Friday, August 4, 2017

Δεν υπάρχει ίχνος οικονομικής λογικής στα μνημονιακά προγράμματα, παρά μόνον η "λογική" του πλιάτσικου



Η εγκληματική πολιτική λεηλασίας που έχουν επιβάλλει οι ευρωπαίοι κατακτητές στην Ελλάδα συνοψίζεται σε έναν οικονομικό δείκτη: υποχρεωτική εμφάνιση πλεονάσματος στον κρατικό προϋπολογισμό.

Αδιαφορούν πλήρως για ένα σωρό άλλες παραμέτρους, όπως το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, το δημογραφικό έλλειμμα(περισσότεροι Έλληνες πεθαίνουν από όσους γεννιούνται), την υψηλοτάτη ανεργία ειδικώς στους νέους, την έλλειψη ροπής προς αποταμίευση, την έλλειψη ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων, κ.α.

Δεν υπάρχει ίχνος οικονομικής λογικής στα μνημονιακά προγράμματα, παρά μόνον η "λογική" του πλιάτσικου. Εν τούτοις ακόμη και σήμερα αρκετοί ελληνόφωνοι οικονομολόγοι παρουσιάζονται στα τηλεοπτικά κανάλια και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα μνημόνια με σοφίσματα του τύπου "σκληρά αλλά αναγκαία για να ορθοποδήσουμε".

Αν όντως υπήρχε οικονομική λογική στα μνημόνια θα απαιτείτο να δημιουργηθεί εμπορικό πλεόνασμα, ή η ανεργία να παραμένει κάτω του 3%. Η φανατική εμμονή με το πρωτογενές πλεόνασμα αποδεικνύει ότι ενδιαφέρονται μόνον για την συνέχιση του πολέμου εις βάρος της Ελλάδος με οικονομικά μέσα.

Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα μνημόνια, ώς πολεμικές επιχειρήσεις εις βάρος του Ελληνισμού.

1 comment: