Sunday, April 13, 2014

Οράνια - Κοινότητα Λευκών Νοτιοαφρικανών




Η Οράνια διαθέτει πολιτική αυτονομία, δικά της σχολεία, δικό της νόμισμα, οικονομική αυτάρκεια, προάγει την εργασιακή αλληλεγγύη, την περιβαλλοντική συνείδηση, και αποσκοπεί στην διατήρηση της πολιτισμικής τους ταυτότητος.

91 comments:

  1. Σε προηγούμενη καταχώρηση καταφέρεστε με πάθος για "λόγους προπαγάνδας" εναντίον των λαθροεποικων.
    Δύο καταχωρήσεις μετά η προπαγάνδα μετατοπίζεται στον εκθιασμό του εσμού των αφρικάνερς.
    Δεν είναι σχιζοφρενικό,ούτε αντιφατικό για σας και τους σκοπούς σας ;
    Είναι προφανές ότι εμπαίζεται τους αναγνώστες του ιστολογίου με πολύ αδέξιο τρόπο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι παρακρούσεις αυθαιρέτων συμπερασμάτων φαίνεται είναι ίδιον της σημερινής εποχής. Ο ανώνυμος 9.58 διαβάζει από τις ανακοινώσεις αυτό που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεσή του.

      Δεν ξέρω αν επισκέπτεται πρώτη φορά το ιστολόγιο, αλλά προς πληροφόρησή του το ιστολόγιο έχει δημοσιεύσει άρθρα για εβραϊκές κοινότητες, όπως και άρθρα με θετικά σχόλια για καπιταλιστές, φασίστες, κομμουνιστές, μουσουλμάνους ηγέτες και ξένες οργανώσεις πχ Χεζμπολλάχ.

      Σύμφωνα με την λογική των νηπιακής αντιλήψεως σχολίων του, το ιστολόγιο υποστηρίζει ταυτοχρόνως τον σιωνισμό, τον καπιταλισμό, τον ισλαμισμό, τον κομμουνισμό, και τον φασισμό, άρα "εμπαίζει" τους αναγνώστες.

      Η χαμηλή αντιληπτική του ικανότης τον εμποδίζει να κατανοήσει ότι το ιστολόγιο προβάλλει ιδέες, αντιλήψεις, εικόνες, γεγονότα, δόγματα, οργανώσεις, κινήματα, με τα οποία μπορεί να διαφωνεί εν όλω και να συμφωνεί εν μέρει, και τ' ανάπαλιν, να διαφωνεί εν μέρει και να συμφωνεί εν όλω. Το ιστολόγιο δεν λειτουργεί στην λογική μαύρο-άσπρο.

      Ιφικράτης Αμυράς

      Delete
    2. Αφήστε τα περί πλουραλισμου κ.Αμυρά,αυτά σε αναγνώστες με νηπιακή αντίληψη.
      Προβάλλετε μια πολλή συγκεκριμένη κοσμοθεωρία.
      Καμμιά φορά ξεφεύγετε και χάνεται η συνοχή.
      Το γεγονός ότι επιτίθεστε με χαρακτηρισμούς σε προσωπικό επίπεδο αποδεικνύει ότι χάσατε την ψυχραιμία σας.

      Delete
    3. ΥΓ:Αν θέλετε να γράφετε σε χουντική κατσαρή καθαρεύουσα να προσέχετε τις καταλήξεις γιατί φαίνεται πως δεν την κατέχετε.

      Delete
    4. Δε χρειάζεται και πολλή ευφυία για να καταλάβει κανείς ότι απλά παραθέτονται παραδείγματα προς μίμηση για τη δημιουργία ελληνικών κοινοτήτων,ώστε να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες(όπως οι λευκοί στη νότια αφρική).Ή μήπως χρειάζεται;;;

      Delete
    5. ΛακεδαίμωνApril 13, 2014 at 12:38 PM

      κ.Αμυρά μη δίνετε σημασία στα ανθελληνικά τρολλάκια που γράφουν για να προκαλέσουν.
      Μην τσιμπάτε στα χονδροειδή δολώματα των νεοταξικών τσιρακιών του Σόρος κλπ.

      Delete
  2. Οι λαθροέποικοι που ζουν σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφείας των αυτοχθόνων μαύρων έγιναν πρότυπο του ΙΕΡΑΚΣ.
    Ας δώσουμε κίνητρα στους λαθροεποίκους που κατακλύζουν τη χώρα μας να οργανώσουν ανάλογες κοινότητες,αφού τις θαυμάζει ο συντάκτης.

    ReplyDelete
  3. Τι περιεργο και δεν μπερδεύτηκαν μαύροι με λευκούς ? Θες να πεις οτι η φύση του ανθρώπου ειναι να υποστηρίζει τους "δικούς" του?

    ReplyDelete
  4. Άρα και η Ελλάς δεν κινδυνεύει από τους λαθροεποίκους,ακόμα κι αν γίνουν πλειοψηφία.Οι Έλληνες θα φτιάξουν Οράνιες και όλα καλά.
    Γιατί κόπτεστε κύριοι αφού οι λευκοί δε μπερδεύονται με μαύρους ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και ποιος θα ειναι στην εξουσία ? Έχεις την εντύπωση οτι αυτή η πλειοψηφία θα σε αφήσει να ζήσεις δημοκρατικά με τους δικούς σου ρυθμούς και την ελευθερία που φαντάζεσαι ?
      Μπες ξανά στο προηγούμενο ποστ να διαβάσεις για τους Ινδιάνους παλι που η πλειοψηφία τους εκτόπισε στην έρημο να ζήσουν την "Ορανια" τους

      Delete
    2. Στη Νότια Αφρική οι λευκοί είναι μειοψηφία και θεωρητικά οι μαύροι έχουν την εξουσία.
      Ποιοί είναι όμως κυρίαρχοι στον οικονομικό τομέα ;
      Μα φυσικά οι λευκοί.
      Γιατί στην Ελλάδα να συμβεί κάτι διαφορετικό ;
      Έχετε κάποιο αντεπιχείρημα ;
      Οι Ινδιάνοι μπαγιάτεψαν,άλλωστε η Οράνια δινει άλλη τροφή για σκέψη.
      Αφήστε που προς το παρόν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν έρημοι...

      Delete
    3. Η Νότια Αφρική δεν είναι Ελλάδα και γενικά η Αφρική δεν έχει κεντρική εξουσία και θεωρητικα δεν θα ισχύει το ίδιο σε ολες τις περιοχές.

      Ποιοι ειναι οι κυρίαρχοι στον οικονομικό τομεα στην Ελλάδα ξέρεις ? Νομίζεις οτι διαφέρουν απο τους κυριαρχους της Αφρικής ?

      Το μεγαλύτερο κακο ειναι οτι η Ελλαδα δεν εχει ερημο και η μόνη λύση θα ειναι ή η μετανάστευση, ή η σύγκρουση μεχρι τέλους.

      Delete
  5. Η άποψή σου στηρίζεται στο αξίωμα ότι οι ντόπιοι επικυρίαρχοι και ολιγάρχες θα προτιμήσουν προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμια τους να μεταβιβάσουν την εξουσία στους δυνητικά πλειοψηφούντες εποίκους.
    Επίσης οι έποικοι όταν θα γίνει αυτό θα συνιστούν συμπαγή πολιτισμική ομάδα με κοινά ήθη,έθιμα και παραδόσεις .
    Επιπλέον δε θα έχουν καθόλου εξελληνιστεί από τη μακρά παραμονή τους εδώ.
    Οι φόβοι σου στηρίζονται εν ολίγοις σε ιδεοληψίες που βλεπουν άσπρο ή μαυρο ενώ οι αποχρώσεις του γκρίζου είναι το φυσικότερο να συμβεί.
    Στην τελική η χώρα θα χαθεί αν την κατοικούν οι παρακμασμένες μάζες που ενδιαφέρονται για την καλοπέρασή τους,το τομάρι τους και φυσικά τα υλικά σκουπίδια που κατακλύζουν την ύπαρξη τους.
    Μια τέτοια Ελλαδα και μια τετοια Δύση να πάει να Γαμηθεί.Ας ελρθουν καλυπτερα οι βάρβαροι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αντε γαμησου εσυ και οι βαρβαροι μαζι.
      Οσον αφορα το επιχειρημα οτι οι εποικοι(μ αρεσει που το παραδεχεσαι) πρεπει να συνιστουν συμπαγη πολιτισμικη ομαδα η να εχουν εξελληνιστει(!) ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟ γιατι υπαρχει κατι πανω απο αυτα που τους ενωνει.
      Το μισος τους για τους αυτοχθονες(δικαιολογημενο η μη) λογω φτωχειας , νοσταλγειας και κακου μορφωτικου επιπεδου.
      Αυτο θα μπορουσες και εσυ να το διαπιστωσεις αν πηγαινες σε χωρες με υψηλη μεταναστευση.
      Και βεβαια ξεχνας οτι στην Ελλαδα οι εποικοι ΕΙΝΑΙ κατα τουλαχιστον 80% μουσουλουμανοι.
      ΗΛΙΘΙΕ.

      Delete
    2. Οι νεκρόφιλοι αρχαιολαγνοι θα διώξουν τους "εποίκους" γιατί ια κλάσουν υχώρ ομαδικώς συνεπικουρούμενοι από τα λούμπεν τάγματα μπράβων του Μιχαλοβλιάκου.
      Οι αλβανοί γίνανε ξαφνικά ντόπιοι κι ας είναι 1,5 εκατομμύριο κι ας γενοβολάνε σαν κουνέλια.Οι άλλοι σας πείραξαν νούμερα επειδή είναι μελαμψοί κι εσείς άριοι.

      Delete
    3. Γελοίε ανώνυμε 4:50 ΑΜ, ποιος είπε ότι οι Αλβανοί έγιναν ξαφνικά ντόπιοι; Το γεγονός ότι δεν θέλουμε και εγείρουμε αντιδράσεις για μια νοσηρότερη κατάσταση, νομιμοποιεί μια προηγούμενη; Δεν φώναζαν για τους Αλβανούς όταν είχαν πρωτοεισβάλει; Δεν προσλαμβάνονταν στις διάφορες επιχειρήσεις με την συνεπικουρία ντόπιων αφεντικών και νταβατζήδων και ΚΚΕ; Κάνε μας την χάρη λοιπόν. Μας πειράζουν και οι μεν και οι δε. Αλλά από ελεεινούς ρατσιστές και δοξαστές του σκλαβοπαζαριου, του τύπου σου δηλαδή, δεν περιμέναμε κάτι παραπάνω.

      Υπερίων

      Delete
    4. Εσύ καραγκιοζάκο όταν αυτοί που λες,κάνανε αυτά που λες τί έκανες ;
      Προβάριζες την καινούρια σου χλαμύδα ;
      Όλες οι ακοινώνητες ψωνάρες πουλάνε,ελέω κρίσης,φυλετισμό και αρχαιολαγνεία.
      Πιο χριστιανοί κι απ'το πιο φανατισμένο ρασοφορικό ποίμνιο.
      Πες μας που ήσουν την τελευταία εικοσαετία,αλλιώς τουμπεκί βλάκα με το πομπώδες νικ

      Delete
    5. Ανώνυμε 9:20 ΑΜ. Όταν γινόταν αυτή η εισβολή με την συμβολή Παπούλια και Σαμάρα (ο μεν για άρση του εμπολέμου, ο δε για διάνοιξη των συνόρων), εγώ ακόμα ήμουν μικρός και δεν ήμουν σε θέση να κάνω το ο,τιδήποτε, καθώς δεν ήμουν συνειδητοποιημένος. Το γεγονός όμως αυτό, ουδέποτε μου αφαίρεσε την δυνατότητα να ενημερωθώ για τα τότε προβλήματα από Έλληνες εργάτες και οικοδόμους που τα ζήσαν, καθώς επίσης και να ψάξω μέσω του διαδικτύου για την κατάσταση που επικρατούσε τότε. Όπως καταλαβαίνεις, καμιά χλαμύδα δεν προβάριζα.

      Όσον αφορά την μη κοινωνικότητα. Μάλλον εσύ και το συνάφι σου είστε εκτός τόπου και χρόνου. Δεν περίμενα καμιά κρίση για να αποκτήσω εθνική συνείδηση. Και δυστυχώς, έπρεπε να φτάσουν τα πράγματα στο αμήν για να αφυπνιστούν κάποιοι Έλληνες (με τον λάθος τρόπο) και να οδεύσουν στο όχημα των ακροδεξιών και ουγκανίζοντων Χρυσαυγιτών.

      Όσον αφορά την χριστιανικότητα, αυτή ταιριάζει γάντι σε όλους αυτούς τους ελεεινούς δήθεν "αλληλέγγυους", που τείνουν χείρα βοηθείας στον κάθε τυχαίο (χριστιανική λογική τύπου "αγαπάτε αλλήλους"), παρόλο που κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία, οι έποικοι είναι συγκεκριμένης θρησκευτικής ταυτότητας, και δη μουσουλμανικής, που όπως γνωρίζεις, δεν είναι απλά μια θρησκεία, αλλά ένας τρόπος ζωής.

      Αλλά για πες μου. Εσύ, όταν εισέβαλλε το κάθε κακοποιό και εξαθλιωμένο αλβανικό στοιχείο από την κομμουνιστική τυραννία του Χότζα, τί έκανες; Εκθείαζες το γεγονός ότι το ξένο αυτό εργατικό δυναμικό θα αποτελέσει όχημα για την κατακρήμνιση των μισθών της Ελληνικής Εργατικής τάξεως, ως άλλος "ταξικός αδερφός"; Εάν ναι, μάλλον εσύ θα έπρεπε να κάνεις τουμπεκί. Που έχεις το θράσος να θες να μας φιμώσεις κι όλας.

      Υ.Γ. 1: Βλέπω ότι για ένα "γελοίος", ανταπαντάς με "καραγκιοζάκο", "ψωνάρες" και "βλάκα". Δεν λαμβάνεις όμως υπ' όψιν το γεγονός, ότι πρώτος εσύ μίλησες για "νεκρόφιλους αρχαιολάγνους". Και το "γελοίος" λίγο σου είναι.

      Υ.Γ. 2: Καλό αναρχοτρόλλ είσαι. Για τουμπεκί, λογοκρισία και υποκρισία (ιδίως), αναφέρσου σε αριστερά "δημοκρατικά" ιστολόγια. Είναι μετρ σε αυτήν την κατηγορία.

      Υπερίων

      Delete
    6. Ναι ξέρεις από οικοδομή φαίνεται...
      Τα τελευταία 20 χρόνια ο κάθε πλακας,αλουμινάς κλπ έγινε εργολάβος.
      Οι Αλβανοί τους έκαναν νοικοκυρέους ,μόνο οι αριστεροί μείνανε στην απόξω.
      Αντε θα μου πεις για την οικοδομή μειράκιο.

      Delete
    7. Έχει πλάκα το γεγονός, ότι προσπαθείς να μειώσεις τα λεγόμενά μου και την αξία τους αναφερόμενος στην ηλικία μου. Εάν η ηλικία προσδιορίζει και την αξία, και κρίνοντας από τα λεγόμενά σου ότι εσύ είσαι μεγαλύτερος εμού, τότε μάλλον η ηλικία δυστυχώς δεν δικαιολογεί την πενία σου.

      Και σου ξαναλέω πάλι αλβανολάγνε, που σου θίξαμε την δικιά σου άρια φυλή. Δεν είπα ότι πήγα στην οικοδομή εγώ. Έχω αρκετούς γνωστούς, τόσο πατεράδες φίλων μου όσο και συγγενών μου, που ήταν είτε οικοδόμοι είτε είχαν άμεση σχέση με αυτήν, τόσο ΠΡΙΝ όσο και ΜΕΤΑ την έλευση των πολυαγαπημένων σου, στους οποίους σαφώς υπάρχουν και έντιμοι.

      Το ότι έκαναν περιουσία εκμεταλλευόμενοι Αλβανούς, δεν είδα πουθενά να μην το παραδέχομαι. Απεναντίας σου είπα ότι κάναν περιουσίες. Δεν πρόκειται όμως να λυπηθώ. Γιατί από την στιγμή που εισέρχεσαι σε μια χώρα όπως έρχεσαι για να γλιτώσεις από έναν κομμουνιστή τύραννο, είναι λογικό και ακόλουθο ότι θα σε εκμεταλλευτούν. Για αυτό όμως δεν φταίνει ούτε όσοι "προβάρουν με τις χλαμύδες" ούτε οι εθνικιστές, χωρίς να θέτω εκτός διαφόρους "αυτοαποκαλούμενους" που επωφελήθηκαν αυτής της καταστάσεως. Εάν θες να κατηγορήσεις κάποιον για μπίζνες, αναφέρσου στους γνωστούς-άγνωστους που υποστηρίζουν αυτήν την εκφυλισμένη κατάσταση.

      Υ.Γ.: Εάν βάσει της λογικής σου ότι κάποιος δεν έχει ζήσει συγκεκριμένα γεγονότα, δεν έχει δικαίωμα λόγου ή εκφοράς απόψεως, τότε μάλλον δεν θα έπρεπε να υπάρχουν βιβλία ιστορίας. Φιλικά πάντα.

      Υπερίων

      Delete
    8. τι μας λες ρε μούτρο 1:49 που ξέρεις και από οικοδομή. Για λέγε ποιός πλακάς έγινε εργολάβος να τον μάθουμε και εμείς.

      Κι αν έγινε ένας εργολάβος, λόγω τον αλβανών που εσύ έβαλες μέσα μωρη καριόλα, άλλοι 100 φτωχοποιήθηκαν/ Γαμιόλα.

      Delete
    9. Ανώμυμε 2:34. Τί έγινε; Ύβρεις; Από κατανόηση κειμένου απ' ό,τι βλέπω, δεν τα πας καλά, παρόλο το μεγάλο της ηλικίας σου. Μην μου βάζεις λέξεις που δεν έγραψα, με σκοπό να βρεις πάτημα να πεις τις ασυναρτησίες σου.

      Δεν έβαλα κανέναν Αλβανό. Οι εθνικιστές ήταν κατά της αλβανικής εισβολής του 90'. Μόνο εθνομηδενιστικά απολειφάδια σαν του τύπου σου ήταν υπέρ, με σκοπό την εξαθλίωση τόσο των Αλβανών όσο και των Ελλήνων προτίστως. Για την φτωχοποίηση λοιπόν, αναφέρσου στους ελεεινότατους ομοϊδεάτες σου, δήθεν "αριστερούς".

      Από επιχειρήματα μηδέν. Μόνο ύβρεις. Οι οποίες είναι το τελευταίο καταφύγιο του εν διαλόγω ηττημένου. Σε αφήνω στην βλακεία και την αμάθειά σου. Στην δυστυχία σου. Δεν θα κάθομαι να κρατώ ένα επίπεδο κατά πολύ υψηλότερο από το δικό σου για να αναγκάζομαι εν συνεχεία να το ρίχνω. Άλλωστε, το κακό με το να παλεύεις με τα γουρούνια είναι το γεγονός ότι μεν λερώνεσαι, τα δε γουρούνια το ευχαριστιούνται.

      Δεν πρόκειται να χάσω άλλο τον καιρό μου με άτομα που τους παίρνει δύο μέρες καιρός για να γράψουν μια απάντηση γεμάτη ύβρεις και ασυναρτησίες. Κλασσικό δείγμα αριστεριστή εθνομηδενιστή σε σύγχηση.

      Υ.Γ.: Άλλαξε μυαλά όσο είναι καιρός. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Εάν δεν είσαι διατεθειμένος να το κάνεις ωστόσο, πήγαινε σε μια γωνία και παίξε ρώσσικη ρουλέτα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μην μας πάρει και η μπόχα του βόθρου που κρύβεις εντός της κεφαλής σου. Χαιρετίσματα.

      Υπερίων

      Delete
    10. Οι εθνοφυλετισταί εν τρικυμιώδη κρανιακή κατάσταση.
      Αυτοί είναι οι κληρονόμοι του πολιτισμού των Ελλήνων.
      Δε μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα,πάνω στην οργίλη φούρια τους να πατάξουν τον ανθελληνισμό.
      Έχω πειστεί πως οι άνθρωποι αυτοί απεργάζονται την αυγή του νέου Ελληνικού πολιτισμού.
      Για γέλια και μόνο.

      Υ.Γ.:Χλιμίτζουράκο που μιλάς για οικοδομή η μόνη σχέση που έχεις με το αντικείμενο είναι ότι είσαι μπάζο.

      Delete
  6. ΕιδωλολάτρηςApril 13, 2014 at 3:11 PM

    Κανείς λαθροέποικος, ποτέ και πουθενά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να είσθε σίγουρος κ.ειδωλολάτρα ότι με τα αποφασιστικά χρυσαυγίτικου τύπου συνθήματα θα τρομάξουν και θα φύγουν.

      Delete
    2. @9.25
      Για πες μας κ. δεσπότη αν είμαστε καλά παιδιά και υπάκουα θα πάμε και στον παράδεισο?

      Ίσως αν δανειστουμε και κάνουμε κοινωνική πολιτική γεμίζοντας τους επιδόματα να το εκτιμήσουν και να φύγουν.

      Τελικά έχεις δίκιο, πάω τώρα να ανάψω ένα κερί...

      Delete
    3. ΕιδωλολάτρηςApril 14, 2014 at 3:53 AM

      Να είστε σίγουρος κύριε ανώνυμε ότι η παραχώρηση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να κυβερνήσει ο Σύριζα για πολλά χρόνια.

