Tuesday, April 21, 2015

Δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε λιγώτερο από 3 μήνες



Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για δεύτερη φορά μέσα σε 3 μήνες η κατοχική κυβέρνηση Τσίπρα αρπάζει τα αποθεματικά των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου προκειμένου να καλύψει τα χρηματοδοτικά κενά που προκαλεί η διαπραγματευτική της τακτική.

Και αντί να παραδεχτεί το αδιέξοδο της τακτικής που ακολουθεί (πάση θυσία μέσα στο ευρώ) στραγγαλίζει όλη την κοινωνία.

Δύο μήνες πριν λέγαμε ότι η δήθεν ανάσα που υπέσχετο ο Τσίπρας στον Λαό, όταν υπέγραψε το πρόγραμμα-γέφυρα, ήταν ένα χονδροειδές ψέμμα. Όσο περνά ο καιρός η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδος αποδυναμώνεται αντί να ενδυναμώνεται. Ο Τσίπρας φέρει ακεραία την ευθύνη αρνούμενος να θέσει επί τάπητος την μονομερή διαγραφή του χρέους και την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.

Οι φήμες για μη-πληρωμή συντάξεων και μισθών, οι τρομακτικές ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, τα εκατομμύρια των ανέργων που δεν λαμβάνουν ούτε ένα επίδομα, δεν τον συγκινούν. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η έγκαιρη αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους.

Αν οι πολίτες δεν προχωρήσουν σε μαζική στάση πληρωμών προς το κράτος θα είναι συνένοχοι της επερχομένης καταστροφής.

8 comments:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=JLyifBD-NAk

    1:09:52

    Λέει για σένα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τον Ιφικράτη αλλά ούτε και η ιστορία ως επιστήμη του έχει γίνει βίωμα και πρακτική. Γιαυτό τα λέει αυτά.

      Delete
    2. Ο καζάκης η χοντρομπαλού κουραδομηχανή τί να πει , άν περίμενε να σωθεί ο λαός από την αφεντιά του ...
      Ο ιφικράτης έχει έναν ξεχωριστό τρόπο σκέψεως , θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στο έθνος , αλλά δυστυχώς για όλους μας δεν μπορεί να ξεφύγει από τα δεσμά του .

      Delete
    3. Ο Καζακης χτύπησε ολες τις προσπάθειες, τα κόμματα που αναδείχθηκαν μετα το μαζικο κίνημα των πλατειων. Και νομίζω αυτο τα λεει ολα για το τι ρόλο παίζει

      Delete
    4. Ναι, και το ΕΠΑΜ δίνει διέξοδο προς τον λαό και στην πάλη του μέσω κοινοβουλευτισμού... Ο τύπος λέγει ότι όποιος πάρει τα όπλα είναι συνήθως είτε τρελός είτε πράκτορας. Πράκτορες και τρελοί ήταν λοιπόν όλοι οι αγωνιστές των βίαιων επαναστάσεων/εξεγέρσεων.

      Delete
  2. Εύχομαι η παρούσα κυβέρνηση να αθετήσει μόνο μία προεκλογική δέσμευση. Να παραμείνει η χώρα μας στο ευρώ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι, μέχρι στιγμής δεν έχει αθετήσει καμία της δέσμευση...

      Delete
  3. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/05/blog-post_66.html

    Η αΝΤΑΡΣΥΑ ΥΠΕΡ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ

    ReplyDelete