Saturday, April 12, 2014

Ζητήματα προπαγάνδας




Αρκετές φορές όταν τίθεται το ζήτημα της λαθρομεταναστεύσεως στις πολιτικές συζητήσεις όσοι τάσσονται υπέρ των λαθρομεταναστών επιχειρηματολογούν με δύο κλασσικά σοφίσματα, "και εμείς κάποτε πήγαμε μετανάστες στο εξωτερικό", "ξέρω τον τάδε μετανάστη ο οποίος σέβεται περισσότερο την Ελλάδα από τον τάδε Έλληνα που καταστρέφει την Πατρίδα μας".

Και στις δύο περιπτώσεις οι αντίπαλοί μας επιλέγουν ζεύγη κατηγοριών κατά πώς τους συμφέρει.

Με το πρώτο σόφισμα θέλουν να μας πείσουν ότι η (λαθρο)μετανάστευση είναι κάτι το καλό και φυσιολογικό "αφού και εμείς οι Έλληνες πήγαμε μετανάστες", υπονοώντας ότι στην πχ Αμερική, Αυστραλία, Αφρική και αλλού, δεν υπήρξε πρόβλημα, άρα γιατί να έχουμε πρόβλημα με τους εδώ λαθρομετανάστες;

Εσκεμμένως επιλέγουν το ζεύγος Αμερικανοί πολίτες-Έλληνες μετανάστες, αποσιωπώντας το ζεύγος Ινδιάνοι-Ευρωπαίοι άποικοι.

Το πρόβλημα είναι ότι δημιουργούν μία εικόνα όπου Έλληνες πηγαίνουν μετανάστες στην Αμερική, αποσιωπώντας τί έπαθαν οι Ινδιάνοι από την λαθρομετανάστευση των Ευρωπαίων, των Αφρικανών, και των Ασιατών στην Αμερική. Οι Ινδιάνοι υπέστησαν γενοκτονία και αφανισμό, και στην βόρεια και στην νότια Αμερική. 

Τα ίδια έπαθαν και οι Αβοριγίνες στην Αυστραλία από την (λαθρο)μετανάστευση των Ευρωπαίων. Τα ίδια έπαθαν και οι Νέγροι στην Αφρική από την (λαθρο)μετανάστευση των Ευρωπαίων.

Επομένως το σόφισμα "και οι παππούδες μας πήγαν μετανάστες", ακούγεται προσβλητικό στα αυτιά των Ινδιάνων, των Νέγρων, και των Αβοριγίνων. Οι ιθαγενείς λαοί δεν συμφωνούν καθόλου με τα σοφίσματα των λαθρομεταναστολάγνων.

Στο δεύτερο κλασσικό σόφισμα, "ξέρω τον τάδε ξένο που έγινε καλός Έλληνας πολίτης, ενώ ο δείνα Έλληνας είναι προδότης", εδώ έχουμε προσβολή της κατά Αριστοτέλη λογικής. Πηγαίνουν από το μερικό στο γενικό, ήτοι επειδή κάποιος (λαθρο)μετανάστης συμπεριφέρεται καλώς, δεν έπεται ότι όλοι οι (λαθρο)μετανάστες θα αποκτήσουν Ελληνική συνείδηση. 

Οι κουτοπόνηροι αντίπαλοί μας επιλέγουν ένα ζεύγος χαρακτήρων όπως τους συμφέρει προκειμένου να δικαιολογήσουν τον εποικισμό της Ελλάδος. Αφού οι κύριοι λαθρομεταναστολάγνοι θέλουν να χρησιμοποιούν στερεότυπα με κουτοπόνηρη διάθεση προσβολής της κοινής λογικής, ορίστε ένα ζεύγος χαρακτήρων που δικαιολογεί την δική μας απέχθεια προς τους λαθροεποίκους:

Το πακιστανικό τέρας που βίασε την 15χρονη Μυρτώ από την μία μεριά, και από την άλλη μεριά την υψίφωνο Μαρία Κάλλας.

Επειδή το προπαγανδιστικό παιχνίδι παίζεται με συναισθηματικούς όρους, και οι αντίπαλοί μας πάντα θα αρνούνται τον εποικισμό της Πατρίδος μας, ήτοι την ωμή πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος να τους συντρίψουμε είναι με την ανάκληση εικόνων και την κατάλληλη επιλογή αντίρροπων χαρακτήρων, ώστε οι λαθροέποικοι να ταυτίζωνται με το απόλυτο κακό, και οι Έλληνες με το απόλυτο καλό. 

