Sunday, June 10, 2012

Σχετικά με το βίντεο του «αντάρτικου πόλεων»


Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω την Νέα Δημοκρατία για την δωρεάν διαφήμιση που έκανε σε πολιτικές απόψεις περί ενόπλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο το συγκεκριμένο βίντεο. 

Ο Λαός έμαθε ότι εκτός από πολιτικούς που θέτουν πάνω από όλα το ευρώ, υπάρχουν και πολιτικοί που θέτουν πάνω από όλα την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία.

Ζούμε σε καθεστώς προτεκτοράτου. Υπό ξένη κατοχή. Όμως είναι κωμικό να βλέπεις πολίτες να δειλιάζουν μπροστά στους καθεστωτικούς ηθικολόγους.

Κάθε φορά που εμφανίζεται στις ειδήσεις ένα γεγονός, αν παρουσιαστεί υπό αρνητική σκοπιά, αν ζητηθούν δηλώσεις μετανοίας και αποκηρύξεως συντρόφων και συμπολεμιστών, αρκετοί σκύβουν το κεφάλι. Ομνύουν πίστη στην κατοχική νομιμότητα. Δεν είναι πολύ αστείο;  

Η κοπτοραπτική των λεγομένων μου στο συγκεκριμένο βίντεο από το μνημονιακό συρφετό έγινε με σκοπό να κτυπήσουν προεκλογικώς τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Πριν ένα χρόνο περίπου ανέβασα το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκτυο. Αυτά που έλεγα στο βίντεο, είναι τα αυτονόητα για έναν Λαό που αγωνίζεται να σπάσει της αλυσίδες της σκλαβιάς και της ξένης κατοχής. Μίλησα για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση. Ενάντια στην χούντα του μνημονίου και του Παπανδρέου.

Οι εχθροί του Ελληνικού Λαού εντόπισαν το βίντεο σήμερα, μετά από τόσον καιρό, και το παρουσιάζουν ως απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΔΗΚΚΙ, προσπαθώντας να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, αποσιωπώντας το χρονικό αποτύπωμα. Ήτοι, περσινά γεγονότα.

Το συγκεκριμένο βίντεο δεν αναλύει τις πολιτικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΔΗΚΚΙ.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΔΗΚΚΙ έχουν οργανική σχέση με τον ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Το βίντεο είχε σκοπό να υπενθυμίσει στον Ελληνικό Λαό ότι υποχρεούται να υπερασπίζεται με κάθε μέσον την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία. 

Η Νέα Δημοκρατία για να κτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ απομονώνει κάποιες φράσεις του βίντεο, και τις ερμηνεύει εκτός πολιτικού πλαισίου.

Το σωστό πλαίσιο έχει ως εξής: Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2011, και η μνημονιακή χούντα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ διεξάγει χημικό πόλεμο εναντίον του αγωνιζόμενου Λαού. Παντού βλέπεις άτομα να λιποθυμούν με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Παντού άτομα αιμόφυρτα από την τρομοκρατία που εξαπέλυσαν οι πραιτωριανοί.

Άρα η στρεψοδικία τους σκοπεύει να αποσιωπήσει την βία της μνημονιακής χούντας και να μετατοπίσει το βάρος της ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν μίλησε για ένοπλο αγώνα.

Όμως η ηγεσία της ΝΔ υποστηρίζει τον ένοπλο αγώνα των πραιτωριανών εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Η ηγεσία της ΝΔ πράττει και μία εννοιολογική διαστρέβλωση προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της για να υποταχθούν όλοι μαζί στο μνημόνιο. Τους λέει, «βλέπετε το βίντεο του Ιφικράτη Αμυρά; Έτσι θα σας καταδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν πάρει την εξουσία. Οπότε ψηφίστε Νέα Δημοκρατία, για να υπερασπιστούμε την Πατρίδα από τους αναρχο-μπολσεβίκους».

Αλήθεια, τί συγκινητικό παραμυθάκι... Όντως η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα υπερασπιστεί την Πατρίδα και την ιδιοκτησία των νοικοκυραίων του 4ου Ράιχ...

