Wednesday, April 10, 2013

Προς τους κατοίκους του Ηρακλείου για την προειδοποιητική στάση πληρωμών


Διαγράψτε το «προειδοποιητική» από την συνθηματολογία σας. Προξενεί σύγχυση στην λαϊκή συνείδηση. Είναι σαν να υπονοείτε ότι προειδοποιείτε την κατοχική κυβέρνηση να ακυρώσει τα μνημονιακά μέτρα. Και αν ακυρώσει 2-3 μνημονιακά μέτρα, πχ το χαράτσι στην ΔΕΗ, τί θα κάνετε; Θα διακόψετε την στάση πληρωμών;
Η σωστή τακτική είναι η μόνιμη στάση πληρωμών μέχρι να καταρρεύσει η κατοχική κυβέρνηση. 
Η στάση πληρωμών πρέπει να έχει τον χαρακτήρα της ανατρεπτικής διαθέσεως του Λαού. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας. Διότι είναι σαν να υπονοείτε ότι αν οι δωσίλογοι πάρουν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, θα σταματήσετε και εσείς την στάση πληρωμών, και θα τους αφήσετε να κυβερνούν. 
Στην αντικατοχική μας προπαγάνδα δεν επιτρέπεται να αφήνουμε την παραμικρή υπόνοια ότι θα επιτρέψουμε στους προδότες να συνεχίσουν να κυβερνούν την Ελλάδα. Ούτε πρέπει να επιτρέπουμε σε ομάδες και φορείς να τηρούν μία μετριοπαθή αρνητική στάση έναντι της ληστοσυμμορίας Σαμαρά. 
Ως εκπρόσωπος της Ιεράς Εθνικο-Απελευθερωτικής Κοινωνικής Συμμαχίας, εκφράζω την πλήρη συμπαράσταση του πολιτικού μας φορέως στην στάση πληρωμών των κατοίκων του Ηρακλείου, αλλά τους καλώ να περάσουν σε μόνιμη αντί για προειδοποιητική στάση πληρωμών. 
Και να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι πολιτικός στόχος της στάσεως πληρωμών είναι η ανατροπή της κατοχικής κυβερνήσεως Σαμαρά. 
Ιφικράτης Αμυράς
Γραφείου Τύπου ΙΕΡ.Α.Κ.Σ.

Μήνα προειδοποιητικής λαϊκής στάσης πληρωμών στην εφορία, τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ κήρυξαν, σήμερα τοπικοί φορείς του Ηρακλείου.
Την ίδια ώρα καλούν τους πολίτες σε λαϊκή συνέλευση, την Κυριακή, 7 Απριλίου, στις 18.30, στην πλατεία Ελευθερίας.
Στόχος της συνέλευσης, όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη οι οργανωτές της, είναι ο συντονισμός μίας προειδοποιητικής στάσης πληρωμών «που θα μεταφέρει στην κυβέρνηση το μέγεθος της οργής της λαϊκής τάξης για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα».
«Ήρθε η ώρα να ακουστεί μαζικά και μαχητικά: Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε!» αναφέρουν οι οργανωτές και προσθέτουν ότι αυτό δεν είναι ένα απλό σύνθημα αλλά ύψιστη πολιτική επιλογή και λαϊκή επιταγή.
Το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠαΜ) ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν και στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή.

No comments:

Post a Comment