Wednesday, September 16, 2015

Η τυραννία της πλειοψηφίας οδηγεί στην δικτατορία της μετριοκρατίας, ήτις εκπίπτει στην δικτατορία των ηλιθίων


Τα δημοκρατικά επαναστατικά συντάγματα και οι αντίστοιχες διακηρύξεις ανεξαρτησίας ξεκινούν με την φράση, «όλοι οι άνθρωποι γεννώνται ίσοι με αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα», τα οποία λαμβάνουν είτε από την Φύση, είτε από τον Θεό.
Σκοπός της συγκεκριμένης διατυπώσεως είναι να αποφευχθεί η απόδοση δικαιωμάτων στους πολίτες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ήτοι να μην εξαρτώνται τα δικαιώματα των πολιτών από τις διαθέσεις των κυβερνήσεων.
Αλλά το πρώτο δομικό ελάττωμα των δημοκρατικών συνταγμάτων είναι ότι δεν ξεκαθαρίζουν αν η Φύση ή ο Θεός επιτάσσει αναπόφευκτες υποχρεώσεις, καθότι δεν υφίστανται δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις. 
Το δεύτερο δομικό ελάττωμα της δημοκρατικής συνταγματικής τάξεως είναι ότι αρνείται την φυσική διαφοροποίηση που αναπτύσσεται σε κάθε κοινωνία μεταξύ πολιτών. Οι άνθρωποι εκ γεννετής έχουν διαφορετικές ικανότητες, και καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής των θα συνεχίσουν να διαφοροποιούνται.
Η δημοκρατία εξισώνει τους πολίτες, παρέχουσα ίσα δικαιώματα σε άτομα με άνισες ευθύνες, άνισες υποχρεώσεις, και άνισες ικανότητες. 