      Να είστε επίσης σίγουρος ότι με το πήγαινε-έλα από την Ομόνοια έως τη Βάρκιζα -σχέδιο του δεξιού Άδωνι- οι λαθρομετανάστες θα ταλαιπωρηθούν τόσο που θα αναζητήσουν άσυλο στη Γερμανία.

      Delete
  7. Υπάκουα σε ποιόν ;
    Ποιό υπάκουοι από τους προγονολάγνους νεκρόφιλους ακροδεξιούς δεν υπάρχουν.
    Μόνο κενή συνθηματολογία και πράξη ΜΗΔΕΝ.
    Θα τους δεις όπου υπάρχουν κάμερες να κυκλοφορούν είτε με τη στολή του μεγαλέμπορα Παναγιώταρου,είτε με ερσατζ στολή οπλίτη.Καμμιά κλωτσιά,κανένας χουλιγκανίστικος φόνος τα παιδιά με τα μαύρα,καμμιά ερσατζ αρχαιοπρεπή τελετή οι αλαφροίσκιωτοι.

    Ειδικά οι αλαφροΐσκιωτοι αρχαιολάγνοι νεκρόφιλοι είναι κάτι μεταξύ φιλολογικού συλλόγου και πληρώματος Πατρινού καρναβαλιού.Ανύπαρκτοι κοινωνικά και με ισχνή ιντερνετική παρουσία.
    Λαμπάδα να ανάψεις...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νεκρόφιλοι είναι οι ακροαριστεροί που προσκυνάνε en masse τις μούμιες του Λένιν, του Στάλιν και του Τρότσκι.

      Ου να χαθήτε, εμετικοί τύποι!

      Delete
    2. Τραβα να φιλησεις τη μουμια του λενιν.
      Του σταλιν τελικα την πεταξανε?

      Delete
  8. Ο ευπατρίδης και αρχηγος του ΙΕΡΑΚΟΣ γιατί επιχείρησε να πολιτευτεί με το ΣΥΡΙΖΑ ;
    Το ξεχάσατε κύριοι ;
    Έχετε ασθενική μνήμη,αλλά τις κομμουνιστικές μούμιες τις θυμάστε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Δεσπότη,

      Συχαμένα κομματόσκυλα σοσια - ληστών, καπιταλισμοί, κυνοβουλευτισμοί και λοιπά ολιγαρχικά μορφώματα δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα.

      Ξεχνάω τι ήταν ο Ιφικράτης γιατί και εγώ αριστερός νόμιζα πως ήμουν και από ότι φαίνεται η αριστερά είναι και μπορεί να γίνει η χειρότερη τυραννία.

      Delete
    2. Στην Ελλάδα από ιδρύσεως κράτους το 1831 κυβερνά συνεχώς η δεξιά.
      Ανάλογη σε διάρκεια φατλοκρατία ούτε σε μπανανίες,ούτε σε υποσαχάριες χώρες θα βρείτε.
      Αφήστε τη γελοία καραμέλα που πιπιλάτε περί αριστεράς και τυρρανίας

      Delete
    3. Δεν θέλω αριστερά, ούτε δεξιά ούτε κυνοβουλευτισμο τι δεν κατάλαβες?

      Μιλάω για τον εαυτό μου και θέλω μόνο δημοκρατία. Με Έλληνες πολίτες όμως όχι ότι να ναι.
      Δεν θα έρχεται εδώ ο κάθε Μαροκινός και να παίρνει μέρος στα κοινά.

      Αρχαιολάτρης

      Delete
    4. Έχει κυβέρνησει η αριστερά σε μορφή ολίγον πασοκ (δεν βλέπω διάφορα πασοκ - συριζα) και μια γεύση από ρημαδ μας έδωσε και καταλάβαμε.

      Αρχαιολάτρης

      Delete
  9. Παρακαλώ τους σχολιαστές, προς αποφυγήν διαγραφής σχολίων, ΟΧΙ ύβρεις. Οι προσωπικές επιθέσεις δεν βοηθούν στην ανάπτυξη επιχειρηματολογίας.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί έχεις το τμήμα σχολίων ανεξέλεγκτο. Οι κάθε λογής ημιμαθείς έρχονται εδώ πέρα.

      Delete
    2. @5.53 δεν είναι κακό να συζητάνε οι ημιμαθείς (όπως και εγω). Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γίνει συσπείρωση έστω και μέσω σχολίων.

      Delete
    3. Αν είναι κακοπροαίρετοι, τότε δεν έχουν θέση εδώ.

      Delete
  10. @5:53 εσείς κύριε έχετε καταθέσει κάπου πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι είστε γνώστης επί παντώς επιστητού;
    Το σχόλιο σας δεν είναι και η καλύτερη μαρτυρία επ'αυτού.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είπα ότι είμαι γνώστης επί παντός του επιστητού; Εγώ απλώς δεν γράφω κακοπροαίρετα σχόλια όταν δεν κατανοώ κάτι.

      Delete
  11. Στο Wikipedia αναφερωντε τα εξης- The aim of the town is to create a stronghold for Afrikaans and the Afrikaner identity by keeping their language and culture alive. Only those who define themselves as an Afrikaner and identifies with Afrikaner ethnicity is welcome in Orania
    Υπαρχουν πολλες ακομα περιοχες αυτονομιστων αλλα ποτε δεν υπαρχουν πολλες πληροφοριες π.χ στην Ελβετια υπαρχει μια κοινωτητα που φημολογειτε οτι εχει αναπτηξει μια μηχανη ελευ8ερης ενεργειας για την αναγκη της, την μα8ερνικα, λεγεται οτι ειναι 8ρησκευτικη κοινωτητα, αλλα τα οποια στοιχεια ειναι ανυρπακτα για να καταληξει κανεις στο ποια τα στοιχεια ενωσης αυτης της κοινωτητας Methernitha community of Linden
    Αμερικανοι κυριως –παραλληδες- που ειναι επισης αυτονομιστες ετοιμαζουν κατι στην χιλη, νομιζω οτι η περιοχη λεγετε καπως .... τσοπ-σουι αλλα δεν 8υμαμε καλα
    Εχουν ακουστει πολλα και σε παρα πολλες χωρες οι περισσοτεροι εχουν εκδιωχ8ει αλλα για οσους υπαρχουν ειναι αδυνατον να βρει κανενας στοιχεια στο ιντερνετ –με εξερεση την Ουρανια- σαν μια συμφωνια υπαρξης εναντι της σιωπης
    Πολλοι βεβαια –οπως και παραπανω στα σχολια- αμεσως αντιδρουν νευρωτικα οταν ακουνε τετοια πραγματα. Ειναι γεγονος οτι για την κατασκεβη μιας τετοιας κοινωτητας, η ενος πολιτισμου απο την αρχη, απαιτουντε αν8ρωποι οχι απλως Τιτανιου μεγε8ους αλλα σαν τους Αντιτιτάνες –αν8ρωποι που στην 8εωμαχια πολεμησαν με τους 8εους τους Τιτανες- και μια τετοια ατζεντα βεβαια δεν περιεχει τυπακους

    Πολοι αν8ρωποι δεν περιμεναν εκλογες ωστε μεσο καποιου αντιπροσωπου –και χρηματοδοτουμενο απο τον κα8ε μπομπολα της γης- να αλαξουν τον κοσμο, αλλα εφτιαξαν εναν κοσμο απο την αρχη. Πολλες απο τις αποικιες της αρχαιας Ελλαδας εγιναν απο αν8ρωπους που δεν συμφωνουσαν με τις πολεις τους, και στην τελικη και η Ελλαδα ηταν παντα πολεις κρατη

    ReplyDelete
  12. http://en.wikipedia.org/wiki/File:South_Africa_-_population_migrations.svg

    ReplyDelete
  13. Γιὰ τὴν Ἑλλάδα μία κοινότητα Ἑλλήνων ἠ ὀποία θὰ ἦταν οἰκονομικῶς ἀνεξάρτητη θὰ ἦταν ἰδανικὴ περίπτωσι. Βεβαίως τὸ ἄκρως ἀνήθικο κράτος θὰ ἔβαζε πάντα ἐμπόδια. Θὰ ἦταν συνεχῶς ἀντιμέτωπη μὲ παπάδες, καλόγερους, βλαχοδημάρχους καὶ πολιτικάντηδες, σερίφηδες καὶ κάθε λογῆς παράσιτα, τὰ ὀποῖα θὰ προσπαθοῦσαν νὰ ἀποσπάσουν χρήματα μὲ τὴν στήριξι τοῦ κράτους πάντοτε.

    ReplyDelete
  14. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΒΛΑΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΚΟΜΑ
    ΑΠΟ ΤΟ 74 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΧΕΤΩς ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΡΕΒΑΝΖΙΣΤΙΚΗ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΡΟΟΔΟς

    οι αρισετροι ειναι οι καπιταλιστες κεφαλαιουχοι πλουτοκρατες ολιγαρχες του πλουτου νταβαντζηδες και μεγαλοκαναλαρχες εργολαβοι

    σιγα μην εχουν οι πανιβλακες χριστιανοδεξιουληδες την εξουσια απο το 74.....τι αλλο θακουσουμε στη ζωη μας!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την εξουσία την έχουν και οι δύο. Οι δεξιοί το Κράτος, οι αριστεροί το Παρακράτος.

      Delete
    2. οχι φιλε
      οι αριστεροι ειναι και το κρατος και το παρακρατος
      οι δεξιοι ειναι παντελως ανικανοι για τετοια πραγματα...βλεπε γκοτζαμανης με τα τρικυκλα....ο κρετινισμος στο υψιστο σημειο!!!!! ενω το παρακρατος της αριστερας του ιντιμιντια των αντιφα των εξαρχειων κανει τελεια τη δουλεια του...καιει εγκυες γυναικες στη μαρφιν, σκοτωνει δυο μαχιμα ελληνοπουλα τσακιζει εκατονταδες εθνικιστες σε ολη την ελλαδα τρομοκρατει τους αντιφρονουντες ΜΗ αριστερους και κανεις δεν συλλαμβανεται, κανεις δεν κινδυνευει, και οι αλλοι ειναι πανετλως ανικανοι ναντιδρασουν....

      πες μου εναν δεξιο καπιταλιστη εναν δεξιο δημοσιοκαφρο εναν δεξιο διανοουμενο η καποιον δεξιο που να ασκει ιδεολογικη και πολιτικη επιροη...εστω εναν!!!! εγω μπορω να σου πω χιλιαδες αριστερους

      Delete
    3. Αν μπείτε σε δεξιού τυπου ιστολόγια θα διαβάσετε μια απο τα ίδια, οτι δεν υπάρχει δεξιά, οτι δεν υπηρχε δεξια, οτι μετα τον Παπαδόπουλο μπήκαν στην εξουσία οι αριστεροί του Πασοκ κτλ.

      Delete
    4. Γιατί το παρόν ιστολόγιο είναι αριστερού τύπου ;
      Ακροδεξιότατο είναι με καρναβαλικές πινελιές.
      Αν ο κ.Αμυράς είχε ενταχθεί στον "ανθελληνικό" σύριζα,αυτοί που σχολιάζουν θα στεγάζονταν στο Μιχαλολιάκειο ίδρυμα πατριδοκαπηλίας.
      Η εθνικοφροσύνη του τύπου "μας κυβερνάει η αριστερά από τον Πελοποννησιακό πόλεμο και δώθε" είναι κλασικός ταγματασφαλητισμός.

      Delete
    5. 10:20 ο Σαμαράς δεν είναι αριστερός, ο Δένδιας δεν είναι αριστερός, οι θεούσες και οι θεούσοι που λυμαίνονται τη Δικαιοσύνη δεν είναι αριστεροί. Δεξιοί προσδιορίζονται όλοι αυτοί. Την εξουσία τη ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ με τους αριστερούς. Απλά οι δεξιοί επιλέχθηκαν για να 'τρέχουν' το γραφειοκρατικό σύστημα που λέγεται Ελληνικό Κράτος και βέβαια να αμοίβονται αδρά για αυτό. Ο ελλαδίτης δεξιός είναι ο τύπος του μειωμένης νοημοσύνης ΙΔΙΩΤΗ, του επαγγελματία που ασχολείται με την πολιτική για να πλουτίσει. Είδες μέχρι και οι 'ιδεολόγοι' συντηρητικοί των ανώτερων κλιμακίων (Μπαλτάκος) χρησιμοποιούν το Κράτος για να εξασφαλιστούν επαγγελματικά.

      Μετά τη Μεταπολίτευση οι δεξιοί πήραν το προνόμιο να αποφασίζουν τι είναι Νόμιμο και να ασκούν κρατική εξουσία. Οι αριστεροί πήραν το προνόμιο να αποφασίζουν τι είναι Ηθικό και να εξουσιάζουν επί της κοινωνίας. Πρόσεξε την ουσιώδη διαφορά ανάμεσα σε αυτούς τους 2 πόλους της Εξουσίας. Είναι αντίρροποι αλλά αναγκασμένοι να συνυπάρχουν.

      Ακριβώς γι αυτό η Δικαιοσύνη, ο Στρατός και τα Σώματα Ασφαλείας, τα όργανα εκείνα που σχετίζονται με την ΠΡΑΚΤΙΚΗ Εξουσία, ανήκουν στο ζωτικό χώρο της Δεξιάς. Ενώ η Δημόσια Εκπαίδευση, τα Δημόσια ΜΜΕ, οι Τέχνες και οι κοινωνικές επιστήμες αποτελούν προτεκτοράτα της Αριστεράς που επικεντρώθηκε στη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ Εξουσία.

      Βέβαια την βαθύτερη Εξουσία την έχουν οι αριστεροί, αφού είναι μοιραίο για την Πράξη να ακολουθεί την Θεωρία όπως το σώμα ακολουθεί το μυαλό. Έτσι λοιπόν οι δεξιοί, για να μπορούν να κυβερνούν πρακτικά, οφείλουν μονίμως να προσπιούνται τους αριστερούς και να υπακούν στα κελευσματα της Αριστεράς. Μόνο όταν τα κελεύσματα αυτά έχουν αποδεδειγμένα οδυνηρές συνέπειες, δικαιούνται οι δεξιοί να έχουν αντιρρήσεις. Αλλά ακόμα και τότε, η Αριστερά έχει τον τελευταίο λόγο.

      Καλό παράδειγμα για την παραπάνω διαδικασία είναι το λαθρομεταναστευτικό: Η λαθρομετανάστευση επιβλήθηκε ΗΘΙΚΑ από την Αριστερά υπό την ουδετερότητα της Δεξιάς (αφού τα αφεντικά ήθελαν να πλουτίσουν από τη λαθροαπασχόληση, όπως ακριβώς και οι δεξιοί από την πολιτική). Μετά από πολλά χρόνια, όταν οι καταστροφικές συνέπειες της λαθρομετανάστευσης ήταν πλέον καταφανείς, η Δεξιά άρχισε να εγείρει αντιρρήσεις, οι οποίες αντιρρήσεις πολιτικοποιήθηκαν αρχικά με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Έλα που η Αριστερά δεν σταμάτησε να υποστηρίζει τη λαθρομετανάστευση! Αποτέλεσμα, η Αριστερά να στραφεί εναντίον του ίδιου του Κράτους στο οποίο συμμετείχε (π.χ. υπόθεση Υπατίας) ενώ η Δεξιά του Καρατζαφέρη να μην μπορεί να κουνηθεί γιατί τα παρακρατικά ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της Αριστεράς τους σαπίζανε στο ξύλο όπου τους βρίσκανε. Και εν συνεχεία τα λαθρομεταναστευτικά νομοσχέδια, τα ρατσιστικά, η απαγόρευση ακόμα και του όρου 'λαθρομετανάστης' κτλ. Η σταδιακή συμμόρφωση δηλαδή της Δεξιάς, θεσμικά πλέον, στα κελεύσματα της Αριστεράς.

      Delete
    6. φιλαράκο χτυπάς διάνα.
      Θα προσθέσω ότι η υπόθεση της Υπατίας είναι κλασικό παράδειγμα του γιατί η δεξιά στην Ελλάδα είναι κατώτερη της αριστεράς. Επειδή η αριστερά απολαμβάνει το προνόμιο να στρέφεται κατά του καθεστώτος της μεταπολίτευσης, ενώ η δεξιά όχι.

      Στην Υπατία είδαμε το παρακράτος (εξωθεσμικοί αριστεροί) να εναντιώνεται στο κράτος (υπουργός και αστυνομία). Αν η δεξιά κυβερνούσε τουλάχιστον επί ίσοις όροις, θα έπρεπε να επέμβει με τα σώματα ασφαλείας (εναντιούμενη με τη σειρά της) για να πετάξει αριστερούς και λαθρομετανάστες στη φυλακή. Όμως δεν το έκανε, αντιθέτως, το παρακράτος επέβαλλε τους δικούς του όρους καθ'όλη τη διάρκεια του επεισοδίου.

      Είδαμε δηλαδή την μαλακή εξουσία να επιβάλλεται στη σκληρή. Ενώ η αριστερά μπορεί να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της εναντίον του καθεστώτος της μεταπολίτευσης, η δεξιά δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με της δικές της δυνάμεις. Ο λόγος είναι ότι στο εξουσιαστικό συμβόλαιο που υπογράφηκε το '74, μαζί με τα εκπαιδευτήρια-άσυλα κτλ υπάρχει σαφής όρος περιορισμού της αστυνόμευσης απέναντι στην αριστερά, ως ανταπόδοση για την εποχή της χωροφυλακής και των διώξεων.

      Για τον στρατό βέβαια ούτε λόγος.

      Delete
    7. ΕιδωλολάτρηςApril 15, 2014 at 5:25 AM

      2:26 και 3:12

      Ας μην αμελούμε και την διεθνή, εξωκρατική διάσταση της αριστεράς. Που σημαίνει ότι στην προσπάθειά της για καταστροφή του εθνικού Κράτους, η ελλαδική αριστερά δεν παίζει μόνη της αλλά σε συντονισμό με διεθνή κέντρα επιρροής (παράδειγμα η χρωματισμένη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας και των ΜΚΟ, τα αρθράκια της Guardian κατά της "ναζιστικής απειλής στην Ελλάδα", κατασκευασμένοι 'φιλόσοφοι' 'όπως ο Ζίζεκ), αλλά και σε συνεργασία με αυτό που έχει επικρατήσει να ονομάζεται δεξιά στο εξωτερικό, δηλαδή τον αποκαλούμενο φιλελευθερισμό (π.χ οι αυτοκρατορικού χαρακτήρα οδηγίες της Ε.Ε που αντικαθιστούν την Ελληνική νομοθεσία).

      Αντίθετα η συντηρητική ελλαδική δεξιά τύπου Μπαλτάκου περιορίζεται σε μικρούς κύκλους τεχνοκρατών της εγχώριας εξουσίας, τους οποίους οι επικυρίαρχοι ξηλώνουν όποτε θέλουν (περίπτωση Καραμανλή).

      Αρκεί να δούμε την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία έχει αντιληφθεί εδώ και 10ετίες τους συσχετισμούς δυνάμεων και ελίσσεται αναλόγως. Κρατάει τους δεξιούς στη καβάτζα για κανένα Βατοπέδι, και στη συνέχεια χτίζει γέφυρες με την αριστερά και σπεύδει να επωφεληθεί από τον αντιχρυσαυγιτισμό, αλλά και να εξαργυρώσει τον ιστορικά διεθνισμένο της χαρακτήρα, με κυρήγματα υπέρ 'μεταναστών', οικουμενικής αγάπης κτλ.

      Και η αριστερά φυσικά ενδίδει, μιας και η μπίζνα που ανοίγει με την κατάρρευση του εθνικού κράτους είναι αρκετά μεγάλη ώστε να τρώει ολόκληρο το συνάφι για τους επόμενους αιώνες.

      Delete
  15. Τζεφ Μπέργουικ https://www.youtube.com/watch?v=iNIYNmIV7KM ο δημιουργος του Galt's Gulch στην Χιλη – περιοχη αυτονομιστων-, στο 6.31 μηλαει με λιγες λεξεις για το τι συνδεει αυτην την ομαδα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πιάνουμε κανενα χωριό ή νησί φτιάχνουμε την κοινότητα μας με ελληνικά πρότυπα (ελληνική θρησκεία κτλ). Μετά κάνουμε μια απόσχιση από το κράτος και γινόμαστε πρότυπο να κάνουν κι άλλοι δήμοι - πόλεις το ίδιο.

      Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις.

      Αρχαιολάτρης

      Delete
    2. ΕιδωλολάτρηςApril 15, 2014 at 5:35 AM

      Αν καταφέρεις και σχηματίσεις κοινότητα έτσι όπως την περιγράφεις, δεν χρειάζεται να κάνεις καμμία απόσχιση. Οι άλλοι θα αποσχίζονται για να ενωθούν με εσένα.

      Delete
    3. Η μόνη απόσχιση που χρειαζόμαστε είναι η απόσχιση από τις πόλεις. Μπορούμε να αποσχιστούμε από την ζωή και την εργασία μας όπως έχει; Μπορούμε να τα πουλήσουμε όλα και να ξεκινήσουμε στην ύπαιθρο από την αρχή; Αν πραγματοποιήσουμε αυτή την απόσχιση, τότε δεν χρειαζόμαστε άλλη.

