Βλαχους τους Αρβανιτες και τους Ανατολιτες..ας μην μιλησω..
      Οι καλυτεροι Μεσογειακοι εμειναν στην Τουρκια στην στην Ιταλια και πηγαν στην Αμερικη...εδω εμειναν μερικοι κακομοιριδες !

      Delete
  3. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.......ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ.........

    ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΡΑΧΥΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΙΑΣ.....ΒΡΑΧΥΚΕΦΑΛΟΙ ΑΛΠΙΚΟΙ-ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ-ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ,ΕΝΩ ΟΙ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.....ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΑΦΡΟ-ΑΣΙΑΤΕΣ......

    ΤΟ DNA ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ....

    ReplyDelete
  4. Εγω ξερω πως οι πολλοι αλλοιωνουν τους λιγους και οχι το αντιθετο και οι πολλοι τοτε ηταν οι Ελληνες.

    ReplyDelete
  5. fyletika.blogspot.com

    Εδώ βρίσκει κανείς απαντήσεις σχετικά με την ενιαία πορεία του βιολογικού μας χαρακτήρος ανά τους αιώνες. Μέσω της Φυλετικής Ανθρωπολογίας, επιστήμης των φαινοτύπων.

    ReplyDelete