Wednesday, June 15, 2016

Η Ελλάδα έχει διαφορετικά συμφέροντα και διαφορετικές ανάγκες από την Ευρώπη



Στην ιδεολογική σύγκρουση που διεξάγουμε με τους ελληνόφωνους ευρωπαϊστές, οφείλουμε να τονίζουμε ότι κοιτάζοντας τον χάρτη της Μεσογείου, η Χώρα μας έχει διαφορετικά συμφέροντα και διαφορετικές ανάγκες εθνικής ασφαλείας από την πχ Πολωνία, ή το Βέλγιο. 

Από γεωπολιτικής απόψεως είναι φυσιολογικό οι χώρες του Benelux να επιδιώκουν μία ευρωπαϊκή ένωση, διότι σε δύο παγκοσμίους πολέμους βρέθηκαν εν μέσω γαλλικών και γερμανικών πυρών. 

Για την Πολωνία είναι φυσιολογικό να επιδιώκει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ αφού επί αιώνες αντιμετωπίζει πρόβλημα ασφαλείας από την Ρωσσία και την Γερμανία. Προσπαθεί να αμυνθεί μέσω του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσσίας, και μέσω του Intermarium κατά του Γερμανικού οικονομικού επεκτατισμού. 

Για την Αυστρία είναι λογικό να εντάσσεται στις πολιτικές δομές της Ευρώπης από την στιγμή που δεν έχει πρόσβαση σε θάλασσα, και περιβάλλεται από ηπειρωτικά ευρωπαϊκά κράτη. 

Αλλά αυτές οι γεωπολιτικές συνθήκες δεν απηχούν τα Ελληνικά συμφέροντα. 

Η Ελλάδα έχει ως πρώτο εχθρό την νεοθωμανική Τουρκία, και όχι την Ρωσσία. Αλλά λόγω του δόγματος "Ανήκομεν εις την Δύσιν" αυτή την στιγμή, ενδέχεται να πολεμήσουμε στο πλευρό της Πολωνίας κατά της Ρωσσίας, για τα συμφέροντα της Πολωνίας και των Βαλτικών χωρών. 

Αν ήμασταν ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος θα έπρεπε να επιδιώκουμε η Πολωνία και οι Βαλτικές χώρες να πολεμήσουν στο πλευρό μας κατά της νεοθωμανικής Τουρκίας. 

Η Ελλάδα περιβάλλεται από την Μεσόγειο. Δεν έχει ανάγκη τα ηπειρωτικά κράτη της Ευρώπης για να επιβιώσει. 

Πρέπει να κατανοήσουν οι φιλοευρωπαίοι, είτε εθνικιστές, είτε φιλελεύθεροι, είτε κομμουνιστές, ότι η Ελλάδα δεν έχει τα ίδια γεωπολιτικά συμφέροντα με τις χώρες της ενωμένης Ευρώπης, ούτε τις ίδιες ανάγκες εθνικής ασφαλείας.

Αγγλία, Ρωσσία, και Ισραήλ είναι τρεις χώρες που πρέπει να μας παραδειγματίζουν με την γεωπολιτική τους συμπεριφορά. 

Αγγλία: Παραδοσιακώς δεν εγκλωβίζεται στην ηπειρωτική Ευρώπη. Έχει παγκόσμια εμπορική αντίληψη και αποικιακή κληρονομιά. Η Βρετανική Κοινοπολιτεία της εξασφαλίζει πολλαπλές συμμαχίες. Τα τελευταία 40 χρόνια εντάξεως στην ΕΕ αποτελούν παρέκκλιση, και όχι κανόνα της Αγγλικής γεωπολιτικής. 

Ρωσσία: Κοιτάζει προς την Ασία και την Ευρώπη ταυτοχρόνως. Έχει αυτοκρατορική γεωπολιτική αντίληψη, και δεν εγκλωβίζεται σε δυτικές πολιτικοκοινωνικές υποδομές. Η δεκαετία του Γιέλτσιν αποτελεί παρέκκλιση, και όχι κανόνα της Ρωσσικής γεωπολιτικής. 

Ισραήλ: Ο Εβραϊσμός έχει νομαδική και παγκόσμια αντίληψη. Στα Μεσαιωνικά χρόνια ένοιωθε ασφαλέστερος συμμαχών με τους μουσουλμάνους. Τώρα νοιώθει ασφαλέστερος συμμαχών με τους χριστιανούς. Αισθάνεται την δημογραφική και πολιτισμική πίεση της μουσουλμανικής ενδοχώρας, και πολεμά για να μην αφομοιωθεί από τις πολιτικές υποδομές της Μέσης Ανατολής. 

Οι γεωπολιτικές αντιλήψεις Άγγλων, Ρώσσων, και Ισραηλινών, θα έπρεπε να παραδειγματίζουν τους Έλληνες. 

Η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκλωβίζεται στην ηπειρωτική Ευρώπη. Πρέπει να έχει παγκόσμια γεωπολιτική αντίληψη και να συμμαχεί με εξωευρωπαϊκές δυνάμεις. Η Ελλάδα έχει ένα ευρωπαϊκό εδαφικό σκέλος, αλλά συγχρόνως έχει ένα ασιατικό και ένα αφρικανικό σκέλος τα οποία δεν επιτρέπεται να λησμονεί. Η Ελλάδα πρέπει να έχει συνείδηση της δημογραφικής και πολιτισμικής πιέσεως που της ασκεί η ευρωπαϊκή ενδοχώρα, και γι' αυτό πρέπει να πολεμά με κάθε μέσον για να μην αφομοιωθεί στις πολιτικές υποδομές της Ευρώπης.

https://www.facebook.com/IphicratisAmyras/

1 comment:

  1. ΚΥΡΙΕ ΑΜΥΡΑ ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ?ΠΟΛΥ ΑΒΑΒΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ

    ReplyDelete