Sunday, May 5, 2013

Η δική μας τράπεζα(Ι)



Κάποτε ο Λένιν είχε πει ότι η έκδοση μίας πανρωσσικής εφημερίδος θα αποτελούσε την οργανωτική ραχοκοκαλιά του ρωσσικού σοσιαλιστικού κόμματος. Εκδότες, διανομείς, τυπογράφοι, συνδρομητές, στην προσπάθειά τους να διαδώσουν την εφημερίδα Ίσκρα θα δημιουργούσαν οργανωτικούς δεσμούς με όλους τους επαναστατικούς πυρήνες στην Ρωσσία.

Σήμερα με την επικράτηση του διαδικτύου, η έκδοση εφημερίδος έχει χάσει την οργανωτική της λάμψη. Σήμερα ο ΕθνικοΑπελευθερωτικός Αγών χρειάζεται να ιδρύσει την δική του τράπεζα, η οποία θα παίξει τον ρόλο του οργανωτικού σκελετού για την Επανάσταση.  

Για να οργανωθεί η Επανάσταση χρειαζόμαστε δικά μας σχολεία, δικές μας οικονομικές επιχειρήσεις, δικά μας πολιτιστικά κέντρα, δικά μας κέντρα υγείας, δικά μας ραδιοτηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημερώσεως, δικές μας πολιτοφυλακές. Έχουμε έναν υψηλό επαναστατικό προϋπολογισμό που το σκέλος των εσόδων δεν καλύπτεται από συνδρομές με κουπόνια.

Έχω γράψει αρκετές φορές ότι πρέπει να εκδώσουμε το δικό μας εθνικό νόμισμα υπό συνθήκες ξένης κατοχής. Αλλά ποιός οργανισμός θα το εκδώσει;

Θα μπορούσε να το εκδώσει μία Επαναστατική Συντακτική Εθνοσυνέλευση, όμως αρκετοί φορείς αποσυνδέουν την ιδέα της Επαναστάσεως από την Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Θέλουν Συντακτική Εθνοσυνέλευση αφού κερδίσουν τις εκλογές, υπό το υπάρχον συνταγματικό πλαίσιο...

Ο χρόνος κυλά εις βάρος μας, εκατομμύρια Ελλήνων εξαθλιώνονται με καταιγιστικό ρυθμό. Πρέπει να προσφέρουμε ρευστό στην αγορά και στην κοινωνία, με κάθε μέσον.

Επιπλέον έχει αποδειχτεί ότι η οικονομική ισχύς εξασφαλίζει την συμμαχία ή την εξαγορά ισχυρών πυλώνων της κοινωνίας, όπως δικαστικοί, σώματα ασφαλείας, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες.

Η Επανάστασή μας πρέπει να διαθέτει συνεχή ροή χρήματος όχι μόνον για να χρηματοδοτεί τις πολεμικές ενέργειες εις βάρος του κατοχικού καθεστώτος, αλλά κυρίως για να σφυρηλατεί οργανωτικούς δεσμούς με όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Αγρότες, εργάτες, βιοτέχνες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, πρέπει να στρέφωνται σε μάς για να λύσουν τα καθημερινά βιοποριστικά τους προβλήματα, ακόμη και αν διαφωνούν μαζί μας στον ιδεολογικό τομέα.

Αποτελεί εθνική ανάγκη να ιδρύσουμε άμεσα την δική μας τράπεζα. Όσο επιτρέπουμε στους ανθέλληνες να ελέγχουν τις χρηματοπιστωτικές εργασίες, αφ’ ενός θα κατέχουν πολιτική ισχύ και επικοινωνιακή υπεροχή εις βάρος μας, αφ’ ετέρου θα ακούμε αρκετούς πατριώτες να μηρυκάζουν την θεωρία «οι εβραίοι ελέγχουν όλο το χρήμα».

Όσοι Έλληνες δεν θέλουν να αποκτήσουν οικονομική υπεροχή έναντι των εχθρών τους, καλύτερα να αποτραβηχτούν από την πολιτική ζωή και να μην κάνουν επίδειξη ανικανότητος με ανοησίες περί πανίσχυρων εχθρών.

Γύρω από την τράπεζά μας θα δημιουργηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο οικονομικών επιχειρήσεων, δεξαμενών σκέψεως, πολιτιστικών κέντρων, κοινωνικών φορέων, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, υγειονομικών κέντρων, θρησκευτικών οργανώσεων, που θα εξαρτώνται από εμάς για την χρηματοδότησή τους. Το χρήμα δημιουργεί οργάνωση. Η οργάνωση δημιουργεί πολιτική ισχύ.  

