Wednesday, August 9, 2017

Η διαφορά πατριωτικής και στρατευμένης διανοήσεως



Καταγράφοντας τις βαθύτερες αιτίες για την σύγχρονη παρακμή του Ελληνισμού, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε την απουσία στρατευμένης διανοήσεως, ήτοι διανοουμένων που να είναι επαγγελματίες στρατιώτες, ταγμένοι στην υπεράσπιση του Ελληνισμού.

Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η πατριωτική διανόηση από την στρατευμένη διανόηση.

Για να ανήκει κάποιος στην στρατευμένη διανόηση δεν αρκεί να είναι μορφωμένος και πατριώτης. Πρέπει να προπαγανδίζει ενεργώς τις Ελληνοκεντρικές αξίες και αρχές. Πρέπει να οργανώνει και να εκπαιδεύει πολιτικώς τις αμόρφωτες μάζες. Πρέπει να συγκρούεται καθημερινώς με τους ιδεολογικούς εχθρούς του Ελληνισμού μέχρις εσχάτων. Πρέπει να τροφοδοτεί διαρκώς το κίνημα Επανελληνίσεως με υλικούς πόρους και διεθνείς επαφές.

Διανοουμένους σε τέτοιο επίπεδο δεν διαθέτει πολλούς η σημερινή Ελλάδα. Ο τελευταίος μεγάλος στρατευμένος διανοούμενος ήταν ο Ρήγας Φεραίος, ο οποίος έφερε χαρακτηριστικά επαγγελματίου επαναστάτου.

Έκτοτε ο Ελληνισμός πορεύεται με την βοήθεια λίγων πατριωτών διανοουμένων, των οποίων η κατάρτιση δεν αρκεί για να αντιμετωπίσουν επιτυχώς την στρατευμένη διανόηση των εχθρών του Ελληνισμού.

3 comments:

  1. Συμφωνώ. Η πατριωτική διανόηση δεν αρκεί.
    Η ανάγκη ύπαρξης ενός Ρήγα Φεραίου είναι κραυγαλέα. Διότι ακόμα και ως νεκρός ένας Ρήγας Φεραίος δεν εγκαταλείπει τον Ελληνισμό. Το πνεύμα του ζει και σπέρνει ζώντα σπόρο που αναπόφευκτα θα φέρει καρπό στην ώρα του.
    Όμως, παράλληλα η "στρατευμένη διανόηση" των εχθρών του Ελληνισμού παρά το ότι είναι πολυάριθμη και πλήρως εξοπλισμένη, παρά τις αστείρευτες πηγές χρήματος, πολυτέλειας, πληροφόρησης και το εξουσιαστικά αδιαμφισβήτητον στοιχείον "ορθότητος" που διαθέτει, είναι πτωχή τω πνεύματι. Τα έργα της είναι άψυχα, φτιαγμένα για ζόμπυς.
    Τα παραπάνω λόγια δεν είναι για παρηγοριά και καθησύχαση, αλλά για κέντρισμα της πατριωτικής διανόησης να κάνει το βήμα προς την στράτευση. Χρειάζονται οργανομένα ιδρύματα think-tanks συλλογής κι ανάλυσης πληροφοριών, ιδρύματα που σχεδιάζουν στρατηγικές κι εφαρμογές αφύπνησης, μόρφωσης, και δραστηριοποίησης των μαζών. Κι όλα αυτά με πρότυπα την "Φιλική Εταιρεία" και το "Κρυφό Σχολειό" σε σύγχρονη έκδοση. Επί πλέον χρειάζεται η ετοιμότητα για αυτοθυσίαν κι εξευτελισμόν κάθε είδους προσωπικών αξιών και συμφερόντων που θα επιβάλουν οι εχθροί του Ελληνισμού.
    Γιαυτό η στρατευμένη διανόηση του Ελληνισμού πάντα υστερεί ποσοτικά. Ακόμα και στα χρόνια που ο Μέγας Αλέξανδρος εξεστράτευε κατά των βαρβάρων η αντιδραστική διανόηση υπερτερούσε ποσοτικά και υλικά εντός Ελλάδος. Ο Δημοσθένης και άλλοι ρήτορες-διανοητές έγιναν πάμπλουτοι ακριβώς τότε. Στο τέλος, βέβαια, όλοι τους είχαν οικτρό θάνατο, αλλά εν τω μεταξύ έκαναν τη ζημιά τους προκαλώντας ματαίους εμφυλίους πολέμους στα μετώπισθεν.
    Συνεπώς η στράτευση αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων στην Επανελλήνιση προηγείται της στράτευσης διανόησης.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να σε ερωτήσω...ποιος ειναι ο εχθρος του Ελληνισμού?
      Κανεις νομίζω πέραν του γραικύλου

      Delete
    2. Οι γραικύλοι και οι φιλοβάρβαροι.

      Delete