Thursday, April 14, 2016

Ο Βωμός της κοινότητος Λάβρυς στην τελετή Αγαθοδαίμονος και Ηλιοδίτης





21 comments:

  1. Βλέπω ότι εκεί έχετε μια προτομή και έναν αγαλματίδιο δυο θεοτήτων μάλλον..
    Πρόσεξα ότι τα μαλλιά και των δύο έχουν βαφτεί ξανθά και τα μάτια γαλανά..Γιατί? αυτό?
    Ο Ελληνικός μεσογειακός τύπος είναι μελαχρινός και καστανός όχι βόρειος ξανθός...

    Αυτήν την μικρή παρατήρηση !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εβραιο εχεις αρχισει και μας πρηζεις τους ορχεις

      Delete
  2. Έτσι γουστάρει ο καλλιτέχνης , έξαλλου είναι θεοί και παίρνουν ότι μορφή θέλουν .
    Ευγενικά θα στο πω δεν μας χεζεις ρε φίλε ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Ελληνόφωνε βάρβαρε κουνουπι!

      Οι Θεοί είναι στα πρότυπα της Φυλής συνήθως !
      Αν τώρα οι Ελληνες (που εγώ θεωρώ τον Μεσογειακό φυλετικό τύπο τον ανώτερο) έχουνκόμπλεχ και θέλουν να αναπαριστούν τους θεούς τους ως Νορδικούς κτλ...τότε να ντρέπονται που θέλουν και να θεωρούνται Ελληνες !

      Delete
  3. Ο γιος μου είναι καστανόξανθος επίσης ο πατέρας μου είναι πρασινοματης γνήσιος κρητικός πάππου προς πάππου από ορεινό χωριό .
    Ποια είναι η γνώμη σου ;

    ReplyDelete
  4. Αυτοί εκεί στην κοινότητα Λάβροις , νομίζω πως καρακατσουλιεύουν επάνω στα ιερά μας .
    Τί είναι αυτά τα κομμένα κεφάλια με τα κακομπογιατισμένα πρόσωπα και μαλλιά ;
    Οι ιεροί θεοί μας ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΤΟΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ .....
    Έχουν βάλει την Άρτα και τα Γιάννενα επάνω στον βωμό ..... ΛΥΠΗΡΟ !

    ReplyDelete
  5. Σωστός,ο AnonymousApril 14, 2016 at 11:42 AM
    δεν θα γνωρίζουν για τις Δωρικές Αρμονίες!
    Και γενικά για το ιδανικό !

    Κουνουπι...εμίλησα για τον Ελληνικό Μεσογειακό τύπο...όλα τα αγάλματα τους στην αρχαιότητα απεικόνιζαν τον τύπο αυτό..Δολιχοκέφαλο Μεσογειακό...όχι Διναρικό και Αλπικό!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχαχαχα κακόμοιρε σεφαρδίτη σε σουτάρανε οι Ασκεναζίμ από τους άγιους τόπους και ήρθες εδώ να κλαφτείς.

      Delete
  6. Κάτι ακόμα,για αυτό και ο κόσμος δεν ακολουθεί,διότις τα βλέπει όλα αυτά ως κάτι παρακμιακό (όπως βλέπουμε και από τον τρόπο τέλεσης τους) αλλά και ως κάτι πλέον ξένο,καθώς βλέπεις τις περισσότερες τελετές να γίνονται σε απόμερες τοποθεσίες

    ενω κανονικά θα έπρεπε πχ αρχικά να χτιστεί ένας Ναός ας πούμε σε Δωρική αρχιτεκτονική στο κέντρο της Αθήνας ώστε ο κόσμος να το παρακολουθεί τις τελετές και να μην τα νομίζει όλα αυτά απλώς ως την παραξενιά μερικών γραφικών!

