Friday, September 6, 2013

Στρατηγικοί άξονες μίας Ελληνοκεντρικής εξωτερικής πολιτικής



Όταν σχεδιάζουμε την μακροχρόνια εξωτερική μας πολιτική δεν κοιτάμε ποιός κυβερνά αυτή την στιγμή. Το ότι έχουμε κατοχική κυβέρνηση στην Ελλάδα, πρέπει να μας ωθεί σε δραστήρια εξωτερική πολιτική μέσα από ανεπίσημα κανάλια, αντί να μας αδρανοποιεί.

Εδώ και αρκετά χρόνια, τα διπλωματικά γραφεία δεν αποτελούν το επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής μίας χώρας. Η εξωτερική πολιτική επηρεάζεται από τα κοινωνικά δίκτυα, από τις μη-κυβερνητικές οργανώσεις, από τον πολιτισμό, από τις εμπορικές σχέσεις, από τις ιδιωτικές δεξαμενές σκέψεως.

Επομένως όταν κάνουμε συστάσεις εξωτερικής πολιτικής, είναι λάθος αρκετοί αναγνώστες να ρωτούν αφελώς, «και ποιός θα τα κάνει όλα αυτά; ο Σαμαράς;». Οι συστάσεις μας προφανώς δεν αφορούν τον δωσίλογο Σαμαρά. Αφορούν τα Ελληνικά δίκτυα οργανώσεων (εμπορικών, πολιτικών, στρατιωτικών, πολιτιστικών, αθλητικών, τεχνολογικών, εκπαιδευτικών, επικοινωνιακών), τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η Ελληνική εξωτερική πολιτική εις ό,τι αφορά τον δυτικό ιμπεριαλισμό, οφείλει να τον αναχαιτίσει αλλάζοντας τέσσερις βασικές του δομές: Δολλάριο, ΟΗΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ.

Πρώτον, πρέπει να κινητοποιήσουμε οργανώσεις, κράτη, κινήματα, και κόμματα, στο να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, με σκοπό να θραύσουμε το μονοπώλιο του δολλαρίου. Η τάση ήδη καλλιεργείται στην Κίνα και την Ινδία, αλλά πρέπει να την αναπτύξουμε και στην δική μας περιοχή.

Δεύτερον, πρέπει να θραύσουμε το πολιτικό μονοπώλιο των δυτικών ιμπεριαλιστών στους διεθνείς πολιτικούς οργανισμούς. Πρέπει να καλλιεργούμε την ιδέα της συγκροτήσεως ενός άλλου οργανισμού, ανταγωνιστικού του ΟΗΕ, και η έδρα του να είναι είτε στην Ινδία, είτε στην Κίνα, είτε στην Ρωσσία. Το κέντρο βάρους της διεθνούς πολιτικής πρέπει να μετατοπιστεί στην Ανατολή. Ο ΟΗΕ όπως έχει καταντήσει πρέπει να καταργηθεί. Αποτελεί το άλλοθι του δυτικού ιμπεριαλισμού εις βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας των λαών.

Τρίτον, πρέπει να συντονιστούμε με τα δίκτυα κατά της παγκοσμιοποιήσεως και να προτάξουμε την ίδρυση ενός παραλλήλου αλλά ανταγωνιστικού διεθνούς νομισματικού ταμείου. Το σημερινό ΔΝΤ αποτελεί προπύργιο του νεοφιλελευθερισμού. Πρέπει να το καταστρέψουμε και συγχρόνως να δημιουργήσουμε το αντίπαλο δέος. Ένα διεθνές ταμείο που θα βοηθάει τα κράτη να αναπτύξουν την πραγματική τους οικονομία, χωρίς να καταστρέφει το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας ενάντια στην φτώχεια.

Τέταρτον, πρέπει να σπάσουμε το στρατιωτικό μονοπώλιο της βορειοατλαντικής συμμαχίας-ΝΑΤΟ. Είναι εγκληματικό λάθος το να επιτρέπουμε στους ιμπεριαλιστές να διαθέτουν επιθετικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς και μετά να αναρωτιόμαστε γιατί καταστρέφουν χώρες όπως η Συρία, ατιμωρητί.

Ελλάδα, Συρία, Κίνα, Ινδία, Ρωσσία, Ιράν, Βραζιλία, Αργεντινή, Αίγυπτος, Λιβύη, Ισημερινός, Βενεζουέλα, Ουκρανία, Βαλτικές χώρες, Καυκάσιες, Αφρικανικές, Λατινοαμερικανικές και Ασιατικές χώρες, έπρεπε ήδη να είχαν σχηματίσει μία διεθνή στρατιωτική συμμαχία που να αποτρέπει τις Νατοϊκές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο. Αν δεν συγκροτήσουμε ένα στρατιωτικό αντίβαρο δομημένο με ισχυρούς αμυντικούς δεσμούς, το ΝΑΤΟ θα αποτελεί μόνιμη απειλή για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ένας άλλος στρατηγικός άξων της εξωτερικής μας πολιτικής είναι να μην πέσει η Ινδία στα χέρια των ισλαμιστών ή των ναζωραίων. Με την Ινδία πρέπει να καλλιεργήσουμε στρατηγικούς δεσμούς. Είναι το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των Παραδοσιακών θρησκειών. Κάθε θρησκευτικός πόλεμος εις βάρος της Ινδίας πρέπει να είναι και δικός μας πόλεμος.   