«Λεφτά υπάρχουν», λέει η ηγεσία της ΝΔ στους ξένους πιστωτές. Υπάρχουν, και θα τα αρπάξει η ΝΔ από τον Ελληνικό Λαό. Κατασχέσεις ιδιωτικής περιουσίας θα κάνει η ΝΔ, όχι οι «μπολσεβίκοι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος διαβάσει τα άρθρα μου και δει όλο το βίντεο, το εννοιολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναφέρεται είναι αυτό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος ενάντια στην ξένη κατοχή του 4ου Ράιχ. Είναι μία πολεμική έκκληση για εθνική αντίσταση στην οικονομική γενοκτονία που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός.

Η ηγεσία της ΝΔ, αποσιωπά ότι αναφέρομαι σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στην ξένη κατοχή, και το παρουσιάζει ως μία διένεξη δεξιάς-αριστεράς. Ενώ το βίντεο καλούσε σε παλλαϊκή εξέγερση ενάντια στους ξένους κατακτητές και τους ελληνόφωνους δωσίλογους.

Προσπαθώντας να ταυτίσει το βίντεο με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία διαπράττει μέγα σφάλμα. Στρουθοκαμηλίζει. Αγνοεί ότι το δίλημμα πιά δεν είναι «ευρώ ή δραχμή;». Αλλά ποιός θα εκδώσει την δραχμή; Οι Έλληνες ή το 4ο Ράιχ.

Η επιστροφή σε εθνικά νομίσματα και η διάλυση της ευρωζώνης είναι μονόδρομος. Θα φτάσουμε στο σημείο να διαλυθεί η ευρωζώνη και η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίζει ακόμη την παραμονή μας στο ευρώ και θα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να μας επιστρέψει στην δραχμή...
 
Αλλά υπάρχουν και χειρότερα για την Νέα Δημοκρατία. Αγνοεί την διεθνή πραγματικότητα. Στον Αραβικό κόσμο και στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο εξεγέρσεις. Αλλού χαμηλής, αλλού υψηλής εντάσεως. Είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί στην επαναστατική δίνη και η Ελλάδα.

Το δίλημμα πιά δεν είναι «εκλογές ή εξέγερση;». Αν δεν αρθούν άμεσα όλες οι αντιλαϊκές συνέπειες του μνημονίου, το δίλημμα θα είναι «ασύντακτη ή συντεταγμένη παλλαϊκή εξέγερση;». Μέχρι στιγμής διεξάγετο ένας παρατεταμένος πόλεμος χαμηλής εντάσεως μεταξύ Λαού και πραιτωριανών, δίχως να υπάρχει ένα επαναστατικό κόμμα που να τον καθοδηγεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας.

Δυστυχώς για την Νέα Δημοκρατία, την εξέγερση την επιδιώκουν οι λαοί της Ευρώπης, όπως και ο Ελληνικός Λαός. Η ένοπλη αντίσταση ενάντια στον κατακτητή διαπερνά όλα τα στρώματα του πληθυσμού, έξω από τον διαχωρισμό δεξιός-αριστερός. 

Συνεπώς δεν έχει σημασία ποιός είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την παλλαϊκή εξέγερση.

Η παλλαϊκή εξέγερση είναι κάτι που συμβαίνει γύρω μας. Στην ευρωπαϊκή γειτονιά μας.

Το ερώτημα πρέπει να στραφεί προς την Νέα Δημοκρατία: Γιατί ως κόμμα αρνείται να υποστηρίξει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Ελληνικού Λαού; Γιατί αρνείται να πράξει αυτό που έκαναν πάρα πολλοί δεξιοί κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, 1941-1944;

Ιφικράτης Αμυράς

10-6-2012


54 comments:

  1. Παιχτη μου καις λαδια ... δεν υπαρχει θεμα ομως, θα ερθουν κατι καλοι κυριοι με ασπρες μπλουζες να σε μαζεψουν και να διορθωσουν λιγο την καυση. Μη τον φοβασαι τον ζουρλομανδυα, ειναι φιλος σου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιατί καιει λάδια? Μπορείς να αντικρούσεις μια προς μία τις θέσεις του ή απλώς πετας τσιτάτα?

      Delete
    2. Ιφικρατη, πρωτ' απ' ολα ψευδεσαι. Το βιντεο το ανεβασες τον Νοε 2011, οχι καλοκαιρι. Δευτερον η γλωσσα που χρησιμοποιεις ειναι εμπρηστικη και ανατρεπτικη.