Εξ αιτίας του δόγματος περί ισότητος, η δημοκρατία επιλέγει αξιωματούχους με κλήρο ή με ψήφο, και λαμβάνει αποφάσεις με αριθμητική πλειοψηφία.
Ενώ στο επάγγελμα των ιατρών οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με πλειοψηφία, και οι διευθυντές κλινικών δεν επιλέγονται δια κλήρου, εν τούτοις στο πολιτικό επάγγελμα αναγνωρίζεται η ισότης, η κλήρωση, και η ψηφοφορία.
Στους ιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, κλπ, αναγνωρίζεται ο καλός, ο μέσος, ο κακός επαγγελματίας. Αλλά στην δημοκρατία δεν υπάρχει καλός, μέσος, κακός πολίτης. Όλοι είναι ίσοι και άρα μπορούν να κατέχουν ισοτίμως πολιτικά αξιώματα. Η φυσική, επαγγελματική, και κοινωνική διαφοροποίηση, δεν αναγνωρίζεται.
Η δημοκρατία δεν θέτει κανέναν περιορισμό στην συμμετοχή των πολιτών στα δημόσια αξιώματα, παρά μόνον αν είσαι αντιδημοκράτης. Όλοι οι άχρηστοι, οι ανίκανοι, οι δωσίλογοι, οι ηλίθιοι, οι άπειροι, οι μειονεκτικοί, οι μισέλληνες, οι ανελλήνιστοι, αποκτούν δικαίωμα προσβάσεως στην εξουσία. Η δημοκρατία παρέχει την ευκολία στον κάθε ανίκανο και αμόρφωτο να ανέλθει πολιτικώς.
Το τρίτο δομικό ελάττωμα είναι η τυραννία της πλειοψηφίας. Επειδή το βασικό στοιχείο της δημοκρατικής διαδικασίας λήψεως αποφάσεων είναι η πλειοψηφία, η δημοκρατία δεν εστιάζει στο τί ψηφίζει η πλειοψηφία και τί συνέπειες θα έχει για τον Λαό. Εστιάζει στο ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί δια πλειοψηφίας.
Η ιστορική εμπειρία έχει αποδείξει ότι η δημοκρατική αντίληψη οδηγεί τους πολίτες και τις ομάδες ειδικών συμφερόντων στο να κατασκευάζουν τεχνητές, μεταβατικές, και προσωρινές πλειοψηφίες, με εκλογικές απάτες.
Ψηφοφορίες μετά τα μεσάνυχτα, με λίγους βουλευτές, σε θερινά τμήματα του κοινοβουλίου με επιλεγμένους βουλευτές από το κόμμα, υπό την απειλή της κομματικής πειθαρχίας, συχνή αλλαγή εκλογικών νόμων, απαγόρευση προβολής μη-δημοκρατικών απόψεων, εξαγορά ψήφων με υποσχέσεις για λεηλασία των δημοσίων ταμείων σε περίπτωση εκλογικής νίκης, αλλαγή της εθνολογικής συνθέσεως του Λαού υπέρ αλλοφύλων προς άγραν ψήφων, καλπονοθευτικό σύστημα, υπερεθνική «πλειοψηφία» μεταξύ κρατών στην ΕΕ ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της Χώρας, πλήρης ανευθυνότης των ψηφοφόρων για πράξεις, ψήφους, παραλείψεις, αποφάσεις, είναι ωρισμένα από τα πολιτικά εγκλήματα που απαρτίζουν το δημοκρατικό εκλογικό ρεπερτόριο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποστηρικτές της δημοκρατίας απαιτούν πολιτικά δικαιώματα ή τιμωρία ενόχων για πολιτικά αδικήματα, αλλά αποδέχονται ανερυθριάστως την μυστική ψηφοφορία. Η μυστική ψηφοφορία στην κάλπη αναπαράγει την ανευθυνότητα των ψηφοφόρων. Εξασφαλίζει ότι ουδέποτε θα τους ζητηθούν ποινικές ευθύνες για το τί και ποιόν ψήφισαν.
Η τυραννία της πλειοψηφίας οδηγεί στην δικτατορία της μετριοκρατίας. Το δημοκρατικό πολίτευμα δεν θέλει και δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλύτερο από το μέτριο ή το χειρότερο, ούτε το καλό από το κακό, ούτε το συμφέρον από την ζημία. Αρκεί οι αποφάσεις να λαμβάνωνται πλειοψηφικώς. Αρκεί οι άρχοντες να εκλέγωνται δημοκρατικώς.
Η δημοκρατία εγγενώς προάγει την μετριοκρατία, ήτις θέτει σε κίνηση μία καθοδική σπείρα υποβαθμίσεως των μέσων ικανοτήτων που διαθέτει ο Λαός. Η διαρκής υποβάθμιση των κριτηρίων αξιολογήσεως, και η εξίσωση προς τα κάτω των πολιτών, ενεργοποιεί τάσεις αντελίξεως της δημοκρατικής κοινωνίας, ήτις εκπίπτει στην δικτατορία των ηλιθίων. 

21 comments:

