Τα αποτελέσματα των κατοχικών εκλογών
δείχνουν νίκη των δωσίλογων ευρωλιγούρηδων. Οι ελληνόφωνοι γκαουλάιτερς νομίζουν
ότι τώρα δικαιούνται να γενοκτονήσουν τους Έλληνες.
Κατά πάσα πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία
θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με δεκανίκια το Πασοκ και την ΔημΑρ
Ο Ελληνικός Λαός οφείλει να μην αναγνωρίσει
το αποτέλεσμα των κατοχικών εκλογών, καθώς είναι προϊόν ψυχολογικής βίας και
αποπροσανατολισμού.
Το διακύβευμα των κατοχικών εκλογών
ήταν το μνημόνιο. Εξ αρχής το προπαγανδιστικό επιτελείο της ΝΔ, γνωρίζοντας ότι
θα ηττηθεί, το μετέτρεψε σε ευρώ ή δραχμή.
Ακόμη και αν οι εκλογές έδιναν
αντιμνημονιακή κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούσε δεδομένο ότι αυτή θα υπετάσσετο
στο μνημόνιο.
Τώρα τον λόγο έχει ο ανένδοτος αγών.
Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι έλαβε το
πράσινο φώς για να εξολοθρεύσει τον Ελληνικό Λαό στο όνομα της σωτηρίας του ευρώ.
«Παραμονή στο ευρώ με κάθε κόστος»,
σημαίνει αφανισμό του Ελληνικού έθνους-κράτους.
Ο πόλεμος πιά είναι μπροστά μας. Θα
είναι αδυσώπητος. Τώρα θα δούμε τί έχουν να πούν όσοι χλεύαζαν τον
εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Τώρα που ο ζυγός της σκλαβιάς σφίγγει θανάσιμα τον
Λαό μας.
Για όσους αντιμνημονιακούς αποκηρύσσουν
τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, αριστεροί ή δεξιοί, είμαστε πια εχθροί. Δεν έχουμε
τίποτε κοινό. Ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός απέδειξε τα όριά του.
Ο Ελληνικός Λαός εθισμένος στην
εκλογική διαδικασία, χωρίς επαναστατικές εξωκοινοβουλευτικές δομές, με
αντιμνημονιακούς ηγέτες που τρέμουν μήπως κάποιος τους κατηγορήσει για έξοδο από
το ευρώ, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα νύχια του 4ου Ράιχ με
ειρηνικές διαδικασίες.
Τώρα η σκλαβιά αποκτά νομιμοφάνεια.
Το καθεστώς προτεκτοράτου θα διώκει όσους Έλληνες μάχονται για Εθνική Ανεξαρτησία
και Λαϊκή Κυριαρχία, ως «τρομοκράτες».
Δεν υπάρχει πιά άλλος δρόμος από την
μετωπική σύγκρουση με την ληστοσυμμορία του ευρώ και του μνημονίου.
Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να ξεφύγει
από το δημοσιονομικό Νταχάου.
Έχουμε ιστορική ευθύνη να πολεμήσουμε
τους γερμανούς κατακτητές.
Ο σημερινός πόλεμος είναι πιό δύσκολος
από αυτόν του 1941, διότι ο εχθρός χρησιμοποιεί διαφορετικά όπλα. Η κατοχή ντύνεται
τον μανδύα του εκσυγχρονισμού. Η αποικιοκρατία βαπτίζεται εξευρωπαϊσμός.
Θα αντιτάξουμε ψυχολογικό, οικονομικό,
πολιτικό, πολιτιστικό, ηλεκτρονικό πόλεμο για να αντιμετωπίσουμε την δική τους
τρομοκρατία. Η σύγκρουση είναι δεδομένο ότι θα πάρει αιματηρή μορφή καθώς τα μέτρα
που θα προσπαθήσει να επιβάλλει η ληστοσυμμορία του ευρώ θα προξενήσουν παλλαϊκή
εξέγερση.
Ουδείς εξ αυτών που ψήφισε σήμερα το
μνημόνιο-ΝΔ, πιστεύει στα σοβαρά ότι με το μνημόνιο θα σωθεί. Ψήφισε για να μην
βγει η Αριστερά. Αλλά ξέρει ότι το μνημόνιο είναι αδύνατον να εφαρμοστεί, ούτε
εν μέρει.
Για το Ελληνικό επαναστατικό κίνημα,
η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη. Δεν υπάρχει τρόπος να λυθούν οι διαφορές μας με
τους κατακτητές παρά μόνον με κοινωνικό και εθνικό πόλεμο.
Δεν μας επιτρέπουν να ζήσουμε ελεύθεροι.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να πεθάνουμε ως σκλάβοι.
Ιφικράτης Αμυράς
17-6-2012
Κύριε Ιφικράτη όσο σχέση έχει το κόμμα που υποστήριζετε ο ΣΥ.ΡΙΖΑ με μετωπο εναντίον του μνημονίου και των ευρολιγούρηδων άλλο τόσο έχει σχέση ο Άρης Βελουχιώτης με τον Αλέξη Τσίπρα!!!
ReplyDeleteΟι μάσκες πέσαν κύριε Άμυρα η νίκη της ΝΔ απο το 30% του Ελληνικού λαού ήταν η αρχή η Αριστερά ηττήθηκε γιατί έκανε ιστορικά λάθη, διαχώρισε τους Έλληνες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς και τωρα απειλεί ξεκάθαρα για νέο γύρο συγκρούσεων...αφού δεν σέβσστε την νωπή λαική ετυμηγορία του Ελληνικού λαού τότε τι να πώ...
ΥΓ
Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Αριστερών Πατριωτών με αυτά που υποστηρίζετε
Η γάτα παίζει με το ποντίκι,για πολλή ώρα ,πριν το φάει!Το δρεπάνι του θεριστή κρέμεται ακριβώς πάνω από το κεφάλι τους!Θα το νιώθουν για τόσο καιρό μέχρι να εξαντληθεί η δύναμη τους!
ReplyDeleteΕίνα σοφή η τακτική του ΑΡΓΑ και ΣΤΑΘΕΡΑ ή ΣΠΕΥΔΕ ΒΡΑΔΕΩΣ!
Δε μας χέζεις ρε Αμυρά με το μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Εδώ η παρτίδα χανότανε για 30 χρόνια.
ReplyDeleteΟ λαός μίλησε και θέλει ευρώ. Οι όροι της παραμονής δεν τίθενται από εμάς, αλλά από αυτούς που κατέχουν τα χαρτονομίσματα.
Ουδείς εξ αυτών που ψήφισαν σήμερα Σύριζα-δραχμή, πιστεύουν στα σοβαρά πως έχουν την παραμικρή πιθανότητα επιβίωσης σε ένα κράτος που θα χρεοκοπήσει άμεσα. Παραμονή στο ευρώ, μέχρι η οικονομία να ορθοποδήσει, η πρωτογενής παραγωγή να επανακτήσει τα σκήπτρα από την τριτογενή και το πλεόνασμα να αρχίσει να συσσωρεύεται.
Αλλά αυτά δεν προϋποθέτουν αλλαγή εθνικής πολιτικής. Προϋποθέτουν αλλαγή ατομικής νοοτροπίας. Κάτι το οποίο ουδέποτε σε απασχόλησε.
Και επίσης: δεν είναι 'πολιτιστικός' πόλεμος αλλά πολιτισμικός. Λες και μιλάς για σωματείο παραδοσιακών χορών.
Ο λαός μίλησε και θέλει αυτό που η πληροφόρησή του επιτρέπει να γνωρίζει. Το ευρώ είναι στενά συναρτημένο με χρέος. Δανείζεται στα κράτη της Ευρωζώνης έναντι ομολόγων. Δεν υπάρχει μεγάλη οικονομία στην Ευρωζώνη που να μην είναι άγρια φεσωμένη. Ακόμα και η Γερμανία για 6η συνεχή χρονιά παραβιάζει τα δημοσιονομικά κριτήρια της συνθήκης του Μάαστριχτ με 83% χρέος επί του ΑΕΠ.
