Friday, June 24, 2016

Ο Αγών για την διάλυση της ΕΕ δεν τελείωσε. Τώρα αρχίζει



Τώρα ο κίνδυνος για την Βρετανία είναι ο Κάμερον και οι φιλοευρωπαϊστές πολιτικοί να συνομολογήσουν μία νέα συνθήκη μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, η οποία στα λόγια θα μιλά για έξοδο, αλλά στην πράξη θα είναι συνέχεια της βρετανικής ενσωματώσεως στην ΕΕ.

Μην λησμονούμε τί έγινε το 2005 με τα δημοψηφίσματα στην Γαλλία και την Ολλανδία όπου απερρίφθη το ευρωσύνταγμα.

Η ΕΕ το επέβαλε τελικώς στα κράτη-μέλη με μικροαλλαγές, βαπτίζοντάς το "Συνθήκη της Λισαβώνας".

Ο αγώνας της Βρετανίας για την έξοδο από την ΕΕ δεν τελείωσε με το δημοψήφισμα. Τώρα αρχίζει.

Οι ευρωπαϊστές πολιτικοί θα προσπαθήσουν με χίλιους-δυό τρόπους να ακυρώσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος.

Ένας κλασσικός τρόπος είναι να χρονοτριβούν επ' άπειρον με τις διμερείς διαπραγματεύσεις για την συντεταγμένη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Μέχρι να αλλάξει το κλίμα(ελπίζουν), και να προκηρύξουν νέο δημοψήφισμα.

Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών μπορεί να αποδεχτούν ωρισμένες μικροαλλαγές στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Βρετανία έναντι της ΕΕ, και να απαιτήσουν νέο δημοψήφισμα.

Η δική μας ευθύνη τώρα είναι να προκηρυχθούν παντού δημοψηφίσματα σε όλη την Ευρώπη και να συντηρηθεί ένα οξύτατο κλίμα αντι-ευρωπαϊσμού ώστε να μην προλάβει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών να ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

2 comments:

  1. οτέλεσμα του δημοψηφίσματος!
    23:0125/06/2016

    0

    0

    0
    Google +
    0

    Translate this page: EN FR DE ES RU AR
    Eνας έγχρωμος βουλευτής των Εργατικών από το Τότεναμ του Λονδίνου και καταγωγή από την Λιβερία, ζητά, με μια "δραματική" ανάρτηση στο twitter από τη Βουλή να ψηφίσει πως... δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος!

    Ο βουλευτής David Lammy, πρώην γραμματέας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητά να αγνοηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αφού, όπως λέει, δεν είναι άλλωστε δεσμευτικό νομικά και να ψηφίσει γι’ αυτό η Βουλή!

    «Ξυπνήστε. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την τρέλα και να φέρουμε αυτόν τον εφιάλτη στο τέλος μέσα από μια ψηφοφορία στη Βουλή. Το κυρίαρχο κοινοβούλιό μας πρέπει να ψηφίσει για το αν πρέπει να μείνουμε ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το δημοψήφισμα ήταν συμβουλευτικό, μη δεσμευτικό. Η εκστρατεία του Leave έχει ήδη καταρρεύσει και πολλοί άνθρωποι εύχονται να μην είχαν ψηφίσει Leave. Η Βουλή τώρα πρέπει να αποφασίσει αν πρέπει να συνεχίσουμε με το Brexit ή αν πρέπει να υπάρξει μια ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα.

    Μη μας αφήσετε να καταστρέψουμε την οικονομία μας με βάσει τα ψέμματα και τις ύβρεις του Μπόρις Τζόνσον».

    ReplyDelete