Wednesday, July 10, 2013

Όσοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ διατηρούν την παλαιοκομματική τους νοοτροπία πρέπει να κατανοήσουν ότι αφού υπάρχει το Mega και το Sky, δεν χρειάζεται η ΕΡΤ

Είναι καιρός να σταματήσουν ωρισμένοι απολυθέντες εργαζόμενοι στην ΕΡΤ να παπαγαλίζουν το σύνθημα "δεν γίνεται να μην έχει κρατική τηλεόραση η Ελλάδα". 
Η Ελλάδα έχει ένα σωρό κρατικά κανάλια(Mega, Ant1, Star, Sky), και κάνουν μιά χαρά την δουλειά της κρατικής τηλεοράσεως. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχασαν την εργασία τους διότι απλούστατα το Mega μπορεί να κάνει την βρώμικη δουλειά του παπαγάλου της κατοχικής κυβερνήσεως. Και με λιγότερα χρήματα. 
Αν οι εργαζόμενοι ήθελαν να σώσουν την εργασία τους και την ΕΡΤ, εξ αρχής έπρεπε να δώσουν βήμα σε αντισυστημικές κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις και συγχρόνως να δηλώσουν ότι τάσσονται με την Επανάσταση. 
Αντ' αυτού εδώ και μέρες κλαψουρίζουν για το πόσο αναγκαία για τον Λαό είναι η ΕΡΤ. Ωρισμένοι καρεκλοκένταυροι στην ΕΡΤ αρνούνται να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι πιά αναγκαίοι στο κατοχικό καθεστώς. Θα τους πετάξει στα σκουπίδια σαν στυμμένες λεμονόκουπες. 
Εξ αρχής περιώρισαν το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ στα δικά τους αιτήματα, αδιαφορώντας για τα εθνικά αιτήματα. Αδιαφόρησαν για το βασικό αίτημα του Λαού: ανατροπή της κατοχικής κυβερνήσεως και των δωσίλογων του μνημονίου. 
Η συμπεριφορά τους δείχνει ότι προσπαθούν να πείσουν την κατοχική κυβέρνηση ότι είναι ακόμη αναγκαίοι. Λες και δεν έχουν διαβάσει τί επιτάσσει το μνημόνιο. 'Εχουν την βλακώδη εντύπωση ότι θα εφαρμόζεται το μνημόνιο, αλλά αυτοί θα παραμένουν αλώβητοι.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πάσχουν από παλαιοκομματικό μιθριδατισμό. Νομίζουν ότι θα ψηφίζουν τα ίδια κόμματα και θα διατηρούν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα του παρελθόντος. Δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ότι η Τρόικα(εσωτερική και εξωτερική), ακολουθεί την τακτική του σαλαμιού. 
Κατακρεουργεί φέτες-φέτες τον δημόσιο τομέα, άλλοτε μειώνοντας μισθούς, άλλοτε μιλώντας για κινητικότητα(διάβαζε απολύσεις). Αυτό που έχει σημασία είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι να αποσχιστούν από την ΑΔΕΔΥ και να ενταχθούν στο στρατόπεδο της Επαναστάσεως. 
Όσο κοιτάζουν το ατομικό τους συμφέρον ο Λαός θα τους εγκαταλείπει, όπως έγινε με τον αγώνα της ΕΡΤ που έχει εκφυλιστεί. Ο κόσμος σιγά-σιγά απεμακρύνθη όταν διεπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ενδιαφέρονται περισσότερο για την δουλειά τους παρά για την Επανάσταση. 
Αλλά ο κόσμος συμπαραστάθηκε στους εργαζομένους της ΕΡΤ με την ελπίδα να συμπαρασταθούν και αυτοί στον Ιερό ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα του Ελληνικού Λαού. 
Εις μάτην. Το δικό τους βιολί οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. "Στηρίξτε μας", ήταν το σύνθημά τους. Όταν το είδα, έφριξα. Ούτε ένα καλό προπαγανδιστικό σύνθημα δεν μπορούν να εμπνευστούν. 
Ωρισμένα καλά συνθήματα θα ήταν: "Η ΕΡΤ στηρίζει τον Λαό και την Εθνική Ανεξαρτησία. Κάτω η χούντα του Μνημονίου, Ζήτω η Επανάσταση. Ενωθείτε μαζί μας για να ανατρέψουμε την ξένη κατοχή". 
Οι Έλληνες επαναστάτες πρέπει να εισβάλλουν σε κάθε απεργία του Δημοσίου και να παρακινούν τους υπαλλήλους σε μαζική πολιτική απεργία διαρκείας και ανατροπή της κατοχικής κυβερνήσεως. Κάθε μέρα που περνά θα μας ακολουθούν περισσότεροι. 
Οι παλαιοκομματικοί καρεκλοκένταυροι επηρεάζουν πιά λίγο κόσμο καθώς η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων διαπιστώνει ότι οι εγκάθετοι συνδικαλιστές ξεπουλούν τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. 
Σύντομα μεγάλες μάζες απελπισμένων δημοσίων υπαλλήλων θα ενταχθούν στο Επαναστατικό Στρατόπεδο. Όμως λόγω εργασιακής ιδιοσυγκρασίας αμφιταλαντεύονται, ελπίζουν, πιστεύουν ψεύτικες υποσχέσεις, καλλιεργούν αυταπάτες. 
Αλλά η κατοχική κυβέρνηση με τις αποφάσεις της γρήγορα τους επαναφέρει στην επαναστατική πραγματικότητα. Η δική μας ώρα πλησιάζει. 

