Friday, June 3, 2016

Η Γεωπολιτική Στρατηγική της Ελλάδος τον 21ο αιώνα



          

Ο Ιφικράτης Αμυράς ανέλυσε τις στρατηγικές επιλογές που πρέπει να ακολουθήσει η Χώρα μας για την δημιουργία της Μεγάλης Ελλάδος στο πλαίσιο της ανταγωνιστικής γεωπολιτικής συγκρούσεως με την Ευρώπη.

Το Ελληνικό Imperium πρέπει να αντικαταστήσει στις καρδιές των Ελλήνων την αφοσίωση στην παρηκμασμένη Ευρώπη. 

Ευχαριστούμε τον Βασίλη Πετρομιχελή και την "Ανακατάληψη" για την πρόσκληση και την παραχώρηση των γραφείων για την ομιλία. 

1 comment:

  1. Τα όσα λέγονται από τον Ιφικράτη ως απάντηση στην τελευταία ερώτηση μετά το 1:55' είναι εξαιρετικά καίρια. Οι Ρώσοι θα σεβαστούν μόνο κάποιον ισχυρό συνομιλητή, που σέβεται τον εαυτό και την ταυτότητά του.

    Μάλιστα την ίδια διαδικασία ανιχνεύουμε και στην εμφάνιση του Οριενταλισμού στους Γερμανούς του 19ου αιώνα, που προήρθε από μια ρομαντική θεώρηση της πάλαι ποτέ κραταιής Οθωμανικής αυτοκρατορίας, και την αντίστοιχη καταφρόνια και δυσπιστία τους προς ένα Νεοελληνικό βασίλειο που ζητιάνευε τη θέση του στον κόσμο μετά από χιλιετίες σκλαβιάς και ανυπαρξίας.

    Τώρα τα μινι-ρεπορτάζ του rt (ruptly) στα δρώμενα της χα, τα οποία προβάλλονται από την επίσημη χα ως κάποιου είδους ρωσική κατάφαση ή υποστήριξη, δεν υποδηλώνουν απαραίτητα τίποτε τέτοιο. Αντίστοιχα ρεπορταζ προβάλλει το rt με Ουκρανούς εθνικιστές (για τους Ρώσους, τρομοκράτες νεοναζί) σε παρόμοια πλάνα κραυγών και χειρονομιών. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι το υπόλοιπο του χρόνου το rt εκπέμπει φανατικά νέα αριστερά, μέσα από μια πληθώρα εκπομπών και ντοκυμαντέρ...

    ReplyDelete