Θα είναι έγκλημα εις βάρος του Ελληνισμού το να μην εκμεταλλευθούμε την σύγχρονη τεχνική της δημιουργίας χρήματος εκ του μηδενός υπέρ του Έθνους. 

Ας περάσουμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η δική μας τράπεζα για να συσταθεί γρήγορα και να επεκταθεί σύντομα.

Ως γνωστόν η απόκτηση τραπεζικής αδείας στην Ελλάδα ήταν πολύ δύσκολη λόγω του υφισταμένου τραπεζικού καρτέλ. Τώρα με την Τρόικα είναι σχεδόν αδύνατη. Οι τράπεζες είναι συστημικές.

1. Θα παρακάμψουμε αυτό το εμπόδιο ιδρύοντας στην αρχή μία οικονομική εταιρεία, που θα λειτουργεί ως οιονεί τράπεζα. Θα κάνει τραπεζικές εργασίες, αλλά δεν θα συμπεριλαμβάνει στον τίτλο την λέξη τράπεζα. Άρα δεν θα χρειαστεί τραπεζική άδεια.

2. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η δική μας τράπεζα να λειτουργεί χωρίς έλεγχο από την κεντρική τράπεζα Ελλάδος και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές. Και αυτό θα επιτευχθεί υιοθετώντας τεχνικές σκιώδους τραπεζικής(shadow banking system).

Σκοπός μας είναι να αναδειχθούμε σε κεντρική τράπεζα της Ελλάδος, με εκδοτικό προνόμιο, θέτοντας εκτός νόμου την υπάρχουσα μισελληνική τράπεζα του Προβόπουλου, και να μην της επιτρέπουμε να μας ελέγχει.

3. Επειδή στην Ελλάδα οι ξένοι επενδυτές αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα και κατέχουν προνόμια εις βάρος των Ελλήνων, και επειδή θέλουμε να μην μπορεί το καθεστώς να κατάσχει ή να κλείσει εύκολα την δική μας τράπεζα, η έδρα της θα είναι στο εξωτερικό. Σε κάποιο φορολογικό παράδεισο εκτός Ε.Ε. πχ Dubai, ή σε κάποια ζώνη ελεύθερων συναλλαγών, όπου να μην μπορεί να απλώσει το χέρι του το κατοχικό καθεστώς.

4. Η δική μας τράπεζα δεν θα υπογράψει συμφωνίες με Ε.Ε. και Αμερική ή άλλες χώρες για υποχρεωτική ανταλλαγή πληροφοριών. Η τραπεζική εχεμύθεια θα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο. Οι υπάλληλοι θα προσλαμβάνωνται βάσει εσωτερικού δικαίου, το οποίο θα αγνοεί παντελώς το εξωτερικό δίκαιο, και θα τιμωρεί αμείλικτα όποιον υπάλληλο παραβιάζει το τραπεζικό απόρρητο των πελατών μας. Το αυτό θα ισχύει για το χρηματιστηριακό απόρρητο των πελατών μας.

5. Η τράπεζά μας θα συσταθεί με ελάχιστο κεφάλαιο, καθότι θα τυπώνει το δικό της χαρτονόμισμα. Αν τεθούν κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας από την χώρα που θα εδρεύει η τράπεζα, το κεφάλαιο θα είναι ονομαστικό και όχι καταβλητέο.

6. Δεν θα χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο για να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό ο πελάτης μας. Στόχος μας στην αρχή είναι να προσελκύσουμε πελάτες ακόμη και με μηδενικές καταθέσεις. Αρκεί να ανοίξουν έναν τραπεζικό λογαριασμό.

7. Η δική μας τράπεζα θα παρέχει διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας στους καταθέτες. Ακόμη και ανώνυμους αριθμητικούς λογαριασμούς. Από την στιγμή που η Ε.Ε. κατήργησε τους ανώνυμους λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν για την τράπεζά μας ώστε να προσελκύσουμε τα τρισεκατομμύρια κεφαλαίων που διακινούνται σε όλον τον κόσμο και ψάχνουν για εχεμύθεια.

8. Δεν θα χρειάζεται να ταξιδέψει κάποιος στην Ελλάδα για να ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός. Θα ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί από το διαδίκτυο. Χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών.

Αυτό μας δίνει σοβαρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σήμερα διότι λόγω Ε.Ε. οι άλλες τράπεζες απαιτούν ένα σωρό προσωπικά στοιχεία των πελατών, φυσική παρουσία στο υποκατάστημα για να ανοιχθεί ο λογαριασμός, και ένα σωρό έγγραφα.