DeleteΕπιπρόσθετα, ουσιαστικά όχι μόνο νόμισμα δεν είναι (δεν αντιστοιχεί σε κάτι π.χ. την παραγωγικότητα της οικονομίας αλλά στηρίζεται στην αρχή της σταθερής νομισματικής κυκλοφορία ανεξαρτήτως των επιδόσεων της πραγματικής οικονομίας) αλλά ούτε καν ευρωπαϊκό: Ακόμα και η ECON ομολογεί τις πρακτικές αδιαφάνειας της ΕΚΤ: Δεν υπάρχει κάποιου είδους δημοκρατικός έλεγχος ούτε αντίστοιχος πολιτικός θεσμός χάραξης οικονομικής πολιτικής, παρά μόνο κάποιοι ιδιώτες τραπεζίτες με προϋπηρεσία στη Goldman Sachs που για κάποιο λόγο αποφάσισαν να ονομάσουν το τέρας τους "Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα" και για κάποιο λόγο μεταφυσικής τάξεως πρέπει κι εμείς να σπεύσουμε στο μαγαζί τους για να μη μας πουν ότι δεν είμαστε ευρωπαίοι λες και διαφορετικά θα φύγει η Ελλάδα από την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Το πείραμα της νομισματικής ένωσης είναι αποτυχημένο, αλλά οι λόγοι είναι πολύ βαθύτεροι από οικονομικούς. Υπάρχει θεμελιακό έλλειμμα ευρωπαϊκής συνείδησης. Μέτρα πόσοι Έλληνες ενδιαφέρονται για το ποιος έχει δίκιο στην διαφορά Ισπανίας-Αγγλίας επάνω στο Γιβραλτάρ και θα δεις πόσο ενδιαφέρονται οι Ευρωπαίοι για αντίστοιχες πτυχές της δικής μας πραγματικότητας. Αυτό ξεκινά από θέματα πολιτισμού και εθνικά και επεκτείνεται σε κοινωνικά και οικονομικά. Αποτέλεσμα τα στερεότυπα, ο διχασμός, και τελικά η σύγκρουση συμφερόντων που φέρνει εκμετάλλευση από τους ισχυρότερους. Όσο υφίσταται η κατάσταση αυτή, ούτε το ενιαίο νόμισμα (όποιο κι αν είναι αυτό) ούτε τα ενιαία δημοσιονομικά θα έχουν αποτέλεσμα.
DeleteΌσο για τον λαό και την πληροφόρησή του, οι περισσότεροι γνώριζαν ποιους ακριβώς ψήφιζαν και το κυριότερο, γιατί. Το γεγονός πως πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο συνευρίσκονταν για 35 χρόνια (και μάλωσαν μόνο αφού έκλεισε ο διεθνής αγωγός των δανεικών) δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Τώρα εμείς μπορούμε να κατηγορούμε το ευρώ όσο θέλουμε, αλλά (και πάλι) οι πάντες γνωρίζουν ότι μέχρι να (αποφασίσεις και να φροντίσεις να) γίνεις αυτόνομος, οφείλεις να κρέμεσαι από τα @@ κάποιου ή κάποιων από τη μεγάλη λίστα των εθελοντών: ΕΚΤ, ΔΝΤ, "4ο ράϊχ", Goldman Sachs, Moody's, ανώνυμοι ιδιώτες κτλ κτλ
Όχι, δε γνωρίζουν οι πάντες ότι οφείλεις να είσαι δουλοπάροικος μέχρι να ορθοποδήσεις. Δεν το γνώριζαν οι Έλληνες το 1821 όταν η Ευρώπη ήταν κάτω από τη μπότα και τη σιδηρά πυγμή της Ιεράς Συμμαχίας, δεν το γνώριζε η Νότια Αμερική του Μπολιβάρ και του Σαν Μαρτίν, το Εκουαδόρ του Κορέα, δεν το γνώριζαν οι Αμερικάνοι την εποχή του πολέμου της Ανεξαρτησίας.
DeleteΕυρωπαϊκή συνείδηση υπάρχει και θα υπάρχει, αλλά δεν υφίσταται και δεν οφείλει να υφίσταται με τη μορφή του ευρωπαϊκού υποκατάστατου της έννοιας του εθνικού κράτους. Η Ευρώπη δεν είναι ΗΠΑ. Έχει μακρά ιστορία και παράδοση, οφείλει τον πολιτιστικό της πλούτο στη διαφορετικότητα και δεν έχει ανάγκη κανενός ενιαίου νομίσματος που να εκδίδεται στη βάση παράλογων όρων για να είναι ισχυρή.
Επιπλέον η ευρωζώνη δεν έχει σχέση ούτε καν με τη φαντασίωση μιας τέτοιας υποθετικής Ευρώπης. Η τοποθέτησή σου, ότι δηλαδή η αποτυχία δεν έχει σχέση με το ευρώ αλλά με το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν είναι αυτό που θα ήθελες να είναι, δε διαφέρει πολύ από το γεγονός ότι δε φταίνε τα σκατά για το θάνατο αυτού που τα τρώει αλλά το γεγονός ότι δεν είναι μύγα για να τρέφεται με αυτά. Μέχρι λοιπόν τα σκατά να γίνουν τροφή ή μέχρι να γίνουμε εμείς μύγες προτιμώτερο είναι να συζητάμε με όρους πραγματικότητας. Το πείραμα του ευρώ, για να το θέσω γενικά, είναι μια αποτυχία για τους λαούς της ευρώπης, από όπου και να το πιάσεις. Μπορεί το δικό σου όνειρο για την Ευρώπη όπου ο Έλληνας θα σκοτίζεται πάρα πολύ για τις διαφορές Ισπανίας και Αγγλίας για το Γιβραλτάρ να είναι η Ευρωπαϊκή Ουτοπία και το δικό μου η Ευρωπαϊκή κόλαση του Δάντη, αλλά σε τελική ανάλυση είναι ζήτημα δημοκρατίας η επίλυσή του. Και εδώ καλά καλά δε μπορούμε να ξεφορτωθούμε τρεις οικογένειες που λυμαίνονται τον τόπο με την ψευδεπίγραφη δημοκρατία που έχουμε, πόσο μάλλον να ελπίζουμε ότι μια μέρα, υπό καθεστώς δουλοπαροικίας θα ευαισθητοποιηθούν τα golden boys της ΕΚΤ και το πολιτικό τους προσωπικό και θα μας δώρο μια ωραία δημοκρατική διακυβέρνηση αντάξια των υπερήφανων και δημοκρατών ευρωπαίων υποτελών τους που με προτεσταντική υπομονή κάθε μέρα προσεύχονταν σιωπηλά την έλευση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ουτοπίας που επιτέλους δεν άργησε να έρθει.
Αν εννοείς ότι οι περισσότεροι ψήφιζαν επειδή είχαν συγκεκριμένους συνειδητούς και καλά ξεκαθαρισμένους λόγους για τους οποίους το έκαναν, θα συμφωνήσω. Αλλά αυτό καμιά σχέση δεν έχει με το γεγονός ότι οι λόγοι αυτοί οικοδομήθηκαν πάνω σε μια λανθασμένη αφήγηση, ψεύτικη προσδοκία και τρομερά κακή πληροφόρηση σχετικά με τη φύση του ευρώ και των μηχανισμών και προϋποθέσεων πάνω στους οποίους στηρίζεται.
Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου (μας) με τους επαναστάτες του '21. Αυτοί ήταν διατροφικά και υλικοτεχνικά αυτόνομοι και οι εχθροί έπρεπε να τσακιστούν στα φαράγγια της Πελοποννήσου για να τους ξεπατώσουν. Εσύ δεν είσαι ούτε το ένα ούτε το άλλο, και σε ξεπατώνουνε απλώς μένοντας άπραγοι... Αυτοί γνώριζαν πως οφείλουν να ορθοποδήσουν για να μην είναι δουλοπάροικοι. Ο σημερινός ελλαδίτης ούτε που το υποψιάζεται, αλλιώς δεν θα του ερχόταν ξαφνικό, ώστε να τρέχει στις πλατείες με τις ντουντούκες και να μουντζώνει παραθυρόφυλλα και κεραμύδια σαν τον παράφρονα. Οι επαναστάτες του 21 είχαν @@, ο σημερινός ρωμιός κρέμεται από αυτά, αφού εισάγει μέχρι και τα λεμόνια που καταναλώνει! Το συγκρίσιμο μέγεθος της αξιοθρήνητης εικόνας του δεν είναι οι Μωραϊτες του 1821, αλλά οι Συβαρίτες του 5ου αι. παχχ.
DeleteΤο 'αν γνώριζε' ή όχι (εδώ γνώριζαν όλοι οι άλλοι) λίγο ενδιαφέρει τον οποιονδήποτε, εκτός από αυτούς που θέλουν να δείξουν οίκτο ή να ψάξουν για δικαιολογίες. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει το 'αν ήθελε να γνωρίζει' ή το 'αν γνώριζε και τον συνέφερε'. Από το τελευταίο θα βγουν και όλα τα χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον.
Η Ευρώπη έχει μακρά ιστορία και παράδοση, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των αμερικανοποιημένων Ευρωπαίων δεν γνωρίζει και δεν ενδιαφέρεται να μάθει, πολλοί εξ αυτών ούτε καν την δική τους. Ευρωπαϊκή συνείδηση υπάρχει και θα υπάρχει, ωστόσο δεν έχει εξελιχθεί καθόλου από τα χρόνια του Elgin, του Chauvin και του Fallmerayer: όπως τότε, βρίσκεται μόνο στα μυαλά των ευπατρίδων και των πραγματικά μορφωμένων. Και σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν εκεί: για κάποιους ευρώπη σημαίνει Διαφωτισμός, για άλλους Ρομαντισμός, για άλλους Καθολικισμός, για άλλους Μοντερνισμός και πάει λέγοντας. Όταν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι ετερώνυμα και σαθρά τότε κάθε όροφος θα καταρρέει, είτε αυτός λεγεται Ε.Ε είτε ευρώ, ανεξαρτήτως δομικών υλικών, σχεδιασμού ή μεθόδων κατασκευής. Γι αυτό η όποια κριτική στο ευρώ με όρους τεχνοκρατικούς είναι ανούσια και αδιάφορη σε πολλούς, μη εξαιρουμένων των όσων απληροφόρητων στήριξαν στο ευρώ την ελπίδα για πλουτισμό. Άλλωστε ο πλούτος δεν έχει νομίσματα και πατρίδες, πόσο μάλλον ευρωπαϊκή συνείδηση. Η 'ευρωπαϊκά συνειδητοποιημένη' πατριωτική άποψη δεν ασχολείται με ενιαία χρήματα. Ασχολείται με ενιαίους ορισμούς και ενιαίες αντιλήψεις πάνω στη συζήτηση των ευρωπαϊκών ιστορικών πραγμάτων, μια συζήτηση που η ίδια, ακόμα οφείλει να ανοίξει.
