Sunday, March 16, 2014

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και δεν υπάρχει επιστροφή



Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Βενετικής Δημοκρατίας.

Οι κάτοικοι της Βενετίας θέλουν να αποσχισθούν από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι μόνον από την Ιταλία, λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες του rt.com:

Italian region votes on restoration of Venetian Republic.

http://rt.com/news/venice-independence-referendum-italy-154/

Lodovico Pizzati is a Venetian separatist, economist and Venetist politician.






http://en.wikipedia.org/wiki/Venetian_Independence

Τα κινήματα και τα κόμματα της Δύσεως που υποστηρίζουν το τρίπτυχο Ταυτότητα, Παράδοση, Εθνική Κυριαρχία, έχοντας διεξάγει έναν σκληρό αγώνα αιώνων για να επιβιώσουν οι ιδέες τους, ευρίσκονται προ σημαντικών γεωπολιτικών διλημμάτων. 

Στην Δύση, το Σκωτικό εθνικιστικό κόμμα, οι Βάσκοι εθνικιστές-αυτονομιστές, το Καταλανικό εθνικό-αυτονομιστικό κόμμα, και τώρα οι Βενετοί αυτονομιστές, ετοιμάζουν την απόσχισή τους από τον κύριο κορμό της Βρετανίας, Ισπανίας, και Ιταλίας, αντιστοίχως. Το ζήτημα είναι τί δρόμο θα επιλέξουν μετά. Αν επιλέξουν την αφομοίωση στην ΕΕ, ο αγών τους θα έχει προδοθεί. 

Τα εθνικά-αυτονομιστικά κινήματα της Δύσεως αντιμετωπίζουν ανάλογο δίλημμα με τους Ουκρανούς εθνικιστές στην Ανατολή. Οι Ουκρανοί εθνικιστές θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν από την Ρωσσία, αλλά αν ενσωματωθούν στην ΕΕ θα έχουν προδώσει τον αγώνα τους. 

Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. συμπαρατάσσεται με τα εθνικά-αυτονομιστικά κινήματα οίτινα αγωνίζονται να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους, αλλά δηλώνει εχθρός κάθε ενσωματώσεως σε υπερεθνικά σχήματα, είτε της Δύσεως είτε της Ανατολής. Δεν συντασσόμεθα ούτε με την Ευρω-Ατλαντική Ένωση, ούτε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε με την Ευρασιατική Ένωση.  

Θα είναι παράνοια να αποσχιστείς από την Βρετανία ως Σκωτσέζος ή από την Ρωσσία ως Ουκρανός για να ενταχθείς μετά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το τρίπτυχο Ταυτότητα, Παράδοση, Εθνική Κυριαρχία, είναι ποτισμένο με αίμα εκατομμυρίων αγωνιστών σε όλο τον κόσμο, και δεν επιτρέπεται να το αμαυρώσουμε με λάθη στρατηγικής. Τακτικοί ελιγμοί επιτρέπονται, αλλά όχι στρατηγικά λάθη. 

Οι Βενετοί αυτονομιστές δείχνουν πιό ώριμοι πολιτικώς, θέλουν απόσχιση και από την Ε.Ε. Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. ως κίνημα Ταυτότητος, Αρχαίας Ελληνικής Παραδόσεως, και Εθνικής Κυριαρχίας, εύχεται στους ξένους συναγωνιστές καλή επιτυχία στον Αγώνα τους. 

12 comments:

  1. Δεν καταλαβαίνω. Θα υποστηρίζατε την απόσχιση της Κρήτης;

    ReplyDelete
  2. Να ξεχωρίζουμε την ανεξαρτητοποίηση εθνών από τις τρολλιές....

    Στη Βενετία τι θα εξάγουν; Γόνδολες; Θα μετατρέψουν τα κανάλια σε ιχθυοκαλλιέργειες; Ή θα ζούνε με τον τουρισμό όπως στο ελληνικό ταβερνείο;;; Σε περίπτωση επίθεσης θα αμυνθούν με αντλίες νερού;;;;

    Έλεος πια με τα MICROSTATES. Είναι ό'τι χειρότερο για τα Έθνη, η πλήρης εφαρμογή του διαίρει και βασίλευε!!!