9. Δεν θα υπάρχει πόθεν έσχες για τα χρήματα που διακινούν οι πελάτες μας. Ούτε όριο αναλήψεως. Ούτε θα αναφέρουμε τις τραπεζικές συναλλαγές των πελατών μας σε όποιο κράτος έχουμε παρουσία, ούτε στις εφορίες των κρατών.

Η τράπεζά μας θα αποκρύπτει τον τόπο, την φύση, την πηγή, και την ιδιοκτησία των κεφαλαίων των πελατών της. Ούτε θα κρατά αρχεία συναλλαγών για να τα δείξει σε τρίτους.  

10. Η τράπεζα για λόγους ασφαλείας των καταθετών δεν θα δανείζει την καταθετική της βάση πάνω από μία φορά. Η εξασφάλιση των καταθέσεων θα είναι στο 100% ανεξαρτήτως ύψους, και ανεξαρτήτως αριθμού λογαριασμών ανά πελάτη. Η δική μας τράπεζα θα δανείζει το δικό της τυπωμένο χαρτονόμισμα.

11. Η δική μας τράπεζα θα χρησιμοποιεί τον φορολογικό σχεδιασμό ώστε να μην αποδίδει φόρους στο κατοχικό καθεστώς. Ούτε θα παρακρατά φόρους από τους πελάτες της. Θα αποτελεί βασικό στοιχείο του ενεργητικού της η μη καταβολή φόρων ώστε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος στους πελάτες της.

12. Για λόγους ευκολίας και χαμηλού κόστους συναλλαγών η δική μας τράπεζα θα δουλεύει κυρίως διαδικτυακά. Θα είναι μία εικονική τράπεζα(virtual bank) η οποία θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία του διαδικτύου και των έξυπνων κινητών τηλεφώνων(mobile banking).

13. Για να προστατευθούμε από τις διώξεις του καθεστώτος, η δική μας τράπεζα θα έχει κινητή έδρα σε ζώνες ελευθέρων συναλλαγών. Θα μπορεί να αλλάζει έδρα εντός ωρών.

14. Οι μετοχές θα είναι ανώνυμες και μη διαπραγματεύσιμες στο χρηματιστήριο. Δεν θέλουμε να εμπλέκωνται οι χρηματιστηριακές αρχές στα εσωτερικά της εταιρείας. Η αγοραπωλησία μετοχών θα γίνεται εξωχρηματιστηριακώς(over-the-counter), με ιδιωτικές τοποθετήσεις(private placements).

15. Για να προστατευθεί η δική μας τράπεζα από αγωγές κατά μετόχων, θα υιοθετηθεί η τεχνική της ορφανής υποδομής(orphan structure), όπου οι μετοχές θα ανήκουν φαινομενικώς σε έναν θεματοφύλακα.

Σκοπός μας είναι το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού και του παθητικού της εταιρείας να μην εμφανίζεται στον ισολογισμό ώστε να αποφεύγωνται ή να μειώνωνται οι επεμβάσεις των κρατικών αρχών.

16. Θα δημιουργηθούν εταιρείες ειδικού σκοπού, οι οποίες θα συνεργάζωνται ή θα περιβάλλουν την τράπεζά μας ώστε σε περίπτωση που κινηθούν διαδικασίες πτωχεύσεως εις βάρος της, θα πτωχεύουν κάποιες εταιρείες ειδικού σκοπού, προφυλάσσοντας την τράπεζα από πτώχευση.

17. Η δική μας τράπεζα δεν θα έχει συναλλαγματικούς περιορισμούς. Όπου υπάρχουν συναλλαγματικοί περιορισμοί, θα φροντίζει να τους παρακάμπτει.

18. Οι μέτοχοι της εταιρείας δεν θα καταγράφωνται σε δημόσια μητρώα. Το καταστατικό της εταιρείας θα υπερέχει των νόμων του κράτους. Δεν θα επιτρέπουμε κρατικούς ελέγχους στα βιβλία μας. Μόνον ιδιωτικούς.

19. Η οικονομική μας εταιρεία, εφόσον αρχικώς δεν θα διαθέτει τραπεζική άδεια, θα παρακάμψει το ζήτημα του δικαιώματος λήψεως καταθέσεων από πολλούς καταθέτες δημιουργώντας μία εταιρεία συμμετοχών συνδεδεμένη με την χρηματοοικονομική εταιρεία-οιονεί τράπεζα. Εκεί θα γίνωνται απεριόριστες καταθέσεις τις οποίες θα μεταφέρουμε στην οιονεί τράπεζα.

