Monday, July 29, 2013

Είστε κρατιστές, και όχι εθνικιστές



Aρκετοί εθνικιστές στο διαδίκτυο όταν αναμεταδίδουν ειδήσεις για συλλήψεις αναρχικών, ή επαναστατών της αριστεράς, υιοθετούν την ορολογία του κατοχικού καθεστώτος. Τους αποκαλούν τρομοκράτες.

Εδώ ανακύπτουν δύο θέματα. Είτε αυτοί οι εθνικιστές είναι κατά της επαναστατικής ανατροπής της κατοχικής κυβερνήσεως, οπότε είναι προδότες και σύντομα θα τους έχουμε απέναντί μας ως εχθρούς της Πατρίδος και του Λαού. Είτε είναι εθνικο-επαναστάτες, αλλά είναι κατά μίας ταξικής επαναστάσεως. 

Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε στις ανακοινώσεις τους πρέπει να διαφαίνεται ξεκάθαρα το εξής μήνυμα: "Είμαστε κατά μίας κομμουνιστικής-ταξικής επαναστάσεως, αλλά υπέρ μίας Εθνικής επαναστάσεως".

Διαβάζοντας τον τρόπο που αναμεταδίδουν τις ειδήσεις, τις περισσότερες φορές σχηματίζω την εντύπωση ότι αντιπαθούν περισσότερο την έννοια της Επαναστάσεως παρά την ιδεολογία της Αριστεράς. 

Διότι αν αντιπαθούσαν την Αριστερή ιδεολογία, θα καλούσαν σε Εθνική εξέγερση καταδικάζοντας την ταξική εξέγερση. 

Αντιθέτως χαίρονται ή και ταυτίζονται με απόψεις της ακροδεξιάς που υβρίζει με χυδαίες φράσεις τους συλληφθέντες, είτε αναρχικούς είτε αριστερούς επαναστάτες. Και καλούν την ξενοκίνητη αστική δικτατορία του Σαμαρά και του Δένδια να εφαρμόζει σκληρότερα μέτρα κατά όσων συγκρούονται με το κατοχικό καθεστώς. 

Αυτό σημαίνει ότι ο εθνικιστικός τους λόγος είναι υποκριτικός και ανθελληνικός. Καλύτερα να αλλάξουν όνομα και να αποκαλούνται κρατιστές, και όχι εθνικιστές. 

Αν έχουν πρόβλημα με τους αναρχικούς και τους κομμουνιστές, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να μελετήσουν ωρισμένα εγχειρίδια όπως το 4th generation warfare manual(http://www.dnipogo.org/fcs/pdf/fmfm_1-a.pdf), όπου ορίζεται ότι η νέα γενιά πολέμου έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τους μη-κρατικούς δρώντες, τους πολλαπλούς φίλους και εχθρούς, και τις διαρκώς ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ συμμαχίες.

Σε έναν αστικό ανταρτοπόλεμο οι εμπλεκόμενοι υποχρεούνται να είναι ευέλικτοι. Ο διαχωριστικός άξων πολέμου αριστερός-δεξιός, ή αναρχικός-εθνικιστής είναι πεπαλαιωμένος, στατικός, και επιρρεπής στην ήττα. 

Εάν ένας εθνικιστής επειδή αντιπαθεί την αριστερά ή τον αναρχισμό, μπαίνει κάτω από τις προστατευτικές ασπίδες των πραιτωριανών του Δένδια για να επιβιώσει ιδεολογικώς και πολιτικώς, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να βρει και τους αστούς και τους κομμουνιστές απέναντί του, όπως έγινε στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. 

Μία καλή τροφή για σκέψη είναι η κατάρτιση σχεδίων στρατηγικής και τακτικής εγείροντας ερωτήματα του τύπου: με ποιόν θα συμμαχήσουμε, εναντίον ποίου, για πόσο διάστημα, και γιατί. 

Σπανίως βλέπω τέτοιες αναλύσεις από εθνικιστές. Αντ' αυτού διαπιστώνω πόσο εύκολα αναμασούν την καραμέλα του "τρομοκράτη" που τους δίνει να πιπιλήσουν ο Δένδιας και η αστική δικτατορία. 

Εκτός και αν είναι αστοί και ακροδεξιοί και ντρέπονται να το ομολογήσουν, κρυπτόμενοι πίσω από τον όρο "εθνικιστές".


Ιφικράτης Αμυράς


29-7-2013

14 comments:

  1. Συναγωνιστή ποιούς δείχνεις με αυτά που γράφεις;Δεν σου ταιριάζουν τα μισόλογα. Με το ήθος σου έχεις εμψυχώσει αρκετούς συναγωνιστές. Μην επαναλαμβάνεις τις συμπεριφορές που ζημίωσαν τον εθνικιστικό χώρο τόσα και τόσα χρόνια.

    ReplyDelete
  2. Μεγαλε μηπως τα παραλες? Ποιον η ποιους εμψυχωσε? Ο ανθρωπακος δεν πολιτευτηκε με το κομμα του Αλεξακη και παιρνει εκδικηση. Αυτο ειναι ολο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κόψε κάτι. Έτη φωτός μπροστά από τους ακροδεξιούς μπαμπουίνους.