    AnonymousApril 14, 2016 at 2:22 PM , https://en.wikipedia.org/wiki/Amalek , που μου πετάς το σεφαρδίτη και νομίζεις ότι ξέρεις !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εσένα και τη γουικιπέντια περίμενα για να μάθω ποιοι ήσαν οι Αμαληκίτες.Μας έχεις μοστράρει εκτός από το σύμβολο του γκαμηλιέρη δαυίδ και ένα νταρκ σταρ όπως η εγγλέζα κουνίστρω που ψόφησε προσφάτως.Τρέχα γύρευε από ποια στοά ξετρούπωσες και έρχεσαι εδώ για να μας συμβουλέψεις πως πρέπει να λατρεύεται το θείον,ενώ το μυαλό σου ΖΕΧΝΕΙ και ΟΖΕΙ από τα περιττώματα του τυφλού και τρελού γαμιά σου,του Αζαθώθ.

      Delete
    2. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με βλακείες !

      Delete
    3. NώχrÅ Åmαλḛκ,Εσύ έχεις τόση σχέση με τους Αμαληκίτες όση σχέση έχει και το σκατοχαλιφάτο των ανθυπονεάντερνταλ με τους Πολιτισμούς των Ασσυρίων,των Σουμμέριων ή των Βαβυλώνιων.Τράβα να κάνεις
      χεντ μπάνγκινγκ στο δακρυσμένο τείχος ρε σκατζόχοιρε με τα κοτσιδάκια ,δεν έχεις καμία
      δουλειά εσύ να ασχολείσαι με τον Αρχαίο Ελληνισμό.

      Delete
  7. Επί τέλους, είδαμε αγάλματα με τον αυθεντικό φυλετικό τύπο των αρχαίων Ελλήνων. Δηλ. καστανοί και ξανθοί με ανοιχτά μάτια και λευκή επιδερμίδα. Καθ' ότι ξανθοί ο Απόλλων, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, η Θέτις, οι Νύμφες, γαλανομάτα η Αθηνά κλπ κλπ.
    Ξανθοί ο Αχιλλέας, ο Μενέλαος, ο Οδυσσέας, ο Νεοπτόλεμος, ο Μελέαγρος, η ωραία Ελένη και όλοι οι Αχαιοί ήρωες της Ιλιάδας. Ξανθοί αποκαλούνται οι Έλληνες από τον ποιητή Πίνδαρο, και ξανθοί παρουσιάζονται όλοι οι ήρωες στον Αισχύλο, στον Σοφοκλή και στον Ευριπίδη. Ξανθοί ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες, ξανθός και ο Ηρακλής (Ευριπίδου, Ηρακλής Μαινόμενος).
    Τέλος, οι αρχαίοι Έλληνες έβαφαν τα αγάλματά τους και ευτυχώς τα χρώματα μας διασώθηκαν και έχουν αποκατασταθεί και είναι όλα καστανοκόκκινα η με ξανθά μαλλιά.
    Καλά τα παραμύθια περί μεσογειακών Ελλήνων, αλλά δεν έχουν δράκο. Επειδή οι νεοέλληνες μπασταρδεύτηκαν με όλα τα συνονθυλεύματα της Μεσογείου και της Ασίας και κατήντησαν αυτό που κατήντησαν βιολογικά και πολιτιστικά (ένας ξεπεσμένος συρφετός), δεν θα διαστρεβλώνουν τη φυλετική ταυτότητα όσων δικαιούνται να αποκαλούνται Έλληνες. Αν δεν τους αρέσει, ας συνεχίσουν τα προσκυνήματα στους Προσωασιάτες αγίους Ονούφριους και λοιπούς οριενταλίδες της χριστιανικής θρησκείας.