      Το Κράτος θέλει διόρθωση και όχι γκρέμισμα. Δεν ζούμε στις παρθένες και αραιοκατοικημένες εκτάσεις της αρχαιότητας. Στη σύγχρονη εποχή του ανθρώπινου υπερπληθυσμού τα Κράτη αποτελούν απαραίτητα και τυποποιημένα εργαλεία συναναστροφής ανάμεσα στα Έθνη.

      Delete
    4. Οἱ περισσότεροι νέοι εἶναι ἄνεργοι. Πρέπει νὰ βρεθῇ ἡ ἔκτασι. Ἡ ἑλληνικὴ ἐπαρχία εἶναι ἀραιοκατοικημένη, ἀφοῦ τοὐλάχιστον ὀ μισὸς πληθυσμὸς εἶναι στὶς πόλεις. Βεβαίως ὁ σημερινὸς κάτοικος μιᾶς τέτοιας πολιτείας πρέπει νὰ εἶναι καὶ ἄριστος ἐπαγγελματίας καὶ ἄριστος οἰκογενειάρχης, ἐννοεῖται ὄτι πρέπει νὰ κάνῃ παραπάνω ἀπὸ δύο παιδιά, ἄριστος ὁπλίτης-πολίτης γιατί ὐπάρχουν καὶ συμμορίες καὶ νοσηροί. Χρειάζεται ἄρα τρομερὴ αὐτοπειθαρχία, τὴν ὀποία χαρίζει ἠ φιλοσοφικὴ συγκρότησι. Δὲν νομίζω νὰ ἔλθουν τρέχοντας σὲ μιὰ τέτοια πολιτεία καὶ φυσικὰ θὰ ὐπάρχουν καὶ εἰσοδιστές.

      Delete
    5. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν πριν τα επίπεδα αυτά. Π.χ. η φιλοσοφική συγκρότηση που αναφέρεις είναι σημείο τελείως ανεπεξέργαστο. Αλλιώς την εννοείς εσύ ως πιθανότατα πλατωνικός, αλλιώς ο επικούρειος, αλλιώς ο στωικός. Υπάρχουν πιο θεμελιώδεις συνθήκες που δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί. Λόγου χάρη, θα μπορούσες εσύ, αν υποθέσουμε ότι ψηφίζεις αριστερά, να πας να ζήσεις σε μια ελληνοκοινοτική προσπάθεια που θα την άρχιζαν εθνικιστές; Θα μπορούσαν αυτοί αντίστοιχα να σε δεχθούν; Πιο δύσκολο: αν βρισκόταν κάποιος που θα χορηγούσε σε εσένα την απαραίτητη έκταση και τα χρήματα, θα μπορούσες να εντάξεις στην διαδικασία τους πάντες, δίχως να αποκλείσεις κάποιον λόγω προσωπικής αντιπάθειας ή υποκειμενικής κρίσης;

      Αυτές είναι μάχες αναπόφευκτες για θέσμιση τέτοιου είδους (μιλάμε για ίδρυση πόλεως, ιερών κτλ) που δεν έχουν δωθεί ποτέ και μάλλον δεν έχει φτάσει ο καιρός τους.

      Delete
    6. Αυτός που δεν συμφωνεί με τις βασικές αρχές της κοινότητας (πλειοψηφίας) θέτει τον εαυτό του ο ίδιος εκτός κοινότητας.
      Τώρα αν και οι πράξεις του είναι και κατα της κοινότητας με σκοπό την διάλυση της, τότε από την φύση της ενστικτωδώς η κοινότητα θα αντιδράσει. Εφόσον έχει επιλεγεί το πολίτευμα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας βέβαια.

      Αρχαιολάτρης

      Delete
    7. Ας διαμορφωθούν πρώτα λοιπόν οι βασικές αρχές της κοινότητας. Μετά θα δούμε πόσοι Πλατωνικοί θα μπορέσουν να υπακούσουν σε μια επικούρεια πλειοψηφία π.χ. Γιατί εως τώρα βλέπουμε ηγετίσκους και κλίκες-παρέες-χαρέμια, όπου οι μισοί απλά ανέχονται τους άλλους μισούς, και αποχωρούν όσοι σπάνε τα νεύρα του γκουρού. Και σε κάποιες -λίγες αλλά υπαρκτές- περιπτώσεις απουσιάζει όχι μόνο η υπόσταση του επαγγελματία ή του οικογενειάρχη και η φιλοσοφική συγκρότηση (την οποία έχουμε δει μέχρι και να λοιδωρείται) αλλά ακόμη και αυτή η Πατριωτική συνείδηση.

      Delete
    8. Τὸ ἀπὸ ποιὰ σχολὴ θὰ ἀντλεῖ ὀ καθένας τὴν προσωπική του στάσι εἶναι δευτερεῦον. Χρειάζεται ἀρετὴ καὶ τόλμη ἡ ἐλευθερία. Πρέπει νὰ εἶναι ἐνάρετος μὲ τὸν ἑλληνικὸ ὁρισμὸ γιὰ νὰ ἀντέχῃ τὶς δυσκολίες. Κάποιοι ἀθεοεπικούρειοι, κάποιοι χριστιανοπλατωνιστὲς καὶ κάποιοι τέτοιοι τραγελαφικοὶ συνδυασμοὶ δὲν ἔχουν θέσι, ἀφ'οὗ χρησιμοποιοῦν τὴν ἀρχαία φιλοσοφία σὰν καρύκευμα στὶς δοξασίες τους· αὐτοὶ ἢ δὲν θὰ ἔλθουν ἢ θὰ ἔλθουν γιὰ κακό. Γιὰ τὸν ἴδιο λόγο καὶ οἰ προτεινόμενες λύσεις στὰ ἀνακύπτοντα προβλήματα δὲν ἔχει σημασία ἐὰν προτείνονται ἀπὸ πλατωνιστὴ ἢ ἐπικούρειο, ἀλλὰ ποιὲς ἔχουν τὸ ἄριστο ἀποτέλεσμα. Τὸ ζητούμενο εἶναι κατ'ἀρχὴν μία Ἑλληνικὴ Πολιτεία καὶ ὄχι μία Τέλεια Πολιτεία Φιλοσοφικοῦ Τύπου.

      Delete
    9. Όμως οι αθεοεπικούρειοι αποτελούν πλειοψηφία στον χώρο των επικούρειων, όπως και οι χριστιανοπλατωνιστές σε αυτόν των πλατωνικών. Αλλά παραπάνω α Αρχαιολάτρης ανέφερε την Αρχή της πλειοψηφίας, προειδοποιώντας μας για ολιγαρχικές εκτροπές. Ποιό λοιπόν θα είναι το κοινό φίλτρο ή το γενικό κριτήριο που θα ξεχωρίζει την καλή προαίρεση από την κακή και το άριστο αποτέλεσμα από το εσφαλμένο;

      Delete
  16. Σε κα8ε περιπτωση το ενχειρημα ειναι παρα, μα παρα πολλυ δυσκολο , προσπα8ειες του παρελ8οντος εδειξαν οτι ακομα και αν ξεκινουσαν περριπου 200 ατομα πανω σε μια καλλη ιδεα απο αφτους μονο 2-3 8α μπορουσουν να προχωρησουν , οι υπολυποι 8α μενανε πισω εστω και για μικρους λογους, και α8ελα τους 8α δημιουργουσαν προβληματα στους αλους, μιας και ακομα και ασυνειδητα αντιλαμβανωνται οτι μια μικρη ομαδα προχωραει αλλα αυτοι δεν γινετε να ειναι μερος της.
    Χρειαζωντε βαριοι επαγκελματιες της ζωης για κατι τετοιο, με αφτο εννοω οτι σε ολους μας εχει δω8ει καποιος χρονος, οι περισσοτεροι 8α επιλεξουν αφτον τον χρονο να ζησουν οσο ποιο χαλαρα γινετε.... και ακομα και αν αφτος ο χρονος ειναι χρονος ραγια, και παλι 8α προσαρμοστουν και 8α φτιαξουν εναν μικροκοσμο επιβιωασης. Μονο λιγοι μπορουν να καταφερουν να ζησουν για ιδεες και περιπετειες, μιας και μια ιδεα μπορει πολλυ ευκολα η να σου παρει την ζωη σου η να σου παρει ολον τον χρονο σε κακουχιες. Οι περιπετειες δεν ειναι διασκεδαση αλλα δυστυχως κακουχιες.
    Παντος για την Βιβλιογραφια .... τοτε ειχαν απασχολησει τα παρακατω παρα πολλυ
    -Η βασικη ιδεα. Τι ενωνει δηλαδη αυτην την κοινωτητα, πχ στην Χιλη τους ενωνει η αγαπη τους για την ελευ8ερια ετσι πχ αν η βασικη ιδεα ειναι οτι προσπα8εις να αναστησεις μια κοινωτητα που 8α παρει την σκυταλη απο την αρχαια Ελλαδα –μιας και απο τοτε δεν εχει ξαναυπαρξει Ελλαδα- αυτο σημαινει οτι 8α πρεπει να ψηφηστει αν μπορουν να μετεχουν οι Ρουμ η αλιως Ρωμιοι, σε αυτην την περιπτωση 8α ειναι αναγκαιο τα μελη-η αδελφοτητα, για μια δεκααιτια να ορκηστει να μην εγηρει συζητησεις με ορισμους οπως δεξιος η αριστερος, μετα απο αυτον τον χρονο με ψηφισμα 8α πρεπει να αποφασηστει για το τι 8α γηνει απο εκει και περα. Καποια πραγματα πρεπει να μεινουν εκει που ανηκουν, στον παλιο κοσμο
    -Η τεχνολογια κατασκεβης της πολης, τα τσαντιρια ειναι μια ευκολη λυση αλλα οχι εαν ετοιμαζεις εναν πολιτισμο. Ο τροπος που σημερα επισης κατασκεβαζουμε τις πολεις ειχε απο την αρχη τε8ει εκτος συζητησης τοτε. Ενας ρεαλιστικος τροπος ηταν η τρισδιαστατη εκτυπωση κτιριων, η τεχνολογια ομως δεν υπαρχει και ειναι αναγκαια καποια χρονια οχι τοσο για να κατσκεβαστει η πρωτη μηχανη αλλα για να γινουν πειραματα για το τι υλικο 8α εκτυπωσεις και πως 8α το κολησεις. Πχ μια πολλυ υψηλη συχνοτητα που 8α εκανε τα ατομα να σπανε στιγμιαια τους δεσμους τους και να εννωνωτε με τα γυρω τους –ετσι συγκολουντε πλαστικα στις μερες μας- . υπαρχουν και αλλοι τροποι αλλα ολοι χρειαζωντε αναπτυξη
    -Η τροφη, αφτο το κομματι φενωνταν δυσκολο στην αρχη παρολα αυτα προχωρησε παρα πολλυ γρηγορο, ετσι μαζευτηκε μια συλλογη απο σπορους πχ το καλαμποκι ηταν οι ιδιες ποικιλιες με αυτες των Ινκας και των Μαγιας και οχι εκφυλισμενες μεταγενεστερες τα αρχαια αφτα φυτα φτανουνε 3,5 μετρα υψος και το χρωμα τους ειναι η κοκκινο ή μαυρο ή μωβ, για σιτηρο ειχε βρε8ει αφτο που καλιεργουσαν στον Νειλο οι Αρχαιοι και καποιες ποικιλιες απο την Μικρα Ασια που κανεις ομως δεν ηξερε δυστηχως τι ηταν , για πατατες παλι ειχαμε στηρηχ8ει σε καποιες αρχαιες ποικιλιες απο τις ανδεις κ.τ.λ. ........
    -Τεχνολογια. Πρεπει να 8εωρη8ει αδυνατη και ματαιη η κατασκεβη ενος επεξεργαστη 200.000.000 τρανζιστορ σαν αφτους που εχουν οι υπολογιστες σημερα , αφτο που ομως μπορεις να κανεις ειναι να μα8εις να χρησιμοποιεις ολη αυτην την υπολογιστικη δυναμη και τα εξαρτηματα ωστε να κηνεις και να κατασκεβαζεις μηχανες, η χρηση των μηχανων ειναι μονοδρομος
    -πολιτευμα, εδω σιγουρα σχεδον ολοι συμφωνουν για το Α8ηναικο οπου κα8ενας για 1 φορα στην ζωη του, μεσο κληρωσης 8α περασει απο ολλα τα αξιωματα, κομματα κτλ φυσικα δεν υπαρχουν, και οσοι δεν πολεμανε δεν εχουν πολιτικα δικαιωματα, αν πχ μια γυναικα η οποιοσδηποτε δεν 8ελει να εχει σχεση με τον πολεμο δεν μπορει να ψυφηζει
    Η8ελα να αναφερω και καποια αλλα 3 πραγματα αλλα δεν 8α τα συζητουσα ποτε σε κοινη 8εα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για ολλα τα παραπανω για να ετοιμαστει ενας –πολιτης- 8εορω οτι χρειαζετε 3-5 χρονια πρωετοιμασιας μονο για τα μικροηλεκτρονικα και την αναπτυξη της τεχνολογιας που 8α εκινησουν το ενχειρημα ειναι μικρος χρονος . Αυτα τα χρονια 8α στοιχιωνουν την σκεψη με αμφιβολιες για το ενχειρημα και τους συντροφους, και 8α ειναι πολλυ δυσκολα ακομα και για εμπειρους παιχτες.
      Η εκτιμιση μου ειναι οτι ειναι πολλυ δυσκολο και ισως αδυνατο να υπαρξει μια ομαδα για τα παραπανω στα χρονια μας, ειναι πολλυ δυσκολο να βρε8ουν αν8ρωποι ετημοι να αν8εωρησουν σε απολυτο βα8μο την ζωη τους σε αλλη κατευ8υνση, και οσοι το κανουν το 99% σε καποια στιγμη 8α σπασουν