    ReplyDelete
  3. Η γνώση της ιστορίας εθνών και λαών είναι αναγκαία για να κατανοούμε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Οι βόρειοι Ιταλοί δεν αισθάνονται ούτε ειναι εθνολογικώς όμοιοι με τους νότιους Ιταλούς. Η Ιταλία είναι ενωμένο κράτος εδώ και λίγες δεκατίες και παρά την αντίδραση πολλών Ιταλών.

    Οι Βάσκοι είναι ξεχωριστό έθνος, ουδέποτε θεώρησαν εαυτόν Ισπανούς ή Γάλλους. Οι Σκωτσέζοι κατακτήθηκαν και σφαγιάστηκαν από τους Άγγλους, είναι ξεχωριστό έθνος.

    Οι Γάλλοι δεν είναι ενιαίο έθνος, αποτελούν πολυεθνικό κράτος. To γαλλικό κράτος εμπεριέχει Νορμανδούς, Κορσικανούς, Φράγκους, Βρετόνους, Αλσατούς.

    Το αυτό ισχύει για τους Καταλανούς στην Ισπανία. Η Ισπανία ως πρώην αυτοκρατορικό βασίλειο έχει κατακτήσει διάφορες εθνότητες, οι οποίες θα αποσχιστούν όταν οι φυγόκεντρες δυνάμεις υπερισχύσουν των κεντρομόλων.

    Η Ρωσσία είναι πολυεθνικό κράτος, εξ ού και τα δεκάδες αυτονομιστικά κινήματα.

    Αν κάποιοι θέλουν να βλέπουν ενιαία έθνη εκεί που δεν υπάρχουν, είναι δικό τους πρόβλημα.

    Εις ό,τι αφορά το ερώτημα, πώς θα αμυνθούν τα νέα κράτη τα οποία προέρχονται από διάσπαση, η απάντηση έχει δοθεί εδώ και αιώνες: με πολυμερείς συμμαχίες με άλλα κράτη. Πάντως όχι δια της ενσωματώσεως και δια του εθνολογικού τους αφανισμού μέσα σε υπερεθνικές κρατικές οντότητες.

    Η απόσχιση από ένα κρατικό μόρφωμα το οποίο καταστρέφει το έθνος είναι επιτακτική ανάγκη. Το προσπάθησαν οι λευκοί του Νότου το 1860 όταν διεπίστωσαν ότι οι Βόρειοι ήθελαν να αλλάξουν πλήρως τον δημογραφικό χάρτη των ΗΠΑ.

    Σήμερα θα αποσχιστούν οι Κούρδοι από την Τουρκία.

    Να υπογραμμιστεί ότι η Βενετική Δημοκρατία ζητά απόσχιση και από την ΕΕ, κάτι το οποίο αποδεικνύει ωριμότητα πολιτικής σκέψεως.

    Αυτή ήταν και αυτή θα είναι η μοίρα των κρατικών μορφωμάτων των οποίων η λειτουργία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λαών.

    Τα ειρωνικά σχόλια αποδεικνύουν χαμηλό επίπεδο αναλυτικής ικανότητος.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ μίλησα συγκεκριμένα για Βενετία, ούτε για Βάσκους, ούτε για Κούρδους, ούτε για Σκωτσέζους. Από που κι ως που οι Βενετοί είναι ξεχωριστό έθνος από τους Ιταλούς; Εχούν ξεχωριστή γλώσσα, θρησκεία, καταγωγή; Το κράτος Βενετία που θα σχηματιστεί μπορεί να είναι βιώσιμο; Ή θα εξαρτάται άμεσα για να επιβιώσει από εξωγενείς παράγοντες (το διεθνές κεφάλαιο πχ);;;

      Το θέμα δεν είναι να ανεξαρτητοποιηθούν τα έθνη. Αν αυτό που θα προκύψει είναι ουσιαστικά ένα προτεκτοράτο της διεθνούς αυτοκρατορίας (είτε αυτή είναι η σιωνιστική ή οποιαδήποτε άλλη) τότε για ποιά ανεξαρτητοποίηση μιλάμε; Το θέμα δεν είναι ανεξαρτητοποιημένοι τοπικισμοί, αλλά έθνη μέσα σε βιώσιμα και ΑΥΤΟΝΟΜΑ κράτη.

      Delete
    2. Όταν ένα κράτος όπως η Ιταλία καταστρέφει τον λαό της ή τις επι μέρους εθνότητες, η ύψιστη προτεραιότητα είναι να επιβιώσουν ο λαός ή οι επί μέρους εθνότητες, αδιαφορώντας τελείως για το υπό διάσπαση κράτος.

      Η κινδυνολογία περί προτεκτοράτων του σιωνισμού είναι απαράδεκτη. Η Τσεχία και η Σλοβακία διαχωρίστηκαν διότι δεν ήθελαν να ζούν μαζί. Όπως και το Κόσοβο από την Γιουγκοσλαβία. Η προσπάθεια των Βορείων Ιταλών(κυρίως οι Λομβαρδοί ως γερμανικό φύλο) να αποσχισθούν από τους Νοτίους ανάγεται στο μακρινό παρελθόν. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους, θέλουν να αποσχισθούν και θα αποσχισθούν με την πρώτη ευκαιρία.
      Η απόσχιση μπορεί να παραμείνει και σε επίπεδο ομοσπονδίας και να μην φθάσει στο σημείο πλήρους ανεξαρτησίας.

      Ιφικράτης

      Delete
    3. Από όλα αυτά που λες καταλαβαίνω ότι το μόνο μέλημά σου είναι η ένοπλη στάση. Δεν πειράζει αν το αποτέλεσμα της ένοπλης στάσης δεν είναι βιώσιμο. Οι στασιαστές θα τρώνε τις πέτρες και τις μολότοφ τους. Ή, το πιθανότερο, θα εξαρτώνται από τον 'διεθνή παράγοντα' για να τους θρέψει. Θα φύγουμε από τον κρατικό αγά, για να πάμε στον διακρατικό αγά.

      Delete
  4. Το σχόλιο μου (6:38) δεν ήταν ειρωνικό. Πάντως, η απόκριση σου μου λέει ότι στηρίζεις εθνικά-αυτονομιστικά κινήματα μόνο σε κράτη που δεν απαρτίζονται από ενιαίοι έθνη. Κοίταξε να δεις, κάποιος εύκολα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα είναι ενωμένο κράτος εδώ και λίγες δεκαετίες και ότι οι βόρειοι Έλληνες δεν είναι εθνολογικώς όμοιοι με τους νότιους Έλληνες. Η Ελλάδα, λοιπόν, δεν δικαιούται να έχει δικά της εθνικά-αυτονομιστικά κινήματα;

    ReplyDelete
  5. Η απόσχιση λειτουργεί σε διαφορετικά επίπεδα, σε υπερ-κρατικό ή υπο-κρατικό επίπεδο. Αυτή την στιγμή το ενιαίο κράτος που αυτοαποκαλείται Ελλάς θέλει να ενσωματώσει το Έθνος που λέγεται Ελλάς στην Ε.Ε.

    Η ενσωμάτωση-αφομοίωση του Έθνους στην ΕΕ θα οδηγήσει στον αφανισμό της Ελλάδος. Αφού το κεντρικό κράτος δεν θέλει να αυτονομηθεί από την ΕΕ, κάποιες περιοχές της Ελλάδος πιθανόν να καταφέρουν να αυτονομηθούν από την ΕΕ.

    Αφού διαχωρίσουμε τον όρο κράτος από τον όρο έθνος, μπορούμε να θεωρήσουμε μία απόσχιση ενός μέρους του Ελληνικού Έθνους από την ΕΕ ως αυτονομιστική ενέργεια με ωφέλιμη προοπτική μέχρι να αποσχιστεί και το υπόλοιπο μέρους του Έθνους.

