Tuesday, April 8, 2014

Τάσσος Παπαδόπουλος, ένας κατασκευασμένος «ήρωας»



Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανακηρύχθηκε σε «ήρωα» μετά το ΟΧΙ που προέβαλε στο σχέδιο Ανάν με το γνωστό δακρύβρεκτο διάγγελμα του. Έτσι ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανεβιβάσθη στο ίδιο βάθρο με τον Αυξεντίου και τον Λεωνίδα! Έτσι όμως ευτελίζεται η ιερά αξία του Ήρωος.

Κατ’ αρχήν το σχέδιο Ανάν θα έπρεπε να είχε απορριφθεί εξ αρχής από την Κυπριακή Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Τάσσο Παπαδόπουλο ως σχέδιο απαράδεκτο και να μην είχε τεθεί ποτέ σε δημοψήφισμα.

Όμως ο Τάσσος Παπαδόπουλος το απεδέχθη και το έθεσε σε δημοψήφισμα αναιρώντας έτσι την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην συνέχεια βγήκε να πει ΟΧΙ και να οδηγήσει τον Λαό σε μια περιπέτεια που θα μπορούσε να ξεσπάσει σε εμφύλιο πόλεμο. Με την κατάθεση του σχεδίου Ανάν σε δημοψήφισμα προχώρησε και στην πράξη εσχάτης προδοσίας που ήταν η αποδοχή διπλού δημοψηφίσματος με την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των εποίκων.

Η προδοτική αυτή πράξη ανεβάθμισε το κατοχικό μόρφωμα σε «λαό» με ξεχωριστό εκλογικό σώμα και πολιτοποίησε όλους ανεξαιρέτως τους εποίκους κατά παράβαση της διεθνούς νομιμότητος, η οποία ορίζει τον εποικισμό ως έγκλημα πολέμου. Πριν το δημοψήφισμα του 2004 ο Τάσσος Παπαδόπουλος επέτρεψε την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και άφησε ανοικτή την διέλευση προς τα κατεχόμενα, ύστερα από το ελεγχόμενο άνοιγμα των οδοφραγμάτων από τις κατοχικές δυνάμεις και τον Ντενκτάς το 2003.

Με αυτό το τέχνασμα στήριξε οικονομικά την παρουσία του τουρκικού κατοχικού στρατού και το κατοχικό μόρφωμα. Αμέσως μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου 2004 απεδέχθη τον λεγόμενο κανονισμό της Πράσινης Γραμμής και ανεγνώρισε άμεσα τα όργανα του κατοχικού μορφώματος όπως το εμπορικό επιμελητήριο των κατακτητών, στο οποίο έδωσε το δικαίωμα να βαπτίζει τα τουρκικά προϊόντα σε τουρκοκυπριακά και να περνούν ανενόχλητα στην ελεύθερη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πράξη αυτή εκτός του ότι ήταν προδοτική οικονομική συναλλαγή με τους κατακτητές, έπληξε ανεπανόρθωτα την οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και περισσότερο τα αγροτικά λαϊκά στρώματα.

Μέσα από αυτά τα ανοίγματα προς το κατοχικό μόρφωμα άρχισαν να εισέρχωνται «τουρκοκύπριοι» εργάτες στο ελεύθερο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να χάνουν την δουλειά τους οι νόμιμοι Κύπριοι πολίτες.

Ως επιστέγασμα όλων αυτών των μεθοδευμένων υποχωρήσεων που ανεβάθμισαν εμπράγματα το κατοχικό μόρφωμα, έρχεται η συμφωνία της 8ης Ιουλίου που επαναφέρει την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στο τραπέζι των συνομιλιών και αφήνει επίσης αδιευκρίνιστο τον όρο του στάτους κβο ώστε να μπορούν οι Τούρκοι να περάσουν σε αυτό τον όρο την προπαγάνδα περί απομονώσεώς τους (πράγμα που επανέλαβε και ο Αναστασιάδης στο κοινό ανακοινωθέν).

Αυτός είναι με λίγα λόγια ο «ήρωας» που κατασκεύασε το κατεστημένο της εθνικής μειοδοσίας που εξουσιάζει την Πατρίδα από το 1959 μέχρι σήμερα.

12 comments:

  1. Ας προστεθεί και κάτι άλλο εν σχέσει με τον Παπαδόπουλο, ένα παλαιότερο του αμάρτημα. Το 1977 έγινε ο ΠΡΩΤΟΣ Έλληνας πολιτικός που κατέθεσε διζωνικό χάρτη διευθέτησης του κυπριακού. Αυτός είναι ο χάρτης

    http://vimasaronikou.files.wordpress.com/2013/11/ceb4ceb9ceb6cf89cebdceb9cebacf8ccf82-cf87ceaccf81cf84ceb7cf82.gif?w=595

    ReplyDelete
  2. Moνόφθαλμοι εν μέσω τυφλών είναι η παράμετρος της αναβροχιάς που οσιοποιεί ακόμη και το χαλάζι! Το μη χείρον "κυματίζει" απ΄ άκρου σε άκρο της μεταμοντέρνας Γραικίας πλάι στη σημαία των ανατολικών Ινδιών που στέπει τις κεφαλές μεταναστών, ζώντων σε δανεικό έδαφος... Εκεί που η γη δεν είναι παρά το ..."Κάτω παρτάλι" της Ευρώπης ...

    Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
    τ.6977764737

    ReplyDelete
  3. Όπως και να έχει είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ τα υπόλοιπα είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε και μετά Χριστόν προφήτες. Τα έβαλε με όλους ήταν μόνος του και νίκησε ας μην τα ισοπεδώναμε όλα! Ας παραδειγματιστούμε από τους δικούς μας γραικύλους ….
    BF

    ReplyDelete
  4. Και καθόμαστε κάθε 28η Οκτωβρίου και τον γιορτάζουμε και κάνουμε παρελάσεις... καμένος λαός είμαστε.

    ReplyDelete
  5. Ας καταφέρει η 'πατριωτική αριστερά' την οποία ευαγγελίζεστε να βγάλει έναν Τάσσο Παπαδόπουλο και τότε θα δούμε πόσα 'όχι' θα πει.

    ReplyDelete
  6. Αμφιβάλλω αν ωρισμένοι εκ των σχολιαστών, όπως ο 5.32, διαβάζουν προσεκτικώς το κείμενο. Μάλλον φορτώνουν την γνωστή κασέτα με το λαϊκό άσμα "Τάσσος ο μέγας ήρωας", αδιαφορώντας για το πόσα ΝΑΙ είπε ο "ήρωας" τους.

    Το ότι είπε ΝΑΙ στην συμμετοχή των εποίκων στο δημοψήφισμα, ουδόλως τους αγγίζει αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στην κασέτα με το άσμα "Τάσσος ο μέγας ήρωας". Γι' αυτούς, "ήρωας" είναι όποιος νομιμοποιεί το κατοχικό μόρφωμα και τους εποίκους, αλλά λέει ΟΧΙ στην διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν τους ενδιαφέρει η ουσία της πολιτικής πράξεως, αλλά το φαίνεσθαι.

    Ιφικράτης Αμυράς

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι άραγε δείγμα ρεαλιστικής αντιμετώπισης των πραγμάτων να εθελοτυφλεί κάποιος μπροστά σε μια de facto πραγματικότητα 40 ετών ;
      Οι έποικοι δυστυχώς πλέον είναι κάτοικοι,είτε το θέλετε,είτε όχι.
      Οι ultra εθνικιστικές κορώνες έχουν το κοινό τους,άρα θεμιτή η κατά κόρον χρήση από πολιτευόμενους.
      Ωστόσο υπάρχει η γενική αρχή που λέει ότι :ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ.
      Πώς θα αξιώσει η Ελλάς και η Κύπρος της παρακμής και του κοινωνικού καιάδα την επιστροφή των κατεχομένων είναι ένα ερώτημα στους αιθεροβαμονες δημαγωγούς κάποιου είδους.

      Delete
    2. Αμυρά, αν θεωρούσα ήρωα τον Τάσσο Παπαδόπουλο θα το έλεγα από μόνος μου.

      Βλέπεις να αναφέρω κάτι τέτοιο; Όχι. Άρα μάλλον εσύ φορτώνεις την κασσέτα που έχεις στο μυαλό σου για όποιον σου φέρνει αντιρρήσεις.

      Τον Τάσσο Παπαδόπουλο τον θεωρώ ευσυνείδητο πολιτικό και πατριώτη. Βέβαια, όλοι στο μυαλό μας νομίζουμε πως είμαστε οι καλύτεροι πατριώτες. Αλλά από τη θεωρία έως την πράξη υπάρχει δρόμος.

      Όμως συνέχεια τους δεξιούς κατακρίνεις (βλέπε Μεταξά παλαιότερα) και καθόλου τους αριστερούς (ελάχιστες αναφορές στο εθνοπροδοτικό συριζα). Μήπως επειδή είσαι αριστερός και δεν το παραδέχεσαι; Γιατί δεν κριτικάρεις το ακελ, γιατί δεν αναφέρεσαι καθόλου στον Χριστόφια που είναι πρόεδρος δημοκρατίας από το 2008; Τα τελευταία 6 χρόνια όλα βαίνουν καλώς στην Κύπρο;

      Εσύ δεν μας έλεγες πως οφείλουμε να ξεπεράσουμε το φάσμα αριστεράς-δεξιάς; Πως θα το καταφέρουμε; Ακολουθώντας το παράδειγμά σου;

      Delete
  7. Και μετά όταν τους λένε τους ακροδεξιούς αγράμματους τους κακοφαίνεται...Η αλήθεια είναι, δεν ξέρουν τίποτα για τα πρόσωπα που ηρωοποιούν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σιγά... Λες και οι αριστεροί ξέρουν τους δικούς τους ήρωες.

      Delete
  8. @5:32 Πες μου έναν αριστερό που να λέει αυτά τα πράγματα:

    http://www.iphicratisamyras.com/2013/12/blog-post_20.html

    Έναν μόνο. Όχι φιλελεύθερο δεξιό, αλλά αριστερό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και οι ανάρχες τα ίδια δε λένε; Τι είναι οι ανάρχες, δεξιοί;

      Εγώ φιλαράκο δεν είμαι δεξιός. Όμως βρες μου ένα κράτος ή ένα οποιοδήποτε καθεστώς στην Ιστορία που δεν επέβαλλε φόρους.

      Delete