12θεϊστή,
DeleteΗ έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με τα τεχνοκρατικά ζητήματα του ευρώ δεν είναι μεμπτή. Μεμπτό είναι το να μετατρέπεις σε σκιάχτρο κάθε φωνή που προσπαθεί να αναδείξει αυτά τα ζητήματα, διότι σου αρέσει ή όχι, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα: Ευρώ ίσον χρέος.
Τώρα, αν θεωρείς ότι με το να αναγνωρίζεις ότι η ευρωπαϊκή συνείδηση δεν έχει προχωρήσει όσο θα ήθελες στηρίζεις καλύτερα τη θέση του ευρώ, εύλογα αναρωτιέται κανείς τι θα έλεγες σε περίπτωση που πράγματι υπήρχε μια στέρεη ευρωπαϊκή συνείδηση. Παραδέχεσαι την απουσία συγκροτημένης ευρωπαϊκης συνείδησης, υποστηρίζεις ότι το ευρώ είναι ζήτημα τεχνικό και άρα αδιάφορο, δεν έκανες τίποτα για να ανατρέψεις την άποψη ότι ευρώ ίσον χρέος: Αναρωτιέται κανείς λοιπόν, πόση μεταφυσική και τυφλή πίστη χρειάζεται ώστε να κάνει κάποιος τον συνήγορο του ευρώ με επιχειρήματα που θα ζήλευαν οι πλέον φανατικοί κατήγοροί του.
Σχετικά με τους επαναστάτες, και μέχρι να μας πείσει η γενετική ότι το DNA του νεοέλληνα πολύ έχει ξεφτίσει από την εποχή της ελληνικής επανάστασης, θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι τον επαναστάτη τον κάνουν οι ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες. Το αν αυτές είναι αυτή τη στιγμή παρούσες είναι μια άλλη συζήτηση. Η ιστορία απλώς δείχνει ότι κάτι τέτοιο ειναι εφικτό και μάλιστα με πολυ πιο αντίξοο διεθνές background.
Αν σήμερα ο Ρωμιός εισάγει μέχρι και τα λεμόνια που καταναλώνει, ίσως δεν είναι ανάξιο συνεισφοράς το γεγονός ότι κάποιοι αντί να το επισημαίνουν για να αλλάξει, το επισημαίνουν για να μας πείσουν ότι τίποτα δε μπορεί να γίνει.
Δεν διαφωνώ πως ευρώ=χρέος. Εγώ σου λέω πως χαρτονόμισμα=χρέος. Ούτε και θέλω το ευρώ για 1 στιγμή παραπάνω, από την στιγμή που η Ελλάδα θα μπορεί να επιστρέψει στην δραχμή με ελάχιστες ή και καθόλου συνέπειες. Βλέπω το ευρώ καθαρά ως ένα προσωρινό υποβοήθημα της αλλαγής νοοτροπίας των Ελλήνων. Με ενδιαφέρει μόνο η αλλαγή νοοτροπίας που (μεταξύ άλλων) θα κάνει τους Έλληνες όχι μόνο ανταγωνιστικούς αλλά και κυρίαρχους στον πρωτογενή τομέα και η ελάχιστη συνθήκη σταθερότητας που θα στηρίξει υλικοτεχνικά αυτή τη στροφή και λέγεται ευρώ. Πέραν τούτου, με ρωτάς ποιος ο λόγος να μείνουμε στο ευρώ. Εγώ σε ρωτάω ποιος ο λόγος να μείνουμε καν στην Ε.Ε. Όταν όλη η Ευρώπη αποκαλεί τα Σκόπια 'Μακεδονία' και η μισή Ευρώπη χάσκει στην ερώτηση πως γίνεται ο Alexander the Macedonian να ήταν Greek αφού ήταν Macedonian, το Ισραήλ αναλύει το πρόβλημα σε βάθος και τηρεί την ονομασία FYROM στα επίσημα έγγραφά του. Η Ευρώπη είναι αυτή που μας δίνει ένα χαρτζιλίκι σε αντάλλαγμα να κρατάμε τα στίφη των λαθρομεταναστών πλιατσικολόγων μακριά τους, και μετά μας βρίζουν για την ευταξία και την οργάνωση που δεν είμαστε ικανοί να επιβάλλουμε στην οικονομία και κοινωνία μας. Η Ευρώπη είναι αυτή, της οποίας οι πολυεθνικές πουλάνε σε εμάς 300% ακριβότερα από ότι στους ίδιους.
DeleteΔεν επισημαίνω το γεγονός πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Υπενθυμίζω το γεγονός πως ελάχιστα μπορούν να γίνουν ΤΩΡΑ. Ακόμα και η υποτίμηση που θα ακολουθήσει μια χρεοκοπία δεν θα μας ωφελήσει, αφού ΤΩΡΑ δεν εξάγουμε σχεδόν τίποτα. Για να φτάσουμε στο σημείο να παράγουμε και να εξάγουμε αρκετά ώστε να βοηθηθούμε από μια υποτίμηση, χρειαζόμαστε νέες πρωτογενείς υποδομές. Για να τις δημιουργήσουμε χρειαζόμαστε μια περίοδο οικονομικής σταθερότητας. Έτσι οι ανάγκες θα προκύψουν σταδιακά και θα ικανοποιούνται μέσω προϋπαρχόντων μηχανισμών. Αυτή η περίοδος προσαρμογής στα νέα δεδομένα, ευελπιστώ πως θα αλλάξει και την κυρίαρχη νοοτροπία μας, που παραμένει ακραιφνώς μεταπολιτευτική. Η κυρίαρχη νοοτροπία θα αλλάξει είτε σταδιακά, με συνειδητοποίηση, είτε απότομα, με πείνα και καταστροφές. Εγώ επιλέγω το πρώτο.
Όλοι οι επαναστάτες και οι αντάρτες της ιστορίας είχαν τρόφιμα και ρουχισμό που καλλιεργούνταν και κατασκευάζονταν σε χωριά, τα οποία και ήταν λίγο ως πολύ αυτόνομα. Χωρίς αυτόνομες μονάδες παραγωγής, τους επαναστάτες τους έτρωγαν οι γύπες και τα τσακάλια.
"..με ρωτάς ποιος ο λόγος να μείνουμε στο ευρώ. Εγώ σε ρωτάω ποιος ο λόγος να μείνουμε καν στην Ε.Ε"
DeleteΔε μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο. Προσωπικά ακριβώς επειδή είμαι υπέρ της Ευρώπης, είμαι και υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. Ωστε να μπορούμε να μιλάμε για έξοδο από την απομόνωση στην οποία έχουμε περιέλθει, με όρους ισότιμων εταίρων, και με όρους αναθεώρησης του συνόλου των διμερών σχέσεων της χώρας με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό αλλά και αμοιβαίο συμφέρον. Δεν υποστηρίζω τη λογική της απαγκίστρωσης από ένα τύπο οικονομικού ζουρλομανδύα ίσα ίσα για να φορέσουμε έναν άλλο.
Παραγωγική ανασυγκρότηση σε συνθήκες έλλειψης ρευστότητας όμως δε μπορεί αν γίνει. Αυτό είναι βασικό. Η έκδοση χρήματος, δε συνεπάγεται πάντα χρέος. Συνεπάγεται χρέος εφόσον στηρίζεται στη λογική κλασματικού αποθεματικού (π.χ. FED), ή στην τροφοδοσία των επιμέρους κρατών με χρήμα έναντι ομολόγων (ευρώ). Είτε είναι δύσκολα είτε όχι αυτά τα ζητήματα είναι μια συζήτηση που πρέπει επιτέλους να ανοίξει γιατί έχει κομβική σημασία.
Η υποτίμηση του νομίσματος δεν είναι από μόνη της στρατηγική κίνηση, δεν έχει να κάνει με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Αυτό που στην πραγματικότητα κάνει η υποτίμηση του νομίσματος είναι η εσωτερική υποτίμηση του κόστους της εργασίας. Παρόλα αυτά οι ανταγωνιστικότερες οικονομίες στην ευρώπη είναι αυτές με το μεγαλύτερο κόστος της εργασίας επί του συνόλου του κόστους παραγωγής. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας έχει να κάνει με την παραγωγικότητα, η οποία με τη σειρά της προϋποθέτει χρηματοδότηση με ιδία μέσα. Αυτό είναι μια αφετηρία την οποία δε μπορούμε να προσπερνάμε χωρίς συνέπειες. Η υποτίμηση συνήθως δεν είναι επιλογή, είναι συνέπεια, είναι σύμπτωμα της αποδοτικότητας της οικονομίας. Παρόλα αυτά, η ελληνική οικονομία (όχι μόνο με όρους ΑΕΠ, αλλά και ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, ανεργίας κλπ) γνώρισε τη μεγαλύτερη μεγέθυνσή της επί εθνικού νομίσματος, παρά τις συνεχείς υποτιμήσεις (έχασε 11 φορές την αξία του από το 1949) και παρά τις χυδαίες πολιτικές που το συνόδευαν.