  1. ντουμ ντα ντουμ νταρα ντουμ..... για να δουμε ..... Ω, ο Ιφικρατουλης ανεβασε καινουριο post. για να διαβασουμε τι λεει...
    μαλιστα... αχα.... ναι......ωραια......χμμμμμμ......Ιφικρατουλη, παλι μ...... γραφεις. Το φαινομενο των δομικων ελατωματων σε μια δημοκρατια ειναι πολυσυνθετο προβλημα και η αναλυση που κανεις ειναι .... επιφανειακη ( ειναι η ποιο ουδετερη λεξη που ηρθε στο μυαλο - μη με πιεζεις γιατι θα χαρακτηρησω την αναλυση σου πολυ διαφορετικα) Βλεπεις ενα συνταγμα γραφεται σε μια δεδομενη στιγμη, ειναι αποτελεσμα μιας πεπερασμενης επαναστατικης διαδικασιας και απευθυνεται σε ενα συγκεκριμενο συνολο ανθρωπων. Μη σου κανει εντυπωση οτι σαν νομικο κειμενο ενα συνταγμα ενδεχεται να εχει τυφλα σημεια. Γιαυτο και στην πορεια του χρονου αναθεωρουνται.
    Οσον αφορα το ζητημα των δικαιωματων ειναι ουσιωδες για την λειτουργεια ενος δημοκρατικου πολιτευματος. Οποια μορφη και να εχει. Βλεπεις το συνταγμα ειναι ουσιαστικα ενας εντεχνος τροπος για τον μετριασμο και τον ελεχγο της εξουσιας σε ολα τα κοινωνικα στρωματα. Αναλογως την εποχη του και την διατυπωση του αλλοτε λειτουργει σχετικα καλα, αλλοτε οχι. Και οσον αφορα το ζητημα της ισοτητας αυτη λειτουργει μονο στο πολιτικο πεδιο. Δεν ειμαι συνταγματολογος αλλα θα ξαφνιαζομουν ( δυσαρεστα ) αν μου εφερνες ενα συνταγματικο κειμενο που να καθοριζε οτι ολοι οι πολιτες σε μια κοινωνια θα πρεπει να εχουν το ιδιο βαρος, το ιδιο υψος , ακομη και το ιδιο IQ. Γιαυτον ακριβως τον λογο υπαρχουν οι θεσμοι του εκλεγεσθαι αλλα ακομη ποιο ουσιαστικα ο θεσμος της κληρωσης. Για να μπορεσουν οι πολιτες που αγαπουν την πατριδα τους να λαβουν εξουσια ( πεπερασμενη χρονικα και θεσμικα ) και να εξυψωθουν απο τους συμπολιτες τους ( τουλαχιστον σε μια δημοκρατια που λειτουργει με ορθολογικο τροπο ) Και στην δημοκρατια υπαρχουν καλοι πολιτες, που ενδιαφερονται για τα κοινα και την αποψη των συμπολιτων τους, υπαρχουν μετριοι πολιτες, που δεν ειναι τοσο καλοι στον πολειτειακο τους βιο, υπαρχουν κακοι πολιτες που παραμελουν τις υποχρεωσεις τους και αναζητουν μονο τα δικαιωματα τους και υπαρχουν και αντιδημοκρατες ( οπως εσυ Ιφικρατη ), που θα ηθελαν να ηγουνται ολων χωρις να εχουν περασει απο την βασανο των εκλογων. Μια υγιης δημοκρατια μπορει να ανεχτει ολες τις παραπανω πολιτικες ομαδες. Το γεγονος οτι εσυ επιλεκτικα αναφερεις τα κακως κειμενα μιας Πολιτειας που εχει εκπεσει στα ματια των πολιτων της, εχει μετατραπει απο αστικη δημοκρατια σε πλουτοκρατια , εχει καταποντισει τους αξιους και εχει εξυψωσει τους ηλιθιους δεν σου διδει και αυτοματως δικαιο στην αναλυση σου οτι αυτο ειναι το πραγματικο πρωσωπειο του δημοκρατικου πολιτευματος. Η αναλυση σου δεν ειναι καθολικη για ολες τις ιστορικες εποχες, για ολα τα δημοκρατικα πολιτευματα και σε ολες τις εκφανσεις τους. Διοτι για καθε εκφυλυσμενη δημοκρατικη κοινωνια που θα μου δειχνεις σε ενα τοπο, σε ενα χρονο εγω μπορω να σου δειξω και μια Δημοκρατικη κοινωνια σε ανακαμψη. Η δημοκρατια ειναι η μοναδικη επιλογη που εχει ενας λαος να μην ειναι προβατο. δεν υπαρχει αλλος τροπος, δεν υπαρχει αλλη πολιτικη μεθοδολογια περαν της δημοκρατιας για να επιβαλεται ελεχγος στην εξουσια - την εκαστοτε εξουσια . Και στα φαινομενα εκφυλισμου της πρεπει να πεισμωνουμε να την επαναφερουμε στον ορθο δρομο, οχι να την απαρνιωμαστε. Το καταλαβες Ιφικρατουλη η να στο ζωγραφισω κιολα?