    ReplyDelete
  8. Απόδειξη ότι οι νεοέλληνες Ρωμιοί δεν έχουν καμία βιολογική σχέση με τους αρχαίους Έλληνες είναι ότι ότι όταν βλέπουν τα αρχαία αγάλματα με τα αποκατεστημένα χρώματα τους φαίνονται ξένα προς αυτούς και διαμαρτύρονται. Όπως και με τα ψηφιδωτά της Μακεδονίας που απεικονίζουν ξανθούς και γαλανομάτηδες και παθαίνουν πλάκα.
    Ξυπνάτε βουσμάνοι...οι αρχαίοι Έλληνες έβαφαν και τα αγάλματα και τους ναούς τους και τα χρώματα, για κακή σας τύχη, διασώθηκαν. Όσο για τα κριτήρια κάλλους δεν θα βάλουμε για κριτές τον λαό πρωταθλητή στην ασχήμια και στη βρωμιά και στη δυσωδία (όπως οι νεοέλληνες που ζουν σε πόλεις εκτρώματα με σκουπίδια και τσαντίρια) για να κρίνουν τον λαό που ανέδειξε το κάλλος σε κέντρο του πολιτισμού του.
    Προσοχή,μην διαβάζετε αρχαία ελληνική γραμματεία και προπάντων Ιλιάδα και Οδύσσεια. Γιατί θα πάθετε ψυχικό βέρτικο αν δείτε την περιγραφή των φυλετικών χαρακτηριστικών των ηρώων και δεν θα σας μαζεύουμε με τίποτα. Και προπαντων μακρυά από αρχαιολογικά μουσεία, που ούτως ή άλλως μόνο τουρίστες και ελάχιστοι σχετικά Έλληνες τα επισκέπτονται.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φαίνεται το τρολλ...αλλά έτσι για να δείς ότι είσαι και αγράμματο τρολλ...

      Είπες για περιγραφή της Ωραίας Ελένης....αλλά ο Όμηρος ποτές δεν περιέγραψε την Ωραία Ελένη και για αυτό δεν θα υπάρξει ποτές ωραιότερη γυναίκα από αυτήν..λόγο του ότι ο καθένας μπορεί να την φανταστεί όπως θέλει !

      Τώρα οι Ξανθοί Ελληνες δεν ήταν Νορδικοί δηλαδή δεν ήταν Δολιχοκέφαλοι .Αλλά ήταν μίξεις Μεσογειακών με Αλπικούς και Διναρικούς

      Τα αγάλματα παρουσιάζουν Δολιχοκέφαλους μόνον και οι μόνοι Δολιχοκέφαλοι στην Ελλάδα ήταν οι Μεσογειακοί !

      Οι Μακεδόνες ως Βόρειοι φυσικά ήταν καστανοί μέχρι και ανοιχτό καστανό ,αλλά οι Μινωίτες ως καθαρόαιμοι Μεσογειακοί απεικονίζονται στις τοιχογραφίες με το μεσογειακό δέρμα και μαύρα μαλλιά!

      Φυλετικά δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικό στον Ελλαδικό χώρο ! Απλώς υπάρχει λιγότερο Μεσογειακό στοιχείο!

      Delete
    2. https://www.youtube.com/watch?v=sWSoYCetG6A
      Αποδέξου τη μοίρα σου σεφαρδίτη....
      Είσαι πλέον βιολογικό απολίθωμα..

      Delete
    3. Ευγε αλλά δεν είμαι εβραίος και δεν φταίω εγώ να με αποκαλείς σκουπίδι σεφαρδίτη και άλλες βλακείες λόγω του ότι είσαι αδιάβαστος !
      Ας μην γεμίσουμε τα σχόλια με βλακείες !

      Delete
    4. Είσαι ο Γουίλιαμ ;

      Delete
    5. χαχαχαχα όχι δεν είμαι αυτός ο σιχαμένος

      Delete
    6. This comment has been removed by the author.

      Delete
    7. Α τον γνωρίζεις , χαχαχααα . Ερχόταν στις ομιλίες του Ιφηκράτη
      και μας βιντεοσκοπούσε το βλαμένο ....

      Delete