Monday, June 11, 2012

«Ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά»

«Ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά. Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών. Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω. Και αν τις αναιρεί τους θεσμούς ή μη πείθηται, ουκ επιτρέψω, αμυνώ δε και μόνος και μετά πολλών».
Ποτέ δεν θα ντροπιάσω τα Ιερά όπλα. Δεν θα παραδώσω την Πατρίδα μικρότερη. Και αν κάποιος αναιρέσει τους θεσμούς, δεν θα το επιτρέψω. Θα τον πολεμήσω και μόνος, και μαζί με άλλους.  
Αυτά έλεγαν στον όρκο τους οι Αρχαίοι Αθηναίοι έφηβοι πολεμιστές. Δεν θα επιτρέψουμε σήμερα ο ιερός όρκος προς την Πατρίδα και τους θεσμούς να μετατραπεί σε αδίκημα απ’ όσους παραδίδουν την Πατρίδα μικρότερη. Δεν θα επιτρέψουμε στους προδότες που κατέλυσαν τους θεσμούς, να κατηγορούν όσους προσπαθούν να τους προστατεύσουν.    
Ο Μιχελάκης και η ΝΔ δίνουν αγώνα ζωής ή θανάτου να τρομοκρατήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η πολιτική δίωξη εις βάρος μου. Η Νέα Δημοκρατία φοβάται ότι αν χάσει τις εκλογές, στελέχη της θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν εις βάρος του Λαού και της Πατρίδος κατά την τελευταία διετία.
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.ΟΣ, έχουν ποινικές ευθύνες για τους θανάτους χιλιάδων πολιτών από έλλειψη φαρμάκων, από αυτοκτονίες, από το κρύο και την ασιτία, από τα χημικά των πραιτωριανών.
Επειδή γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν για τις συνέπειες των πράξεών τους, προσπαθούν να αρνηθούν την πραγματικότητα και από κατηγορούμενοι να γίνουν κατήγοροι.
Τις επόμενες ημέρες θα εξελιχθεί ένας πόλεμος λέξεων και εννοιών. Οι δωσίλογοι του μνημονίου θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το στίγμα του προδότη εγκαλώντας όσους αντιστέκονται με κατηγορίες περί «εγκληματικών ενεργειών».

Οφείλουμε να απαλλοτριώσουμε όλες τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο εχθρός για να νομιμοποιηθεί πολιτικώς στα μάτια του κόσμου, και να τους προσδώσουμε το αληθινό τους νόημα.
Την οικονομική γενοκτονία την βαπτίζουν «δημοσιονομική προσαρμογή». Την καταστροφή της Ελλάδος, «σωτηρία της Πατρίδας». Την εξαθλίωση του Λαού, «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας». Την κατάλυση του πολιτεύματος και των συνταγματικών ελευθεριών, «έκτακτα μέτρα για την έξοδο από την κρίση». Την ένοπλη βία κατά του Λαού, «πάταξη της τρομοκρατίας». Την διάλυση της δημόσιας υγείας, «νοικοκύρεμα των νοσοκομείων». Την επιστροφή στον μεσαίωνα στις εργασιακές συνθήκες, «ευελιξία στην αγορά εργασίας». Το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, «μείωση του δημοσίου χρέους».
Η πολιτική μου δίωξη από τον Μιχελάκη αποδεικνύει ότι στην Νέα Δημοκρατία είναι θρασύδειλοι. Δεν αποδέχονται ισότητα νομικών όπλων. Ενόψει εκλογών, κατηγορούν έναν πολιτικό τους αντίπαλο, ξέροντας ότι τους προστατεύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία.
Εγώ, αντιθέτως, στο προεκλογικό μου μήνυμα, δήλωσα ότι παραιτούμαι από την βουλευτική ασυλία για αδικήματα αφορώντα την κατάλυση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας.
Έτσι, ένας απλός πολίτης, έχει να αντιμετωπίσει όλο τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επιβιώνει λόγω της αισχρούς ασυλίας που τους παρείχε μέχρι σήμερα το διαφθαρμένο καθεστώς.
Ο κ. Μιχελάκης και η Νέα Δημοκρατία απέφυγαν να απαντήσουν σε αυτό που τους εγκαλώ. Να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, για την καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα. Και οι ποινικές ευθύνες βαρύνουν όσους κυβέρνησαν πριν, και μετά το μνημόνιο.
Όσο παραμένουν ελεύθεροι και ατιμώρητοι οι εγκληματίες, οι προδότες και οι ληστοσυμμορίτες που αρπάζουν το βιός των πολιτών και τον δημόσιο πλούτο της χώρας μας, και τον εκχωρούν στους ξένους κατακτητές, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, δεν δικαιούνται να παριστάνουν τους τιμητές.
Οι προδότες δεν δικαιούνται να εγκαλούν όσους αντιστέκονται στην προδοσία.
Είναι τόσο απελπισμένοι στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας που για λίγους ψήφους σκιαμαχούν. Ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΔΗΚΚΙ έχουν τις δικές μου απόψεις. Ύστερα κατηγορούν εμένα για πρόκληση σε τέλεση «κακουργημάτων».
Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ποινικοποιήσει τα πατριωτικά ιδανικά. Προσπαθεί να υποσκάψει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες για να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στο 4ο Ράιχ. Προσπαθεί να ποινικοποιήσει κάθε σκέψη ανακτήσεως της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.
Γνωρίζει καλώς η Νέα Δημοκρατία ότι η σκευωρία του κ. Μιχελάκη δεν μπορεί να σταθεί νομικώς. Παρά μόνον αν οι δηλώσεις του κ. Μιχελάκη κατά πολιτικών του αντιπάλων, εκληφθούν ως  αποδείξεις διαπράξεως αδικημάτων. Αν το κόμμα του κυρίου Μιχελάκη καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές, τότε σίγουρα ο λόγος του θα αποκτά ισχύ νόμου, και όποιος τον αμφισβητεί θα οδηγείται ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Όμως ας σκεφτεί ο κ. Μιχελάκης την περίπτωση να χάσει τις εκλογές. Από κατήγορος θα μετατραπεί σε κατηγορούμενο, για εγκλήματα εσχάτης προδοσίας. Και όχι για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως τώρα κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ο Ελληνικός Λαός έχει μία θαυμάσια ευκαιρία να καταγγείλει το αλαζονικό ύφος των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας που πυροδοτούν εμφυλιακή ατμόσφαιρα. Ο Λαός πρέπει να μείνει ενωμένος ενάντια στο μνημόνιο και στους δωσίλογους.
Ενωμένος υπέρ της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας.
Ιφικράτης Αμυράς
12-6-2012
 

19 comments:

  1. https://www.facebook.com/dimitrios.rellos#!/dimitrios.rellos
    BALE ME ΜΑΡΤΥΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ Η ΕΛΑΝΗ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ

    ReplyDelete
  2. Αχ βρε δυστυχισμένε, την έχεις ψωνίσει πάρα πολύ σοβαρά. Ξέρεις, βρε Αμυρά μου, εσύ τώρα νομιζεις πως ο κόσμος ασχολείται μαζί σου γιατί οι "απόψεις" σου τάχα, ταράζουν τα νέρα. Βρε κακομοιρη μου (που είσαι καλό παιδί στο βάθος) το Σύστημα που όσο πονηρός και ξύπνιος να είσαι (ή νομίζεις) απλά διασκεδάζει μαζί σου, εισαι κάτι σαν νούμερο στο τσίρκο και ταυτόχρονα σε χρησιμοποιεί για να δημιουργεί εντυπώσεις. Αγόρι μου, σε ξέρω καλά. Έχουμε φάει κι'έχουμε πιεί μαζί, σε ανύποπτο χρόνο πριν από 5-6 χρόνια. Χτες, μου διέγραψες διάφορα μηνύματα μου, προτίμησες την αποσιώπηση από τον διάλογο. Εσύ, ένας υποτίθεται ακόλουθος της Θρησκείας των Προγόνων, στην πραγματικότητα άσχετα από την "τααμπέλα" αναπαράγεις τα "χριστιανικά ήθη" στη χειρότερη και πιο βάρβαρη μορφή τους. Είσαι ένας ζηλωτής και ουδεμία σχέση διατηρείς με τη δροσιά της Αρχαιοελληνικής Παράδοσης και Συνέχειας. Σου εντόπισα και την γιγάντια αντίφασή σου: Αρχαιοελληνικό Κάλλος από τη μια, έρωτας τρελός για την Δέσποινα Βανδή, μίας απο τις πιο γελοίες εκπροσωπήσεις της νεοελληνικής παρακμής.