20. Το βασικό πρόβλημα κάθε τραπέζης στο εξωτερικό είναι να αποκτήσει αντιπροσώπους σε άλλες χώρες. Χρησιμοποιώντας τεχνικές υπόγειας τραπεζικής θα οργανώσουμε τους Έλληνες και τις υπό ελληνικό έλεγχο επιχειρήσεις του εξωτερικού σε αντιπροσώπους της δικής μας τραπέζης.

21. Δεν θα μεταφέρουμε πολλά χρήματα διαπερνώντας τα σύνορα διότι αυτό θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα με τις διαφορετικές νομοθεσίες κάθε κράτους.

Αν χρειαστεί μεταφορά αληθινών χρημάτων η χρέωση και πίστωση θα γίνεται με υπερτιμολογήσεις και υποτιμολογήσεις αγαθών μέσω εισαγωγικών και εξαγωγικών εταιρειών, συνεργαζόμενες με την τράπεζά μας.

Η αποστολή χρημάτων θα γίνεται εικονικώς. Ο τοπικός μας αντιπρόσωπος θα δίδει τα χρήματα στον πελάτη, και θα συμψηφίζουμε τις απαιτήσεις του με δικές μας οφειλές προς αυτόν.

22. Η τράπεζά μας πρέπει εξ αρχής να πασχίζει να αποκτήσει προνόμια και ασυλίες εις βάρος των ανταγωνιστών της, με κάθε μέσον. 

Τα στελέχη μας θα έχουν ως στόχο την απόκτηση μονοπωλίου και προνομιακής συνεργασίας με τους πελάτες, και την αποθάρρυνση συνεργασίας των πελατών μας με τους ανταγωνιστές μας.

23. Η τράπεζά μας θα έχει τμήμα οικονομικής κατασκοπείας για την συλλογή και αξιοποίηση εσωτερικών πληροφοριών από κράτη, εταιρείες και κεντρικές τράπεζες.

24. Θα έχει τμήμα διαδικτυακού πολέμου(cyber warfare).

25. Θα έχει τμήμα υπογείου τραπεζικής, χωρίς να αφήνει ίχνη, και θα κάνει συναλλαγές μέ ή χωρίς χρήμα σε όλο τον κόσμο, συνεργαζομένη με όλα τα δίκτυα hawala, κινέζων, ινδών, αφρικανών, αράβων, πακιστανών, ασιατών.

26. Θα έχει δύο βραχίονες. Ο πρώτος θα αφορά την πραγματική επένδυση και αλληλοβοήθεια μεταξύ Ελλήνων. Σκοπός του πρώτου βραχίονος είναι να μηδενίζει το ρίσκο.

Ο δεύτερος βραχίων θα λειτουργεί όπως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της δύσεως, θα αυξάνει διαρκώς την μόχλευση. Σκοπός του δεύτερου βραχίονος είναι να λαμβάνει μέρος στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό πόλεμο αφαιρώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ρευστό από τις παγκόσμιες χρηματαγορές, υπέρ του Ελληνισμού. Με κάθε μέσον.

27. Ο δεύτερος βραχίων πρέπει να ανακυκλώνει και να διαχέει το χρέος του. Θα είναι μονίμως χρεωμένος. Θα μετατρέπει το ιδιωτικό του χρέος σε κρατικά χρέη διαφόρων χωρών με την συνεργασία ξένων πολιτικών.

Θα παίρνει καταθέσεις και ρευστό από την αγορά μετοχών σε ξένες χρηματαγορές και θα δίνει προνομιακά δάνεια σε ξένους αξιωματούχους για πολιτικές εξυπηρετήσεις, τα οποία αργότερα θα παραγράφει με σκοπό να μετακυλίει το χρέος του σε διεθνείς οργανισμούς και να ξεκινά τον κύκλο από την αρχή. 

28. Ο δεύτερος βραχίων θα λειτουργεί βάσει του κύκλου: χρήμα για παραγωγή ενημερώσεως, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής, πολιτική για την παραγωγή χρήματος.

Εξαγοράζοντας την επικοινωνιακή ισχύ των μμε, θα παράγουμε συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις. Οι πολιτικές αποφάσεις, θα παράγουν χρήμα για εμάς. Και ο κύκλος ξεκινά από την αρχή.


Ιφικράτης Αμυράς

6-5-2013



2 comments:

  1. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΟΥΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
    Κ. Α.

    ReplyDelete
  2. GOOD LUCK ....Sound very nice...OK boys take my money, I trust you implicitly.....hi-ha.!!!

    ReplyDelete