    ReplyDelete
  2. Βρέ πολυλογά ανόητε μας ζάλισες με την ανοησία σου , εδώ η πατρίδα χάνεται ,
    και εσύ προσπαθείς να μας πείσεις πως πρέπει να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε μην στάξει η ουρά της δημοκρατίας ....
    μπρρρρρ -- ΚΑΙ ΑΚΟΥ ......ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΙΦΙΚΡΑΤΟΥΛΙ --, θέλεις πολλά καντάρια λάχανα για να τον φτάσεις .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ακριβως επειδη η πατρις χανεται και δεν υπαρχει στον οριζοντα οργανωμενη και συγκροτημενη πολιτικη δυναμη να αντιστρεψει την κατασταση γινεται ολος αυτος ο ντορος. Μοναδικη ελπιδα μεσα απο ελαχιστα ιστιολογια ( οπως αυτο ) να βγουν νεες πολιτικες προσωπικοτητες και να συσπειρωσουν τον κοσμο γυρω τους και να περισωσουν οτι μπορεσουν. Αλλα για να γινει κατι τετοιο πρεπει να περιγραψουν την κατασταση, να σκιαγραφησουν τα κακως κειμενα και να εχουν και εναλακτικη πολιτειακη συγκροτηση που να αποτελει βιωσιμη εναλακτικη στο τωρινο καθεστως. Και το προβλημα ειναι οτι ατομα οπως ο Ιφικρατουλης αντι να παρουσιασουν ενα βιωσιμο πολειτιακο δημοκρατικο μοντελο παπαριαζονται με καθολικες αναθεματισεις της δημοκρατιας και εντεχνως ερωτοτροπουν με ενα κοινωνικο/πολιτικο μοντελο που ειναι ολοκληρωτικο. Ειτε το ονομασουν πεφωτισμενη ολιχαρχια, ειτε Δοξασμενη μοναρχια , ειτε δεν ξερω και γω τι. Αν ο Ιφικρατουλης ονειρευεται να μετατραπει σε Galactic Overlord ειναι δικαιωμα του. Αλλα δεν μπορει να εχει απαιτηση να παιρνουμε στα σοβαρα τα λεγομενα του οταν επιτιθεται σε μια μορφη πολιτευματος που εξ` ορισμου και αποδεδειγμενα αποτελει την καλυτερη θεωρητικη δυνατη επιλογη στα προβληματα που ταλανιζουν την κοινωνια μας. Η μονη ορθολογικη επιλογη ειναι να φτιαξουμε ενα δημοκρατικο μοντελο καλυτερο απο αυτο που εχουμε, να το καταστησουμε ενεργο και να το περιφρουρησουμε . Οποιαδηποτε αλλη εναλακτικη απλα θα μας βαλει σε περειπετειες που ακομα και οι ποιο ευφανταστοι δεν μπορουν να προβλεψουν.
      Στον αποκατο φιλο Anonymous September 16, 2015 at 3:00 PM δεν απανταω γιατι φωναζει και φοβαμαι μην με δαγκωσει.....
      Α, και οσον αφορα το "Ιφικρατουλη" εμενα μου αρεσει και σκεφτομαι να το κρατησω και για επομενα comments μου. Sorry αν σας προκαλει ταραχη μια τετοια προσεγγιση καθοτι θεωρειτε οτι ενας τυχαιος Ανωνυμος μπορει να τρολαρει τον Galactic Overlord σας, εεεεε, εννοοω τον μεγιστο πολιτικο αναλυτη Ιφικρατη Αμυρα, αλλα τι να κανουμε?

      Delete
    2. Κανείς πλέον δεν μπορεί να συσπειρώσει τον λαό που ζεί εν Ελλάδι , μην είσαι κούλης .

      Delete
    3. Και τι προτεινεις ? ο καθενας για τον εαυτο του ? σωζων εαυατω σωθητω?

      Delete
    4. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω ......
      η ποιό επαναστατική πλέον πράξη του Έλληνα είναι να κάνει πολλά παιδιά !

      Delete
    5. "Η μονη ορθολογικη επιλογη ειναι να φτιαξουμε ενα δημοκρατικο μοντελο καλυτερο απο αυτο που εχουμε, να το καταστησουμε ενεργο και να το περιφρουρησουμε . Οποιαδηποτε αλλη εναλακτικη απλα θα μας βαλει σε περειπετειες που ακομα και οι ποιο ευφανταστοι δεν μπορουν να προβλεψουν."