    Δεν απαντάς επίσης στο από που αντλείς οικονομικούς πόρους για να κάνεις όσα κάνεις εδώ και τόσα χρόνια. Ξεκινώντας από την φυλλάδα "Ελληνική Θρησκεία"που δεν διέφερε σε τίποτα από το ύφος των πλέον σκληρών ορθόδοξων εντύπων παραεκκλησιαστικών οργανώσεων μέχρι τις παρανοϊκές διακηρύξεις σου περί γάμων μόνο μεταξύ Ελλήνων πολιτών-κάτι που δεν υπηρξε ποτέ στην Κλασική Ελλάδα, με φωτεινότερο παράδειγμα τον Αλέξανδρο που σχεδόν υποχρέωσε τους άντρες του να νυμφευθούν με αλλοεθνείς και αλλόθρησκες προκειμένου να εξαπλωθεί αναίμακτα και διαχρονικά ο πολιτισμός.

    Ιφικράτη αγόρι μου μην διαγράψεις το μήνυμα, απάντησε αν θέλεις να μην προχωρήσω σε αποκαλύψεις για το άτομό σου που θα σε στεναχωρήσουν πάρα πολύ, αποκαλύψεις τις οποίες θα διασταυρώσουν επωνύμως ουκ ολίγοι που σε γνωρίζουν "από την καλή κι από την ανάποδη".

    Λειτουργείς όπως ανέκαθεν:Σαν τη βδέλλα. "Τότε" έγινες βδέλλα του συγγραφέα και ιστορικού Βλάση Ρασσιά και ορισμένων άλλων, σε πήρανε χαμπάρι γρήγορα, και μετά συνεχίζεις να είσαι βδέλλα όπου νομίζεις πως μπορείς να αντλήσεις λίγη δημοσιότητα.

    Τώρα, χρησιμοποιείς τον ΣΥΡΙΖΑ 10000% ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ.

    Και είναι καθαρό σε οποιονδήποτε γνωρίζει πως λειτουργεί το Σύστημα, πως υπηρετείς μάλλον έμμισθα τις πιο σκοτεινές υπηρεσίες του παρακράτους. Είναι φανερό, ηλίου φαεινότερο, και μόνο από το αποτέλεσμα της παρουσίας σου στα Μέσα.

    Στο τέλος, θα σου για άλλη μία φορά, καλόπιστα, άντε να κοιταχτείς αγόρι μου, γιατί θα καταλήξεις είτε αυτόχειρας είτε έγκλειστος σε κάποιο δημόσιο ψυχιατρείο.

    ΥΓ. Μην διαγράψεις το μήνυμα. Το έχω σώσει και θα το ανεβάζω διαρκώς μέχρι να απαντήσεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν αγωνιάς για την τύχη του Αμυρά, δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις, αοριστίες και αρλούμπες.
      Είναι φως φανάρι, ότι τα λεγόμενά του σε τρομάζουν όπως και των όμοιων σου.

      Σου προτείνω να αλλάξεις δόλωμα, γιατί τα ψάρια δεν τρώνε κουτόχορτο πλέον...

      Delete
    2. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΠΠΟΙΟΝ ΟΡΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΑ.....ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ PC ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ.....

      Delete
  3. Σπάνια έχω δει πιο ηλίθιο άνθρωπο και με τέτοιο κόμπλεξ κατωτερότητας, προφανώς αγάμητο και χωρίς να έχει γνωρίσει παιδική αγάπη, βαφτίζει την διανοητική του αναπηρία ως "Επανάσταση". Καημένε, ούτε για φτύσιμο δεν αξίζεις.

    ReplyDelete
  4. Είστε όλοι επιεικώς ηλίθιοι! Μην είστε κ εγκληματικώς ηλίθιοι! Συνεχίστε ώσπου να θυμηθείτε τι είναι ο πραγματικός πόλεμος, ως ότου σας περιλάβουν κτήνη σαν αυτά του Άσαντ κ τότε θα δούμε πόσο έξυπνο είναι το -υποτίθεται! - "σύστημα" σας. Ανάθεμα κ αν έχετε δει στη μίζερη ζωή σας κάτι το πραγματικά Συστηματικό! Ούτε το κινητό σας δεν μπορείτε να προγραμματίσετε μόνοι σας!

    ReplyDelete
  5. Μην τον λέτε πράκτορα, τον αναβαθμίζεται.
    Πείτε τον απλά ηλίθιο.

    Ρε τι μπουμπούκια έβγαλε η πλατεία.
    Πάντα τέτοια.

    ReplyDelete
  6. Αναφορικά με το εκτενές σχόλιο του Ανώνυμου της 12/7/2012, 11:23PM:

    Πιθανόν, κύριε, ο Ιφικράτης Αμυράς να είναι η "βδέλλα" που περιγράφετε - το βέβαιο είναι οτι κι εγώ διαφωνώ κάθετα με τα όσα -κατ' εμέ φαιδρά και/ή επικίνδυνα- υποστηρίζει δημόσια.

    Όμως, η Αριστερά την οποία μάλλον υπηρετείτε, χρησιμοποίησε το βήμα του κ.Αμυρά όσο την βόλευε, εξακολουθεί δε αναμφίβολα να έχει συνιστώσες οι οποίες με σθένος υιοθετούν τις διακηρύξεις του.

    Επιπροσθέτως δε, η άποψή σας "Και είναι καθαρό σε οποιονδήποτε γνωρίζει πως λειτουργεί το Σύστημα, πως υπηρετείς μάλλον έμμισθα τις πιο σκοτεινές υπηρεσίες του παρακράτους...", είναι εξίσου "θεωρία συνομωσίας", φαιδρή και αστήρικτη, δυνάμενη μόνο να εκφραστεί από αριστερά χείλη, με τις δηλώσεις του κ. Αμυρά. Εν ολίγοις, κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι, όμοιος ομοίω αεί πελάζει, ή είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...

    ReplyDelete
  7. Μα την αλήθεια, δεν θα επιζήσετε. Σαν τους "Μνηστήρες" της Οδύσσειας, δεν το αξίζετε...

    ReplyDelete
  8. ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΛΙΓΟ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΗ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΑΤΡΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ?ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ "ΑΝΑΦΕΡΑΙΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ" ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αλλά το ότι οι Χρυσαυγίτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάθονται στα τηλεοπτικά παράθυρα δίπλα σε αυτούς που θεωρούν απάτριδες δε φαίνεται αν σε μπερδεύει...

      Delete
  9. Η επανάσταση θα γίνει ανόητοι φραπετζήδες, είτε το θέλετε είτε όχι.
    Πατριωτικούς χαιρετισμούς από Κύπρο

    ReplyDelete
  10. Ιφικράτη καλά πράττεις.Ο γεροτιτάνας ο αρχαίος των ημερών με κάποιους λίγους τιτάνες ξέφυγαν από τα τάρταρα και ξεκίνησαν πόλεμο μέχρι την τελική νίκη.Μιλώ κυριολεκτικά.Αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή δεν είναι τυχαία!Δύο μέτωπα συγρουνται σε όλο τον πλανήτη με παρακλάδια μπλεγμένα το ένα μέσα στο άλλο,ώστε κανείς να μην ξέρει ποιος είναι με ποιόν.Είναι ο πόλεμος του Όλου εναντίων Όλων.Οι θεοί ας μας βοηθήσουν.Η Τιτανίδα Θέμις είναι πλάι σου!

    ReplyDelete
  11. Κύριε Αμυρά, σας είχα παρεξηγήσει αρχικώς βλέποντας το γνωστό βίντεο. Τι δουλειά έχετε εσείς με το ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά; Οι θέσεις σας είναι καθαρά πατριωτικές. Πατριωτικές θέσεις στην αριστερά δεν υπάρχουν και όπου αυτές παρουσιάζονται, είναι εκ του πονηρού. Η αριστερά είναι διεθνιστική επομένως δεν μπορεί να υπάρχει πατριωτισμός στην αριστερά. Πατριωτισμός και Διεθνισμός είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογικές προσεγγίσεις. Με το βίντεο δεν συμφωνώ, με τις τοποθετήσεις σας που είδα σε διάφορα κανάλια που σας είχαν καλεσμένο συμφωνώ απόλυτα όπως και με όσα διαβάζω εδώ μέσα. Με έχετε μπερδέψει. Τι συμβαίνει τελικά;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συνέντευξη Αμυρά. Δίνει αρκετές εξηγήσεις, http://mavroskrinos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_14.html