Επόμενος στρατηγικός άξων, η χαρτογράφηση του Ισλάμ. Πρέπει να καταγράψουμε τις ισλαμικές σχολές σκέψεως, τα κορυφαία ισλαμικά πανεπιστήμια, τους ισλαμιστές ηγέτες, τους χρηματοδότες του Ισλάμ, την ισλαμική εκπαίδευση, την στρατιωτική του ετοιμότητα, τις διεθνείς του διασυνδέσεις, τα ισλαμικά μμε, το ψυχογράφημα των τζιχαντιστών, τις γλώσσες και τους πληθυσμούς κάτω από το Ισλάμ.

Η απελευθερωτική μας εκστρατεία θα κρατήσει αιώνες, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα, αναλύοντας το ισλαμικό μιμήδιο. Η αρχή θα γίνει με την επανασυγγραφή του Κορανίου, με βάση τα μακροχρόνια συμφέροντα του Ελληνισμού. Ο Αλλάχ θα αποκτήσει ουράνια σύζυγο. Θα αποκτήσει τέκνα. Θα καταραστεί το τζιχάντ ως ειδωλολατρικό έθιμο. Θα επιτρέψει στους μουσουλμανικούς λαούς να εκδίδουν φετβά μετά από δημοψήφισμα, καταργώντας το μονοπώλιο των νομοδιδασκάλων. Θα αποδεκτεί την ύπαρξη και άλλων Θεών πλην αυτού. Θα αποκηρύξει την δημιουργία του Κόσμου από τον ίδιο, ως βλασφημία που του αποδίδουν οι άπιστοι. Θα κηρύξει το έμψυχο και αΐδιον του Κόσμου. 

Επόμενος στρατηγικός άξων, η αναχαίτιση του παντουρανικού κινήματος. Χρειαζόμαστε Ελληνικές δεξαμενές σκέψεως που ασχολούνται αποκλειστικώς και μόνον με την Κεντρική Ασία, και την κατασκευή ιστορίας, λαογραφίας, εθνολογίας της περιοχής κατά τέτοιον τρόπο που να αποτρέπει την σύνδεση αυτών των λαών με το τουρκικό στοιχείο.

Αν ήμασταν κυβέρνηση, μία από τις πρώτες ενέργειες θα ήταν η εγκατάσταση μίας Ελληνικής πολιτικο-στρατιωτικής βάσεως στην περιοχή του Καυκάσου από όπου θα παρακολουθούσαμε όλες τις εξελίξεις στην περιοχή. Η βάση θα ήταν εφοδιασμένη με τμήματα γλωσσολογίας, λαογραφίας, ιστορίας, θρησκειολογίας, και κυρίως με τμήμα πολιτισμικών επιχειρήσεων. Τώρα που δεν έχουμε τα μέσα, τουλάχιστον πρέπει να αρχίσουμε την κατάρτιση Ελλήνων διανοουμένων οι οποίοι θα ενημερώνουν τον Λαό μας για τον κίνδυνο του παντουρανικού  κινήματος.

Ολοκληρώνουμε το άρθρο μας με έναν στρατηγικό άξονα της Ελληνικής διπλωματίας στα βόρεια σύνορά μας. Σήμερα τα Σκόπια και το Κόσοβο ξεκίνησαν εμπορικό πόλεμο. Πράττουν από μόνοι των αυτό που έπρεπε να πράττουν υπό την καθοδήγησή μας. Η καλλιέργεια εντάσεων μεταξύ Σκοπίων και Κοσόβου πρέπει να είναι κεντρικό στοιχείο της βαλκανικής μας πολιτικής. Σκοπός μας πρέπει να είναι η ενίσχυση των αντιπάλων με σκοπό οι μεταξύ των έριδες να κρατούν μακριά τα βλέμματά τους από την Ελλάδα. Η σύγκρουση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών στα Σκόπια μας αφορά άμεσα. Για το καλό της ειρήνης στα Βαλκάνια πρέπει να βοηθήσουμε στην όσο το δυνατόν ταχύτερη διάλυση των Σκοπίων εγείροντας τις εθνικές μειονότητες αυτής της περιοχής.


Ιφικράτης Αμυράς

7-9-2013

No comments:

Post a Comment