Saturday, January 26, 2019

Κύριος υπαίτιος για την συμφωνία των Πρεσπών είναι η ΕΕ



Λαμβάνοντας υπ' όψιν την πληθώρα των σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα περί προδότη Τσίπρα, κλπ, για την συμφωνία των Πρεσπών, από διαφορετικές μερίδες της κοινωνίας, διαφεύγει της προσοχής αρκετών ότι το βασικό κίνητρο του Τσίπρα δεν είναι εθνικό, αλλά ευρωπαϊκό και δυτικό.

Η λογική του είναι "να βάλουμε τα Σκόπια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, για να αποφύγουμε προβλήματα με τους γείτονες". 

Για όσους θυμούνται ή για όσους διαβάζουν ιστορία, αυτό ήταν και το βασικό αφήγημα της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, όταν ήταν υπουργός εξωτερικών επί Κώστα Καραμανλή. Προκειμένου "να εξημερωθεί το θηρίο".

Αυτή η θέση-αφήγημα δεν είναι ελληνικής προελεύσεως. Είναι η βασική θέση που εκπορεύεται από τα επιτελεία της ΕΕ, και προτάσσεται ως μαγική λύση για όλες τις πολιτικές διενέξεις στα Βαλκάνια.

Τα ίδια ακριβώς λένε και οι ευρωπαϊστές πολιτικοί στην Σερβία, στα Σκόπια, στην Βουλγαρία, στο Μαυροβούνιο, στην Αλβανία. Το να "ενταχθούμε όλοι στην ΕΕ, ώστε να μην αναφύονται ζητήματα εθνικών διεκδικήσεων".

Επομένως οι παραπονούμενοι που κατέβηκαν στις διαδηλώσεις, πριν εκσφενδονίσουν τον λίθο του ψευτοπατριωτικού αναθέματος, ίσως είναι καλύτερα να μελετούν εις βάθος την διεθνή πολιτική, και να μην εκστομίζουν ανοησίες.

Προφανώς η συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική. Αλλά ο Τσίπρας δεν έχει εθνικές ευαισθησίες για να τις προδώσει. Είναι πρώτα και πάνω απ' όλα ευρωπαϊστής. Ο Τσίπρας κάνει ό,τι και η Μπακογιάννη, ό,τι και οι άλλοι ευρωπαϊστές ηγέτες. Θάβει το Έθνος προς όφελος της ΕΕ.

Οι ψευτοπατριώτες και οι διάφοροι αφελείς που παραπονούνται, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να έρθουν σε επαφή με την αντικειμενική πραγματικότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο σημαντικότερος υπαίτιος για την συμφωνία των Πρεσπών. Το ότι η χώρα μας είναι υπόδουλη στο ομοσπονδιακό έκτρωμα των Βρυξελλών και άρα απαγορεύεται να ασκεί ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, μάλλον δεν πολυενδιαφέρει τους ψευτοπατριώτες.

Αν όντως είναι πατριώτες και όχι ψευτοπατριώτες, ας το αποδείξουν στοχοποιώντας με το μίσος τους πρώτα την ΕΕ, και μετά τον κατοχικό πρωθυπουργό.

Αν τους ενδιαφέρει τόσο πολύ η σωτηρία της Μακεδονίας, θα πρέπει να τους ενδιαφέρει η σωτηρία της Ελλάδος από τα αρπαχτικά νύχια της ΕΕ. Ο κατοχικός πρωθυπουργός τις οδηγίες της ΕΕ εκτελεί, όχι μόνον στο οικονομικό, αλλά και στο διπλωματικό πεδίο. Αυτό συνέφερε την ΕΕ, αυτό έπραξε ο μειοδότης.

7 comments:

  1. Αυτή ήταν η προσβολή. Μια χώρα φαινομενικά ισχυρότερη να αναγκάζεται να διαγράψει ό,τι διεκδικήσεις μπορεί να έχει στο βορρά καθ'υπόδειξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

    ReplyDelete
  2. Έχουμε ΜΑΥΡΙΣΜΑ και για τους δυο τους Ιφικράτη και πολύ καλά κάνεις και μας το θυμίζεις. Στις ευρωεκλογές που έρχονται από τους 750 ευρωβουλευτές πολύ περισσότεροι από 300! ! ! θα είναι όσοι θα εκλεγούν από κόμματα πατριωτικά, εθνικιστικά, ευρωσκεπτικιστικά, αντιμεταναστευτικά.