      Delete
    2. Σε περίπτωση που θα ξεκινούσε ενα τέτοιο επιχείρημα θα μπορούσε στην αρχή της προετοιμασίας να δημιουργήσει ο καθένας συνθήκες αυτάρκειας. Πχ εγω θα πουλούσα το σπίτι μου σε άλλη περιοχή για να αποκτήσω εκεί.
      Χωρίς να παρατήσουμε την δουλειά μας θα βοηθούσαμε να κατασκευαστει η κοινότητα και εφόσον έφτανε σε ικανοποιητικό επίπεδο να μεταβούμε εκεί. Αυτό μπορεί να πάρει παραπάνω απο 5 χρόνια.
      Δεν γίνεται να πας με μια βαλίτσα στο χέρι χωρίς να ξέρεις τι θα συναντήσεις. Πολύ γρήγορα θα έρθει η απόγνωση και θα τα παρατήσεις.
      Όσοι καταφέρναμε και φτιάχναμε την κοινότητα εστω κάποιο βαθμό, θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε κι αλλους που θα ήθελαν να έρθουν.

      Εφόσον το πολίτευμα θα είναι η Αθηναϊκή Δημοκρατία φυσικα και δεν παίζουν ρόλο αριστερός-δεξιός και κομματικές καταβολές αφου δεν θα υπάρχουν κόμματα. Ομως ενα θεμα που θα πρέπει να λύσει ο καθένας ειναι απο το πως απο υπήκοος θα γίνει πολίτης. Ολιγαρχικές καταβολές υπήρχαν στην αρχαία Αθήνα και θα υπάρξουν και στην κοινότητα.

      Αρχαιολάτρης

      Delete
    3. Αρχαιολάτρη 10:43 ναι μεν κόμματα δεν θα υπάρχουν, όμως αυτοί που θα πάνε να μείνουν εκεί θα έχουν προϋπάρχουσες διαμορφωμένες πολιτικές συνειδήσεις, οι οποίες συνειδήσεις θα είναι ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ στον βαθμό που η πολιτική εκφράζεται από κόμματα μέχρι σήμερα. Οι δε κομματικοί δεσμοί θα εμφανίζονται εντονότεροι όσο μεγαλύτερος σε ηλικία θα είναι έκαστος, γιατί όπως και να το κάνουμε πρόκειται για βιώματα ζωής που δεν μπορούν απλά να ξεχαστούν.

      Όμως μη νομίζεις πως στην αρχαία Αθήνα δεν υπήρχε φατριασμός. Πίσω από την Δημοκρατία υπήρχαν και λειτουργούσαν οι περιώνυμες Εταιρείες, που ήταν συνασπισμοί ανθρώπων γύρω από από επιδραστικά άτομα ή παρέες, που προωθούσαν οργανωμένα τα συμφέροντα ή τις επιδιώξεις τους μέσα από τα δικαστικά και πολιτειακά όργανα της Δημοκρατίας, με αρκετή επιτυχία. Τίποτα λοιπόν δεν εμποδίζει σε ένα σημερινό δημοκρατικό σύστημα να εμφανιστούν Εταιρείες δεξιών και αριστερών. Αυτό που ΜΠΟΡΕΙ να γίνει είναι η επανακαθόριση του σημείου εστίασης: Η αποδοχή από άπαντες του παραδοσιακού μας ορισμού του Έθνους (Ηρ.8.144.2) καθώς και ο όρκος (ή ακόμα καλύτερα, το έμπρακτο έργο) συναίνεσης στις εθνικές αξίες και συμφέροντα. Με αυτό τον τρόπο φιλτράρονται οι όποιες διεθνιστικές κομμουνιστικές, φιλελεύθερες, χριστιανικές κτλ συσσωρεύσεις και μένουν αυτοί (δεξιοί ή αριστεροί, δεν μας ενδιαφέρει πλέον) που βάζουν το ελληνικό Έθνος πάνω από όλα. Μετά θα προκύψουν διαφωνίες ως προς τον τρόπο επίτευξης των κοινοτικών και εθνικών συμφερόντων και αυτό θα είναι το πρωτογενές υλικό της πολιτικής διαδικασίας.

      Αυτά επειδή διαβάζω παραπάνω για "απαγόρευση" των πολιτικών συζητήσεων, πράγματα που είναι ανέφικτα αλλά και παραπέμπουν σε ολοκληρωτισμούς που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενό μας. Το Παρελθόν στην παραδοσιοκρατική μας οπτική δεν θάβεται ή ξεχνιέται, αλλά αποτελεί ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ και πυξίδα για το Μέλλον. Φυσικά δεν μπορούμε να προβάλλουμε το ένα παρελθόν και ταυτόχρονα να κρύβουμε το άλλο κάτω από το χαλί.

      Delete
    4. Μιλάς για άτομα που θα είναι κατά της ελληνικής θρησκείας και των ελληνικών θεσμών? Παράδειγμα γι'αυτό είναι η δική του Σωκράτη.

      Στην δημοκρατία παίζουν ρόλο και οι δημαγωγοι στην διαμόρφωση γνώμης του πολίτη, όμως στην αντιπροσωπευτική ολιγαρχία σε εξουσιαζουν.

      Μιλάμε για μια κοινότητα με ελληνικά πρότυπα και θεσμούς που αν δεν αποκοπεί από το κράτος θα καταλήξει μια απλή συνοικία - πόλη με μπόλικους Έλληνες στο θρήσκευμα και δεν θα είναι και τόσο κακό αυτό.

      Αρχαιολάτρης

      Delete
    5. "και δεν θα είναι και τόσο κακό αυτό"
      στην παρούσα φάση είναι πολύ επιθυμητό

      Delete
  17. Καλή φάση αφού θα είναι όλοι οι πουθενάδες μαζεμένοι δε θα χρειάζεται και να τους ψάχνουμε.
    Όταν εννοώ επιχειρήσουν να κάνουν κάτι βλαπτικό για το έθνος και την ορθοδοξία.

    Να μαζευτείτε παιδιά,τα πογκρόμ θα γίνουν ευκολότερα.
    ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ὅταν ἔλεγα ὅτι πρέπει νὰ εἶναι καὶ ὀπλῖτες λόγῳ νοσηρῶν κάτι τέτοια εἶχα στὸν νοῦ μου. Ἐὰν ἤσουν κάτι, δὲν θὰ ἔκρυβες τὴν ἀνυπαρξία σου πίσω ἀπὸ ὀμάδες. Μπροστὰ σὲ πραγματικοὺς πολεμιστὲς τὰ χαρτζηλικωμένα πρεζάκια τῶν γηπέδων δὲν ἀξίζουν τίποτα.

      Ἢ ΕΛΛΑΣ Ἢ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

      Delete
  18. Ήδη το 50% τουλάχιστον των κατοίκων της χώρας δεν δηλώνει χ.ορθοδοξ. Επομένως η "βλάβη" έχει ήδη γίνει. Το ζήτημα είναι πότε θα διοργανωθεί πογκρομ κατά των ορθοδοξ νεάντερταλ.

    ReplyDelete
  19. 2.26
    3.12
    5.25
    αρα και οι 3 συμφωνειτε με τα λεγομενα μου (10.20) οτι η αριστερα εχει την απολυτη (κατεμε) εξουσια ενω η χαζοδεξια ειναι ενας σακος του μποξ για να τρωει φαπες, η μια χεστρα που παει οποιος γουσταρει και χεζει στο χριστιανοδεξιουλικο στομα τους......αρα που εγκειται η διαφωνια σας??????

    και στη συμφωνια του 74 που οντως εγινε η αριστερα τι υποσχεθηκε στο αστικο καθεστως με ανταλλαγμα να μην της πειραζουν ουτε μια κωλοτριχα της????
    οτι κι αν υποσχεθηκε παντως δεν το τηρησε και κατεξεφτελισε τη σφαλιαροδεξια......γιαυτο και ο κοσμος εφυγε αηδιασμενος απο την ξεφτιλοδεξια κυριως μετα τα δεκεμβριανα του 08, οπου νεο-εαμοβουλγαροι μαζι με λαθροεποικους επιβητορες τους καιγαν σπαζαν και ρημαζαν τα παντα....την επομενη φορα που θα γινει μαρξιστοισλαμικη εξεγερση θα σφαζουν και χιλιαδες "φασιστες" και "νεοναζι" δηλαδη ελληνες εθνικιστες που το 08 δεν υπηρχαν παρα ελαχιστοι η τουλαχιστον δεν φαινοταν, ενω σημερα η χα εχει διογκοθει και εχουν σταμπαριστει δεκαδες χιλιαδες εθνικιστες σε ολη την ελλαδα απο την κυριαρχη αριστερα.....ποιος θα τους σωσει αυτους η αστικη χαζοδεξια του κρατους,ο στρατος η η αστυνομια?????? ας γελασω.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. "και στη συμφωνια του 74 που οντως εγινε η αριστερα τι υποσχεθηκε στο αστικο καθεστως με ανταλλαγμα να μην της πειραζουν ουτε μια κωλοτριχα της????"
      Ο ηττημένος υπόσχεται. Ο νικητής αποσπά τις υποσχέσεις.

      Από την άλλη, αν θες να το αναλύσουμε, υπήρχαν περισσότεροι νικητές από έναν. Υπήρχε η αριστερά του ΚΚΕ η οποία θα'θελε να αντικαταστήσει τη δικτατορία των συνταγματαρχών με δικτατορία του προλεταριάτου και έφαγε πόρτα από αμερικάνικη πρεσβεία. Πήραν βέβαια το ανταλλαγματάκι της απαλλαγής από την αστυνόμευση και το προνόμιο να αμφισβητούν επισήμως το πολίτευμα δίχως επίπτωση καμμία. Τους άφησαν που λέμε, "να κάνουν το κομμάτι τους".
      Υπήρχε η αριστερά του Πολυτεχνείου τα οποία παιδιά είχαν 'όνειρα' και καίγονταν να τα πραγματοποιήσουν και αυτά τα 'όνειρα' ζούμε εμείς σήμερα στο ξύπνιο μας. Αυτοί πιθανότατα έδωσαν υποσχέσεις κάπου, όχι φυσικά στη δεξιά...
      Υπήρχαν και οι αναρχοαριστεροί οι οποίοι γρήγορα αντιλήφθηκαν τον οδοστρωτήρα του πολυτεχνείου και μπήκαν από πίσω, όπως οι πονηροί μπαίνουν πίσω από το ασθενοφόρο που ανοίγει δρόμο σε μια μποτιλιαρισμένη λεωφόρο. Αυτοί όντως υποσχέθηκαν στη δεξιά να τους αλλάξουν τον αδόξαστο με το κοντέρ να έχει φτάσει κοντά στους 70 νεκρούς σήμερα.

      Delete
    2. μαλλον υποσχεθηκαν στους χαζοδεξιους οτι δεν θα κανουν ποτε ξανα ενοπλη επανασταση οπως στον μπολσεβικοπολεμο του 41-49 και οτι θα κοιταξουν με υπερδημοκρατικες διαδικασιες να παρουν την εξουσια,και φυσικα να διαιωνισουν το συστημα και οχι να το ανατρεψουν,σκοτωνοντας που και που οποιον δεν γουσταρουν καναν "φασιστα" καναν βασιλοχουντικο...

      και μην ξεχναμε οτι καπιταλιστες μαζι με κομουνιστες ενωθηκαν κατα του κοινου εχθρου του βλαξ αδολφου....
      και σημερα το ιδιο σκηνικο. αριστεροι και χαζοδεξιοι κατα των κακων ναζι της χα
      τεσπα η σφαλιαροφαγικη πουστοδεξιουλα σαπισε και βρωμαει θανατιλα
      το πασοκ του μεγιστου ανδρεα δυστυχως μας τελειωσε, αρα η ροζ καπιταλιστικη νεο-εαμοβουλγαρικη ρεβανζιστικη μισελληνικη αριστερα και υπερπροοδος (συνταγμα κορυσχιαδων ονειρευεται η δουρου....)μαζι με τους λαθροεποικους επιβητορες τους θα παρουν την εξουσια σφαζοντας χιλιαδες ελληνες εθνικιστες που θα αντιδρουν

      ο λιανας κανελλης τι σταση θα κρατησει η πλευρα του κυριου αυτου??????

      Delete
    3. ο Κανέλλος προσφέρει ιδεολογικό άλλοθι στο σύστημα εδώ και 10ετίες και τείνει να παροπλιστεί σιγά-σιγά. Με τη μπάτσα Κασιδιάρη έχασε πλέον τη στιλπνάδα του, άσε που σε Πέραμα και Κερατσίνι η χ.α ανεμένεται να ξεπεράσει τους 20 χιλιάδες (το 50χίλιαρο αναμένεται να φτάσει στη βΠειραιά) οπότε του γαμήθηκε και το σύνθημα.

      Όντως το θέμα βαίνει προς σφαγή και το ποιός θα σφαχτεί περισσότερο συζητιέται. Μην προσπερνάμε το γεγονός ότι έχουμε ήδη κανονικό εμφύλιο πόλεμο που το 'συνταγματικό τόξο' (μεταπολιτευτικό καθεστημένο δηλ) έχει κηρύξει στη χ,α με ενέργειες εμφανώς πραξικοπηματικές και είναι απλά θέμα χρόνου ο πόλεμος να βγει από το κοινοβούλιο χάνοντας εντελώς τα 'θεσμικά' του προσχήματα. Πολλά θα κριθούν από τη στάση των χ.α με το πιθανότερο να κάτσουν ως αμνοί επί σφαγή (ήδη μετράνε 2). Βέβαια θα πει κάποιος ότι και ο Γκάντι έτσι έριξε τους Άγγλους

      Delete
    4. ο λιανας κανελης πρεπει αμεσα να αναλαβει αρχηγος στη χα!
      ειναι 1000 φορες καλυτερος απο τον μιχαλοβλαξ και μπορει να οδηγησει σε θριαμβο το εθνικιστικο κινημα στην ελλαδα οπως η λεπεν στη γαλια

      συν τοις αλλοις ειναι και μεγας γαμιας -σαν τον αντρεα- αφου λενε οτι εχει καταγ@μησει τα καλυτερα μωρα....

      και φυσικα θα κατσουν κοτες οι χρυσαυγιτες οταν θα τους σφαζουν μαρξιστες και ισλαμιστες παρεα,για να το παιξουν θυματα και γιατι ειναι αδυναμοι
      οποτε οι φανφαρες του μιχαλοβλαξ σε ολες τις συγκεντρωσεις που ελεγε ///οι ξιφολογχες σκιζουν τον αερα και εσεις ειστε τα ταγματα εφοδου-ας ερθουν να αναμετρηθουμε να δουνε τοτε στο πεζοδρομιο ποσα απιδια βαζει ο σακος και ολα αυτα ηταν μπουρδες ξεκουμπωτες!!!!!

      το συστημα ειναι πανισχυρο μην το υποτιμας και συ ιφικρατη....

      Delete
  20. ΜΑΤΣΑΚΟΝΙΣΤΗΣApril 17, 2014 at 12:39 PM

    Οι Έλληνες "εθνικιστες" είναι είτε μικρονοικοκυρέοι,είτε λουμπεναριά.Στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μικρόνοες,αστοιχείωτοι και άσχετοι.Αναπαράγουν αστεία συνθήματα και τους αρέσει να υπακούουν σε παραγγέλματα γελοιογραφικών αρχηγίσκων.Αρκετοι δε από τους ταγούς των είναι κοινοί απατεωνίσκοι,ενώ άλλοι καταφανέστατα ψυχοπαθεία χρήζοντες κούρας.
    Χειραγωγίσιμοι και με μηδενική κρίση,ψοφοδεείς και καλοπερασάκηδες Έλληνες εθνικιστές...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επειδή είσαι βλακάκος, φλώρος και ανύποπτος άκου να σου πω μια μικρή αλήθεια.

      Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο παρακράτος από την Αριστερά. Είναι η Ορθόδοξη Εκκλησιά. Ξέρεις πως εξουσιάζει η Ο.Ε και γιατί κάθε φορά που κάποιος πολιτικός επιχειρεί να την αγγίξει τον τρώει το μαύρο σκοτάδι; Δεν είναι λόγω του πλούτου της, ούτε λόγω διαπλοκής με τους κρατικούς φορείς.

      Είναι επειδή η Ο.Ε φροντίζει να 'ανακουφίζει' τη σκατοζωή όλων αυτών των μικρονοικοκυρέων και των λουμπεναριών όπως υποτιμητικά τους αποκαλείς. Τους επιδοτεί με ζεστό χρήμα όταν το επίδομα ανεργίας λήγει, τους μοιράζει παιδικά ρουχαλάκια όταν τα παιδάκια τους τουρτουρίζουν, κάθεται και ακούει τα βάσανά τους όταν ψάχνουν να βρουν μια 2η γνώμη, τους δίνει στέγη όταν στα γεράματα τους παρατήσει ο κόσμος, τους δίνει την ευτελή χαρά της κοινωνικής συνάθροισης σε κάθε φτιαχτή γιορτή της χριστιανοσύνης. Η Εκκλησία με τους γελοιογραφικούς ρασοφόρους μέσα στα χρυσάφια και τα πουστριλίκια, πρώτη ανακάλυψε την δύναμη της λουμπεναρίας και κατεδάφισε τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μέσα σε 200 χρόνια, όταν ο Μάρξ δεν βρισκόταν ούτε στα αρχίδια κάποιου απίθανα μακρινού του προγόνου.

      Βλέπε τώρα και τον βαθύτερο λόγο που η Εκκλησία αντιμάχεται την Χ.Α: Επειδή ο κοινωνικός εθνικισμός της Χ.Α είναι ανταγωνιστικός. Ο λαϊκισμός της Χ.Α εισβάλλει μέσα σε μια 'αγορά' όπου η Εκκλησία είχε από ανέκαθεν το μονοπώλιο. Η αγορά αυτή είναι οι συνειδήσεις της λουμπεναρίας, εκεί όπου μπορεί να αποκτηθεί το μοναδικό αγαθό που λέγεται λαϊκή συναίνεση. Αυτό που η Αριστερά επικαλείται συνεχώς και αναζητά ως ιερό δισκοπότηρο για τα τελευταία 80 χρόνια και δεν το βρίσκει πουθενά.

      Delete
  21. Μα επιβεβαιώνεις τα προηγουμένως λεχθέντα.
    Αν δεν ήσουν και παθολογικά κρετίνος ακροδεξιός(ο κρετινισμός είναι απαραίτητο στοιχείο της ιδιότητας του ψαγμένου "εθνικιστή"),θα καταλάβαινες ότι δεν είναι παρακράτος το παπαδαριό.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    Άλλωστε ο διαχωρισμός δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ!
    Τα άλλα που λες περί χρυσαυγής και πελατείας της αποδεικνύουν πλήρη άγνοια,η διαστροφή της πραγματικότητας.Η χρυσαυγή ενσαρκώνει όλα τα ιδεώδη των ρασοφόρων,την αλλαγή πλεύσης την έχει επιβάλλει ο τράγος Πειραιώς που κρατάει πολλές αρχιερατικές λούγκρες από τα @@.Ο Πειραιώς είναι διαπλεκόμενος σε βαθμό που το μυαλουδάκι σου δε μπορεί να αντιληφθεί και παίζει προσωπικά παιχνίδια.
    Ανταγωνιστικά ο "χώρος" σας δε διαθέτει ούτε έναν αρχηγίσκο που να μπορεί να συγκριθεί σε επίπεδο πολιτικής αντίληψης και στρατηγικής με τον Πειραιώς.
    Φαντάσου κρετίνε "εθνικιστή" ότι επέβαλλε υποψήφιο της αρεσκείας του στον Πειραιά ο οποίος θα εκλεγεί παμψηφεί !
    Αυτο ´ είναι μόνο η αρχή, ειλικρινά λυπάμαι που έμπλεξε ο Αμυράς δικαστικά μαζί του.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν είμαι ακροδεξιός, δεξιός ή εθνικιστής βρε μαλάκα φλώρε. Ξεστραβώσου λίγο, αριστερέ γκάβακλα.

      Σου έδειξα τον τρόπο που δουλεύει η μηχανή της ελλαδικής κοινωνίας, κάτι που είναι αδύνατο να δεις και να ανακαλύψεις από την φρουτοπία όπου ζεις παρέα με τους άλλους αριστερούς κρετίνους. Τώρα κάτσε και πίστευε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία ταυτίζεται με το Ελληνικό Κράτος, τη στιγμή που τους χαρακτηρίζεις συλλήβδην με τον παιδιάστικο όρο "παπαδαριό" που θυμίζει ριζοσπάστη 10ετίας '50 (ρε μπας και συζητώ με καννα κνίτη;;)

      Ή κάτσε και πίστευε πως την όλη διαμάχη Χ.Α και Ο.Ε την υποκίνησε ο.... Πειραιώς ή ότι ο Μώραλης θα ψηφιστεί λόγω..... Σεραφειμ (χα, χα, χα το άλλο με τον αριστρελό το ξέρουμε).

      Delete
    2. Πες μας το άλλο με τους ψεκασμούς,όλα τα σαΐνια εδώ μέσα γράφουν..

      Delete
  22. ρε παιδια μπερδευετε τις ενοιες
    αλλο πραγματικη εξουσια και αλλο να εχεις καποιο ποστο καποια αρχη

    η εκκκλησια και οι παπαδες δεν εχουν πραγματικη εξουσια. αν κουνηθουν λιγακι τους τρωνε ανετα οι αναρχοαριστεριστες και τα καναλια κατασυκοφαντωντας τους και γελοιοποιωντας τους στην νεολαια

    το ιδιο και οι μπατσοι. δεν εχουν ουσιαστικη εξουσια. ειναι ευαλωτοι και στοχοποιημενοι απο το σοβιετικο κρατος και παρακρατος του 74 ολοι αυτοι

    η αριστερα εχει την ΑΠΟΛΥΤΗ εξουσια στην ελλαδα απο το 74 επιμενω
    δεν μου αναφερατε κανεναν δεξιο δημοσιοκαφρο κανενα δεξιο διανοουμενο κανεναν δεξιο ιστορικο, ιδεολογο, καλλιτεχνη ,δημιουργο πολιτισμου,διανοητη, κεφαλαιουχο πλουτοκρατη φανατικο στην δεξιοσυνη η εθνικοφροσυνη του, τυπου fetullah güllen
    αριστερους εχει χιλιαδες τετοιους.μην τα μπερδευετε!!!!!

    ReplyDelete
  23. ΜΑΤΣΑΚΟΝΙΣΤΗΣApril 18, 2014 at 7:32 AM

    Αν οι δεξιοί είναι άξεστοι,διανοητικά ανεπαρκείς και ανίκανοι να παράγουν οποιοδήποτε πολιτισμό φταίει η αριστερά ;
    Εσύ τα μπερδεύεις και αποδεικνύεις τη ρηχήτητα της σκέψης και το βλακώδες των ιδεών που περιφέρονται σε δεξιά κεφάλια.
    Απαραιτήτως κάποιος πρέπει να είναι κρετίνος και οργανικά αναλφάβητος για να αμφισφητεί την παντοδυναμία παπάδων και μπάτσων,ήτοι δύο εκ των βασικών πυλώνων της ελληνορθοδοξίας και ελληνοληστοκρατείας.
    Διαταραγμένοι κρετίνοι βλέπουν παντού αναρχοαριστερές συνομωσίες γιατί έχουν διαπαιδαγωγηθεί στην ελληνοχριστιανική θεωρία του εσωτερικού εχθρού η οποία βρήκε την τέλεια ενσάρκωση στη χουντα των πρακτόρων συν/χων.
    Με τόσο πρωτότυπες θεωρίες και φρέσκιες ιδέες τροφοδοτούνται τα μυαλά των κρετίνων που αποκαλούνται "Ελληνες εθνικιστές".
    Είναι οι εν αναμονή δοσίλογοι και οι εθελοντές φύλακες του νόμου και της τάξης.Οι καθ´εξην ρουφιάνοι της διπλανής πόρτας,τα θλιβερά ανθρωποειδή που τα παραμυθιάζουν ναζιστές ινστρουχτορες με "μεγαλες ιδεες" και "ιδανικά".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Παραλλήρημα αναρχοαριστερού τύπου όπου οι παπάδες μπλέκονται με τους μπάτσους και όλοι μαζί στηρίζουν την... ελληνορθοδοξία. Τι κι αν σύσσωμος ο ανώτερος κλήρος βγάζει σπυράκια όταν ακούει για ελληνορθοδοξία, τι κι αν μόλις τον φεβρουάριο το αριστερό παρακράτος έστειλε 2 μπάτσους στην εντατική (όπως πάντα καμμία δημοσιότητα, σύλληψη, δίκη ή καταδίκη).

      Έλα ματσακονιστή πες μας ότι κατά βάθος είσαι καλός χριστιανός, απλά δε γουστάρεις τους παπάδες επειδή είναι 'εξουσία' όπως οι μπάτσοι.

      Delete
    2. Δεν έγινε επανάσταση και συνεχίζει και νικάει ο εχθρός διότι η αριστερά έχει 'συμφιλιωθεί' με το κεφάλαιο και τρώει καλά από αυτό.
      Ενώ η δεξιά της νομιμότητας και των ραγιάδων καταδικάζει την οποία αντίσταση.
      Απορώ που μερικοί εδώ μέσα θεωρούν τον αριστερό ή δεξιό.

      Delete
    3. ... τον εαυτό τους αριστερό ή δεξιό.

      Delete
    4. ΜΑΤΣΑΚΟΝΙΣΤΗΣApril 19, 2014 at 7:06 AM

      O τυπικός ακροδεξιούλης που τα επιχειρήματα του εξαντλούνται σε αερολογίες,συνομωσιολογίες και διάφορα άλλα υποψιασμένα όπως οι διαβόητοι ψεκασμοί ,επανέρχεται για να μας πληροφορήσει ότι οι μπάτσοι και οι παπάδες δεν έχουν καμμια σχέση !
      Εκεί μπορεί να φτάσει το μυαλό του,για να δικαιολογήσει στον εαυτό του την κρατρικολαγνεία και το ραγιαδισμό του,ενώ ταυτόχρονα αυτοπροσδιορίζεται "αντισυστημικός εθνικιστής" !

      Ακόμα σαν τυπικό δουλικό και κρατικολάγνο υποκείμενο μας πληροφορεί με λύπη και χρυσαυγίτικη ευαισθησία για τους μπάτσους της εντατικής.
      Αφού λοιπόν εκτέθηκε επαρκέστατα με λέει και χριστιανό !
      Αυτά τα δίποδα είναι οι "έλληνες εθνικιστές",να τους χαίρεστε !

      @April 19, 2014 at 2:49 AM
      Εγώ δε θέλω ούτε κατά διάνοια να μπερδεύομαι με δίποδα σαν τον προηγούμενο,ούτε με πονηρίδηδες που προτιμούν τις μεταμοντέρνες λύσεις της κατάργησης αριστεράς και δεξιάς.Όσο υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα υπάρχει και ταξική πάλη.
      Τα υπόλοιπα είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ,ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΦΕΛΩΝ.

      Delete
    5. Για ποιά "επανάσταση" μιλάς 2:49; Εδώ έχει γίνει συνταγματικό πραξικόπημα από τη δεξιά και η αριστερά όχι μόνο κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο, αλλά επικροτεί και τις μεθοδεύσεις!

      Αυτή η αριστερά καρπώνοταν τόσα χρόνια την ηθική υπεραξία του "ψωμί, παιδεία, ελευθερία";;;;

      Ρε στον ΚΑΙΑΔΑ όλοι οι πούστηδες!!!

      Delete
  24. κανεις δεν θεωρει τον εαυτο του δεξιο φιλε
    ο ματσακουκις ειναι αναρχοαριστερος μισελληνας διεθνιστης και το παιζει ουδετερος....

    ειναι εμφανεστατο ματσακουκι οτι δεν εχεις επιχειρηματα και οτι τα γραφομενα μου σου φεραν ταραχη στην αρωστη μπολσεβικικη ψυχη σου....ισα στα ψυχιατρεια της σιβηριας σου και στη πατριδα σου τη βορειο κορεα σταλινικο κτηνος γιατι αυτη τη φορα δεν θα εχει διακοπουλες στη μακρονησο και μετανοιες οπως τοτε με τους πανιβλακες χριστιανοδεξιουληδες,σχιζοφρενη θρησκοληπτε εβραιομπολσεβικιστη μεσσιανιστη.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για ποιά "επανάσταση" μιλάς 2:49; Εδώ έχει γίνει συνταγματικό πραξικόπημα από τη δεξιά και η αριστερά όχι μόνο κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο, αλλά επικροτεί και τις μεθοδεύσεις!

      Αυτή η αριστερά καρπώνοταν τόσα χρόνια την ηθική υπεραξία του "ψωμί, παιδεία, ελευθερία";;;;

      Ρε στον ΚΑΙΑΔΑ όλοι οι πούστηδες!!!

      Delete
  25. Δεν υπάρχει δεξιά το είπε και ο αρχηγός σας που όταν έφαγε πόρτα από τους ανθέλληνες διεθνιστές έκανε στροφή 180 μοιρών.
    Είναι εμφανέστατο ποιός έχει ανάγκη απο μεσσίες και ποιός χρήζει θεραπείας.

    ReplyDelete