Thursday, August 13, 2015

Οικιακή Λατρεία - βιβλιοπαρουσίαση - ΛΑΒΡΥΣ



3 comments:

  1. Νομίζω οτι η θρησκεία είναι το προϊόν του ανθρώπινου πνεύματος σε μια χρονική στιγμή και σε έναν τόπο και όχι το αντίθετο. Δεν γνωρίζω ιστορικά εάν ποτέ μια θρησκεία επιβλήθηκε από τα πάνω χωρίς να συμβιβάζεται με τον χαρακτήρα και το ήθος του λαού. Η ελληνική θρησκεία βρέθηκε σε λανθάνουσα κατάσταση διότι απλώς και μόνο πέθαναν οι έλληνες της αρχαϊκής Ελλάδας. Το ιστορικό γίγνεσθαι επέφερε σημαντικές αλλαγές στην ψυχοσύνθεση των ελλήνων γεγονός που έδωσε την ευκαιρία να παρεισφρήσουν ποταπές θεμελιακές ηθικές αρχές στον βίο τους. Ο Παύλος δεν ήταν οδηγητής, ήταν συμπλεγματικός πονηρός που άδραξε την ευκαιρία της γενικότερης πνευματικής κατάπτωσης. Την αντέστρεψε σε θείο κώδικα χρησιμοποιώντας και ερεθίζοντας τα χαμερπή και ποταπά ανθρώπινα ένστικτα της εποχής του με αποτέλεσμα η ακατάληπτη αυτή αντιστροφή αυτή να ονομαστεί Χριστιανισμός. Μην απαλλάσσουμε τον λαό από την ατομική του ευθύνη και τα ρίχνουμε όλα σε μερικούς πονηρούς. Δηλαδή πως θα γίνει από τη μια να καταπίνουμε πάσης φύσεως ναρκωτικά και μέσα στην παραζάλη να επιδιδόμαστε σε λειτουργίες λατρείας θεών που διαθέτουν διαύγεια πνεύματος, ομορφιά και υγεία. Οι ωραίες μορφές χρειάζονται και όμορφα μάτια για να τις θαυμάζουν και όχι μπατιρητζιμπλάκιδες.

    ReplyDelete
  2. https://www.youtube.com/watch?t=431&v=ujubUEHyA80 Και ομως Ιφικρατη η Κωνσταντοπουλου καταγγελει την παραβιαση της εθνικης κυριαρχιας στο 7 και δεκα , αλλα μας ελεγες. Ολοι σας βλεπετε αυτο που θελετε να δειτε.

    Γιώτης

    ReplyDelete
  3. Τώρα γνωρίζεις που έμαθε ο Στάλιν την τέχνη της γενοκτονίας.
    Ο Στάλιν μεγάλωσε ως πολύ θρησκευόμενος στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Πήρε το όνομα του αγίου Ιωσήφ και ανατράφηκε για να γίνει παπάς. Ο πατέρας του ήταν παπάς και ο νεαρός Ιωσήφ αφιέρωσε πέντε χρόνια σε μια ελληνική ορθόδοξη σχολή.

    Εκεί κατά πάσαν πιθανότητα του δίδαξαν την δημιουργία και την διοίκηση των στρατοπέδων εξόντωσης. Η Σκυθόπολις ήτο το άγιο πρότυπό του.

    ReplyDelete