Αν δεν το πράξουμε, θα είναι σαν να έχουμε υποταχθεί στην προπαγάνδα των εχθρών, οίτινες παρουσιάζουν τους λαθροεποίκους ως το απόλυτο καλό, και τους Έλληνες ως το απόλυτο κακό.

29 comments:

  1. Γιατί χρησιμοποιείτε μια δημοτικίζουσα "καθαρεύουσα" ;
    Αν θέλετε να δώσετε γλωσσικό στίγμα χρησιμοποιείστε αρχαΐζουσα.
    Είναι απωθητικό να χρησιμοποιείτε μια γλώσσα που η μόνη σχέση με την καθαρεύουσα είναι οι καταλήξεις.

    ReplyDelete
  2. Στα παραδείγματα που αναφέρετε το "λαθραίον" της μετανάστευσης βάσει ποιού δικαίου ορίζεται,αν έχετε την καλοσύνη να απαντήσετε ;

    ReplyDelete
  3. Η εισβολή ευρωπαίων αποίκων στην γη των ινδιάνων είναι διαχρονικό έγκλημα με βάση το αυτόχθον δίκαιο των ινδιάνων και με βάση το διεθνές δίκαιο. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα οι ηττημένοι και γενοκτονημένοι λαοί δεν μπορούν να διεκδικήσουν επαναφορά της προτέρας καταστάσεως. Στο ορατό μέλλον επικρατεί το δίκαιο των ισχυρών αποικιοκρατών.

    Ιφικράτης Αμυράς

    ReplyDelete
  4. Δεν είναι μόνο το θέμα της λαθρομετανάστευσης. ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αριστερά στην Ελλάδα οφείλει να μας τελειώσει. Χτυπάμε την αριστερά και έχουμε ολιστική αντιμετώπιση μιας ντουζίνας ενεργά αντικοινωνικών και ανθελληνικών παραγόντων, που αρχίζουν από τον αναρχισμό και φτάνουν μέχρι τον φιλελευθερισμό.

    Η ελλαδική αριστερά έχει σαπίσει μέχρι το μεδούλι και πρέπει να θαφτεί με συνοπτικές διαδικασίες. Τη θέση της ας λάβουν άλλες πιο εξελιγμένες μορφές αριστεράς, όπως ο χώρος του Άρδην.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Έχει σαπίσει μέχρι το μεδούλι" γιατί άραγε ;
      Επειδή δεν ασπάζεται εθνοφυλετικές θεωρίες που πηγάζουν από το φαντασιακό μιας δράκας μεταναζιστών/μεγαλοιδεατιστών ;
      Μήπως επειδή βλέπει τον άνθρωπο ως αυτοτελή αξία και δεν τρέφει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις μεγαλείου με τα @@ σφετεριζόμενων προγόνων ;
      Το ελλαδικό κρατίδιο έχει πλασει μια μυθολογία εθνικής συνέχειας.Οι τελευταίοι Έλληνες κύριοι σφαγιάσθηκσν από φανατισμένους ρασοφόρους τύπου Νίκωνα Μετανοείτε.
      Εσείς είστε τα χυδαιότερα υποπροϊόντα μιας χυδαίας καθεστωτικότατης υποκουλτούρας.Ανίκανοι να κάνετε κριτική σε οποιονδήποτε,αφού μιλάτε με αναπόδεικτα αξιώματα που δεν αντέχουν καμμία κριτική.
      Εσείς είστε σάπιοι μέχρι το DNA σας που φλερτάρει ευχαρίστως με τον παπαδίστικο ραγιαδισμό.

      Delete
    2. Αυτή η "θρησκεία" του ανθρωπιστή - μισέλληνα - δεσπότη λαθρομεταναστών ειναι αυτο που λένε πρόοδος οι "αριστεροί" των gay παρελάσεων?
      τι φαντασιώσεις έχετε οταν κάνετε πορείες παρέα με ισλαμιστές?
      Τι φαντασιακό ειναι να μπερδεύεις πολλές φυλές (αγέλες) και να περιμένεις οτι ολοι θα ζήσουν αγαπημένοι και ευτυχισμένοι ?

      Λειτουργείτε παρα-φύσιν. Ακόμα και ο σκύλος μου οταν τον έφερα στο σπίτι οριοθέτησε τον κήπο και έγινε μέλος της οικογένειας. Δεν βοηθούσε τον ληστή να μπουκάρει απο το παράθυρο. Όλη η φύση ειναι γεμάτη απο αγέλες, σύνορα, φωλιές.

      Αυτό που κάνεις εσυ και όμοιοι σου είναι διάσπαση, ώστε το κεφάλαιο να μην βρει αντίσταση απο γηγενείς.

      Οσο για τους κωλο-ναζιστές δικοί σας ειναι του σοσιαλισμού.

      Delete
    3. @2:35 Πού στη φύση υπάρχει η έννοια αρκούδα ή λύκος ως αυτοτελής αξία; Πουθενά, οι λύκοι υπάρχουν σε αγέλες και δεν αναμειγνύονται με άλλες ράτσες λύκων. Επίσης υπάρχει ένα μέρος του εγκεφάλου στα θηλαστικά που ασχολείται με την οριοθέτηση. Υπάρχει και στον άνθρωπο και το κάνουμε αυτό από τη φύση μας, όπως είπε και ο 3:22. Αν διαβάσει κάποιος ιστορία, ξέρει ότι η διάκριση σε αλλόφυλους και η αποφυγή τους είναι φυσικό ένστικτό του από πανάρχαια χρόνια. Υπήρχαν πάντα ομάδες/φυλές/έθνη και κάθε μέλος τους αγωνιζόταν μόνο για το καλό της ομάδας/φυλής/έθνους και όχι για άλλους. Το να βάζει κάποιος όλους μέσα στο ίδιο τσουβάλι είναι κατά της φύσης και καταστροφικό. Κοίτα σε καταλαβαίνω, κάποιος που έχει καταπιεί την αμερικανική προπαγάνδα της πολιτικής ορθότητας/πολιτιστικού μαρξισμού είναι λογικό να λέει τέτοιες αρλούμπες. Τώρα αν θέλεις να αγνοήσεις το προφανές είναι δική σου άποψη, αλλά δεν είναι ούτε φυσικό ούτε λογικό. Σαν να προσπαθείς να μας πείσεις ότι ο ουρανός είναι πράσινος.

      "Το ελλαδικό κρατίδιο έχει πλασει μια μυθολογία εθνικής συνέχειας.Οι τελευταίοι Έλληνες κύριοι σφαγιάσθηκσν από φανατισμένους ρασοφόρους τύπου Νίκωνα Μετανοείτε."

      Εδώ μπερδεύεις την βούρτσα με την π... Το ξέρεις ότι οι περισσότεροι έλληνες από τον φόβο αυτό εκχριστιανίστηκαν; Άλλο θρησκεία και άλλο φυλή. Υπάρχουν και επιστημονικές αποδείξεις γι'αυτό, test DNA που φανερώνουν ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων και μάλιστα αυτόχθονες από την παλαιολιθική εποχή. Οι πιο κοντινοί σε μας είναι οι νοτιοιταλοί. Ούτε σλάβοι, ούτε αλβανοί αντίθετα με τα ανθελληνικά μυθεύματα.

      Delete
    4. Συμφωνώ κάποιος είναι σαν τους χριστιανούς, αλλά όχι εμείς.

      ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ 3:11

      ὅπου οὐκ ἔνι Ἕλλην καὶ Ἰουδαῖος, περιτομὴ καὶ ἀκροβυστία, βάρβαρος, Σκύθης, δοῦλος, ἐλεύθερος, ἀλλὰ [a]τὰ πάντα καὶ ἐν πᾶσιν Χριστός.

      Τώρα πως είσαι χριστιανός χωρίς το εβραϊκό ζόμπι δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί χριστιανικά είναι αυτά που λες. Ο χριστιανισμός ένα εθνομηδενιστικό μόρφωμα είναι.

      Delete
    5. Ἡ ἀριστερὰ εἶναι σάπια, ἐπειδὴ συνεταιρίζεται μὲ τὴν Ἐκκλησία καὶ μὲ τὸν Ἑλλαδικὸ Παρασιτικὸ Καπιταλισμό. Ἡ ἀριστερὰ γοητεύεται ἀπὸ τὸν Χριστιανισμὸ τὸν πρὶν ἀπὸ τὸν Κωνσταντῖνο τὸν Α' τὸν Υἰοκτόνο, ἀλλὰ δὲν καταλαβαίνει ὅτι δὲν ἦταν τυχαῖα ἠ ἐπιλογὴ αὐτῆς τῆς θρῃσκείας γιὰ τὴν ἐπιβολὴ τοῦ πλέον ἀπολυταρχικοῦ μορφώματος τῆς Ἰστορίας. Τὸ δὲ ΠΑΣΟΚ μὲ τοὺς τότε ἀριστεροὺς καὶ κεντροαριστεροὺς στελεχώθηκε καὶ στελεχωνόταν πάντα καὶ ἔπραξε τὰ γνωστὰ σὲ ὅλους καὶ καθ'ὅλου διαφορετικὰ τῆς Δεξιᾶς.

      Delete
    6. Η ελλάδική αριστερά έχει επισήμως πεθάνει απο τις αρχές τις 10ετίας του '90 και τώρα πια έχει σαπίσει ολοκληρωτικά.

      Η ελλάδική αριστερά πέθανε όταν πήρε υπό την αιγίδα της τα πρώτα κύματα μαζικής λαθρομετανάστευσης και λαθροαπασχόλησης. Τα συνθήματα του τύπου "Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι" και "Αλβανοί εργάτες αδέλφια μας", αποτέλεσαν το κύκνειο άσμα της ελλαδικής αριστεράς. Βούλιαξε μέσα σε έναν απέραντο βάλτο από προδοσία και πάτωσε κυριολεκτικά. Αν προσπαθούσαμε να βρούμε και να θάψουμε το πτώμα της ελλαδικής αριστεράς θα έπρεπε να ψηλαφίσουμε αμέτρητα κυβικά μέτρα βαλτώδους προδοσίας. Δε συμφέρει - καλύτερα να αφήσουμε το κουφάρι της Αριστεράς στα χαμένα.

      Χιλιάδες Έλληνες οικοδόμοι, χιλιάδες Έλληνες ναυπηγοεπισκευαστές, χιλιάδες Έλληνες απασχολούμενοι σε βιοτεχνίες και σε δουλειές του ποδαριού. Στα 1995 όλοι τους είχαν όλο το δίκιο του κόσμου να μαζεύουν τους αριστερούς στις πλατείες και να τους εκτελούν μαζικά. Γιατί δεν έγινε αυτό; Επειδή η Αριστερά απολάμβανε καθεστώς ιδεολογικής χούντας σε τέτοια ένταση, που όχι μόνο δεν διανοούταν κάποιος να της επιρρίψει ευθύνες, αλλά οι πάντες εκλάμβαναν την Ανεργοποίησή τους ως θέσφατη και αναπόφευκτη, διότι όχι μόνο η Αριστερά είχε ενοχοποιήσει τον Καπιταλισμό για την δική της αθλιότητα, αλλά κι επειδή η Αριστερά όριζε ως απανθρωπιά το να αρνείσαι την εργασία στον λαθρομετανάστη.

      Με το καρότο λοιπόν και το μαστίγιο της Αριστεράς, ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων δεν έμαθαν ποτέ τι τους χτύπησε. Χιλιάδες λαουτζίκοι κατέφυγαν στα επιδόματα ανεργίας διπλασιάζοντας την ανεργία από το 6% του 1990, στο 12% του 2000. Με το καρότο και το μαστίγιο της Αριστεράς τσάκισαν για πρώτη φορά τα μεροκάματα στην Ελλάδα. Καθιερώθηκε η μαύρη εργασία. Εκατοντάδες μικροαφεντικά που μέχρι τότε σχημάτιζαν τη μεσαία τάξη, γέμισαν τις λεωφόρους του σαβατόβραδου με πόρσε καγιέν και μετακόμισαν στην βορειοανατολική Αττική. Με το καρότο και το μαστίγιο της Αριστεράς η φτωχολογιά αποκτηνώθηκε τόσο, ώστε τίποτα δεν μπορούσε να την γλιτώσει από τη λαίλαπα του δανεισμού που δρομολογήθηκε αμέσως μετά το 'μπάσιμο' της Αριστεράς.

      Και ερχόμαστε σήμερα, 30 και πλέον χρόνια μετά, στα κανάλια των μεγαλοεργολάβων να βλέπουμε και να ακούμε τους ίδιους αριστερούς δημοσιογράφους να ρωτάνε τους ίδιους αριστερούς πολιτικούς για τα αίτια της πτώσης των μεροκάματων. Και αυτοί να απαντάνε με τις ίδιες φράσεις κατηγορώντας τον Καπιταλισμό και αφορίζοντας όσους αντιδρούν στη λαθρομετανάστευση ως απάνθρωπους και υπάνθρωπους. Και μετά μαζί δημοσιογράφοι και πολιτικοί να καταριούνται τον Έλληνα που τόλμησε να κλωτσήσει και να πετάξει χάμω τα χαρτόκουτα που χρησιμοποιούσε κάποιος λαθρομετανάστης για να κάνει το λαθρεμπόριό του, δίπλα ακριβώς στους Έλληνες που ΚΑΤΕΘΕΤΑΝ τα ωραία ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ τους στο αριστερό κωλοχανείο που αποκαλείται 'κράτος' για να μπορούν να έχουν τους δικούς τους πάγκους εκεί.

      Delete
    7. Οι λαθρομετανάστες δεν εμφανίστηκαν εν μία νυκτι και δεν τους έφερε καμμια αριστερή κυβέρνηση.Δε στο είπε κανείς ότι η αριστερά ουδέποτε κυβέρνησε στην Ελλάδα ;
      Προ κρίσης όταν μπαίνανε λεφούσια από τα διάτρητα σύνορα εσύ και πι όμοιοι σου λουφάζατε.Αντε τώρα να κλωτσήσετε κανένα χαρτόκουτο για να πράξετε το πατριωτικό σας καθήκων.
      Ψοφοδεείς μικροαστούληδες με τη γνωστή υπερπατριωτική προβειά

      Delete
    8. @9.03 η δεξια τους καλούσε και η αριστερά τους έστρωνε κόκκινο χαλί και φρόντιζε να εχουν καλή διαμονή. Ποτε η αριστερά υπερασπίστηκε τους εργάτες? Απλα βοηθησε τους "απεργοσπάστες" μετανάστες.
      Αν η αριστερά φώναζε οχι στην μετανάστευση γιατι καταστρέφει τα εργατικά δικαιώματα των ντόπιων εργατών κτλ ο κοσμος θα την ειχε κανει κυβερνηση.
      Οπότε θεωρείς την μετανάστευση πρόβλημα? και δεν σου αρέσει που φορτώνει ο κόσμος το φταίξιμο στην αριστερά?

      Delete
    9. @ "καθήκων" 9:03April 14, 2014 at 3:14 AM

      Να και ο αγράμματος ηλίθιος με το κλισαρισμένο τσιτάτο αποποίησης ευθυνών που αγαπάει η Αριστερά! Η Αριστερά, λέει, "δεν κυβέρνησε ποτέ!"

      Τι κι αν το κλεφτοπασόκ προσδιοριζόταν Κεντροαριστερά και Σοσιαλισμός. Ο αγράμματος ηλίθιος θα ξεσκιστεί να μας πείσει ότι κατέχει τα πιστοποιητικά της TROO Αριστερίλας και ο πασοκισμός δεν ήταν αυτό που ήταν.

      Τι κι αν η Αριστερά κατείχε τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ, ολόκληρη τη δημόσια εκπαίδευση, τον χώρο των τεχνών και των συνδικάτων. Τι κι αν το παρακράτος των μολότοφ είναι Αριστερό. Τι κι αν τα τάγματα εφόδου της Αριστεράς απολαμβάνουν ασυλίας απέναντι στο Νόμο και έχουν άδεια να καίνε και να τρομοκρατούν. Τι κι αν τα ανοιχτά σύνορα υπήρξαν αριστερό σύνθημα πριν γίνουν πολιτική της ΕΕ των τραπεζιτών. Τι κι αν η κοσμοθέαση των 'εξωσυστημικών' του iphone και του deree ταυτίζεται απόλυτα με αυτή των διεθνών ολιγαρχών τύπου Sutherland.

      Πάντως αγράμματε ηλίθιε έχεις δίκιο - οι μικροαστοί του Ελλαδιστάν είναι απίστευτα ψοφοδεείς. Αν δεν ήταν, θα είχαν ξεπατώσει όλους τους μεγαλοαστούς της Αριστεράς 20 χρόνια πριν. Μιλάμε δεν θα είχε μείνει ούτε ένας σας.

      Delete
    10. Εγγράματε πανηλίθιε μόνο στο κεφάλι σου που είναι γεμάτο σκατά το κέντρο,όπως αυτό αυτοπροσδιορίζεται,είναι αριστερά.
      Το κέντρο υπάρχει για να παγιδεύει τα απολίτικα μεσαία στρώματα που κινούνται προς την αριστερά.
      Ξεστραβώσου ιδεοληπτικε εμμονικέ βλάκα και μετά κάνε μας αναλύσεις.

