Monday, April 1, 2013

Ανοικτή επιστολή προς την ηλεκτρονική εφημερίδα e-volos.gr



Ως ενεργός πολιτικός και εκπρόσωπος του νεοσύστατου πολιτικού φορέως ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. ζητώ η σύνταξη της εφημερίδος σας να δημοσιεύσει την επιστολή μου, η οποία αφορά την υπόθεση των τριών νεαρών εθνικιστών, οι οποίοι κατηγορούνται από το κατοχικό καθεστώς ως υπεύθυνοι για ωρισμένες ζημιές σε ένα «κοινωφελές» ίδρυμα ονόματι τράπεζα Κύπρου, στην περιοχή του Βόλου.  

Επειδή διεπίστωσα ότι στο ρεπορτάζ της εφημερίδος σας χρησιμοποιείτε ιδεολογικώς φορτισμένους χαρακτηρισμούς όπως, «οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήρθαν αντιμέτωποι με το πραγματικό πρόσωπο του τέρατος - φασισμού, ανακαλύπτοντας ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, αποτελούμενο από όπλα», θεωρώ ότι για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας υποχρεούσθε να δημοσιεύσετε και την αντίθετη άποψη.

Κατ’ αρχήν να υπογραμμίσω την σωστή ορολογία που χρησιμοποιείτε όταν μιλάτε για «φερόμενους» ως εμπρηστάς. Αυτό αποδεικνύει διάθεση αντικειμενικότητος εκ μέρους σας.

Αλλά:

Πρώτον, οι γονείς των παιδιών αρνούνται τα όσα «βρήκε» η αστυνομία. Άλλο οι απομιμήσεις όπλων - ρέπλικες, και άλλο τα αληθινά όπλα. Επομένως τα περί οπλοστασίου δεν ισχύουν.

Δεύτερον, από την στιγμή που η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη, φράσεις όπως «το πραγματικό πρόσωπο του τέρατος - φασισμού», καλλιεργούν αρνητικό κλίμα εις βάρος των τριών παιδιών, κάτι που θα είχα εντοπίσει αν χρησιμοποιούσατε τους ίδιους χαρακτηρισμούς για τους τέσσερις νεαρούς αναρχικούς που αιχμαλωτίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κοζάνη.

Τρίτον, εάν θεωρείτε πρέπον να χρησιμοποιείτε σκληρούς χαρακτηρισμούς εις βάρος νεαρών εθνικιστών, τότε δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου στην οποία καταγγέλω την κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά και τους Τροϊκανούς τραπεζίτες ως ληστοσυμμορία η οποία γενοκτονεί τον Ελληνικό Λαό.

Οι Έλληνες υποχρεούνται, δεν δικαιούνται απλώς, να υπερασπίσουν την Πατρίδα και τον Λαό από κάθε εισβολέα, και να απελευθερώσουν την Ελλάδα από την ξένη κατοχή με κάθε μέσον.

Ακόμη και αν ισχύουν όσα καταμαρτυρά το κατοχικό καθεστώς στους τρεις νεαρούς, εφ’ όσον και εσείς έχετε παιδιά, και σίγουρα θα αγωνιάτε για το μέλλον της Ελλάδος, θα πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε όσα παιδιά μάχονται για μία ελεύθερη Ελλάδα, ασχέτως ιδεολογικών καταβολών, αρνούμενοι τον εγκλωβισμό σε παγίδες όπως αριστερός-δεξιός, φασίστας-δημοκράτης, κοκ.      

Φυσικά έχετε δικαίωμα να διαφωνείτε ιδεολογικώς με τους τρείς νεαρούς. Αλλά δεν είναι πρέπον να δημιουργούνται εντυπώσεις αριστερών προκαταλήψεων στοχοποιώντας τρεις νέους που θα μπορούσαν να είναι παιδιά σας.

Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι, παρά να σκύβεις το κεφάλι στον κατακτητή. Και σε αυτό τον Ιερό Πόλεμο για την Ελευθερία της Πατρίδος, η αξία εκάστου αποδεικνύεται με την αγωνιστική του στάση και όχι με πιστοποιητικά δημοκρατικών ή κοινοβουλευτικών φρονημάτων.

Με εκτίμηση


Ιφικράτης Αμυράς

τηλ. 6932353329

1-4-2013

No comments:

Post a Comment