      Εισαι και θρασυδειλος διοτι τωρα που εγινε ντορος κανεις πισω, χα χα

      Καλη τυχη. Οταν σου βαλουν την ασπρη μπλουζα και σου κανουν λοβοτομη θα ερθω να σε δω

      Delete
    3. Γεια σου Ιφικράτη όργιο !! Νούμερο μεγάλο δεν υπάρχει άλλο !!

      Delete
    4. ρε παιδιά μην τον βρίζετε τον άνθρωπο, μίλησε για απελευθερωτικό στρατό απο τον στρατό κατοχής γιατί δεν είχε ακουστά τις εκλογές!, μόλις το έμαθε δήλωσε: ''αν γίνει και με εκλογές ακόμα καλύτερα''. Αυτό ήταν ρε παιδιά, δεν γνώριζε.....

      Delete
    5. 20 Σεπτεμβρίου 2011 ανέβηκε το βίντεο "Οργάνωση Επαναστατικού Στρατού"

      Όλοι (Τσίπρας, Φαήλος, Λαφαζάνης) έδωσαν συνέντευξη στον Αμυρά για λογαριασμό του "ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv" ύστερα από την ανάρτηση του σχετικού βίντεο.

      Delete
  2. Τον Χριστό ή τον Βαραβά;

    Κι ο όχλος, τυφλός μες στο σκοτάδι του αναφώνησε: ΤΟΝ ΒΑΡΑΒΑ, ΤΟΝ ΒΑΡΑΒΑ, ΤΟΝ ΒΑΡΑΒΑ...

    ReplyDelete
  3. Μια χαρά τα λέει ο Ιφικράτης. Βρισκόμαστε σε συνθήκες ολοκληρωτικού πολέμου σε βάρος μας, από τις δυνάμεις της ξένης κατοχής...

    ReplyDelete
  4. Εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με το σήμερα... δεν ήμαστε στο 1917, ούτε στο 1821, οι τύποι (ΕΕ) προσπαθούν να φτιάξουν ένα γαμημένο κράτος δεν το καταλαβαίνετε αυτό;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μια φορά και ένα καιρό, στη χώρα του ποτέ, ζούσε ένα πριγκιπόπουλο...

      Delete
    2. Ναι ,προσπαθούν σκληρά οι καημένοι οι ευρωπέοι να φτιάξουν ότι δεν πρόλαβε ο Χίτλερ ! ρε ουστ από δω .

      Delete
  5. Κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν ανώνυμε 1:54 μμ! Αφού κι αυτοί είναι κομμάτι του άθλιου, σαπισμένου μηχανισμού που μας απομυζά τόσα χρόνια το μεδούλι για να παίρνει μισθούς και επιδόματα! Και πολλές φορές και τα τυχερά (βλ. Φακελάκια).

    ReplyDelete
  6. Άστο μεγάλε , δεν το σώζεις τώρα ............Την έκανες την πατατιά//////

    ReplyDelete
  7. ....και επανασταση να γινει μεγαλε (ασε που μπορει να μας τις πεσουν και οι γειτονες...) το πιο πι8ανό ειναι οτι θα σφαχτουνε οι ...επαναστατες μεταξύ τους (οι χρυσαυγιτες ηδη πλακωνονται με συριζαιους και αναρχικους...) μεχρι οι πιο βαρβατοι να κατσουν στο σβερκο ολων των υπολοίπων και οχι απλα σαν "πραιτωριανοί" αλλα σαν κανονικοι KGBιτες της ... λαικής επαναστασης του προλεταριατου. Η ιστορια επαναλαμβάνεται αλλα εις ματην, και μαλλον ουτε που κατάλαβες σε τι καινουργιο λουκι εχουν μπει και οι λαοί (στη λιβυη, αιγυπτο, συρια κλπ)της αραβικης "ανοιξης" (που εγινε ...κατευθειαν φθινοπωρο)
    ....εισαι και μικρουλης βεβαια και δεν εζησες ουτε τα πρωτοπαληκαρα της δικης μας ...ενδοξης επαναστατημένης γενιας του πολυτεχνειου (πχ λαλιωτης, δαμανακη κλπ κλπ) που εξαργυρωσαν τις "επαναστατικές δαφνες" τους με τη ξεφτίλα της εξουσίας και της κομματικης συναλλαγης του πελατειακου κρατους
    (και αφου βεβαια πρωτα εγιναν ο καταλυτης για την αλλαγη προσωπων στη στρατιωτική χουντα, το πραξικόπημα της Κυπρου και τη τουρκικη εισβολη και κατοχή του 1/3 του νησιού με εκατονταδες νεκρους αγνοουμενους και 200.000 3εσπιτωμενους κυπριους πρόσφυγες μεχρι και σημερα....)
    καληνυχτα και ονειρα γλυκά ....μεχρι τον εφιάλτη της επόμενης επανάστασης

    ReplyDelete
  8. Γιαυτούς που επαινουν τον επαναστάτη θέλω να τους πώ ότι.οι Επαναστάσεις δεν γίνονται με το να σκοτώνη αδελφος τον αδελφο.Στην Δημοκρατία ειπάρχουν εκλογές και της Κυβερνήσεις της βγάζη ο Λαός.Ο Κόσμος μπορή να κάνη λάθος επιλογές αλλά μπορή να διορθώση μετά απο 4 χρόνια.Αν δεν θέλουμε να ζούμε με νόμους ας πάει στην ζούγκα να επιβιώση αυτός ο(Κύριος).Τουλάχιστον να δοκιμάση τους Νόμους της Ζούγκλας.Και μέτα μπορή (αν επιζήση) να μας της εντυπώσεις του και πως είναι η ΖΟΥΓΚΛΑ.

    ReplyDelete
  9. Ιφικράτη είσαι μια χαρά. Δεν σε είχα ξαναακούσει. Τώρα, σε συμπάθησα. Εξ΄άλλου η ουτοπία της επανάστασης, είναι ΚΟΙΝΗ ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΩΝ !!!!! Τι να καταλάβουν οι αισχροί λακέδες και οι σερνάμενοι σκώληκες;;; Καλή συνέχεια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ιφικράτης γράφει, Ιφικράτης απαντά!

      Delete
  10. "Το ερώτημα πρέπει να στραφεί προς την Νέα Δημοκρατία: Γιατί ως κόμμα αρνείται να υποστηρίξει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Ελληνικού Λαού; Γιατί αρνείται να πράξει αυτό που έκαναν πάρα πολλοί δεξιοί κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, 1941-1944"

    Το ίδιο ερώτημα πάει και προς τον ΣΥΡΙΖΑ... Γιατί δεν βγαίνει με θάρρος να το υποστηρίξει δημόσια?

    ReplyDelete
    Replies
    1. γιατί είναι όλοι στημένες παράγκες

      Delete
  11. Αγόρι μου μη στεναχωριέσαι. Εγώ ξέρω για τον έρωτα που θρέφεις για μένα. Ξέρω επίσης πως ο έρωτας σου είναι καθαρά πνευματικός και άσπιλος γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω. Στείλε μου ένα μέιλ να σου στείλω τις πιο σεξι φωτογραφίες μου για να με ονειρευτείς και να παίξεις το καβλάκι σου. Ή δεν μπορείς ούτε μόνος σου;

    Δέσποινα Βανδή.
    ΥΓ Και μη σβήνεις μηνύματα αγάπη μου, καρφώνεσαι!

    ReplyDelete
  12. ifikrati nomizo oti prepi na alaksis idos narkotiku kai dosologia giati tha su katastrepsi kai to ipolipo 5% ton kitaron noimosinis.An thelis mia sinvuli kofto to rimadi kai pio ygiis tha ise kai lefta thasu menun na pas kamia volta etsi oste na stamatisis na grafis kai na les malakies.

    ReplyDelete
  13. KAΛΑ ΤΑ ΛΕΣ !!!!! ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!! ΑΡΑ Ο ΜΟΝΟς ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΦΕΡΟΝΤΕ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΣΑΝ ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ !

    ReplyDelete
  14. Ιφικράτη παικταρά, κόψε τη βραδυνή.... 3 την ημέρα αρκούν....

    ReplyDelete
  15. Που να τρέχουμε τώρα καλοκαιριάτικα σε κέντρα εκπαίδευσης.
    Αφού όπως λέει κι ο άλλος από πάνω υπάρχουν πιο αποτελεσματικά όπλα.

    Κατ΄αρχήν οι εκλογές. Κι αν δεν πετύχει, υπάρχει plan B και plan C:
    Εσύ έχεις plan B?
    Κοίτα σχέδιο: Δυο 24ωρες με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ + μια στάση εργασίας της ΟΤΟΕ
    Κι αν δεν πιάσει κι αυτό, θα αγανακτήσουμε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στο Σύνταγμα.
    Τέζα λέμε το μνημόνιο

    ReplyDelete
    Replies
    1. και plan D
      καναπές+βρισίδι με απειλές

      Delete
  16. Όταν τελειώσει η φαρσοκωμωδία των εκλογών και αρχήσουν να σας σερβίρουν ένα-ένα τα ραβασάκια της εφορίας που θα σας πετάξουν μιά και καλή έξω από τον πενιχρό ετήσιο οικογενειακό προϋπολογισμό σας απαιτώντας φόρους βιομηχάνων από ανέργους,
    όσοι δεν πετάξετε τη μάννα σας από την ταράτσα της πολυκατοικίας και μετά κάνετε και οι ίδιοι το salto mortale, ξαναπεράστε από δώ να ξαναγράψετε μονότονα και επαναληπτικά αυτά που σας έβαλε ομαδόν το κόμμα σας να αποπατείτε.
    Αλλά τότε θά χετε αρχίσει πιά να το παίρνετε πρέφα ότι ΜΑΛΑΚΑΣ και ΨΥΧΑΚΙΑΣ είναι εκείνος που αφήνεται χωρίς αντίσταση να τον σέρνουν στο μπαλκόνι της αυτοκτονίας και όχι αυτός που θα αμυνθεί μαχόμενος.

    ReplyDelete
  17. Αυτή η χώρα πάντα είχε από την μια επαναστάτες και από την άλλη ναιναίκους και ρουφιάνους. Γι αυτό κάποιοι όταν ακούν για επανάσταση βγάζουν φλύκτρες.Ιφικράτη μην πτοήσε από την σπέκουλα όλων αυτών των όψιμων που σε αφορίζουν, είναι οι πρώην απολίτικοι, τα αφοδεύματα ενός συστήματος που τους γαλούγησε δυο δεκαετίες, όπως γαλούχησε στην κατοχή τους ρουφιάνους, τους ατομιστές, τους 6000 γερμανοντυμένους στην Πελοπόννησο. Ο Άρης Βελουχιώτης έδωσε την απάντηση σε όλους αυτούς. Έτσι και σήμερα θα απαντήσει η επανάσταση σε όλους αυτούς που προβάλουν με χυδαιότητα τις ίδιες προφάσεις που προέβαλαν οι αντεπαναστάτες το 1821 κια το 1941. Ιφικράτη συνέχισε τον αγώνα σου για την επανάσταση ενάντια στους κατοχικούς ιμπεριαλιστές και στην ντόπια οικονομική χούντα της αστικής τάξης. Προσοχή μόνο χρειάζεται γιατί η άρχουσα τάξη για να ανακόψει το ρεύμα ενάντια της μεθοδεύει προβοκατόρικες συγκρούσεις γύρω από το μεταναστευτικό για να αποπροσανατολίσει από τον κεντρικό τόχο που είναι η ίδια και οι κατοχικές δυνάμεις.

    ReplyDelete
  18. ΑχερωνταςJune 11, 2012 at 5:58 AM

    Το οτι αυτη η φατσα με καλει σε αναταρτικο πολεων και ενοπλο αγωνα το βρισκω αν οχι λυπηρο τουλαχιστον αστειο..ο φιλος προφανως πρεπει να ειχε φαει πολυ καρπαζια στο σχολειο..οπως και η πλειοψηφια των επαναστατων της δεκαρας..αν νομιζετε οτι η λυση ειναι στη βια και στα οπλα κοπιαστε..μια καλη των 7.62mm ειναι φυλαγμενη δια εσας..τυχαιοι καραγκιοζιδες

    ReplyDelete
  19. Αν αυτό είναι το blog του Αμυρά, εγώ είμαι ο Πάπας Ιωάννης ο Δ'.
    Νεοδημοκράτες παραχαράκτες που το φτιάξατε,
    προσπαθήστε περισσότερο.
    Δεν γίνεστε πιστευτοί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O Ελβις το εφτιαξε, με βοηθεια απο εξωγηινους. Ο server που το κανει host ειναι μεσα στο ηφαιστειο στη χαμενη Ατλαντιδα

      Delete
  20. Για αυτους τους τραγελαφικους που μιλησαν για δημοκρατικο πολιτευμα και εσπευσαν να κατηγορησουν τον Ιφικρατη,θα ηθελα να κανω ενα σχολιο.Δημοκρατια σημαινει οσο το δυνατον μεγαλυτερη συμμετοχη του λαου στις αποφασεις που λαμβανονται.Εχει κανεις την εντυπωση οτι συμμετεχει στη ληψη αποφασεων?Εχει κανειςτην εντυπωση οτι συμμετεχει ενεργα στα κοινα?Μια διευκρινιση:το να ψηφιζει κανεις 1 φορα στα τεσσερα χρονια και να αφηνει καποιους "επαγγελματιες" πολιτικους να αποφασιζει γι'αυτους χωρις αυτους μονο δημοκρατια δεν αποτελει.Δεν εγινε ουτε καν το αυτονοητο δημοψηφισμα για το αν ο λαος θελει να του κοψουν μισθους και συνταξεις για το αν θελουν να ιδιωτικοποιηθουν ολοι οι κρατικοι φορεις για το αν θελει στο κατω κατω να αποτελει η χωρα λεια για τα διεθνη πολυεθνικα και τραπεζικα αρπακτικα.Βγηκαν ολοι να κατασπαραξουν τον ιφικρατη ο οποιος δεν αποτελει εκπροσωπο κανενος παρα μονο του ευατου του.Ιφικρατη η εξεγερση θα ερθει αργα η γρηγορα και ας ελπισουμε να σπειρει ελπιδα για αξιοπρπεια ισοτητα και αλλυλεγγυη και να θερισει επανασταση.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ...

    ReplyDelete
  21. Ιφικράτη.. μόλις ο συριζα γίνει κυβέρνηση θα σαν φύγουν οι ορέξεις για επανάσταση και θα αρχίσετε το πιο ευγενές σπορ της καταστολής.. εις υγείαν και σ'ανώτερα

    ReplyDelete
  22. ρε μαλάκες χρυσαυγιτης ειναι ο ανθρωπος. Δειτε τις θεσεις του.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι ρε παιδιά, ανοίξτε λίγο τα μάτια σας και ψάξτε, δείτε τις θέσεις του, είναι ακριβώς αντίθετες από την ιδεολογία των αριστερών κομμάτων. Αλλά έτσι έχουν μάθει στους νέους τώρα να χάβουν ότι τους σερβίρουν χωρίς να ψάχνουν με κριτική σκέψη για την αλήθεια.. ας όψεται η παιδεία μας... έλεος!!!

      Και για όποιον δεν ξέρει τι πρεσβεύει ο ναζισμός ας ψάξει λίγο στο google, wikipedia (αρία φυλή, καθαρό αίμα κλπ, όπως λέει αυτός εδώ, αρία ελληνική φυλή κλπ και διάφορες τέτοιες αηδίες).

      Delete
    2. πατριωτης ελλην ειναι... σαν την μυγα μες στο γαλα Ιφικρατη

      Delete
  23. Ιφικράτη, ποιά είναι η γνώμη σου για την κοινοβουλευτική δημοκρατία - εκπροσώπιση;

    ReplyDelete
  24. Είσαι διανοητικά πειραγμένος και επικίνδυνα ηλίθιος. Είσαι ο χειρότερος προδότης της Ελλάδας, γιατί μη ξεχνάς ότι προδότες είναι αυτοί που σκοτώνουν συνέλληνες. Αν αυτά που λες είναι σοβαρά τότε θα έπρεπε να κινηθεί ΑΜΕΣΑ η δικαιοσύνη και να σε μπουσουριάσει για τα καλά. Ελπίζω μόνο να μη σε πετύχω πουθενά και πάρεις μια πρώτη γεύση του "αγώνα". Βλαμμένε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άκου "οι προδότες είναι αυτοί που σκοτώνουν συνέλληνες."

      Κι εσείς που αυτοκτονήσατε μέχρι τώρα πάνω από 2000 Έλληνες με τη ψήφο σας -για ιδίου όφελος- τι είστε ΡΕ!!!

      Σιχτίρι ΒΟΔΙΑ, Ε ΒΟΔΙΑ...

      Delete
    2. 'Αλλος από δω , τότε να βγούμε στους δρόμους να σκοτωθούμε ρε ηλίθιε, άντε αρχίνα τι περιμένεις, αφού τόσο λυσσάξατε τόσο πια. Αντε πια, μας τα πρήξατε επαναστάτες του κώλου, άντε βγες με το τουφέκι και πυροβόλα ρε, λύσε το πρόβλημα τσαμπουκαλή της μαλ...ιας! Αι στο διάολο ηλίθιε.

