Saturday, June 11, 2016

Ο ιδρυματισμός των ελληνόφωνων ευρωραγιάδων και φιλοαμερικανών



Υπάρχουν ένα σωρό ανόητοι ελληνόφωνοι στην Χώρα μας οι οποίοι πιστεύουν πραγματικά ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη εκπροσωπούν την ελευθερία, την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το δόγμα τους "Ανήκομεν εις την Δύσιν" έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά θρησκευτικής πίστεως, αρνούμενοι να δούν την πραγματικότητα.

Η πραγματική στάση των ΗΠΑ και της Ευρώπης σε ζητήματα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ, αποδεικνύεται από τις επιλογές τους στην εξωτερική πολιτική.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ εδώ και επτά δεκαετίες αδιαφορούν τελείως για το θεοκρατικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας. Από την στιγμή που το μοναρχικό καθεστώς τους εξασφαλίζει πρόσβαση σε πετρέλαιο και στρατιωτικές βάσεις στην Αραβική χερσόνησο δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους δημόσιους αποκεφαλισμούς ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας.

ΗΠΑ και Ευρώπη έκλειναν τα μάτια στην δικτατορία του Φράνκο στην Ισπανία, καθόλη την διάρκεια της δεκαετίας του 1950, από την στιγμή που ο δικτάτωρ ακολουθούσε αντικομμουνιστική πολιτική.

Ίδια κατάσταση με τον Πινοσέτ στην Χιλή και άλλα δικτατορικά καθεστώτα στην Λατινική Αμερική.

Όσο ο Σαντάμ Χουσεΐν πολεμούσε κατά του Ιράν στην δεκαετία του 1980, και έσφαζε τους Κούρδους, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έστρεφαν το βλέμμα τους αλλού. Μόλις διελύθη η Σοβιετική Ένωση και σταμάτησε ο πόλεμος Ιράκ-Ιράν, οι ΗΠΑ και η ΕΕ ανακάλυψαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κούρδων. 

Παρά το ότι οι Κούρδοι έχουν εκδηλώσει πολλάκις φιλοαμερικανική και φιλοευρωπαϊκή στάση και εις ό,τι αφορά την πολιτική τους αντίληψη είναι δημοκράτες και σέβονται τις γυναίκες και την ισότητα, εν τούτοις η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες θέλοντας να αναχαιτίσουν την Ρωσία και το Ιράν, προτιμούν συνεργασία με τους γενοκτόνους Κεμαλιστές και τους θεοκράτες ισλαμιστές του Ερντογάν.

Για τις ΗΠΑ και την ΕΕ οι Κούρδοι είναι τρομοκράτες όταν πολεμούν την Τουρκία, αλλά μαχητές της ελευθερίας όταν πολεμούν τον Σαντάμ Χουσεΐν. 

Στο σημερινό Βιετνάμ, όπου υφίσταται κομμουνιστικό καθεστώς, και παρά την αιματηρή σύρραξη μεταξύ των δύο χωρών, οι ΗΠΑ προσέγγισαν το Βιετνάμ προκειμένου να συμμαχήσουν μαζί του κατά της Κίνας. Ας παρατηρήσουμε ότι ενώ οι ΗΠΑ επιτίθενται κατά των σοσιαλιστικών καθεστώτων στην Βενεζουέλα-Μαδούρο, Αργεντινή-Κίχνερ, Βολιβία-Mοράλες, Ισημερινός-Κορρέα, δεν έχουν την ίδια στάση κατά του κομμουνιστικού Βιετνάμ.

Όταν πρόκειται για εθνικιστικά κινήματα της Μέσης Ανατολής όπως οι Μπααθιστές, το State Department εκδίδει αφοριστικές ανακοινώσεις, καταδικάζει, απειλεί, απαιτεί την διάλυσή τους. Χρηματοδοτεί μέχρι και τζιχαντιστές για την εξόντωση των Μπααθιστών. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο πράγμα για το εβραϊκό εθνικιστικό κίνημα. Ο σιωνισμός απολαμβάνει αμερικανικής και ευρωπαϊκής θαλπωρής. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Όταν πρόκειται για την Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η ΕΕ ζητούν διώξεις κατά των εθνικιστικών, φασιστικών, και νεο-ναζιστικών οργανώσεων. Αλλά όταν πρόκειται για την Ουκρανία, εκεί δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, προς το παρόν, διότι οι Ουκρανικές εθνικιστικές και νεο-ναζιστικές οργανώσεις πολεμούν τον αντίπαλο των ΗΠΑ και της ΕΕ, την Ρωσσία.

Όπως έχει καταγραφεί στην αμερικανική δημοσιογραφία σχετικώς με τον δικτάτορα Σομόζα στην Νικαράγουα: "Somoza may be a son of a bitch, but he's our son of a bitch".

Για τις ΗΠΑ και την ΕΕ υπάρχουν καλοί και κακοί εθνικισμοί, καλοί και κακοί δικτάτορες. Τα περί δημοκρατίας και οι πομφόλυγες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων υφίστανται μόνον στην αρρωστημένη φαντασία των ελληνόφωνων αμερικανόφιλων και ευρωλιγούρηδων.

7 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Captain Jimmy Ψόφα κουραμπιέ

      Delete
    2. Οι καλύτεροι σύμμαχοι είμαστε εμείς με διάφορα τα έχουμε δώσει όλα κοψοτιμής και δεν διεκδικούμε τίποτα .

      Delete
    3. Διεκδικούμε το νόμπελ ειρήνης.

      Delete
    4. μονο που οι ΗΠΑ παιρνουν την κατω βολτα

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete