Friday, September 25, 2015

Μάθημα χριστιανικής ορθοδόξου κατηχήσεως πρέπει να λέγεται, και όχι μάθημα θρησκευτικών



Δεν επιτρέπεται να αναπαράγουμε την ορολογία του κάθε αστοιχείωτου. Η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, εδήλωσε ότι δεν θα χρειάζεται αιτιολόγηση για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών.

Κάποιοι ομόθρησκοι, σπεύδουν να την συγχαρούν. Αλλά το πρόβλημα παραμένει. Κάποιος μελλοντικός υπουργός μπορεί να επαναφέρει τους περιορισμούς στο θρήσκευμα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην χρήση του όρου "μάθημα θρησκευτικών". Οι κουτοπόνηροι ρωμιοί αντί να το ονομάζουν μάθημα χριστιανικής ορθοδόξου κατηχήσεως, το ονομάζουν "μάθημα θρησκευτικών", ώστε να ταυτίζουν τον όρο θρησκεία με τον χριστιανισμό, και δη την ορθοδοξία. Υπονοώντας ότι αυτοί κατέχουν το αποκλειστικό δικαίωμα στην χρήση του όρου "θρησκεία".

Έτσι απέκτησαν το θράσος να ζητούν κάθε χρόνο επαρκή αιτιολόγηση από γονείς παιδιών που αρνούνται να παρακολουθούν την μισελληνική χριστιανική κατήχηση για να ασκείται πίεση στην οικογένεια και να στιγματίζεται το παιδί στους χριστιανούς συμμαθητές του.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα η στάση των Ελλήνων στο θρήσκευμα, πρέπει να κινείται σε δύο κατευθύνσεις.

Πρώτον, να αλλάξει η ονομασία του μαθήματος, και αντί για μάθημα θρησκευτικών, να αποκαλείται με το πραγματικό του όνομα. Ήτοι, μάθημα χριστιανικής ορθοδόξου κατηχήσεως.

Δεύτερον, να αντιστραφεί το βάρος της επαρκούς αιτιολογήσεως για την παρακολούθηση του μαθήματος. Ήτοι, να αιτιολογούν οι γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να κατηχηθούν στην ορθοδοξία. Ποτέ το αντίστροφο.

Όσοι γονείς θέλουν να προσηλυτίσουν τα παιδιά τους στον χριστιανισμό, οφείλουν να καταθέτουν αίτηση στο σχολείο και να αιτιολογούν επαρκώς την απόφασή τους.

Είναι αδιανόητο να καλούνται οι αλλόθρησκοι να αιτιολογούν επαρκώς την επιλογή του να μην επιτρέπουν τον προσηλυτισμό των παιδιών τους στο χριστιανικό ορθόδοξο δόγμα.

Τέλος οι αλλόθρησκοι γονείς πρέπει να εκφέρουν δημοσίως την άποψη ότι τα παιδιά τους επειδή ανήκουν σε άλλη θρησκεία, δεν έχουν κανένα λόγο να προσηλυτιστούν στην ορθοδοξία. Πρέπει να διαρρήξουμε την αποκλειστική και μονομερή σύνδεση του όρου θρησκεία με την ορθοδοξία.

Άλλως θα επιτρέπουμε στους κουτοπόνηρους παπάδες να θεωρούν την θρησκεία αποκλειστικό τους προνόμιο.

10 comments:

  1. Και ο τελευταίος βοσκός θα μπει στην εκκλησία και θα ακούσει το
    Πάτερ ημών
    ο εν τοις ουρανοίς,
    αγιασθήτω το όνομά Σου,
    ελθέτω η Βασιλεία σου,
    γενηθήτω το θέλημά σου
    ως εν ουρανώ και επί της γης.
    Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον,
    και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών,
    ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών.
    Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν,
    αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.
    Αμήν

    Οι μαθητές που αποβλακώνονται με τα γκρικλις θα το διαβάσουν και το γνωρίζουν απ έξω .
    Επικοινωνούν με την Ελληνική γλώσσα .
    Αυτό θέλουν να χτυπήσουν την Γλώσσα . Η θρησκεία δεν είναι ελληνική αλλά η γλώσσα είναι .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανοίξανε τσαντίρι τα χριστιανά εδώ μέσα.

      Πάτερ υμών και όχι Πάτερ ημών.

      Το χριστιανό που νοιάζεται τάχα για την γλώσσα, δεν το κατάλαβε.


      Delete
  2. χριστιανος ειναι αυτος που θελει να γινη εβρσιος αλλα δεν δυναται λογω καταγωγης. Απλως κατεβαχει τα βρακια του στην εβραιλα

    ReplyDelete
  3. Οι τέως αναρχικοί αριστεροι φασίστες το γύρισαν στο 12θεο ο Ιφικράτης τι λέει η γλώσσα υπάρχει και είναι ζωντανή μέσα από τις προσευχές. Δεν είμαι χριστιανός κύριοι τραμπαριφες

    ReplyDelete
  4. για τον προσυλιτισμο στον μπολσεβικισμο μισελληνισμο προλεταριακο διεθνισμο εαμοβουλγαρισμο των τελευταιων 41 χρονων γιατι δεν λες ποτέ τιποτα?????
    οι πανιβλακες ακινδυνοι χριστιανοι παλι σε πειραξαν???????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακίνδυνοι;

      Είμαστε ακίνδυνοι είπαν στην Υπατία, κρατώντας τα θραύσματα των αγγείων των αγγείων στα χέρια τους.



      Delete
  5. ΑΡΘΟΓΡΑΦΕ ΕΝΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΕΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ , ΣΤΟ ΘΕΜΑ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ" ΕΧΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ...........Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ,ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ..........ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ "ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΣΤΗ ΜΑΖΑ ΜΟΝΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ,ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΣ (ΕΘΝΙΚΑ) ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.........

    ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ (ΚΥΡΙΩΣ) ΘΕΜΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ "ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ".............ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΟΥΛΟ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ......

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ.......ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ (ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΙ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΑ ΚΟΝΤΡΕΑΝΟΥ) ........ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ (ΒΛΕΠΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ)......

    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η θρησκεία (κάθε θρησκεία) μπορεί να γίνει στήριγμα, αλλά και όπλο, γιατί είναι μια κατευθυνόμενη μάζα που κάνει ό,τι της πουν.Η συμμετοχή στην ομάδα αυτή δεν θα ενοχλούσε κανέναν, αν δεν είχε καταστρέψει, γκρεμίσει, δολοφονήσει και αν δεν προσπαθούσε διακαώς να διατηρεί τους πιστούς πτωχούς τω πνεύματι και δούλους, δίνοντάς τους και ιερά βιβλία τα οποία είναι αυστηρώς ακατάλληλα για ανηλίκους (και για ενηλίκους)

      Delete
    2. ΣΤΟ ΘΕΜΑ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ" ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ ΚΡΙΣΗ..

      ΜΠΗΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΛΩΣΕΙΣ ΟΠΑΔΕ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΙΩΝ;

      Delete