    Σήμερα το κράτος που αυτοαποκαλείται Ελλάς υφίσταται τύποις. Δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες, τις έχει εκχωρήσει στα υπερεθνικά όργανα της ΕΕ. Επομένως αν το ζήτημα είναι αν πρέπει να αποσχιστεί όλο το Έθνος, η απάντηση είναι ναι. Αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε τί θα γίνει αν ένα κομμάτι δεν θέλει ή δεν μπορεί να αποσχιστεί από την ΕΕ, ενώ ένα άλλο κομμάτι θέλει και μπορεί να αποσχιστεί από την ΕΕ.

    Στην εποχή των υπερεθνικών κρατικών μορφωμάτων sui generis όπως η ΕΕ δεν ισχύουν οι κλασσικοί όροι έθνους-κράτους. Έχει επικρατήσει η περιφερειακή διοικητική αντίληψη, εξ ού και η "Ευρώπη των Περιφερειών".

    Όπως ακριβώς επί δικτατορίας Φράνκο στην Ισπανία η αντιπολίτευση δεν είχε την δυνατότητα να ανατρέψει το καθεστώς, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει ζώνες ελευθερίας μέσα στην Ισπανία, δηλαδή πόλεις και περιοχές όπου ο Φράνκο δεν μπορούσε να επιβάλλει την πολιτική του, έτσι πιθανόν να γίνει και στα τύποις έθνη-κράτη της Ευρώπης. Να αποσχίζονται κομμάτια και όχι το όλον.

    Ιφικράτης






    ReplyDelete
    Replies
    1. Άρα δεν έχεις πρόβλημα με το διαμελισμό της Ελλάδας, υπό τον όρο οι αποσχισμένες Ελληνικές περιοχές να μην ενσωματωθούν σε υπερεθνικά κράτη. Πως είσαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα συμβεί; Εγώ θα έλεγα ότι είναι πολύ πιθανόν εφόσον τα περισσότερα αυτονομιστικά κινήματα δεν διοικούνται από εθνοφυλετιστές αλλά από συμφεροντολόγους. Κατ' επέκταση, μια διαμελισμένη Ελλάδα, δεν θα ήταν το καλύτερο δώρο στους Τούρκους;

      Delete
  6. Το "ελληνικό" κράτος ήδη έχει ενσωματωθεί στην ΕΕ. Όποιος λέει ότι δεν πρέπει να αποσχιστούμε από την ΕΕ διότι κινδυνεύουμε να ενσωματωθούμε στην Τουρκία εκφράζει ευρωπαϊκές απόψεις, οι οποίες δεν έχουν καμμία σχέση με τα ελληνικά συμφέροντα.

    Το ζήτημα είναι ότι η ενσωμάτωση-αφομοίωση της Ελλάδος ήδη υφίσταται. Η κινδυνολογία για το τί θα γίνει μετά την απόσχιση μοιάζει με το επιχείρημα των ευρωπαιστών, "αν βγείτε από το ευρώ δεν θα έχετε γάλα για τα παιδιά σας".

    Είναι η θέση Άρδην-Καραμπελιά: "μην βγούμε από την ΕΕ διότι θα μας κατασπαράξει η Τουρκία". Ωραίο παραμύθι για ευρωγιουσουφάκια.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Όποιος λέει ότι δεν πρέπει να αποσχιστούμε από την ΕΕ διότι κινδυνεύουμε να ενσωματωθούμε στην Τουρκία εκφράζει ευρωπαϊκές απόψεις...".

      Δεν είπα τέτοιο πράγμα. Απλώς αμφισβητώ εάν θα υπάρξει πραγματική ανεξαρτησία εν συνέχεια, δίνοντας τα ηνία στους ηγέτες των αυτονομιστικών κινημάτων, οι οποίοι δεν είναι εθνοφυλετιστές (άρα δεν πρέπει να τους εμπιστευόμαστε). Θεωρώ ότι όλο το Έθνος πρέπει να αποσχιστεί, όχι κομμάτι κομμάτι. Αν γίνεται κομμάτι κομμάτι, σοβαρά προβλήματα θα προκύψουν όσον αφορά την εδαφική μας ακεραιότητα.

      Delete
  7. FREE GREEK PONTOS!!!!!!!!!
    we will be back......

    ReplyDelete