      Delete
    2. Επιτρέπεται στα πλαίσια του Μακιαβελισμού και του 'ο σκοπός αγιάζει τα μέσα'. Ο Αμυράς ανέβηκε (προσπάθησε) στο ρεύμα εξουσίας του Σύριζα με κύριο γνώμονα την σφόδρα αντιμνημονιακή αντίληψη και πολιτική. Αν προσέξεις στην συνέντευξη με τον Τσίπρα, ο Αμυράς δεν κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ νύξη για εθνικά θέματα, λαθρομετανάστευση, εθνοαποδόμηση, διεθνισμό κλπ τάσεις χαρακτηριστικές του συγκεκριμένου πολιτικού μορφώματος, αλλά ερωτά επανειλημμένως, προσεχτικά και μόνο σχετικά με το μνημόνιο. Προφανώς έλπιζε να γίνει μια συνιστώσα ανάμεσα στις συνιστώσες. Αν είσαι αρκετά ταλιμπάν, μπορείς να συμμαχήσεις και με τον... γιεσουαχ προκειμένου να 'περάσεις' τις ιδέες σου....

      Delete
  12. Αγαπητέ Ιφικράτη

    Δε σου κρύβω ότι θαυμάζω το θάρρος σου να αναφέρεσαι στις ολιγωρίες που αγγίζουν τα όρια της παραχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και κατά συνέπεια προδοσίας-συνθηκολόγησης χωρίς πολεμική ήττα ανοιχτά και δημόσια (αν και μάλλον πρόκειται για ενορχηστρωμένη οικονομική ήττα και ίσως στα ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη μόνον τέτοιοι είναι οι πόλεμοι που παίζονται πλέον μαζί με την καταναλωτική πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ).

    Επειδή όμως πραγματικά θα λυπόμουν πάρα πολύ να σε φιμώσουν και να σου στερήσουν την ελευθερία της έκφρασής σου εξισώνοντας όσα είπες σε συνθήκες παλλαϊκής εξέγερσης όπως διευκρίνισες με ηθική αυτουργία σε παρακίνηση για πρόκληση παράνομων πράξεων θέλω να σου πω τα σημεία που διαφωνώ και κάποια στα οποία έχω επιφυλάξεις όσον αφορά στις απόψεις σου.
    Ο λόγος που επικοινωνώ μαζί σου είναι γιατί οι απόψεις που ενσαρκώνεις είναι απείρως πιο χρήσιμες και σοβαρές από τα φερέφωνα βουλευτές που παίρνουν τηλέφωνα να ευχηθούν χρόνια πολλά στις ονομαστικές εορτές ανοίγοντας τον τηλεφωνικό κατάλογο.