      Τα ίδια λένε και οι χριστιανοί: Να διατηρήσουμε τον χριστιανισμό σαν επίσημη θρησκεία αφού του αφαιρέσουμε τα εβραϊκά στοιχεία. Αλλιώς θα μπούμε σε περιπέτειες.


      Delete
    6. Δεν ξερω τι λενε οι Χριστιανοι και δεν με απασχολει καθοτι αθεος. Αυτο που ξερω πολυ καλα ειναι πως το δημοκρατικο πολιτευμα αποτελει το ζενιθ της κοινωνικης οργανωσης σε ενα εθνος. Μονο μεσα απο τις δημοκρατικες διαδικασιες ο μεσος πολιτης μετατρεπεται σε πραγματικο θεματοφυλακα της πολιτειας του και κατ επεκτασιν και του πολιτισμου του. Το προβλημα με την σημερινη κατασταση ειναι οτι εχουμε μια παρωδια δημοκρατιας. Και το απελπιστικο σημειο ειναι οτι αντι ο μεσος πολιτης να κατανοησει σε βαθος το πολειτιακο ζητημα της Ελλαδος προτιμα να μενει απαθης στις κοινωνικες εξελιξεις οπως του παρουσιαζονται. Αν η κοινωνια μας ειχε καλυτερα δημοκρατικα αντανακλαστικα θα αντιδρουσε ποιο αμεσα, ποιο οργανωμενα και ποιο δραστικα στις καταστασεις που πανε να την αλλοιωσουν ( κοινωνικα, οικονομικα, εθνολογικα, πολιτικα) . Μην γελιομαστε, αν ειχαμε μια ορθολογικη δημοκρατικη κοινωνικη συγκροτηση ποιος νομιζει οτι θα αντιμετωπιζαμε προβλημα αφανισμου απο τους λαθροεποικους? Η ποιος νομιζει οτι θα ημασταν γονατισμενοι απο την οικονομικη επιθεση που μας επιβαλεται? Καλα, για το ζητημα των εθνοπροδωτων πολιτικων δε το συζητω - θα ειχε λυθει σε 3,8 nanoseccont με λαικα δικαστηρια και εκτελεσεις. Αλλα για να εχεις τετοιες αμεσσες κοινωνικες αντιδρασεις σε οποιο προβλημα σου παρουσιαστει χρειαζεσαι συγκροτημενη κοινωνικη ποιλιτειακη δομη που μονο μεσω ενος δημοκρατικου πολιτευματος μπορει να επιτευχθει. Μονο οταν ο μεσος πολιτης εχει εξουσια και συναποφασιζει με τους συμπολιτες του για την πορεια της κοινωνιας του, μονο οταν ο μεσος πολιτης εχει την δυνατοτητα να απονεμει δικαιοσυνη στον τοπο του, μονο οταν ο μεσος πολιτης εχει την ικανοτητα να επιβαλει την θεληση του για ανοδο του βιοτικου του επιπεδου , μονο τοτε θα εκλαβει μια απειλη εναντια στο κοινωνικο κατεστημενο ως ταυτοχρονη απειλη και στον ιδιο. Και τοτε θα αντιδρασει αμεσσα, πρακτικα και δυναμικα.

      Αλλα αντε να εξηγησεις αυτον τον συλλογισμο στον Ιφικρατουλη. Αυτος νομιζει οτι αν βαλει ενα σεντονι στις πλατες του - που να βρει τον τηβενο? ολοι εμεις οι υπολοιποι θα μαζευτουμε πληθος γυρω του και θα γκαριζουμε All Hail Iphikratis!!!!! Supreme Galactic Overlord!!!!
      Sorry για τρολαρισμα Ιφικρατουλη αλλα νομιζω σου αξιζει για το comment heiraklitos September 17, 2015 at 7:16 PM ........

