Tuesday, June 14, 2016

Ένα ριζοσπαστικό αίτημα: κατάργηση του μονοπωλιακού συνδικαλισμού. Ανάπτυξη του συνδικαλιστικού ανταγωνισμού



Είναι εντυπωσιακό ότι μετά από τόσους μήνες αποχής του δικηγορικού σώματος, δεν έχει έρθει στην επιφάνεια έστω από μία μικρή μερίδα ωργανωμένων δικηγόρων, το αίτημα για την αποσύνδεση του συνδικαλιστικού δικαιώματος από το ασφαλιστικό δικαίωμα και το αδειοδοτικό πλαίσιο.

Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή μέχρι σήμερα, επικεντρώνοντες στο τί πρέπει να κάνει η κατοχική κυβέρνηση. Αδιαφορούν για το τί πρέπει να κάνουν αυτοί. Περιορίζουν τα αιτήματά τους στην ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών, και στην μικρότερη φορολογία.

Ειδικώς οι νέοι επαγγελματίες, δικηγόροι, ιατροί, μηχανικοί, έμποροι, πρέπει να απαιτούν την κατάργηση του μονοπωλίου που διαθέτουν συνδικαλιστικοί φορείς όπως ο ΔΣΑ, και ο ΙΣΑ.

Τα συγκεκριμένα συνδικαλιστικά μονοπώλια καταστρέφουν τα μέλη τους διότι ταυτίζουν την ένταξη του μέλους στο συνδικαλιστικό τους όργανο με την υποχρεωτική ασφάλιση μέσω του συγκεκριμένου συνδικάτου και την παροχή αδείας για άσκηση του επαγγέλματος.

Ο νέος επιστήμων δεν μπορεί να εργαστεί αν δεν λάβει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και αν δεν ασφαλιστεί υποχρεωτικώς στο μονοπωλιακό συνδικαλιστικό όργανο.

Οι νέοι Έλληνες επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να αγωνίζωνται για την αποσύνδεση αυτών των αρμοδιοτήτων.

Θα πρέπει ένας δικηγόρος να μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του χωρίς να είναι μέλος του ΔΣΑ. Μπορεί κάλλιστα να δημιουργηθεί ένας ανταγωνιστικός συνδικαλιστικός φορέας.

Επίσης θα πρέπει ένας δικηγόρος να μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του χωρίς να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές στον ΔΣΑ. Αν θέλει, να μπορεί να ασφαλιστεί σε ιδιωτική εταιρεία, ή να μην ασφαλιστεί καθόλου.

Ο συνδικαλιστικός ανταγωνισμός θα βοηθήσει στο να εξαλειφθούν φαινόμενα συμπαιγνίας συνδικαλιστικών διοικήσεων και κυβερνήσεων εις βάρος των εργαζομένων.

Είναι εγκληματικό για την νέα γενιά Ελλήνων να ανατραφεί με τις συνδικαλιστικές αγκυλώσεις των παλαιοτέρων γενεών.

Η αποσύνδεση του συνδικαλιστικού δικαιώματος από το ασφαλιστικό και το αδειοδοτικό δικαίωμα, δεν σημαίνει κατάργηση του συνδικαλισμού αλλά ενδυνάμωση.

Τώρα, δεν υφίσταται συνδικαλιστικός ανταγωνισμός. Αν το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ καταληφθεί απο φιλοκαθεστωτικές κομματικές παρατάξεις, όλο το δικηγορικό σώμα καταστρέφεται υφιστάμενο τις συνέπειες της στρατηγικής που ακολουθεί η ηγεσία.

Ο δικηγόρος θα πρέπει να αδειοδοτείται χωρίς εμπλοκή του ΔΣΑ, θα πρέπει να ασφαλίζεται χωρίς εμπλοκή του ΔΣΑ, και θα πρέπει να συνδικαλίζεται χωρίς να είναι υποχρεωμένος να γίνει μέλος του ΔΣΑ. Το αυτό πρέπει να ισχύει για τις άλλες επαγγελματικές ομάδες όπως ιατροί και μηχανικοί.

Η έλλειψη ριζοσπαστικών αιτημάτων έχει φέρει τους νέους επιστήμονες στην θλιβερή κατάσταση που ζούν σήμερα.

https://www.facebook.com/IphicratisAmyras/

1 comment:

  1. Σωστά!
    Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και σε όλους τους κλάδους. Οι γεωπόνοι για να μπορούν να εργαστούν πρέπει να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, η οποία ανανεώνεται κάθε 3 χρόνια!!!!!
    Το ίδιο ισχύει και για γεωλόγους, δασολόγους και κτηνίατρους.
    Δηλαδή πληρώνεις, εκτός του ασφαλιστικού σου ταμείου [ΟΑΕΕ, ΙΚΑ κ.λ.π.] και τις εισφορές στο ΓΕΩΤΕ για να έχεις άδεια άσκησης επαγγέλματος. Οι μόνοι που δεν πληρώνουν εισφορές στο ΓΕΩΤΕ είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και των δήμων/κοινοτήτων, που οι εισφορές πληρώνονται από το δημόσιο!

    ReplyDelete