Η νοοτροπία που πολύς κόσμος έχει τώρα στην Ελλάδα, δε θα έλεγα ότι είναι σωστό να ονομαστεί μεταπολιτευτική γιατί αυτό υπαινίσσεται ότι την περίοδο της χούντας, η οικονομία ήταν ανθούσα. Τώρα όμως γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι. Κι αυτό επίσης είναι μια συζήτηση που πρέπει επιτέλους να ανοίξει γιατί τα αίσχη (για τα οικονομικά μιλώ αποκλειστικά) της περιόδου εκείνης, μόνο με την παρούσα κατάσταση μπορούν να συγκριθούν.
Η νοοτροπία από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε, είναι αυτή του ραγιά. Δηλαδή ότι δε δικαιούμαστε / μπορούμε να ορθοποδήσουμε με ιδία μέσα. Ότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική πέρα από την εθνική επαιτεία και δουλοπαροικία. Ακόμα και όσοι δεν καταλαβαίνουν από οικονομικά έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν ότι ουσιαστική εθνική κυριαρχία χωρίς εθνικό νόμισμα δεν υφίσταται. Διαφορετικά, ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι θα είμαστε που αφανιστήκαμε επειδή αποφασίσαμε να μη διεκδικήσουμε το δικαίωμα να υπάρχουμε σαν έθνος.
tranquility θεωρητικά και σε γενικές γραμμές δεν διαφωνούμε, όμως εγώ επιμένω πως πρακτικά και τουλάχιστον προσωρινά, το ευρώ είναι μονόδρομος. Μιλώντας εντελώς μπακαλίστικα, αυτή τη στιγμή η χώρα δεν είναι αυτάρκης σε βασικά είδη διατροφής -κρέας, όσπρια, δημητριακά, γαλακτοκομικά- που σημαίνει πως όποιος δεν τρέφεται αποκλειστικά με πατάτες, φέτα, ρύζι, ελιές, πορτοκάλια και 1-2 είδη ψαριών, θα πεινάσει. Η πασεγες παραδέχεται 94% υπο-αυτάρκεια, το ποσοστό είναι καμμιά 10αριά μονάδες πιο κάτω, που σημαίνει πως από την επόμενη του χρεοστασίου θα έχεις να αντιμετωπίσεις πλέον του 1.000.000 λιμοκτονούντες στο κέντρο της Αθήνας. Οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος είναι ακόμα δραματικότερες, βλέπεις οι 'έξυπνοι' ρωμιοί αγρότες έχουν φροντίσει εδώ και 50 χρόνια να αντικαταστήσουν τις προσαρμοσμένες τοπικές ποικιλίες καλλιεργειών (π.χ δημητριακά) με 'βελτιωμένες' εισαγωγής, που απαιτούν φυτοφάρμακα εισαγωγής και υπεράρδευση, με αντλίες που καίνε πετρέλαιο εισαγωγής, κτλ, κτλ.... Για την ενεργειακή αυτάρκεια, την εικόνα της χώρας δίχως βενζίνη και πετρέλαιο, ας μην αναφερθώ. Για τις ιδιάζουσες κοινωνικές συνθήκες, με εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες στα αστικά κέντρα, για το 'ο θάνατός σου η ζωή μου' που θα επικρατήσει με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού άοπλο και ανεκπαίδευτο απέναντι σε οργανωμένες μαφίες με οπλοπολυβόλα.... εύκολα καταλαβαίνεις πως ένα χρεοστάσιο υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι καταστροφικό.
DeleteΗ νοοτροπία του Έλληνα παραμένει αμιγώς μεταπολιτευτική και αυτό δεν έχει να κάνει με οικονομικούς όρους αλλά με ηθικούς. Οι συμπεριφορές της παραίτησης, της ήσσονος προσπάθειας, του ωχαδερφισμού, της ιδιωτείας, της καταδίωξης του προσωπικού συμφέροντος έναντι του συλλογικού, του καταναλωτισμού, της ακραίας και φανατικής πολιτικής ιδεολογικοποίησης και του διεθνισμού-κοσμοπολιτισμού, μαστίζουν ακόμα την συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Αν δεν αλλάξουν αυτά (είτε σταδιακά είτε απότομα και δραματικά) τότε, στην πραγματικότητα δεν θα αλλάξει τ ί π ο τ α.
Η αγροτική παραγωγή έχει καταστραφεί επί ευρώ, για διάφορους λόγους και κυρίως εξαιτίας των πολιτικών της ΕΕ. Ορίστε κάποια στοιχεία που μπορείς να βρεις χρήσιμα:
Deletehttp://www.eparistera.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html
Μάλιστα, το αγροτικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έγινε αρνητικό την επόμενη αμέσως χρονιά της ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ (1981).
Έτσι κι αλλοιώς χρήμα δεν μπαίνει στην ελληνική οικονομία (και οι πέτρες πλέον ξέρουν που πάνε τα δάνεια). Οπότε, παράλληλα με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, δέσμευση όλων των ρευστών διαθέσιμων της ΤτΕ (26 δις) που μια χαρά φτάνουν και περισσεύουν για συναλλαγματικές ανάγκες της χώρας μέχρι να μπεί το νερό στο αυλάκι.
Για τα καύσιμα που λες, έχε υπόψη ότι οι ανάγκες σε πετρέλαιο είναι 12 δις (16 εισαγωγή - 4 εξαγωγή). Και από αυτό, το μεγαλύτερο μέρος είναι κέρδος μεσαζόντων επειδή η ΕΕ απαγορεύει της διακρατικές συμφωνίες που θα μας είχαν λύσει τα χέρια καθιστώντας το πετρέλειο πάμφθηνο. Αυτό φυσικά δεν λέγεται φιλελεύθερη οικονομία όπως θέλουν να μας πείσουν αλλά απροκάλυπτη κρατική προστασία ιδιωτών νταβαντζήδων με τη βούλα της ΕΕ. Ενδεικτικά σου λέω ότι για να αγοράσεις αμόλυβδη από την κάνουλα της Petrocaribe το κόστος είναι 0,03 σεντς του δολλαρίου το λίτρο. Άνοιξη του 2011 μας είχε προταθεί συμφωνία αγοράς με 40 δολ το βαρέλι (το 1/3 δηλαδή της τιμής που το αγοράζουμε τώρα), αλλά δυστυχώς η συμφωνία ναυάγησε επειδή... έτσι γουστάρει η ΕΕ. Αυτό θα επιμήκυνε βεβαίως και το χρόνο εξάντλησης των συναλλαγματικών διαθέσιμων.
Η ελληνική κοινωνία και οικονομία παρουσιάζει σημεία ερήμωσης. Κάθε χρόνο μετά το 2010, προστίθεται 1 εκατομμύριο πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας, 23% επίσημη ανεργία, 7% ύφεση, ρεκόρ στις αυτοκτονίες, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Επίσης, έχω πολύ καλή ενημέρωση τι σημαίνει να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για τα φάρμακά τους, τι σημαίνει να πριονίζεις το δέρμα στο χειρουργείο επειδή τα νυστέρια είναι παλιά και δεν κόβουν, τι σημαίνει να εγκαταλείπονται ασθενείς με έμφραγμα επειδή το νοσοκομείο δεν έχει χρήματα να πληρώσει αντιδραστήρια για τους χρόνους πήξης ώστε να κάνουν θρομβόλυση. Τους θανάτους αυτούς δε θα τους δεις στις εφημερίδες. Η λιμοκτονία και κάθε είδους -κτονία είναι παρούσα ήδη για πρώτη φορά μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο και σε λίγο θα έχει πάρει διαστάσεις που καμία κυβέρνηση δε θα μπορεί να διαχειριστεί με δημοκρατικό τουλάχιστον τρόπο. Τι πρέπει να γίνει για να μπεί ένα φρένο σε αυτή την κατάσταση;
Ο Έλληνας μπορεί να έχει ένα σωρό ελαττώματα αλλά από το 1823, πριν ακόμα δει το πρώτο του εθνικό κράτος είναι θύμα άγριας οικονομικής λεηλασίας από "φίλους και συμμάχους". Ακόμα κι αν τα χρέη αυτά ήταν δικά του (που δεν είναι κι αυτό το αναλύουμε αν θες) θα είχε δικαιώματα ως δανειζόμενος, όπως κάθε ιδιώτης και δε θα έπρεπε να πληρώνει με τη ζωή του και το ρήμαγμα της κοινωνίας του. Δε δανείζεις κάποιον που ξερεις πως δε μπορεί να σε πληρώσει εκτός κι αν έχεις βάλει στο μάτι τα ασημικά του σπιτιού. Και πλέον πολλοί γνωρίζουν ότι οι Ελλάδα έχει πολλά ασημικά.