      Delete
  3. Κόψτε τις μαλακίες με τον πρόεδρο!

    ReplyDelete
  4. Η δεξιά είναι πάντα συντηρητική απέναντι στο κράτος, η ακροδεξιά είναι υπερ συντηρητική απέναντι στο κράτος.
    Ο ορισμός δεξιάς και αριστεράς έχει βγει από την γαλλική επανάσταση.

    Εφόσον το κράτος είναι κατοχικό και κατά του έθνους ο εθνικιστής οφείλει να έχει επαναστατική στάση εναντίον του κράτους για την ανατροπή του.

    Όταν το κράτος είναι εθνικό τότε και όπως πχ Συρία τότε ο ακροδεξιός το προστατεύει. Στην περίπτωση μας ο ακροδεξιός είναι κατά του έθνους εφόσον υποστηρίζει το κράτος.

    ReplyDelete
  5. Κάτω το κράτος , ζήτω το 'Εθνος.

    ReplyDelete
  6. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως ο Έλληνας δεν έχει ξυπνήσει ακόμα... Μαύρη μαυρίλα παντού... Αγαπώ το έθνος μου, αλλά μου φαίνεται πως η παρακμή δεν αναστέλλεται...

    ReplyDelete
  7. Τι μας λέτε δηλαδή; Να ψηφίσουμε Αμυρά για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου; Εθνικός απελευθερωτικός αγωνας με επίσημο κουμπαρά δεν γίνεται.
    Το "Ενισχύστε τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα" που το είδατε; Η Χεζμπολάχ ή όποιο άλλο κίνημα κάνει τέτοιο αγώνα αυτή τη μέθοδο ακολουθεί; Άντε και εις άλλα με υγεία!

    ReplyDelete
  8. Ρε θα κοψετε τις μαλακιες; Αγωνα κανει ο ανθρωπος και τον κραζετε ανυπαρκτοι ακροδεξιοι

    ReplyDelete
  9. O Πρόεδρος έχει δίκιο ρε λαμόγια άντε μην δείτε άνθρωπο να λεει κάτι σωστό... Άντε ρε πρόεδρε πάρε ένα ΑΚ47 εσύ, να πάρει και ο άλλος το πληκτρολόγιο του και ο καλύτερος το τόξο του θα είναι σαν τον Ράμπο και να πάτε στην Συρία όλοι μαζί σίγουρα ο Μπαρ Αλ Ασάντ και ο στρατός θέλουν βλήματα να χρησιμοποιήσουν

    ReplyDelete
  10. Εσύ 10:19 αν δεις και παει κανείς να πετάξει μολότοφ κάνε το καθήκον σου αν δεν μπορείς να τον σταματήσεις δωσε τον στην αστυνομία. Θα είσαι φοβερός εθνικιστής θα σου δώσει παρασημο το κράτος που ξέρεις μπορεί και ο ίδιος ο Δένδιας

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΕιδωλολάτρηςSeptember 11, 2013 at 3:16 AM

      Σιγά τη μολότοφ ρε μεγάλε. Θα κάψεις κανένα δέντρο, καμμιά στάση, κανένα περίπτερο ή κανένα μεροκαματιάρη από αυτούς που καλείς να έρθουν να σε σώσουν όταν μπουν στο σπίτι σου ληστές. Βρήκατε εκεί ένα άδειο μπουκάλι και γίνατε μάγκες. Νούμερα, ε νούμερα.

      Delete
  11. όσο πιο πολύ ψάξει κανείς τα πράγματα περί Χούντας (21η απριλιου), περι Μεταξά, και περι ''΄λαικού εθνικισμού'' τόσο πιο πολύ θα μισήσει τα ακροδεξιά μορφώματα και τους οπαδους που τα ακολουθούνε...

    αγώνας για Σοσιαλισμό και Φυλή.

    ReplyDelete
  12. ΕιδωλολάτρηςSeptember 11, 2013 at 3:30 AM

    Βλέπω η άνοδος της ΧΑ έχει προκαλέσει έριδες ανάμεσα στους κύκλους των εθνικιστών. Ε βέβαια, όταν κάποιος μαζεύει ξαφνικά κόσμο εκεί που άνηκε σε έναν κλειστό κύκλο 'φίλων και γνωστών', αυτονόητα προκαλεί αναζωπύρωση στις παλαιές πίκρες και μιζέριες.

    Στα @@ μου βασικά, δεν ανήκω κι ούτε άνηκα ποτέ στους εθνικιστικούς κύκλους. Είμαι Έλληνας πατριώτης, φυλετιστής, ειδωλολάτρης και φυσιολάτρης. Στα παπάρια μου η δεξιά και η αριστερά, η δεύτερη ακόμα περισσότερο. Απαγκιστρωθείτε από πρόσωπα και αφοσιωθείτε στα συμφέροντά σας.

    ReplyDelete