Saturday, July 26, 2014

Oι Αμερικανοί εκδιώκονται από την Λιβύη, όπως και από το Ιράκ




Για όσους πιστεύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάποιο σχέδιο στην Μέση Ανατολή, δείγμα της "στρατηγικής" της είναι η κατάσταση στην Λιβύη. Οι ΗΠΑ εκκένωσαν την πρεσβεία τους στην Λιβύη. Όλο το προσωπικό κατέφυγε στην Τυνησία. 

Η δική μου εκτίμηση είναι ότι προχωρούν στα τυφλά. Ανέτρεψαν τον Καντάφι, ανέτρεψαν τον Σαντάμ, πολεμούν τον Άσσαντ, απειλούν το ιρανικό καθεστώς, αδιαφόρησαν για την ανατροπή Μουμπάρακ και καλωσόρισαν τον Μόρσι και την μουσουλμανική αδελφότητα στην Αίγυπτο. 

Ουδείς εκ των ανατραπέντων ή των απειληθέντων ηγετών είχε κάποια σχέση με την τρομοκρατική ενέργεια της 11 Σεπτεμβρίου 2001. Αντιθέτως, ενώ οι 17 από τους 19 τρομοκράτες κατήγοντο από την Σαουδική Αραβία, και ενώ η εξαγωγή του βαχαμπισμού των Σαουδαράβων αποτελεί κίνδυνο για την σταθερότητα στην περιοχή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιμένει να θεωρεί την Σαουδική Αραβία σύμμαχο κατά του Άσσαντ, του Ιράν, της Κανταφικής Λιβύης. 

Αν οι αμερικανοί ηγέτες είχαν στο μυαλό τους κάποιο σχέδιο συμμαχίας ΗΠΑ-Ισλαμ, αυτό φαίνεται ότι δεν λειτουργεί, (κατ' εμέ δεν υπάρχει). Προχωρούν στα τυφλά διότι απλούστατα η ηγεσία των ΗΠΑ έχει ασταθή πολιτισμική ταυτότητα. 

Σήμερα οι Αμερικανοί εκδιώκονται από την Λιβύη, όπως και από το Ιράκ. Ίσως να έχουν την αφελή εντύπωση ότι αν ανατρέψουν τον Άσσαντ, θα εγκαταστήσουν φιλοδυτικό καθεστώς στην Συρία. Λίγο αργότερα θα επαναληφθεί αυτό που γίνεται σήμερα στην Λιβύη. 

Οι αμερικανοί ηγέτες δεν ακολουθούν κάποιο σχέδιο. Αυτοκαταστρέφονται. Η Ελλάς πρέπει να απεμπλακεί από τον δυτικό συνασπισμό, αλλιώς θα μας παρασύρει στον ισλαμικό τάφο του.

5 comments:

  1. Ἡ Δύσις δὲν εἶναι μόνον ἡ ΗΠΑ καὶ ἡ Γερμανία. Καὶ σ'αὐτὲς τὶς χῶρες δὲν εἶναι ὅλοι ἱεροεξεταστές. Οἱ προτεσταντικὲς συμμορίες τῶν ὑψηλὰ ἱσταμένων θέλουν τὸ Ἰσλὰμ ὡς φόβητρο γιὰ νὰ συσπειρώνουν γύρω ἀπὸ τὸν χριστιανισμὸ τὴν πλειοψηφία τῶν χωρῶν τους. Δὲν ὑπάρχει μία Ἀμερική, ὅπως δὲν ὑπάρχει μία Γερμανία. Τὸ κόμμα τοῦ τσαγιοῦ, ὅπως καὶ ἡ γερμανικὴ χριστιανικὴ ἕνωσις CDU/CSU ἀποτελεῖται ἀπὸ παρανοϊκὰ ἄτομα.

    Ἡ Ῥωσσία σίγουρα δὲν εἶναι καλύτερη.

    ReplyDelete
  2. Μπουρδες !!! Μονο στα τυφλα δεν προχωρουν. Ετοιμαζουν να βαλουν την Ε.Ε σε πολεμο με την Κινα ! Δεν ειμαστε κ τοσο χαζοι !!!

    ReplyDelete
  3. Μέλανος ἡλίου φαεινότερον.

    ReplyDelete
  4. Η Γεωπολιτική της Ενέργειας: Η Άνοδος του Ινδο-Ειρηνικού και η Υποβάθμιση της Ευρώπης | αποψεις , αναλυσεις | Ημερησία

    "Ο Δρ Μοχάν Μαλίκ του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας Ασίας - Ειρηνικού, εμπειρογνώμονας στα θέματα της νοτιοανατολικής Ασίας, υποστηρίζει ότι το 2025, το 85 % της αύξησης της ζήτησης ενέργειας θα προέρχεται από αυτή την περιοχή. Ήδη, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα καταναλώνουν περίπου το ένα τέταρτο των υγρών υδρογονανθράκων παγκοσμίως. Μέχρι το 2025, η Κίνα θα αντιπροσωπεύει το 40 % της αυξανόμενης κατανάλωσης και μετά από αυτό το χρόνο, η Ινδία θα γίνει «η μεγαλύτερη πηγή αυξανόμενης ζήτησης". Ο ρυθμός αύξησης της κατανάλωσης ενέργειας στη χώρα αυτή θα είναι της τάξης του 132 %, στην Κίνα και στη Βραζιλία 71 %, ενώ στη Ρωσία 21% .

    Όσον αφορά το πετρέλαιο, η περιοχή αυτή ένεκα της αυξανόμενης ζήτησης, θα καθίσταται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενη από τη Μέση Ανατολή, η οποία το 2030 θα καλύπτει το 80 % των αναγκών στην Κίνα και το 90 % στην Ινδίας. "

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=113268072

    ReplyDelete
  5. Το "Περλ Χαρμπορ" της Ε.Ε ερχεται ...!!!

    ReplyDelete