Tuesday, July 24, 2018

Η κατοχική "κυβέρνηση" ευθύνεται εξ ολοκλήρου για τους νεκρούς από πυρκαϊές. Είναι εχθρός του Λαού


Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών από τις πυρκαϊές.

Από εκεί και πέρα τα περί οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών, είναι η εύκολη δικαιολογία για να αποποιηθεί των ευθυνών της, η καθεστωτική, μισελληνική, κατοχική ληστοσυμμορία η οποία διοικεί την Ελλάδα.

Χωρίς προετοιμασία για το ενδεχόμενο πυρκαϊών που συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι εξ αιτίας του συνδυασμού ξηρασίας και ισχυρών ανέμων,

χωρίς σχέδιο πυροσβέσεως σε περίπτωση πολλαπλών εστιών φωτιάς,

χωρίς προληπτική εκπαίδευση της κοινωνίας σε ακραία σενάρια κινδύνων από πυρκαϊά,

χωρίς επαρκές προσωπικό πυροσβέσεως,

χωρίς αντιπυρικά έργα και αντιπυρικές ζώνες,

χωρίς επαρκή πυροσβεστικά μέσα,

χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό (κτίζονται κατοικίες κυριολεκτικώς μέσα σε δασικές περιοχές),

χωρίς αποτρεπτική νομοθεσία που να αντιμετωπίζει τους οικοπεδοφάγους,

χωρίς πολίτες με οικολογική συνείδηση ώστε να αποφεύγωνται οι πυρκαϊές λόγω απροσεξίας, είναι σαν να προκαλείς την τύχη σου.

Αν προστεθούν και οι οργανωμένοι εμπρηστές, τόσο το χειρότερο. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

Μία σοβαρή Πολιτεία οφείλει να προβλέπει και αυτές τις περιπτώσεις. Είτε μέσα από δίκτυο πληροφοριών, είτε με την βοήθεια μη επανδρωμένων οχημάτων-drones τα οποία θα υπερίπτανται 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, και τα οποία σε δευτερόλεπτα θα εντοπίζουν την εστία φωτιάς και θα θέτουν σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό.

Ακόμη καλύτερα, θα έπρεπε να υπάρχει ένα μόνιμο και εκτεταμένο δίκτυο αυτομάτων καταιονιστήρων, εγκατεστημένο προληπτικώς, το οποίο να καταβρέχει σε περιόδους ξηρασίας ΠΡΙΝ ξεσπάσει η φωτιά, και εφ' όσον ξεσπάσει, να ενεργοποιείται με την βοήθεια αισθητήρων θερμότητος, και να την σβήνει χωρίς την βοήθεια ανθρώπινου παράγοντος.

Άπαξ και πιάσει φωτιά σε ένα δασώδες σημείο, αν οι άνεμοι τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, οι πυροσβέστες δεν μπορούν να την σβήσουν. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η φωτιά μεταφέρεται μαζί με τον άνεμο και ανοίγει άλλα δέκα μέτωπα.

Αν δεν υπάρχει εγκατεστημένος προληπτικός μηχανισμός πυροσβέσεως μέσα στις δασώδεις περιοχές, δύσκολα θα αποφευχθεί η καταστροφή.

Ο πολιτικός φορέας ΙΕΡΑΚΣ συλλυπάται τους συγγενείς των νεκρών, αλλά όσο εξουσιάζει το μισελληνικό καθεστώς, τόσο θα υφιστάμεθα ανθρώπινες απώλειες.

Η κατοχική "κυβέρνηση" είναι εχθρός του Ελληνικού Λαού. Αυτές τις στιγμές μόνον μίσος νοιώθει ο Λαός για το έγκλημα που συνετελέσθη εις βάρος αθώων.

Αν δεν θέλουμε να δούμε και άλλους νεκρούς από πλημμύρες και πυρκαϊές, για τις οποίες ουδέποτε τιμωρείται κάποιος αξιωματούχος της καθεστωτικής ληστοσυμμορίας, πρέπει να αγωνιστούμε για να τους ανατρέψουμε.