    Οι ευρωπαιστές, οι ΨΕΥΤΟευρωπαιστές δηλαδή θα πάθουν τρομακτική ήττα και ειδικά η ομάδα των σοσιαλιστών, των πράσινων και των αριστερών-κομμουνιστών.Ζήτημα αν θα έχουν διψήφια ποσοστά οι ευρωομάδες τους. Και οι ψευτοδεξιούληδες θα έχουν μεγάλη εκλογική φθορά.
    Έτσι μια ΝΕΑ ευρώπη, μια ΝΕΑ ε.ε. θα γεννηθεί.
    Εννοείται ο συριζα στις ευρωεκλογές θα είναι σε μονοψήφια ποσοστά.

    Το ίδιο ακριβώς θα πάθει και ο συριζα και στις εδώ βουλευτικές εκλογές.Στο 11% με 12% το πολύ τον κόβω.Στην βόρεια Ελλάδα ο συριζα είναι σε χαμηλά μονοψήφια ποσοστά και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει αλλά θα επιδεινωθεί.

    Ήθελε ο τσίπρας ότι δεν κατάφερε η αριστερά-κομμουνισμός στον εμφύλιο[να δώσει Μακεδονία και Θράκη στην κομμουνιστική χούντα της γιουγκοσλαβίας και βουλγαρίας] τώρα να τους δώσει το όνομα της Μακεδονίας.
    Ε καλά θα πάθει.

    ReplyDelete
  3. δεν ειναι δικαιολογια για τον αλβανοεβραιο τσιπρα η ΕΕ. ευθυνη ΑΚΕΡΑΙΑ φερεουν ΟΛΟΙ οι χαραμοφαηδες του κοινοβουλιου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κυρία ευθύνη φέρει ο ελληνικός λαός που δεν απαιτεί από τους "αντιπροσώπους" να λογοδοτήσουν σε λαϊκά δικαστήρια. Βλέπεις αναταραχές στους δρόμους μετά από την κύρωση της συμφωνίας; Ο ίδιος ο λαός ξέγραψε την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

      Delete
  4. {...Ο ίδιος ο λαός ξέγραψε την ελληνικότητα της Μακεδονίας....}
    Ο λαός είναι αυτός που ζήτημα αν θα δώσει 10% με 11% στο συριζα στις εκλογές που έρχονται και έτσι συμφωνία από κόμμα που εκφράζει μια μικρή μειοψηφία των Ελλήνων δεν θα σταθεί πουθενά και ποτέ.

    Τα καλύτερα έρχονται σε λίγο. Ας μην βιαζόμαστε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Που είναι η αναταραχή στην Ελλάδα μετά από την επικύρωση; Αυτό για εμένα τουλάχιστον είναι ένδειξη αδιαφορίας. Χέστηκε ο ελληνικός λαός για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ή δεν τη θεωρεί ως κάτι για την οποία πρέπει να χυθεί αίμα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή αξιολόγηση των εθνικών φρονημάτων του σημερινού ελληνικού λαού. Φταίνε οι προδότες και οι ανίκανοι μέχρι ενός σημείου.

      Delete
    2. προφανώς AnonymousJanuary 28, 2019 at 10:42 PM
      ξέχασες τι έγινε στο Πισοδέρι Φλώρινας τον Ιούνιο που μας πέρασε. Είχαμε δεκάδες σοβαρούς τραυματίες, πολλά ανοιγμένα κεφάλια. Είχαμε έναν που ήταν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ και αν θυμάσαι τα μμε διακινούσαν στην αρχή ότι ήταν νεκρός!

      Σου έβαλα μόνο ένα περιστατικό όπου χύθηκε αίμα. Έγιναν πολλά περιστατικά, πολλές πορείες, υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί. Επειδή ήμουν σχεδόν σε όλες έχω ιδία άποψη.

      Είναι ΠΡΙΝ την επικύρωση θα μου πεις όλα αυτά.
      Και μετά έγιναν αλλά πρέπει να στα πούμε εμείς οι παρόντες. Στην Κατερίνη δεν έμαθες τι έγινε; Στη Δράμα;

      Λαός και μέρος του λαού είσαι και εσύ σωστά; Ε τότε κάνε κάτι και εσύ. Εγώ έκανα, κάνω και θα συνεχίσω να κάνω.

      ΕΝΑΣ να τρέξει να σώσει την Μακεδονία και η Μακεδονία θα σωθεί. Γίνε ΕΣΥ αυτός ο ένας.

      Delete