      Delete
    7. Το αντίθετο 12:31 αμ: Αν δεν το πρόσεξες στο ιστολόγιο γενικά το θέμα δεν είναι να υπάρχει μια κοινωνία που να αποφασίζουν όλοι. Αλλά η παγκόσμια επικράτηση του Ελληνισμού και επιβίωση της ελληνικής φυλής. Δεν ξέρω αν το πρόσεξες ή απλά κάνεις τον στραβό, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί με τη δημοκρατία. Για απάντησέ μου στην παρακάτω ερώτηση:

      Αν υπάρχουν 2 χώρες με πόλεμο μεταξύ τους και η μία έχει ένα οργανωμένο στρατό με πειθαρχία και υπακοή, ενώ η άλλη πιστεύει στη δημοκρατία και στο να κάνει κάποιος ότι θέλει και όσοι θέλουν να μην πολεμήσουν κ.τ.λ. ποια από τις 2 νομίζεις ότι θα νικήσει;

      Βλέπεις λοιπόν ότι για το θέμα που μιλάμε η δημοκρατία είναι άσχετη και καταστροφική;

      Βλέπεις λοιπόν ότι αυτά που λες περί galactic overlord είναι άσχετα;

      Ο Ιφικράτης πάντα ανέφερε την επιβίωση και την συνέχεια της Ελληνικής φυλής και την παγκόσμια επικράτησή της. Δεν τον ενδιαφέρουν καν τι σκέφτεται η πιστεύει ο κάθε μέσος Έλληνας, ο οποίος με την αμερικάνικη πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί μπορεί να μην τον ενδιαφέρει καν το έθνος ή η φυλή του. Μπορεί να τον ενδιαφέρει να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι κάθε μέρα. Γιατί αυτό είναι η δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν λέει τίποτα για την υποταγή του ατόμου στο σύνολο.

      Αν εννοείς κάτι άλλο, π.χ. εφαρμογή κάποιων ιδεών σε όλους τους Έλληνες ώστε να κάνουν το σωστό πράγμα τότε δεν εννοείς τη δημοκρατία αλλά κάτι άλλο.

      Delete
    8. Και επίσης 12:31 αν διαβάσεις προηγούμενα άρθρα ο Ιφικράτης έχει αναφέρει ότι την εξουσία χρειάζεται να την έχουν ΄Ελληνες διανοούμενοι. Και ιερείς της Ελληνικής θρησκείας. Όχι κάποιος άσχετος που αυτοπροσδιορίζεται ως άριστος. Αυτό είναι αριστοκρατία και μόνο έτσι ο λαός μπορεί να αλλάξει, αν αλλάξουν οι ιδέες του. Δημοκρατία σημαίνει η γνώμη κάποιου άσχετου να μετρά το ίδιο με την γνώμη ενός διανοούμενου. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο καταστρέφει την κοινωνία.

      Delete
    9. https://www.youtube.com/watch?v=BNsrK6P9QvI

      Delete
    10. Μόνον όταν ο μέσος βλάκας έχει εξουσία, μόνον όταν ο μέσος ανεύθυνος έχει την δικαιοσύνη στα χέρια του, θα σωθούμε.

      Avanti Popolo

      Delete
    11. εσυ Avanti Popolo αξιζεις κατι ποιο.... εκλεκτο .Οποτες.....
      https://www.youtube.com/watch?v=wjLgekyOZA0

      Delete
  3. Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ"............ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΜΑΖΙΚΟ-"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΡΕ ΑΣΤΕΙΕ.....ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ , ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ,ΚΥΒΕΡΝΑΣ.........ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΡΘΟΤΑΤΑ ΚΑΙ "ΚΕΚΑΛΥΜΕΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ"........

    ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΗΣ ΜΩΡΙΣ ΜΠΑΡΕΣ Η ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΜΑΖΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ,ΕΝΑ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΟ-ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ..........

    ΚΑΙ ΠΟΥ 'ΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕ..........Η ΜΟΝΤΕΡΝΑ "ΑΣΤΙΚΗ" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΑΙΩΝΑ..........ΕΚΕΙΝΗ Η ΑΣΤΙΚΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΕΠ'ΟΥΔΕΝΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ , ΑΛΛΑ ΕΘΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.....ΣΗΜΕΡΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΙΤ.......