      Delete
    11. @3:24μμ Μουρουτικέ δεξιούλη που βλέπεις αριστερά φαντάσματα παντού,αν το πασόκ άλωσε το σάπιο κράτος της γερασμένης δεξιας,σκέφτηκες ποτέ αν φταίξανε και οι δεξιοί ;
      Η δεξιά μουρουτικέ στόκε ποτέ δεν παρήγαγε πολιτισμό στην Ελλάδα,ούτε φυσικα διανόηση.Τα τζάκια δεξιούλη η παράταξη σου τα εξέθρεψε και τα άνδρωσε.
      Η δεξιά της διαπλοκής και του διαχωρισμού των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και μιάσματα μόνο παρακράτος και τρόμο παρήγαγε.
      Το πασόκ δεξιούλη ήταν το αντίδοτο των Αμερικάνων και της ντόπιας ολιγαρχίας στην άνοδο της αριστεράς στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

      Delete
    12. Αγράμματε απολογητάκο της Αριστεράς, πες μας κι άλλα να γελάσουμε!

      Το 'κέντρο' σου μαλάκα ήταν τα σύμβολα του πολυτεχνείου που ανακάλυψαν ότι η Αριστερά είναι μια πίπα και μισή. ΑΥΤΟΙ ήταν οι συνειδητοποιημένοι αριστεροί, οι καλύτεροι, οι ανώτεροι. Γέμισαν τα Β.Π από το '80 και μετά από νεόπλουτους σοσιαληστές. Κράτησαν και τη φίρμα 'αριστερά' για να ψαρώνουν τα κωλόζωα σαν κι εσένα.

      Το παραμύθι με το κέντρο-παγίδα το έλεγαν τότε τα κομμούνια που έμειναν έξω από το μεγάλο τσιμπούσι. (που μπήκαν μόνο στο μικρό τσιμπούσι). Δεξιοί, Αριστεροί, Κεντρώοι, στον ίδιο βόθρο ανθίζατε όλοι. Τα έφαγες κι εσύ μαλάκα, ή είσαι από τα κορόϊδα που ξέμειναν; Μάλλον το 2ο ισχύει για να τρώμε στη μάπα τις απολογητικές σου αρχιδιές εν έτει 2014. Μπράβο μαλάκα, αποτελείς άλλη μια ευγενική χορηγία της ελλαδικής Αριστεράς προς τη Νοϋμοσύνη και τον Άνθρωπο. Συγχαρητήρια.

      Κωλόπουστες η μαζεμένη ροχάλα 100 χρόνων έρχεται.... Πόσοι πασόκοι θα παραμείνετε στο σύριζα; Πόσους δεξιούληδες θα πάρετε όταν οι ΧΑίτες τελειώσουν με τη ΝΔ; Εκεί θα σας βρούμε μαζεμένους και θα σας γλεντήσουμε δίχως αύριο.

      Delete
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση.
    Ωστόσο θα σας επισημάνω ότι δεν υφίστατο η έννοια "λαθρομετανάστης" σε κανένα "αυτόχθον" δίκαιο (πώς να υπάρχει άλλωστε αφού η έννοια μετανάστης είναι κατασκεύασμα του 19ου-20ου αιώνα).
    Αυτοί που εσείς χαρακτηρίζετε "λαθρομετανάστες" στην πραγματικότητα και σύμφωνα με την κοινώς αποδεκτή άποψη είναι άποικοι.
    Οι κοινωνίες στις οποίες αναφέρεστε δεν αναγνώριζαν ιδιοκτησία στη γη και θεωρούσαν και παράλογο κάτι τέτοιο.
    Επίσης δεν υπήρχε η έννοια ούτε του εθνικού κράτους ,ούτε του εθνικού συνόρου.Άραγε από που προκύπτει ότι στην κοσμοθεωρία τους έβλεπαν τους αποίκους ως "λαθρομετανάστες" ;
    Επίσης θα ήθελα να μου αναφέρετε ρητά που αναφέρεται στο διεθνές δίκαιο η έννοια "λαθρομετανάστης".
    Η έννοια είναι κατασκευασμένη από τα ελληνικα μμμ τα οποία ατόπως αποκαλούν τους μεταφορείς παράνομων μεταναστών "δουλεμπόρους".Τις εταιρείες επενοικίασης εργαζομένων π.χ.δεν τις χαρακτηρίζουν "δουλεμπορικες",γιατί είναι θραμοθετγμένες δια νόμου.
    Ακόμη διαπράτετε έναν αναχρονισμό που απευθύνεται σε αδαείς ή φανατικούς.Υποστηρίζετε πέρα απο κάθε ιστορικό προηγούμενο και διεθνή εμπειρία ότι το διεθνές δίκαιο έχει αναδρομική ισχύ και μπορει να παράξει έννομα αποτελεσματα σε παρελθόντα χρόνο.Το άτοπο νομίζω είναι προφανές.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @2.23
      φίλε, να σου μάθω κάτι. Αυτός που ανακάλυψε τον τροχό δεν ήξερε πως λεγόταν.

      Delete
    2. Εξυπνακισμοί ποιότητας κρασοκατανύκτη.

      Delete
  6. Απ' ότι φαίνεται υπάρχει μία προσπάθεια αποφυγής κατανοήσεως του άρθρου δια της εμμονής σε εννοιολογικές αποχρώσεις λέξεων.

    Ο όρος λαθρομετανάστης σαφώς δεν εχρησιμοποιείτο τον καιρό του ευρωπαϊκού εποικισμού του τρίτου κόσμου, αλλά οι πόλεμοι μεταξύ ιθαγενών και ευρωπαίων εποίκων ήταν αιματηροί και πραγματικοί. Οι ιθαγενείς τους πολέμησαν διότι τους είδαν ως εισβολείς, είτε τους αποκαλείτε αποίκους είτε λαθρομετανάστες.

    Το παλαιότερο διεθνές δίκαιο, στα χρόνια της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας, ήταν υπέρ του αποικισμού. Την λαθρομετανάστευση-αποικισμό την αποκαλούσαν νόμο της εξερευνήσεως(law of discovery). Το πώς ονομάζεται ή δικαιολογείται σε κάθε χρονική στιγμή η λαθρομετανάστευση, δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται λαθρομετανάστευση.

    Πηγές επί του θέματος http://en.wikipedia.org/wiki/Discovery_doctrine
    http://www.doctrineofdiscovery.org/
    http://ili.nativeweb.org/sdrm_art.html
    http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1920009
    http://www.gilderlehrman.org/history-by-era/imperial-rivalries/resources/doctrine-discovery-1493)

    Ο όρος έθνος σε πολλούς ιθαγενείς λαούς δεν χρησιμοποιείται, αλλά χρησιμοποιείται ο όρος φυλή, εξ ου και οι όροι tribal law, tribal justice, φύλαρχος, φυλές του Αμαζονίου, φυλή των Απάτσι. Με αυτό αποδεικνύεται ότι οι λαοί αυτοί έχουν ιστορική σπονδύλωση και εθιμικό δίκαιο, διότι αν κατάλαβα καλώς, υπονοείτε ότι αυτοί οι λαοί ήταν κάτι σαν ξέφραγο αμπέλι, άρα δεν τρέχει και τίποτε που εισέβαλαν και τους κατέσφαξαν οι ευρωπαίοι άποικοι.

    Από δικονομικής πλευράς οι νόμοι δεν έχουν αναδρομική ισχύ, αλλά το ΔΙΚΑΙΟ έχει ιστορική και άρα αναδρομική ισχύ. Το ότι σήμερα ένα μέρος του Ελληνικού Λαού θέλει να απελευθερώσει την Ιωνία, δεν βρίσκει ερείσματα στο διεθνές δίκαιο, έχει όμως ερείσματα στα ιστορικά δίκαια του Ελληνικού Έθνους.

    Για την πληροφόρησή σας, σάς ενημερώνω ότι στις ΗΠΑ οι Ινδιάνοι έχουν ειδικά νομικά προνόμια, αναγνωρίζονται ως ξεχωριστό έθνος, με δικούς τους νόμους. Μία αντίστοιχη κατάσταση έχει δημιουργηθεί και για τους Αβοριγίνους στην Αυστραλία, υπό το διεθνές δίκαιο τους αναγνωρίζεται δικαιώματα ξεχωριστής εθνότητος.

    Επομένως σε αυτές τις περιπτώσεις υφίσταται αυτό που αποκαλούν οι επαγγελματίες των διεθνών σχέσεων, περιοχές παγωμένων συγκρούσεων, μία κατάσταση ακηρύχτου πολέμου. Κάτι τέτοιο είδαμε στην Ουκρανία, και σε λίγο στην Υπερδνειστερία.