Τέλος, επειδή έχουμε κι εμείς ζήσει κάποια χρονάκια στο εξωτερικό και έχουμε επισκεφτεί καμιά δεκαριά χώρες, ο καταναλωτισμός, ο κοσμοπολιτισμός - διεθνισμός (τι περίεργη κατηγορία αλήθεια, από κάποιον που κατηγορούσε τους έλληνες για έλλειψη "ευρωπαϊκής συνείδησης"), αλλά και πολύ χειρότερα ελαττώματα όπως η έλλειψη ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, η κακοποίηση των γυναικών, η διαπλοκή μεγάλης κλίμακας μεταξύ κράτους και ιδιωτών, η δημιουργία κανονικών εργατικών φυλακών δίπλα σε εργοστάσια αυτοκινητοβιομηχανιών, ή το να έχεις αντιπρόεδρο ένα άνθρωπο που εν γνώσει σου πουλάει πυρηνική τεχνογνωσία στον εχθρό σου κατά παράβαση κάθε ηθικής και νομιμότητας δεν είναι καθόλου ελληνικά γνωρίσματα.
..(συνέχεια από προηγούμενο κείμενο)
DeleteΤους λαθρομετανάστες τους θέλει η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να εκμετελλεύεται τη μαύρη εργασία. Γι αυτό και είμαστε στο Δουβλίνο 2, το οποίο καμία έως τώρα κυβέρνηση δεν είχε το ανάστημα να καταγγείλει ώστε να είναι η Ελλάδα σκουπιδοτενεκές ανθρώπων και δεξαμενή εύκολης άντλησης πάμφθηνου εργατικού δυναμικού ώβστε να συμπιέζεται επ' αόριστον το κόστος της εργασίας. Προσωπικά είμαι υπέρ των κλειστών συνόρων. Η Frontex δεν έχει απλά διακοσμητικό ρόλο, αλλά με τη συμπεριφορά της συμβάλει στη λαθρομετανάστευση. Αυτό θα έπρεπε να είναι έργο του ελληνικού στρατού.
Γενικώς συμφωνούμε. Συνοψίζω και αποσαφηνίζω κάποιες λεπτομέρειες:
DeleteΗ ηθικής τάξεως ένστασή σου επάνω στον διαχρονικό μας δανεισμό, είναι βάσιμη. Ωστόσο, αν ο κακός είναι αυτός που δανείζει σε κάποιον που δεν μπορεί να τον πληρώσει, ο χείριστος είναι αυτός που δανείζεται από κάποιον τον οποίο δεν μπορεί να εξοφλήσει... Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον τοκογλύφο από την στιγμή που υπολειπόμαστε σε βασική αυτοκριτική. Πρέπει πρώτα να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να διορθώσουμε τους τρόπους μας και μετά να δούμε ποιοι μας το παίζουν 'φίλοι και σύμμαχοι'. Το ζήτημα ηθικής που διακυβεύεται εδώ, είναι θεμελιώδες... Ο δημόσιος πλούτος λεηλατήθηκε ταυτόχρονα από το εξωτερικό και το εσωτερικό: Εννέα εκατομμύρια ελλαδιτών προσπαθούσαν μέχρι πρότινος να 'βάλουν το δάχτυλο στη μαρμίτα' και αυτοί που τα κατάφερναν, έχαιραν της κοινωνικής αποδοχής και επιβράβευσης. Μιλώντας σε καθαρά ηθική βάση, ο τέτοιου είδους γείτονας ή συγγενής μας δεν διαφέρει σε τίποτα από τον διεθνή τοκογλύφο. Ίσα-ίσα που είναι χειρότερος, διότι ενώ ο τοκογλύφος υποσκάπτει το μέλλον κάποιων ξένων, αυτός υποσκάπτει το μέλλον των συνανθρώπων του και πιθανότατα, το δικό του και των παιδιών του - ο τοκογλύφος είναι κακόβουλος, αυτός είναι και κακόβουλος και ηλίθιος.
Ο κοσμοπολιτισμός ως όρος είναι ελληνικός. Το κοσμοπολιτικό πλαίσιο εμφανίστηκε στους αλεξανδρινούς χρόνους μέσα από κοσμοπόλεις όπως η Αλεξάνδρεια, η Αντιόχεια και έπειτα η Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Θεσσαλονίκη κτλ. Αν νομίζεις πως δεν είναι επίκαιρο χαρακτηριστικό, θα εκπλαγείς αν μάθεις πόσοι ελλαδίτες στηρίζουν τον 'ελληνισμό' τους σε μη-εθνικές, κοσμοπολίτικες αξίες, καθώς και πόσο βαθιά. Ας θυμηθούμε τους αιγυπτιώτες και μορφές όπως ο Καβάφης. Επίσης, ελληνικό ελάττωμα είναι και η ιδιωτεία, με την έννοια της αξιολόγησης του προσωπικού συμφέροντος πάνω από το συλλογικό. Η 'Αντιγόνη' του Σοφοκλή, πρώτη εισήγαγε στην Ελληνική ηθική την ανυπακοή στους νόμους του κράτους, με εφαλτήριο την επιδίωξη ιδίου συμφέροντος. Η όποια κριτική υπάρχει σήμερα στην ιδιώτευση της 'Αντιγόνης', προέρχεται αποκλειστικά από το εξωτερικό.
Τους λαθρομετανάστες δεν τους θέλει η ΕΕ. Αποτελούν ανεπιθύμητη συνέπεια της ευμάρειάς τους, όπως τα ραδιενεργά κατάλοιπα για τον ηλεκτρισμό... Οι αποικιοκράτες κρατούσαν τον πληθυσμό των αποικιών μακρυά από τις πατρίδες τους. Τους ήθελαν ως εργατικά χέρια, όχι ως γείτονες και συμπολίτες. Οι σημερινοί Ευρωπαίοι δεν έχουν αλλάξει, μόνο που αντί να στέλνουν τον στρατό να κατακτά τις αποικίες όπου θα ιδρύουν τα εργοστάσιά τους, στέλνουν απευθείας τα εργοστάσια των πολυεθνικών τους. Εμάς μας χρησιμοποιούν, αντί ευτελούς αντιτίμου, για κυματοθραύστη του κύματος της λαθρομετανάστευσης που προξενούν. Το σκεπτικό τους είναι πως, μέσα από τις κακουχίες ενός πτωχού και ανοργάνωτου κράτους όπως το ελληνικό, ένα σημαντικό ποσοστό των λαθρομεταναστών θα εκτραπεί της πορείας του προς τις νοικοκυρεμένες πόλεις της ευρωπαϊκής ενδοχώρας.
Δεν κατηγόρησα μόνο τους Έλληνες για έλλειψη ευρωπαϊκής συνείδησης, αλλά και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Ωστόσο, άλλο ο φιλοευρωπαϊσμός και μια Ευρώπη των εθνών, με συνείδηση των διαφορών, των δικαίων, των αδίκων και της ιστορίας της, και άλλο ο διεθνισμός και ένα τεχνοκρατικό μόρφωμα που φιλοδοξεί να ενώσει όλα τα έθνη μέσα σε ένα κράτος, αλα 'Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης'. Η κοσμόπολις ως μόρφωμα, δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε σε συνθήκες διεθνισμού και πάντα στο πλαίσιο μιας πολυεθνικής αυτοκρατορίας, κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που πάνε να κάνουν την ΕΕ. Η άρνηση του κοσμοπολιτισμού και των διεθνισμών του, δεν αποκλείει την ύπαρξη ενός ιστορικώς διατυπωμένου συνόλου εθνικών συνειδήσεων, αλλά επιβεβαιώνει την διατήρηση των εθνικών συνειδήσεων ως οργανικά μέρη αυτού ακριβώς του συνόλου.
Υπάρχει μια υπόθεση που λέει ότι για το δημόσιο χρέος μιας χώρας φταίνε οι σπατάλες, η εγχώρια διαφθορά, οι λαοί που καταναλώνουν τα άντερά τους. Στη συνέχεια, αδειάζει με αυτό τον τρόπο το δημόσιο ταμείο και η καλή κυβέρνηση τι να κάνει, αναγκαστικά δανείζεται. Η ίδια αφήγηση, θέλει ένα χρέος να μειώνεται μόνο εφόσον μια χώρα αναπτύσει τις παραγωγικές της δομές. Ισχύει αυτό; Ας το δούμε λιγάκι.