    ReplyDelete
  4. Η σχιζοφρένεια στα άτομα είναι η εξαίρεση ενώ στις ομάδες, στα κόμματα και στους λαούς είναι ο κανόνας.

    Φ. Νίτσε.

    Όποιος σκέφτεται πολύ είναι ακατάλληλος για τα κόμματα. Η σκέψη του θα τον οδηγήσει πολύ σύντομα έξω από το κόμμα.

    Φ. Νίτσε.

    ReplyDelete
  5. "κλήρωση είναι η ειδοποιός διαφορά της δημοκρατίας ενώ οι εκλογές η ειδοποιός διαφορά της ολιγαρχίας"
    Αριστοτέλης

    Το εχω βάλει 4 φορές και συνεχίζεις να το αγνοείς κ. Ιφικράτη. Εχει ονομάσει Δημοκρατία αυτο το πράγμα οπως και αυτοι που πολεμάς.

    Και βέβαια πρέπει να εχω εξουσία στον τόπο μου, στην πατριδα μου οπως και ολοι οι συμπολίτες μου. Και φυσικα πρέπει να ειναι ΙΣΗ . Και βέβαια το σύνολο των πολιτών δηλαδή το έθνος θα κοιτάξει το συμφέρον του.

    Δημοκράτης

    ReplyDelete
  6. Η αντίθεσή μου με την δημοκρατία είναι γενικής φύσεως. Δεν περιορίζεται στο αν ο άρχων αναδεικνύεται με κλήρο ή με ψήφο. Οι διαφορές της αντιπροσωπευτικής από την άμεση δημοκρατία δεν αλλοιώνουν τις πεποιθήσεις μου

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
  7. Ναι κατάλαβα. Βολεύει να προσάπτεις τα ελαττώματα της αντιπροσωπευτικής Ολιγαρχίας στην Δημοκρατία.

    Δεν υπάρχει τίποτα πιο σωστό και πιο Αριστο απο το να ορίζει η κοινωνία τους νόμους της και δεδομένο ειναι πως θα τους ακολουθεί. Αν πιστεύει πως κατι δεν ειναι σωστό θα μπορεί να το αλλάξει ανα πάσα στιγμή.
    Δεν υπάρχουν πορείες στην Δημοκρατία, δεν υπάρχουν λαδωματα,ρουσφέτια, βολεματα, παρακράτος, κόμματα, παρατάξεις κ.α.
    Η εκτελεστική εξουσία εχει πάντα τους πιο Άριστους. Καμιά ηλίθια πρόταση κληρωτού δεν μπορεί να περάσει χωρίς την έγκριση των πολιτών. Ακόμα και αν ολοι οσοι κληρώσουν ειναι διανοητικά καθυστερημένοι ειναι ανακλητοί απο τον Δήμο εφόσον δρουν ενάντια στο έθνος και την Δημοκρατία.
    Αλλος γεννιέται άσχημος, άλλος όμορφος, πλούσιος, φτωχός, έξυπνος, αλλος βλάκας κτλ το δίκαιο ειναι να εχουν ως πολίτες ιση εξουσία. Μπορείς να βάλεις τον Αριστο να κανει κουμάντο στο σπίτι σου ? Και να πηγαίνει με την γυναίκα σου? Οχι βέβαια κάποια πράγματα πρέπει να τα αποφασίζεις και να τα πράττεις εσυ οπως και οι νομοι που θα ακολουθήσεις.

    Δημοκρατης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η απάντησή σου ανώνυμε 10:16 PM συνεχίζει να εμπεριέχει την ίδια λανθασμένη παραδοχή. Υπονοεί ότι το δομικό ελάττωμα του πολιτεύματος βρίσκεται στην ψήφο και όχι στον κλήρο. Η κλήρωση είναι ακόμη χειρότερη από την ψήφο.

      Εις ό,τι αφορά το συγκεριμένο απόσπασμα από τα Πολιτικά του Αριστοτέλους βιβλίο 4ο, 1295b 7, το έχεις αποσπάσει από το ιστορικό του πλαίσιο προκειμένου να ταυτίσεις την σημερινή δημοκρατία με την ολιγαρχία της εποχής εκείνης. Εσύ διαστρεβλώνεις την αλήθεια και επιρρίπτεις την ευθύνη σου σε τρίτους.

