Wednesday, April 11, 2018

Εάν δεν μεταφερθεί ο πόλεμος στο έδαφος του εχθρού, θα ηττηθεί ο Άσσαντ



Οι εγκληματικές ενέργειες του Τραμπ εις βάρος της Συρίας εκτός του ότι δημιουργούν τον κίνδυνο για μία παγκόσμια ανάφλεξη, δικαιολογούν κάθε είδους false flag operation εις βάρος των ΗΠΑ.

Όλοι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι ΗΠΑ διαρκώς κατασκευάζουν προσχήματα για να ξεκινούν πολέμους.

Το μόνο που θα καταφέρει ο Τραμπ θα είναι να αναθαρρήσουν οι βαχαμπιστές στην Συρία, και σύντομα θα το πληρώσει η Αμερικανική κοινωνία με επίθεση στο έδαφός της.

Όταν συμβεί η τρομοκρατική ενέργεια σε αμερικανικό έδαφος, ο Τραμπ θα εξοργιστεί, θα απειλήσει, αλλά ουδείς θα του συμπαρασταθεί. Θα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για οιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια διαπράξουν οι βαχαμπιστές επί αμερικανικού εδάφους.

Εδώ να υπογραμμίσουμε και το σοβαρό έλλειμμα της Συριακής κυβερνήσεως σε θέματα μαύρης και φαιάς προπαγάνδας. Προκειμένου να αποπυροδοτήσει πιθανές διεθνείς αντιδράσεις εναντίον της, θα έπρεπε αφ' ενός να κατηγορεί διαρκώς τις ΗΠΑ για χρήση χημικών όπλων εις βάρος του Συριακού λαού(ασχέτως αν είναι αλήθεια), αφ' ετέρου να σκηνοθετεί ψεύτικα επεισόδια χρήσεως χημικών όπλων τα οποία να αποδίδει στους βαχαμπιστές με την προσχεδιασμένη χρήση βίντεο.

Αν αυτές οι ενέργειες γινόντουσαν προληπτικώς, δεν είναι σίγουρο ότι θα εμπόδιζαν μία επίθεση των ΗΠΑ εις βάρος της Συρίας, αλλά θα αντέστρεφαν τους όρους του παιχνιδιού. Θα έδειχναν στους άλλους λαούς ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν το μονοπώλιο στην κατασκευή προσχημάτων και ψεύτικων ειδήσεων.

Η Συρία μαζί με το Ιράν, την Ρωσσία, και την Κίνα, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μία διεθνή εκστρατεία κατά των ΗΠΑ με έκκληση για regime change, για no-fly zones πάνω από περιοχές των ΗΠΑ, για παγκόσμιο διπλωματικό και εμπορικό των ΗΠΑ, με κατηγορίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ρατσισμό, γενοκτονία, κλπ, ασχέτως αν αυτές οι κατηγορίες αληθεύουν. Το πολιτικό περιβάλλον στις ΗΠΑ είναι ευεπίφορο σε τέτοιες κατηγορίες.

Θα βρεθούν αρκετά κινήματα μέσα στις ΗΠΑ που θα τις υιοθετήσουν, θα τις αναπαράγουν, θα τις υπερασπιστούν, θα τις ενσαρκώσουν, και θα διαμαρτύρωνται κατά της ομοσπονδιακής κεντρικής κυβερνήσεως δημιουργώντας νέα προϊόντα της βιομηχανίας αυτοθυματοποιήσεως που ανθεί στην Βόρειο Αμερική.

Το στρατηγικό λάθος της κυβερνήσεως Άσσαντ είναι ότι δεν έχει μεταφέρει τον πόλεμο στο έδαφος του εχθρού, αμύνεται, αμύνεται, διαρκώς αμύνεται. Τραγικό λάθος.

No comments:

Post a Comment