      Delete
  25. σου αποδίδω τιμές... άξιος

    ReplyDelete
  26. Ο όρος «Νενέκος», είναι συνώνυμος της εθνικής προδοσίας και μάλιστα του χειρίστου είδους, καθώς ο προδότης δεν περιορίζεται απλά στην επαίσχυντη πράξη της προδοσίας, αλλά παίρνει εμφανώς το μέρος του εχθρού, τασσόμενος εμπράκτως εναντίον των συμπατριωτών του.

    «Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα διά την πατρίδα μου»

    «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους! »

    Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

    Που να ζούσες τώρα Θεόδωρε, δεν θα φοβόσουν, απλά θα αυτοκτονούσες από την πρωτόγνωρη έκταση του προσκυνήματος τον νεοραγιάδων...

    ReplyDelete
  27. ΙΦΙΚΡΑΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ... ΦΙΛΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ... ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

    ReplyDelete
  28. Από πού κι ως πού αριστερός και πατριώτης αυτός ο ψυχάκιας ρε παιδιά? Τον πετάξανε κλωτσηδόν από το ΕΠΑΜ του Καζάκη, μετά πήγε στο ΔΗΚΚΙ και μετά στο ΣΥΡΙΖΑ ο τυχοδιώκτης...

    Ας τον μαζέψουν επιτέλους και ας το κλείσουν σε κανένα ψυχιατρείο μήπως και συνέλθει γιατί από τον υπερ-αυνανισμό και τη χασισοποσία έχει καεί εντελώς και δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Ιφικράτη ζήτα τη βοήθεια κάποιου γιατρού αγόρι μου, είναι κρίμα...

    Υ.Γ. Καλά ρε δεν έχει κανένα φίλο αυτός, να τον βοηθήσει?

    Υ.Γ.2 Ντροπή και εμετός σε όσους πήγαν στις εκπομπές του καλεσμένοι και μπουρδολογούσαν με τον ψυχάκια...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ουστ από δω ΝΕΝΕΚΟ.

      Delete
  29. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΒΟΥΡΛΑ ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΡΕ ΒΟΔΙΑ .

    ReplyDelete
    Replies
    1. RE de mas hezete.

      Delete
    2. Ναι ρε ανωνυμε να σε χεσουμε! στις 17 θα φας καλα... ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΗΘΗΚΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ οι νοικοκυραιοι χλωμιασαν...Πληρωστε εφορια κ διοδια τωρα ...

      Delete
    3. Μας απειλείς κιόλας ρε μαλακισμένο?

      Delete
  30. Το μόνο που έχω να σε ρωτήσω φίλε Ιφικράτη είναι αν έχει μυρίσει ποτε μπαρούτι στη ζωή σου, αν έχει δει νεκρό απο σφαίρα, από τσεκούρι ποτέ, αν γνωρίζεις τι θα πεί αίμα, αν έχεις δει απανθρακωμένα πτώματα. Στα λόγια όλα εύκολα...και μην ξεχνάς ότι τα κεφάλια των ροβεσπιέρων συνήθως πέφτουν τελευταία. Ατιμη ιστορία, δεν χόρτασες επαναστάσεις

    ReplyDelete
  31. Ιφικράτη, μαζί σου! Ανταρσία παντού!

    ReplyDelete
  32. Ῥέ ἀδελφέ διάβασα προσεκτικά τόν δημοσίευμα στό http://okloios.blogspot.gr/2012/03/blog-post_4618.html μέ τά 19 στοιχεία, καί εἶμαι στό 100% σύμφωνος, τόσο πού στό τέλος περίμενα νά δῶ τήν δική μου ὑπογραφή καί ὄχι τήν δική σου...! Ἀλλά δέν μπορῶ νά χωνεύσω μέ ΤΙΠΟΤΑ τό πῶς βρέθηκες στό πλευρό τῶν Σιχαμερῶν ἐθνοπροδοτικῶν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ πού στέκουν φανερά ἐνάντιοι στίς Θέσεις μας... ΓΙΑΤΙ;; Γ Ι Α Τ Ι ;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άλλο βλαμμένο απο δω...

      Delete