DeleteΤις τελευταίες δεκαετίες το εξωτερικό χρέος των χωρών σε σχέση με το ΑΕΠ τους ανά τον κόσμο αυξάνει. Για παράδειγμα, η "σπάταλη" Κένυα, όπου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι 1700 δολλάρια το χρόνο, έχει χρέος πάνω από 50% του ΑΕΠ. Α, μα η Κένυα δεν έχει παραγωγική βάση να αρχίσει να μειώνει το χρέος της. Οκ, τότε η Ιαπωνία που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των χωρών με τη μικρότερη διαφθορά (corruption index), με την εκπληκτική της παραγωγική μηχανή, την χαμηλή ανεργία (4,6%), το υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ (34.000 δολ / χρόνο), τον μόνιμα θετικό δείκτη καταλανωτικής εμπιστοσύνης, και τους πολύ εργατικούς ανθρώπους θα έχει προφανώς μικρό εξωτερικό χρέος. Αμ, δε! Έχει 211,7%!!
Ε, τότε δε μπορεί, αυτοί που μας δίνουν συμβουλές διαχείρισης χρέους (και δανεικά) θα έχουν να μας πουν πολλές πετυχημένες ιστορίες. Αμ, δε! Οι ΗΠΑ χρωστούν 14 τρις (όχι δις: τρις!) δολλάρια, οι Γερμανοί 2,8 τρις (όχι δις: τρις!) οι Γάλλοι 2,2 τρις (όχι δις: τρις!), οι Ιταλοί 1,9 τρις και πάει λέγοντας. Μα καλά, όλοι αυτοί μήπως έχουν μικρό λόγο Debt/GDP; Καθόλου: οι Γερμανοί πάνε από το κακό στο χειρότερο: 83% του ΑΕΠ, οι Γάλλοι 86%, οι Ιταλοί 120%. Η Ευρωζώνη πνίγεται στα χρέη για κάποιο παράξενο λόγο. Μα, τι ΑΕΠ είχε η Γερμανία το 1995; 55%. Το 2000; 60%. Και η Γαλλία; Το 1981 20%. Το 1990 34%. Το 2000 58,3%. Και πάει αυξάνοντας. Η ευρωζώνη πνίγεται στα χρέη. Κάτι τύποι πάντως εκτός ευρώ με όχι και τόσο ιδιωτικές (δε λέω φιλελεύθερες οικονομίες γιατί απλούστατα τέτοιες δεν υπήρξαν ποτέ) μας χαλάνε τη σούπα: Νορβηγία (με διπλάσιο δημόσιο τομέα από εμάς): 43% του ΑΕΠ. Σουηδία 38%. Δανία 46%. Εντάξει, αυτοί είναι Σκανδιναυοί. Καλοί διαχειριστές. Τα Σκόπια όμως; 24,6%!! Η Ουκρανία; 40%. Η Ρουμανία; 33%. Η Βουλγαρία; 16%!
Ω, τι έκπληξη... οι αδιάφθοροι της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ που μας δανείζουν χρωστάνε τα κέρατά τους και οι διεφθαρμένοι βαλκανογύφτοι καθώς και κάτι άλλοι γραφικοί που επιμένουν ηλιθίως να κρατούν τα εθνικά τους νομίσματα, δεν έχουν σημαντικά χρέη!
...(συνέχεια από προηγούμενο)
DeleteΗ Δεθνής Διαφάνεια μάλιστα υπολόγισε και τον τζίρο της διαφθοράς: Μόνο 0,5% επί της συνολικής αποταμίευσης πλούτου. Μα, αν δεν είναι η διαφθορά, τότε τι είναι;
Είναι το γεγονός ότι όλος ο πλανήτης, έχει συνολικό "ΑΕΠ" 60 τρις, όταν 1600 θεσμικοί επενδυτές έχουνν συγκεντρώσει πλούτο 1000 τρις δολλάρια! Σε αυτούς χρωστάμε όλοι. Αυτή η αναλογία είναι μακράν μεγαλύτερη - τάξεις μεγέθους - σε σχέση με αυτή προ 20 ετίας και βαίνει αυξητικά. Αυτοί έχουιν γίνει ένα κλειστό κύκλωμα και αναπαράγονται στις κυβερνήσεις που ολοένα και λιγότερο μέσω των θεσμών που έχουν δημιουργήσει (π.χ. ΕΕ) δεν ελέγχονται με δημοκρατικό τρόπο επειδή "έτσι είναι σωστό να κάνει όποιος έχει καλή ευρωπαϊκή συνείδηση". Τα κόμματα είναι ένα είδος κακέκτυπου δημοκρατίας: Μας θεωρούν αρκετά ενημερωμένους για να ψηφίσουμε για μια ολόκληρη προγραμματική τους πλατφόρμα, αλλά ω! δε μας θεωρούν ικανούς να αποφασίσουμε έστω για ένα από αυτά τα ζητήματα: ΕΕ, ευρώ κλπ. Πότε έγινε ένα σχετικό δημοψήσισμα; Πότε σε ρώτησαν φίλε με το ερώτημα όπως θα έπρεπε να είναι: θες να δανειστεί η χώρα σου χρήματα που δεν μπαίνουν στη χώρα, υπό το άρτιο (με επιτόκιο που αντιστοιχεί στο ονομαστικό και όχι το πραγματικό δάνειο) για να κερδίζει μια κάστα εγχώριων και ξένων πλουτοκρατών με δανεικά που θα αποπληρώσεις εσύ; Όταν μια μέρα σου χτύπησαν την πόρτα και σου είπαν ότι χρωστάς, ζήτησες ποτέ να δεις σε ποιόν; Μια αναλυτική λίστα με το λογαριασμό; Σου είπαν ποτέ για παράδειγμα ότι ακόμα πληρώνεις χρέη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, επειδή ο Βενιζέλος δεν αναγνώρισε ότι απαλευθέρωσε τη Μακεδονία (συνθήκη Παρισίων) αλλά την προσάρτησε; Ναι, καλά άκουσες: Δεν ελευθερώθηκαν ποτέ οι ομοεθνείς μας: Προσαρτήθηκαν βιαίως! το είπε ο εθνάρχης! Ε, πληρώστε τώρα χρέη αλλωνών. Αλλά του ίδιου του Κεμάλ; Ε, αυτουνού τα χρέη διαγράφτηκαν. Όπως και σε όλα τα διάδοχα κράτη της βαλκανικής. Πλην ενός... Σου είπαν ποτέ ότι το 1825 "δανειστήκαμε" 8 εκατ λίρες αλλά στη χώρα μπήκε το 1/10; Ότι το 1964 η κυβέρνηση θεώρησε ότι έπρεπε να πληρωθούν από την αρχή χρέη για τα οποία είχαμε ήδη χρεοκωπήσει πολλάκις συν 70% τίκους υπερημερίας; Ότι τη διετία 1996 - 98 με τις ευλογίες της κυβέρνησης εκταμιεύτηκε από το χρηματιστήριο σχεδόν 170 δις ευρώ (δραχμές τότε) από 40 τύπους και επειδή έχουμε ελεύθερη αγορά δεν πήγε πενηνταράκι για επενδύσεις αλλά έφυγαν όλα έξω; και μάντεψε ποιός τα πληρώνει αυτά τα χρήματα.
Ο ελληνικός λαός είχε κι άλλα πράγματα να κάνει (τη δουλειά του ας πούμε) εκτός από το να έχει μονίμως το κεφάλι πάνω από το τεφτέρι πάνω στο οποίο του χρέωναν ότι μπορείς να φανταστείς.
Όμως η κατάσταση δεν πάει άλλο και σίγουρα για ένα τέτοι είδος "ενοχής" δεν οφείλει να πληρώσει με τη ζωή του. Η κατάσταση δεν πάει άλλο και μακάρι να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι από την Ελλάδα. Μακάρι τα αρπακτικά των αγορών να έχουν κάνει λάθος χτυπώντας την πόρτα ενός λαού με παράδοση αντίστασης, όποια κι αν είναι τα ελαττώματά του σα λαός.
Σημειώνω πως στο παραπάνω σου παράδειγμα, "οι λαοί που καταναλώνουν τα άντερά τους" είναι ακριβώς αυτοί με το περισσότερο χρέος. Στα δε βαλκάνια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο στη σχέση καταναλωτισμού/χρέους. Βέβαια, στο ερώτημα αν θέλουν να ζήσουν όπως οι βούλγαροι ή ακόμα και λίγο καλύτερα, οι ελλαδίτες απάντησαν "όχι. θέλουμε να γίνουμε εκατομμυριούχοι". Αν είχαν απαντήσει "ναι, θέλουμε να ζήσουμε λίγο καλύτερα", δεν θα ψήφιζαν παπανδρεϊσμό το 1981 και ξανά το '85 και ξανά, μέχρι σήμερα. Και άντε και οι ελλαδίτες πλούτισαν, αν όχι οι περισσότεροι, πολλοί. Τι έκαναν τα εκατομμύριά τους; Τα σπατάλησαν, όντας άμετροι και πλεονέκτες. Ή τα έβγαλαν στο εξωτερικό, όντας ιδιώτες και κοσμοπολίτες.... Όπως βλέπεις, ολόκληρη η προβληματική σου περί των ιδανικών οικονομικών συνθηκών και εργαλείων, παραμένει άχρηστη, αν οι τελικοί αποδέκτες του πλούτου που θα αποφέρουν τα εργαλεία αυτά, παραμένουν ανήθικοι και απαίδευτοι. Χαρακτηριστικό & πρόσφατο παράδειγμα η λίστα αγορών της Βίκυς Σταμάτη, που διέθετε 100άδες χιλιάδες ευρώ για είδη με μηδαμινή μεταπωλητική αξία (βελούδα, κρόσσια, κορδόνια). Αν η τσοπάνα από την ορεινή Φθιώτιδα διέθετε λίγη νοημοσύνη δίπλα στην τερατώδη φιλοδοξία της, το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να κατάσχει κάποια αξιόλογα έργα τέχνης, από τα οποία θα έπαιρνε πίσω μέρος των κλεμμένων. Αντί αυτών, το ελληνικό δημόσιο πήρε πίσω κρόσσια και κουρτίνες. Ολόκληρα νησιά με υγιείς αγροτικές οικονομίες μέχρι την 10ετία των επιχορηγήσεων, σήμερα οι αγροί τους είναι ερημωμένοι. Οι πρώην αγρότες έφαγαν τις επιχορηγήσεις, μαζί με ολόκληρες τις περιουσίες τους σε.... λουλούδια τα οποία πετούσαν στα πόδια ασήμαντων τραγουδιάρων, στα 10άδες σκυλάδικα που λειτουργούσαν εκεί και τότε. Οι πρώην αγρότες είναι σήμερα οδηγοί σε ταξί άλλων, και μεταφέρουν τους τουρίστες από και προς το αεροδρόμιο του νησιού. Για την εθελουσία μετατροπή του γεωκτήμονα σε βαστάζο, δεν φταίει κανένας καπιταλισμός, κανένας φιλελευθερισμός, κανένας κομμουνισμός, κανένα ευρώ, καμμία ΕΕ, κανένας διεθνής τοκογλύφος. Φταίει κάτι πολύ βαθύτερο.
DeleteΑς δούμε τώρα αυτούς τους 1600 θεσμικούς επενδυτές στους οποίους χρωστάει όλος ο κόσμος. Προφανώς ο βιοπορισμός και η προβληματική του δεν τους αφορά. Δεν έχουν κοινωνική συνείδηση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς συμβατότητα με όρους και συνθήκες μιας ανθρώπινης κοινωνίας. Μπορούμε όμως να περιμένουμε υψηλή νοημοσύνη, προσαρμοσμένη σε μια πολεμική του ανταγωνισμού και της κυριαρχίας. Μπορούμε να περιμένουμε ότι γνωρίζουν, πως για να λεηλατήσεις επιτυχώς τον πλούτο ενός λαού, πρέπει πρώτα να τον διαφθείρεις. Και αν τον πετύχεις ήδη διεφθαρμένο, ακόμα καλύτερα.
Η διαφθορά είναι παλιά επιθετική τακτική. Επί 10ετίες οι Πέρσες προσπαθούσαν να διαφθείρουν τους Αθηναίους με τόνους χρυσάφι. Για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν και έτσι, έπρεπε να τους αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης. Το αποτέλεσμα, αποφασιστική νίκη στον Μαραθώνα, αποφασιστική νίκη στην Σαλαμίνα. Με τους Σπαρτιάτες πιθανολογείται πως τα κατάφεραν. Το αποτέλεσμα, ηρωική ήττα στις Θερμοπύλες.
Χαίρομαι που η προβληματική σου, δίνει την ευκαιρία για αποσαφήνιση κάποιων πραγμάτων, γιατί τη θεωρώ αντιπροσωπευτική της αντίληψης πολλού κόσμου σήμερα στην Ελλάδα.
DeleteΓράφεις:
"Σημειώνω πως στο παραπάνω σου παράδειγμα, "οι λαοί που καταναλώνουν τα άντερά τους" είναι ακριβώς αυτοί με το περισσότερο χρέος"
Οπότε προφανώς oi Κενυάτες (50% Debt/GDP), οι Μαροκινοί (50%), η Τανζανοί (43%), οι Μογγόλοι (64%), οι Βραζιλιάνοι (66%), οι Ινδοί (68%), και οι Αιγύπτιοι (76,4%) που ζουν με ψίχουλα καταναλώνουν περισσότερα από τους Νορβηγούς (43,7%) που έχουν το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ευρώπη, τους Σουηδούς (38,4%), τους Τσέχους (41%). Μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπει και στην Κένυα, την Τανζανία και την Γκάνα (41,2%) φρένο στις άγριες σπατάλες; Να συστήσουμε και στους πεινασμένους πολιτικές λιτότητας και αυτοσυγκράτησης; Και πως να εξηγήσουμε ότι στην "υπερκαταναλωτική Ελλάδα" ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης είναι μονίμως αρνητικός, (από το 2002 και μετά πάντα κάτω από -20) ενώ στην Ιαπωνία με πολύ μεγαλυτερο χρέος, είναι μονίμως θετικός; Φίλε, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτα για το πως δημιουργείται το δημόσιο χρέος...
Αν ψάχνεις για τους τελικούς αποδέκτες του πλούτου, να τους αναζητήσεις σε 60.000 Έλληνες που έχουν κινητή και ακίνητη περιουσία 1 τρις κρυμμένα πίσω από offshore εταιρίες, που φοροαπαλλάσσονται νόμιμα, να τους αναζητήσεις στο μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο που κατέχει το 22% του παγκόσμιου στόλου τάνκερ και 14% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου και που από το 1975 απολαμβάνει καθεστώς πλήρους φορολογικής ασυλίας. Οι δαπάνες για το δημόσιο τομέα όπως και το μέγεθός του σε έμψυχο δυναμικό είναι χαμηλότερα από τον κοινοτικό Μ.Ο. Με 14 δις ετήσια μισθοδοσία, ψάξε αλλού να βρεις τα αίτια του δημόσιου χρέους. Κι εγώ έχω πολλά παράπονα από τον τρόπο που λειτουργεί το δημόσιο στην Ελλάδα αλλά με δημοσιονομικά ελλείμματα αθροιστικά μόνο 16,8 δις από το 2000 ως το 2009 ψάξε αλλού να βρεις για ποιό λόγο "δανειστήκαμε" 466 δις το ίδιο διάστημα. Όταν μετά τις απανωτές ιδιωτικοποίησεις / μετοχοποιήσεις τα έσοδα από τις 52 πρώτες ΔΕΚΟ έπεσαν από τα 37 δις, στα 14 δις ετησίως, ψάξε αλλού να βρεις την αιτία της χρεοκωπίας και όχι στη διαφθορά (που υπάρχει έτσι κι αλλοιώς και όχι μόνο στν Ελλάδα). Όταν μου λες για τη σπατάλη της Βίκυ Σταμάτη, έχε τουλάχιστο μια συνολική εικόνα για το μέγεθος των ποσών για τα οποία μιλάμε. Το τι συμβαίνει με την ελληνική οικονομία δε μπορείς να το εξαγάγεις από προσωπικές και υποκειμενικές εντυπώσεις που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ.
Για το πως η ελληνική αγροτική παραγωγή καταστράφηκε επί ευρώ και με ποιούς τρόπους, δες το link που σου έστειλα νωρίτερα. Μην τρελαθούμε ότι με την κατασπατάληση των ευρώ από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης που είναι 2% του ΑΕΠ μπορεί να δημιουργηθεί χρέος 170%, συν του γεγονότος κάθε 1 ευρώ που έμπαινε στη ελληνική οικονομία από αυτά έπρεπε να το πληρώνουμε 6.
tranquility, το παράδειγμα με τα βαλκάνια vs. πλούσιες χώρες δεν ήταν δικό μου, αλλά δικό σου. Εγώ το σχολίασα. Στην περίπτωση της Σταμάτη και πάλι το έχασες. Το θέμα δεν ήταν ποσοτικό αλλά ποιοτικό. Όχι πόσα σπατάλησε αλλά σε τι τα μετέτρεψε. Που και ποσοτικά να το πάρεις, η Σταμάτη ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Από τη μία λες πως μιλώντας για τις σπατάλες της Σταμάτη, χάνω την συνολική εικόνα του μεγέθους των ποσών για τα οποία μιλάμε, από την άλλη δείχνεις 60000 Σταμάτες ως κατόχους του κλεμμένου κρατικού χρήματος. Και η αγροτιά (που περιέγραψα στο τελευταίο μου μήνυμα) δεν περίμενε το ευρώ για να καταστραφεί, το είχε καταφέρει αρκετά καλά ήδη μια 10ετία πριν.
DeleteΠρέπει, μέχρι τώρα, να έχει γίνει σαφές πως αναφερόμαστε σε δυο διαφορετικές φάσεις του προβλήματος, εσύ στα αποτελέσματα και τις αφορμές και εγώ στις αιτίες. Οι αριθμοί και οι στατιστικές είναι τα αποτελέσματα. Βασικά ηθικά, φιλοσοφικά και πολιτισμικά ζητήματα, όπως της φιλοχρηματίας, της τρυφής, του κοσμοπολιτισμού, της ιδιώτευσης, είναι οι αιτίες. Οι 1600 οικουμενικοί τοκογλύφοι, οι 60000 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού και το γερμανικό 83% χρέος επί του ΑΕΠ, είναι figures και νουμεράκια σε στατιστικές που εξηγούν τα πάντα και τίποτα. Είναι foreign talk πάνω σε πολύ domestic θέματα.
Για να στο πω απλά: αν θέλεις να μιλήσεις για τις αιτίες του προβλήματος με κάποιον που τις έζησε από την αρχή και εκ των έσω, θα πρέπει να του εξηγήσεις το γιατί ο ασήμαντος μικρομεσαίος έκλεβε επίδομα τυφλότητας όντας υγιής, γιατί ο απόστρατος αξιωματικός έκλεβε την σύνταξη της νεκρής γυναίκας του όντας ξαναπαντρεμένος, γιατί ο ανειδίκευτος εργάτης δεχόταν να βάλει 14 υπεράκτιες εταιρείες στο όνομά του, γιατί ο αγρότης πουλούσε τη γη του ενώ είχε όλες τις συνθήκες να εξελιχθεί, γιατί ο ιδιοκτήτης διώροφης μονοκατοικίας στη Νίκαια αγόραζε πόρσε 150000 ευρώ, γιατί ο επιχειρηματίας επένδυε σε franchise και όχι στον πρωτογενή τομέα, γιατί ο μισθωτός έκλεινε από τον Μάρτη ξαπλώστρα σε παραλία της Μυκόνου, γιατί ο ιδιοκτήτης νοίκιαζε σε λαθρομετανάστες, γιατί ο δημόσιος λειτουργός τα έπαιρνε 'μαύρα' από 2 και περισσότερες μεριές, γιατί ο διανομέας τύπου διατηρούσε το επάγγελμα κλειστό, γιατί, γιατί. Αν θέλεις δυσκολότερα ερωτήματα, γιατί ο 'αριστερός' κοίταγε αλλού όταν ολόκληροι εργατικοί κλάδοι λεηλατούνταν από λαθρομετανάστες, γιατί ο σπουδαγμένος με τα κλεμμένα και τα δανεικά γόνος της αστικής οικογένειας έβριζε την χώρα καθώς έφευγε στο εξωτερικό για δουλειά και την βρίζει ακόμα, γιατί ο εργαζόμενος πλήρωνε όλη του τη ζωή το ΙΚΑ ενός 'κεντροαριστερού' 'κράτους πρόνοιας' και όταν στα γεράματα αρρώσταινε τον ξάπλωναν σε κλίνη μιας τρισάθλιας κλινικής πετώντας τον έξω με το πέρας μιας εβδομάδας, γιατί ο ψηφοφόρος αποθέωνε τον πολιτικό, γιατί η αυτοδημιούργητη μετρίων ικανοτήτων τραγουδίστρια αποκτούσε γκαρνταρόμπα 3 εκ. ευρώ, έπαυλη στο Λονδίνο και αμάξι 300 χιλιάδων, γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν ασυλίες, γιατί, γιατί. Και αν θέλεις ακόμα δυσκολότερα, γιατί όλες οι δημοφιλείς στον ελλαδίτη 'λαϊκές' μουσικές κλίμακες προέρχονται από την Μέση Ανατολή, γιατί ο ελλαδίτης έχει να βγάλει αξιόλογο ποιητή ή ζωγράφο από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, γιατί τα σχολικά βιβλία αγνοούν ολόκληρη την θρησκειακή και φιλοσοφική υπόσταση της αρχαιότητάς μας, γιατί, γιατί.
Όλα αυτά και άλλα ΓΙΑΤΙ μένουν αναπάντητα από τους τεχνοκράτες εξυγιαντές, τους ειδικούς στα οικονομικά, τους επίδοξους επαναστάτες με τα εγχειρίδια του αντάρτικου, κ.α. Ούτε ένα από όλα αυτά τα ΓΙΑΤΙ δεν θα δεις να συζητείται δημόσια από ελλαδίτες. Προτιμούν να μουτζώνουν παραθυρόφυλλα και κεραμίδια ή να πετάνε πέτρες στους "3 και 60 παίρνετε".
DeleteΣτην εποχή του διεθνισμένου πλούτου και του συναλλάγματος, προτείνεις ως λύση την φορολόγηση των υπεράκτιων εταιρειών και των εφοπλιστών.... Είναι αφενός, σα να κουβαλάς συνεχώς κουβάδες κάτω από μια ανοιχτή βρύση (αφού κανείς δεν πρόκειται να αλλάξει μυαλά λόγω των δικών σου φόρων και στο κάτω-κάτω αυτοί σε εκλέγουν, δεν τους εκλέγεις εσύ) και αφετέρου, το πολύ-πολύ να διώξεις στο εξωτερικό και τα φυσικά πρόσωπα, εκτός από τα νομικά και τις όποιες καταθέσεις και κεφάλαια.
Σε μια ιδανική Ελλάδα οι εφοπλιστές θα φορολογούνταν χωρίς να εγκατέλειπαν τη χώρα. Σε τούτη εδώ όμως την σημερινή Ελλάδα, γιατί να φορολογήσεις τους εφοπλιστές, που φέρνουν 15 δις σε εμβάσματα κάθε χρόνο και προσφέρουν δουλειά σε 200.000 ελλαδίτες και να μην φορολογήσεις την Ορθοδοξία Α.Ε, που και πολύ μεγαλύτερη περιουσία κατέχει (κοστολογείται σε μερικά τρις), και σου στοιχίζει 315 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (μισθοί & συντάξεις ιερέων 2010), και κοινωνικά άχρηστη είναι (συσσίτια και πρόνοιες είναι δουλειές του κράτους) και την έχει δει μαφία και κράτος εν κράτει, εκβιάζοντας και απειλώντας τους πάντες όταν θίγονται τα συμφέροντά της και, και, και....
Πηγαίνεις εσύ λοιπόν, ο τεχνοκράτης, να φορολογήσεις την Ορθοδοξία Α.Ε, χωρίς να δίνεις την παραμικρή βαρύτητα στις φωνές που φωνάζουν "ηθική επανάσταση" και "εθνική παιδεία". Και καθώς έρχεται το ποίμνιο να σε πάρει με τις πέτρες, τους μιλάς για Debt/GDP, FED και corruption index. Και πας από'κει που πήγε ο Τρίτσης και ο Σταθόπουλος. Επειδή δεν είδες και κανείς δεν σου έδειξε το δάσος. Επειδή νομίζεις πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οικονομικό και λύνεται με στατιστικά και μια 'αριστερή στροφή', στον ανήφορο. Επειδή νομίζεις πως όταν μιλάμε για διαφθορά εννοούμε τους δημόσιους υπαλλήλους και τη Βίκυ Σταμάτη.
Αν είναι λοιπόν να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση, ας αρχίσουμε να αντιστοιχούμε τα ΓΙΑΤΙ σε ΕΠΕΙΔΗ από κοινού. Αλλιώς, μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε αγαπητέ.
ακομα μια φορα η βια και η νοθεια εφερε τα αναμενομενα αποτελεσματα. Κανεις δεν δικαιουται να πανηγυρισει. Ο Αντωνακης και ο Μπενυ ισως καθως γλιτωσαν τα χειροτερα για τους ιδιους. Η συμμορια του ευρω επικρατησε αφου το παιχνιδι ηταν στημενο εξαρχης. και το μονο σιγουρο ειναι οτι τα γεροντια και οι νοικοκυρουλες τρομοκρατηθηκαν επαρκως απο δοσιλογους και μμε
ReplyDeleteΤο σχεδιο πλεον της εξοντωσης του λαου μας απεκτησε βαση. Οταν δε η εξαθλιωση και η ανεχεια θα οδηγησει τον κοσμο και παλι στους δρομους και το ευρω που υποσχονται υποκατασταθει απο νεο υποτιμήσιμο κατοχικο νόμισμα, θα ζητησουν και τη συνδρομη του ευρωστρατου προκειμενου να καταστειλουν την οποια αντιδραση του πληθους. Η διαστροφη τους δεν εχει ορια. Το μαυρο βαφτιστηκε ασπρο. Για το καλο μας οι αυτοκτονιες χρειαζονται γιατι ειναι πολλοι τα 110000000 παρισακτοι στο οικοπεδο που λεγεται Ελλας . Για το καλο μας νοσοκομια, πανεπιστήμια πρεπει να διαλυθουν. Για το καλο μας θα μας εχει απο κοντα η ΧΑ. Για το καλο μας θα ξεπουλησουν οτι δεν καταφεραν να ξεπουλησουν μεχρι τωρα. Το οικοπεδο ειναι ευάερο, ευηλιο, γωνιακο, φθηνο και συντομως ακατοικητο Ας μην τους υποτιμήσουμε και αυτη τη φορά και ας ειμαστε ετοιμοι για καθε ενδεχομενο.
Ιφικράτη...έχεις πάει με γυναίκα τα τελευταία 35 χρόνια ή όχι? Δοκίμασε το δικέ μου.θα σε βοηθήσει πολύ να ξελαμπικάρεις!
ReplyDeleteΙΦΙΚΡΑΤΗ, ΚΑΝΑ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ ΠΑΙΖΕΙ, Η ΑΡΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΤΣΑΚΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ 12?
ReplyDelete