Sunday, April 12, 2015

Χρειαζόμαστε παγκόσμια προοπτική αντί στενού ευρωκεντρικού ορίζοντος



Η ευρωκεντρική συμπεριφορά αρκετών ελληνόφωνων δεν λαμβάνει υπ' όψιν τον παράγοντα θρησκεία. 

Οι Έλληνες πρέπει έχουν μία παγκόσμια αντίληψη των πολιτικών ζητημάτων. Η υψηλή στρατηγική μας πρέπει να χαράσσεται λαμβάνουσα υπ' όψιν γεωθρησκευτικές και γεωπολιτισμικές μεταβλητές. 

Μετά την Ινδία, η Κίνα είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την επιβίωση του πολυθεϊσμού στον κόσμο.

Υποστηρίζουμε μία στρατηγική συμμαχία με την Κίνα και την Ινδία, όχι μόνον για πολιτικούς, στρατιωτικούς, και οικονομικούς λόγους. Η Κίνα σιγά-σιγά επαναφέρει στο προσκήνιο τις πανάρχαιες παραδοσιακές της αξίες.

Αν στην Κίνα επανέλθει πλήρως ο πολυθεϊσμός θα έχουμε 1.3 δις εν δυνάμει πολυθεϊστές. Μαζί με το 1.2 δις πληθυσμό της Ινδίας θα έχουμε 2.5 δις πολυθεϊστές. Αυτό το νούμερο είναι αρκετό για να επιφέρει μία δυναμική ισορροπία μεταξύ πολυθεϊστών και μονοθεϊστών.

Ενώ στην Δύση υπάρχουν αρκετά κινήματα υπέρ των Παραδοσιακών Αξιών και Θρησκειών εν τούτοις η Δύση κατεστράφη από τον χριστιανισμό και τώρα ετοιμάζεται να ξανακαταστραφεί από τον ισλαμισμό. Πολύ δύσκολα θα ανακάμψει. 

Στην Ανατολή όμως υπάρχουν ακόμη έθνη τα οποία ουδέποτε κατάφερε να ποδηγετήσει ο μονοθεϊσμός και οι αβρααμικές θρησκείες της ερήμου. Με την συμμαχία αυτών των λαών μπορούμε να υπερνικήσουμε την νέα μονοθεϊστική λαίλαπα, την στιγμή που η Δύση θα εξισλαμίζεται αμαχητί.

Οι σημερινοί πόλεμοι είναι πόλεμοι αξιακού κώδικος, αλλά τα λάφυρα του πολέμου εκτός από ανθρώπινες ψυχές είναι και οικονομικά(πχ πετρέλαιο). Ο πόλεμος Ελληνισμού- μονοθεϊσμού ήταν και παραμένει πόλεμος αντιπάλων κοσμοθεάσεων.

1 comment:

  1. Τι πολυθειστες και τριχες κατσαρες μας λες πως ειναι οι κινεζοι , τον δρακο λατρευουν και οι ιδιοι ειναι σαυρες ερπετα.

    Γιώτης

    ReplyDelete