Ιφικράτης Αμυράς 
10-7-2013

1 comment:

  1. Οι επαναστατημένοι αντικαθεστωτικοί δεν παραδεχόμαστε την ολιγωρία μας και την πιθανή ήττα μας στην περίπτωση της ΕΡΤ. Είναι θεμιτό στα πλαίσια της προπαγανδιστικής τακτικής;. Όμως η περίπτωση της ΕΡΤ πρέπει να αναλυθεί για να δούμε τι δεν πάει καλά, τι δεν έγινε σωστά από την πλευρά των δυνάμεων που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του λαού που αντιστέκεται.
    Θεωρώ ότι πάση θυσία πρέπει να βελτιωθεί ο επαγγελματισμός των ηγητόρων του αντικατοχικού στρατοπέδου διότι εξαιτίας του επαγγελματισμού των αντιπάλων που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι συνδικαλιστές, που είναι τσακάλια στο είδος, με τις γαλιφιές την μαλαγανιά και την διπλωματία, κατόρθωσαν και πάλι να πάρουν με το μέρος τους την μάζα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
    Η ΕΡΤ δεν πρέπει και δεν αποδέχομαι από την ημέρα του κλεισίματός της να θεωρείται φέουδο κανενός πλην της κοινωνίας και του λαού. Ούτε των εργαζομένων τσιφλίκι είναι ούτε φυσικά των δοτών συνδικαλιστών τους. Είναι του επαναστατημένου λαού σε εκείνον ανήκει, είναι εργαλείο στην υπηρεσία του και ως τέτοιο πρέπει να το βλέπουμε οι αντικαθεστωτικοί. Τι στο διάολο, όπως την βλέπουν τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ θα εξακολουθούμε να την βλέπουμε και οι επαναστάτες; Κι έτσι να είναι στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να το αλλάξουμε στην πράξη και να λέμε ότι τώρα πια κουμάντο εκεί μέσα κάνει ο εξεγερμένος λαός και όχι τα κάθε λογίς κομματοσυνδικαλόσκυλα. Αυτό που με λύπη μου διακρίνω είναι τους υπερασπιστές του λαού να είναι στην απέξω (στο προαύλιο…) και τον κατακτητή ακόμη μέσα στην κλειστή ΕΡΤ. Πόσο χαμηλά πρέπει να μας βάλουνε τον πήχη για να τον περάσουμε; Είναι τόσο χαμηλά που πολύς κόσμος πιστεύει ότι ο Αντωνάκης έκανε πάσα στο κίνημα. Μέχρι και ο Μητσοτάκουλας είπε ότι ο Σαμαράς εκτός από την αφεντομουτσουνάρα του πάει να ρίξει και τον ίδιο του τον εαυτό.
    Γιατί πάντα οι συνδικαλιστές να καπελώνουν όποια σπίθα ανάβει στην κοινωνία και να μην την καπελώνουν οι υπερασπιστές του λαού; Ο λαός συμπεριλαμβάνω και τους εργαζομένους της ΕΡΤ είναι μάζα που καθοδηγείται από τον περισσότερο ικανό στην διαχείρισή του και όχι από τον πιο δίκαιο και τον πιο άξιο υπερασπιστή του. Εκείνοι που μέχρι στιγμής κερδίζουν το παιχνίδι στην ΕΡΤ είναι τα κόμματα και οι συνδικαλιστές κι αν δεν εξολοθρευτούν από άτομα ικανότερα θα αποχαιρετίσουμε για άλλη μια φορά το πουλάκι της ευκαιρίας που θα φύγει. Μετά το σενάριο το γνωρίζουμε, θα βγαίνουν πάλι οι ηγήτορες εκφραστές του λαού και εις το όνομά του θα μιλάνε για επανάσταση και για να σηκωθεί ο λαός από τον καναπέ. Όμως η προκαταβολική απάντηση είναι η εξής: Μα ο λαός κατέβηκε κατά χιλιάδες στο σύνταγμα αλλά μας έφταιγε ότι παίζαμε εκτός έδρας με τους πραιτοριανούς που ήλεγχαν τα στενά. Στην περίπτωση της ΕΡΤ ελέγχουμε εμείς τα στενά αλλά μας φταίνε οι συνδικαλιστές που καπέλωσαν την κίνηση. Ας μας που λοιπόν οι ηγήτορες αντικατοχικοί, αντιμνημονιακοί, επαναστάτες π ο ύ να μαζευτούμε και π ό σ ο ι να είμαστε για να γκρεμίσουμε το απεχθές καθεστώς. Διαβλέπω κρίνοντας βέβαια από τον περίγυρό μου ότι η ψυχοσωματική κόπωση εξαντλεί κάθε επαναστατημένη δύναμη όταν μάλιστα αυτή δεν διοχετεύεται άμεσα όπως πολύ σωστά έχεις δηλώσει με πνεύμα αυτοκριτικής και ειλικρίνειας Ιφικράτη Αμυρά. Ελπίζω να μην φτάσουμε στο σημείο ο λαός να αρχίσει εκτός από τους μνημονιακούς να μουτζώνει και τους αντιμνημονιακούς…
    Η πρότασή μου είναι ότι στόχος πρέπει να είναι η κατάληψη της ΕΡΤ και το καπέλωμα εργαζομένων και συνδικαλιστών προς όφελος του ελληνικού λαού, από εκείνους που θέλουν να κινήσουν πραγματικά την επανάσταση. Μόνο αυτό μπορώ να θεωρήσω ως προσωρινή νίκη.

    Κουτσαντωνάκης Γιάννης 1975
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Ηράκλειο Κρήτης

    ReplyDelete