    1) Το Σύνταγμα. Μην το πετάς στα σκουπίδια. Ίσως με εξαίρεση 1-2 άρθρα που επιδέχονται βελτιώσεων είναι σοφό και αποτελεί πηγή όλων των νόμων. Ενώ ο εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου μπορεί να καταργηθεί με νόμο βασιζόμενο στην αντισυνταγματικότητά του (εθνική κυριαρχία, ελευθερία του λόγου, πηγή των εξουσιών ο λαός) – η υπεράσπιση της πατρίδας και του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό κάθε Έλληνα το οποίο μπορεί και να κάνει συνταγματικές τις απόψεις σου για πράξεις και νομοθετήματα της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας που αντίκεινται στο Σύνταγμα. Από τα φοιτητικά μου χρόνια κατάλαβα ότι είναι αρκετά δύσκολα ακόμα και απέναντι σε κοινά συμφέροντα να συμφωνήσουν μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες άτομα πόσο μάλλον όταν μιλάς για το ετερόκλητο με αντικρουόμενα συμφέροντα πληθυσμό μια χώρας. Το πιθανότερο σε μια κρίση αμφισβήτησης ακόμα και αυτού του Συντάγματος έστω και λόγω καλόπιστων προθέσεων περί συντακτικής εθνοσυνέλευσης- εκκλησιών του δήμου κλπ. είναι η κατάληψη της εξουσίας από μια δικτατορία η οποία θα επιτρέψει την απροκάλυπτη επέμβαση ξένων δυνάμεων δήθεν για την αποκατάσταση της δημοκρατίας με συνέπειες ότι έγινε στην Κύπρο, το Ιράκ, τη Συρία κλπ. Σε αυτό το σημείο και ο θάνατος με λιθοβολισμό για μοιχαλίδες γυναίκες και όχι άντρες σε μουσουλμανικά καθεστώτα είναι ένα είδος λαϊκών δικαστηρίων ίσως όχι τόσο σοφών όσο αυτά που οραματίζεσαι. Για μένα το να μπει ο Άκης στη φυλακή και όσοι πούλησαν ένα λαό για να μείνουν στην εξουσία είναι αρκετό, στοιχειοθεσία, αφοσίωση και θάρρος χρειάζεται για να πολεμήσεις το σύστημα με τα ίδια του τα μέσα, έστω και αν για παράδειγμα παρατηρώ ότι ο Πρετεντέρης είναι πιο αειθαλής από τον Βαξεβάνη, επειδή έχω όμως κριτήριο οι απόψεις του δεύτερου με επηρεάζουν πολύ περισσότερο από το φτιασίδωμα του πρώτου. Για τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής νομίζω ότι όντως είναι άχρηστες και όλες οι υποθέσεις θα πρέπει να εξετάζονται από την κανονική δικαιοσύνη.