      Η αιρετότητα των ολιγαρχικών αρχόντων στην Αρχαία Ελλάδα σε καμμία περίπτωση δεν προσομοίαζε την σημερινή αιρετότητα δια της καθολικής ψήφου. Αιρετότητα αρχόντων υπήρχε και στην πόλη-κράτος της Βενετίας με τους Δόγηδες, αλλά μεταξύ κλειστού κύκλου επιφανών πολιτών.

      Η καθολική, άμεση, ίση, και μυστική ψήφος, χωρίς περιουσιακά κριτήρια, είναι de facto δημοκρατική αντίληψη.

      Καθολική ψήφος, άρα χωρίς ολιγαρχικούς αποκλεισμούς, και περιουσιακά κριτήρια όπως στην Αρχαία Ελλάδα.
      Άμεση ψήφος, άρα οι άρχοντες δεν εκλέγονται εμμέσως από εκλέκτορες όπως στις ΗΠΑ.
      Ίση ψήφος, μία ψήφος για κάθε άτομο, άρα δεν είναι ολιγαρχικός θεσμός όπως επί Τσάρου όπου οι ευγενείς κατείχαν μεγαλύτερο αριθμών ψήφων καίτοι λιγότεροι σε αριθμούς σε σχέση με τους αγρότες διότι η ψήφος ενός ευγενούς είχε μεγαλύτερη αριθμητική βαρύτητα από την ψήφο ενός αγρότου. Στην Ελλάδα, μία ψήφο έχεις εσύ, μία έχει και ο πλουσιότερος Έλλην.

      Συνεπώς η ψηφοφορία σήμερα είναι δημοκρατικός θεσμός. Η παράθεση αποσπασμάτων εκτός ιστορικού πλαισίου αποδεικνύει διαστρέβλωση των θεσμών της ολιγαρχίας.

      Ο Αριστοτέλης στο 4 βιβλίο των Πολιτικών του, γράφει ότι για να χαρακτηριστεί ένα πολίτευμα δημοκρατικό ή ολιγαρχικό, εξετάζουμε και άλλους παράγοντες, όπως τον χαρακτήρα και τα ήθη του πολιτεύματος. Όχι μόνον τον τρόπο εκλογής των αρχόντων. (ίδε απόσπασμα 1292b 15).

      Η δεύτερη και πιό ανήθικη σιωπηρή παραδοχή, εφ' όσον αναφέρεις τον Αριστοτέλη, είναι ότι αντιδιαστέλλεις δημοκρατία και ολιγαρχία, και επιλέγεις την δημοκρατία αποσιωπώντας το γεγονός ότι ο Αριστοτέλης στο συγκεκριμένο έργο, στο 4ο βιβλίο, στο 2ο κεφάλαιο, στο απόσπασμα 30, αναφέρει ξεκάθαρα ότι η δημοκρατία, η ολιγαρχία, και η τυραννία είναι παρεκβάσεις της ορθής πολιτείας, της αριστοκρατίας, και της μοναρχίας.

      Για τον Αριστοτέλη η δημοκρατία είναι παρέκκλιση από το ορθό πολίτευμα. Το δημοκρατικό κουφάρι που υπερασπίζεις δεν ανασταίνεται με διαστρεβλώσεις και αποσπάσματα κειμένων εκτός ιστορικού πλαισίου.

      Ιφικράτης

      Delete
  8. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του φθόνου προς τους ανωτέρους και τους ικανούς.

    ReplyDelete
  9. Το να δίνω εξουσια και δικαίωμα με την ψήφο μου σε μια ολιγαρχία να κανει οτι θελει ειναι Δημοκρατία συμφωνα με εσενα κ.Ιφικράτη?...μάλιστα.

    Τον Αριστοτέλη τον έβαλα να τον δεις εσύ οχι εγω, διότι ηταν υπερ της Αριστοκρατίας και κατά της Δημοκρατίας απως και εσυ. Και τον έβγαλες εν μέρει λάθος τον Άριστο.

    Δημοκρατης

    ReplyDelete