3 comments:

  1. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την τραγωδία στην Ραφήνα, Μάτι κλπ περιοχές.
    Σωστό ότι δεν υπάρχουν ζώνες πυροπροστασίας, ούτε καθαρίζονται τα ξερά, ούτε υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης των οικισμών σε περίπτωση καταστροφής. Χρειάζονται δρόμοι διαφυγής και ασκήσεις εκκένωσης οικισμών 2-3 φορές τον χρόνο.
    Ακόμα πήραν το πυροσβεστικό σταθμό από τον Μαραθώνα και τον πήγαν στην Μακεδονία!!!!! Ο άλλος ανθέλληνας ο τόσκατος χάριζε πυροσβεστικά στην αλβανία με τον εξοπλισμό τους. Η προκήρυξη για πρόσληψη πυροσβεστών είναι το απαύγασμα της γελοιότητας (πρέπει να είναι άνω των 45, με ποσοστό αναπηρίας 60% και άνω, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 4 ετών, πολύτεκνοι και λοιποί ανάπηροι!!!) γιατί πως θα γεμίσουν τα γραφεία...
    Ο βλαμμένος ο λιμενάρχης απαγόρευσε την πλεύση όλων των μικρών σκαφών και των φουσκωτών και περίμεναν την φρεγάτα (που ξεκίνησε από Σαλαμίνα, με ταχύτητα 7 κ/ω και έφθασε το πρωί) να έρθει να σώσει τον κόσμο που μέχρι τότε άλλοι πνιγήκανε και άλλοι πέθαναν από ασφυξία από τους καπνούς!!!
    Αν επιτρεπόταν να πάνε οι ψαρόβαρκες θα είχαν πάρει όλο τον κόσμο, γιατί είναι άπειρα τα λιμανάκια και οι κόλποι κατά μήκος της παραλίας,οπότε αποτελεσματική δουλειά θα έκαναν όλα τα μικρά σκάφη. Αντίθετα το λιμενικό επέβλεπε στο λιμάνι να μην ξεκινήσουν τα μικρά σκάφη και η αστυνομία την επόμενη μέρα, κυνηγούσε τα drones των δημοσιογράφων που κατέγραφαν την καταστροφή....
    Οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 χρόνων έμαθαν στον κόσμο να μην σκέφτεται και να περιμένει κάποιον άλλο να σκεφτεί και να δώσει εντολές, έτσι και ο βλαχοδήμαρχος Ραφήνας είπε ότι δεν είχε εντολή εκκένωσης οικισμών, λες και δεν έβλεπε τι γινόταν και περίμενε οδηγίες. Κάποιος σε αυτόν το ρημαδότοπο να σκέφτεται μόνος του;;;
    Δυστυχώς οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 200, ήδη οι αγνοούμενοι είναι 190 και τα ανακοινώνουν λίγα-λίγα, για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος (που βέβαια δεν θα ξεσηκωθεί)...
    Διάσπαρτα στα δάση έχουν φτιάξει hotspot λαθροεισβολέων. Το παράδοξο; Αυτά δεν πάθανε τίποτα, λες και κάποιοι φρόντισαν να μην πάει από εκεί η φωτιά...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  2. Σε μια σοβαρή πολιτεία δεν θα είχαμε 90% των προβλημάτων που έχουμε τώρα, διότι θα εφαρμόζαμε διάφορα προληπτικά μέτρα σε κάθε τομέα της κοινωνίας.

    ReplyDelete
  3. Σωστα.
    Οι θανατηφορες πυρκαιες κουβαλανε ποινικες ευθυνες ανθρωποκτωνιας - οχι απλα κατηγοριες για πλημμεληματα - προς κυριως τους υπαλλληλους και κοινωνικους αντιπροσωπους σε διαφορους δημοσιους οργανισμους & υπηρεσιες.


    Η μεταπολιτευση αυτη η αμερικανοκρατουμενη δημοκρατια - αυτο το αστικο καθεστως του διεθνισμου - πρεπει οχι απλα να καταρηφθει ως κοινωνικο-πολιτικο συστημα αλλα να ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ του οι πτυχες κι "αξιες".

    eksothen

    ReplyDelete