    ReplyDelete
  13. 2) Εγώ συμφωνώ με το άνοιγμα των καταθέσεων όλων των Ελλήνων πολιτών σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και όλων των αλλοδαπών με εμπράγματα δικαιώματα και εισοδήματα από την Ελλάδα και διαχρονικό πόθεν έσχες με την ενοποίηση των στοιχείων που έχουν οι τράπεζες (ιδιωτικοί φορείς ούτως ή άλλως) και οι εφορείες και στο εθνικό περουσιολόγιο με πλήρη ψηφιοποίηση όλων των συμβολαιογραφικών τίτλων και σύνδεση με το εθνικό κτηματολόγιο επί ποινής ακυρότητας και στις εκτός σχεδίου περιοχές. Μόνον έτσι θα σταματήσει η διαφθορά και η εκμετάλλευση του ανθρώπινου ιδρώτα για επιβίωση και ο εύκολος πλουτισμός των εκλεκτών του συστήματος και των απατεώνων. Δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες και τα συμβολαιογραφεία να έχουν αδιασταύρωτα και περισσότερα στοιχεία απ' ότι η εφορεία, έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει το κράτος ακόμα και αν όλοι πολιτικοί ήταν ενάρετοι υπηρέτες του εθνικού συμφέροντος και όλων των πολιτών. Μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει μια δίκαιη φορολόγηση σύμφωνα με την αρχή τη αναλογικότητας. Δεν είναι δυνατόν να διαφωνούμε με αυτό χάριν της ιδιωτικότητας. Το τι κάνεις στην κρεβατοκάμαρά σου είναι προσωπικό δεδομένο, δεν καταλαβαίνω όμως γιατί η εφορεία δεν πρέπει να γνωρίζει και το τελευταίο σεντ της περιουσίας σου και να ελέγχει αν πλήρωσες τους αντίστοιχους φόρους ή αν το απέκτησες με νόμιμα μέσα.
    3) Για τη λύση του μεταναστευτικού ποινικοποίηση τη ανασφάλιστης εργασίας επί ίσης όροις με τους Έλληνες εργαζόμενους με επικήρυξη αμοιβής για τους καταγγέλλοντες εφόσον αποδειχθούν βάσιμες οι κατηγορίες. Τότε θα εξέλιπε η μαύρη εργασία και θα εξυγιαίνονταν τα ασφαλιστικά ταμία. Και να δοθεί η υπηκοότητα στα νέα παιδιά που γεννήθηκαν μεγάλωσαν και πήγαν σχολείο στην Ελλάδα. Ο Ελληνικός πολιτισμός δεν απειλείται ούτε μπασταρδεύεται από τους μετανάστες αλλά από τους αμόρφωτους Έλληνες που όλη τους η εκπαίδευση είναι το χαζοκούτι με τον ανόητο εκμερικανισμό και ο ατομισμός. Ένας από τους λόγους άνθησης των αρχαίων ήταν και το γεγονός ότι έφτιαχναν αποικίες και αντάλλασσαν γνώσεις και τεχνοτροπίες μέσω των εμπορικών επικοινωνιών και κανένας δεν υποστήριξε ότι οι δούλοι διέβρωσαν τη φυλετική καθαρότητα των Ελλήνων παρόλο που σίγουρα θα υπήρχαν επιμιξίες. Τέλος είναι φανερό ότι υπάρχουν ξένοι διανοητές οι οποίοι έχουν μελετήσει πολύ καλύτερα και έχουν καταστήσει την αρχαία ελληνική γραμματεία παγκόσμια κληρονομιά- κλασσικές σπουδές. Τι κι αν αυτός ο λόγιος είναι από την Αμερική, τη Γαλλία ή την Αίγυπτο, πως τον συγκρίνεις με έναν ελληναρά της Χρυσής Αυγής και έναν Ελληναρά που ψηφίζει ένα κόμμα επειδή του διόρισαν το παιδί του ή επειδή του υπόσχονται ότι θα του νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο ή ότι δεν θα του φορολογήσουν τη βίλα, την πισίνα και τις μετοχές ή τα 500 ακίνητα, πόσο σε βλάπτει αυτός και πόσο σε βλάπτει ο περιθωριακός, βρώμικος πεινασμένος και φοβισμένος μετανάστης που για να βγάλει πράσινη κάρτα τον εκβιάζουν και τον εκμεταλλεύονται οι σύγχρονοι δουλέμποροι (είτε πρόκειται για τους εργοδότες είτε για τα νομιμοποιητικά κυκλώματα) που αντί να τα ελένξουν προτιμούν να διατηρούν την εξαθλίωση για να σε κάνουν να νιώθεις ότι να υπάρχει και παρακάτω πιο μίζεροι από εσένα δυστυχισμένε Έλληνα βιοποριστή που για όλα τα δεινά σου φταίνε οι φτωχοί μετανάστες. Το γεγονός ότι μπήκε ένας παράνομος μετανάστης τι σημαίνει ότι μπήκε χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα ή ότι έμεινε παραπάνω καιρό απ' ότι ένας απλός τουρίστας; Ποιός τον άφησε να μπει; Μήπως κάποια γενναία πρόστιμα στους διακινητές θα κάλυπταν έξοδα επαναπατρισμού; Πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν οι διακινητές τουλάχιστον αυτοί που δρουν στη χώρα μας μετά από μια ανάκριση του μετανάστη;

    ReplyDelete
  14. 4) Η δύναμη των επιχειρημάτων και η πειθώ είναι χαρακτηριστικά του μορφωμένου ανθρώπου και η ειλικρινής ανθρωπιά είναι χαρακτηριστικά του καλλιεργημένου ανθρώπου που μιλάει στην καρδιά. Αυτά τα όπλα είναι πιο στέρεα και εποικοδομητικά απότι οποιεσδήποτε πράξεις βίας. Η εικόνα του Γλέζου και του Θεοδωράκη που χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ είχε πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα απ'ότι 10 τραυματισμένοι αστυνομικοί ή πολίτες με μώλωπες και 10000 πολίτες με παροδικά συμπτώματα δύσπνοιας και πρησμένα μάτια από τα χημικά. Γιατί; Γιατί αυτοί με τις πράξεις τους, τους λόγους τους και τη διαδρομή τους έχουν απήχηση στο λαό. Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει και τα γραπτά όπως και τα βίντεο (...) μένουν. Τα καθάρματα αντικαθίστανται όταν παίξουν το ρόλο τους ή εκλείψουν. Οι συγγραφείς, οι ποιητές, οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες γαλουχούν. Ακόμα και το μας πήραν χαμπάρι έχει την αξία του.
    5) Δεν θα σε κουράσω άλλο γιατί και γω κουράστηκα απλά θέλω να ξέρεις ότι δεν συνηθίζω να γράφω σε blogs γιατί φρίττω από τη διάθεση συκοφάντησης και παρερμηνείας που πάντα προκαλούν οι απόψεις που έχουν ένα περιεχόμενο και δεν είναι αστείες χαζομάρες. Ίσως είναι ο ανόητος εγωισμός πολλών Ελλήνων να επιβάλλουν την γνώμη τους ως τη μόνη σωστή και να επιδειχθούν εκτοπίζοντας και χλευάζοντας τους συνομιλητές τους – χαρακτηριστικό των ποταπών ανθρώπων χωρίς παιδεία, δυστυχώς όμως κοινό φαινόμενο στα σχόλια στο ίντερνετ.