    Τέλος η έννοια μετανάστης από ιστορικής πλευράς είναι πανάρχαια. Μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα παρατηρούνται από την αρχαιότητα και προξενούν πολεμικές συγκρούσεις. Μόνον από πλευράς διεθνούς δικαίου ο όρος χρησιμοποιείται τους 2 τελευταίους αιώνες διότι ο κλάδος του διεθνούς δικαίου ανεπτύχθη προσφάτως, αλλά από ιστορικής και νομικής πλευράς εθνικού δικαίου όλες οι πολιτείες και οι αυτοκρατορίες είχαν θεσπίσει ειδικούς νόμους αντιμετωπίσεως των ξένων.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα πράγματα είναι υπερβολικά απλά και δε χρειάζεται να αναλώνει κανείς χρόνο και φαιά ουσία για να τα αναλύει διεξοδικώς.
      Αν αυτοί αποδειχτούν ισχυρότεροι και είναι περισσότεροι θα επικρατήσουν.Το δίκαιο δεν είναι ζήτημα θεσμοθέτησης,είναι και ζήτημα ισορροπίας δυνάμεων.Αν συνεχίσει αμείωτος η ροή λαθρομεταναστών και το κράτος της ελλαδικής με τους κατοίκους του αποδεχτεί ανίκανο να αντιδράσει σε 50 χρόνια το πάρα πολύ η πληθυσμιακή αλλίωσις θα έχει πάρει δραματικό χαρακτήρα.Η Ελλας είναι υπερβολικά αδύναμη και μαλθακή για να κάνει οιονδήποτε πόλεμο για να αποτρέψει την ισλαμοποίησή της.Δε δύναται επιβάλλειν κανένα διεθνές δίκαιο,άλλωστε μη λησμονείται ότι και το διαβόητο Δουβλίνο 2 είναι διεθνέστατο δίκαιο.
      Το υπόδειγμα προπαγάνδας που προτείνετε θα είχε κάποιο νόημα αν :
      1.Δεν απευθυνόταν σε ψοφοδεείς,μαλθακούς μικροαστούς·ήτοι τη συντριπτική πλειοψηφεία των "ελλήνων"
      2.Αν είχατε την παραμικρή ιστορική ένδειξη ότι το ελλαδικό κρατίδιο εφήρμοσε από ιδρύσεως του ανεξάρτητη εθνική πολιτική.

      Delete
  7. Εις ό,τι αφορά το σημερινό διεθνές δίκαιο, αναγνωρίζει πάρα πολλά δικαιώματα στους ιθαγενείς λαούς, ένα εκ των οποίων είναι το δικαίωμα στην γή των προγόνων τους.

    ίδε http://www1.umn.edu/humanrts/edumat/studyguides/indigenous.html

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το μόνο δίκαιο που υφίσταται είναι το δίκαιο της εξουσίας. Η αποικιοκρατία είναι τόσο παλιά όσο η ίδια η ανθρωπότητα. Το να καταδικάζουμε τον αποικισμό που έγινε (και γίνεται) σε βάρος ιθαγενών λαών είναι υποκριτική στάση (εκτός αν το κάνεις για προπαγανδιστικούς λόγους). Το θέμα είναι να γίνουμε εμείς αποικιοκράτες, και όχι οι αλλόφυλοι.

      Delete
  8. Πέρασε το ρατσιστικό νομοσχέδιο.

    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Β' ανάγνωσή του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων "Δημοκρατικών" Βολευτών.

    http://www.kontranews.gr/index.php/koinonia/item/2965-nomosxedio-bouli-antiratsistiko

    ReplyDelete
  9. Αρχιεπίσκοπος: Ασυγχώρητο να γυρίζουμε την πλάτη σε μετανάστες 

    http://www.protothema.gr/greece/article/369360/o-arhiepiskopos-kalese-se-geuma-anilikous-metanastes/

    ReplyDelete
  10. Είμαστε οι Έλληνες Ινδιάνοι
    www.ysee.gr/download/diakriseis.pdf

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ καλό!

      Αρχαιολάτρης

      Delete
  11. Βλακώδες κείμενο για εσωτερική κατανάλωση ψυχαναγκαστικών προγονόπληκτων αργόσχολων.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο ίδιος ψυχασθενής αριστερόπληκτος που γράφει παραπάνω στις 10:27 και 10:45

      Delete