    Αυτά διανοητικέ μου φίλε, να προσέχεις και να μιλάς όπως κάνεις. Ένα τελευταίο συμφωνώ μαζί σου ότι οι πολιτικοί που εκπροσωπούν την ψήφο πολιτών δεν δικαιούνται να λένε και να ξελένε ή να κάνουν το αντίθετο απ' όσα είπαν δηλαδή να εξαπατούν. Οι πολίτες όμως μπορούν να αναθεωρούν τα λεγόμενά τους και να παραδέχονται αν σφάλλουν σε κάτι. Μην το φοβάσαι αυτό κανένας δεν είναι αλάνθαστος και κανένας δεν είναι Θεάνθρωπος που θα σταυρωθεί για να σώσει όλη την ανθρωπότητα και οι αρχαίοι Έλληνες θεοί έσφαλαν και είχαν και πάθη και παρασύρονταν. Τις αξίες σου κράτα τες σταθερές και αμόλυντες, τον χθεσινό εαυτό σου να τον σαρκάζεις και να τον αναγεννάς.
    Για τους εισαγγελείς και τους φαρισαίους δεν νομίζω ότι πετυχαίνετε κάτι περισσότερο από το να δίνετε δημοσιότητα στις απόψεις του Ιφικράτη που σε μεγάλο μέρος τους είναι δίκαιες και σωστές και είναι δικαίωμά του να γράφει τις απόψεις του στο διαδίκτυο και να ανεβάζει βιντεάκια δεν μπορείτε να ποινικοποιείτε ιδέες και σκέψεις διατυπωμένες επώνυμα. Τις απόψεις αυτές άλλωστε περί επανάστασης και εξέγερσης τις έχει και το ΚΚΕ βέβαια κάτω από την καθοδήγηση του κόμματος και πάντα σε ένα μελλοντικό χρόνο που δε θα έλθει ποτέ, η έμπρακτη βία και κατατρομοκράτηση είναι βουτυράκι της Χρυσής Αυγής και οργάνων της τάξης που ποδοπατούν γιαγιάδες και παπούδες ή μαθητές ή ειρηνικούς διαδηλωτές ή δασκάλους αφήνοντας άλλους κοινούς κλέφτες ή προβοκάτορες να τα κάνουν γυαλιά καρφιά. Αναζητείστε που πάνε τα λεφτά που δίνονται στις τράπεζες και αυτούς που σαν τα ποντίκια σε πλοίο που μπάζει νερά βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό λεφτά που βγάλαν βρώμικα κλέβοντας το ψωμί από το στόμα του τίμιου αλλά άτυχου φτωχού και σήμερα άνεργου βιοποριστή που του ξεπουλάν το μέλλον του και του στερούν το δικαίωμά του να ζει αξιοπρεπώς ή να ονειρεύεται και να κάνει σχέδια για το μέλλον.
    Για το χρέος σας σαν Έλληνες πολίτες πήγε να σας μιλήσει ο άνθρωπος, ένα χρέος που θυμάστε επιλεκτικά, ένα χρέος που έχει αρνητικό οικονομικό αντίκρυσμα στα χρηματιστήρια τους, αλλά θετικό αντίκρυσμα σε αυτό που ονομάζουμε φωνή της συνείδησής που λέει ότι κάτι βρωμάει εδώ, δε μπορεί όλα να είναι τόσο χάλια και κανείς να μη φταίει ή να μην κάνει τίποτα, αξίζουμε κάτι καλύτερο!

    ReplyDelete