Saturday, September 9, 2017

Το Αρχαίο Μεγαλείο και η σημερινή γεωπολιτική ασημαντότης του ρωμέικου ψευδοκράτους



Όταν εκδηλώνουμε την βούλησή μας να ομοιάσουμε στους Αρχαίους Έλληνες ή δηλώνουμε ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, σημαίνει ότι η συνειδησιακή μας ταυτότης ανάγεται στο απώτατο παρελθόν.

Όσοι εξ ημών εξωτερικεύουμε τέτοιες αντιλήψεις, θα πρέπει να έχουμε στον νού μας ότι και η γεωπολιτική μας αντίληψη πρέπει να ομοιάζει με των Αρχαίων Ελλήνων. Ήτοι, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ένα μεγάλο Μεσογειακό κράτος που θα εκτείνεται από τον Εύξεινο Πόντο μέχρι τις Ηράκλειες Στήλες.

Δυστυχώς κάποιοι ομόθρησκοι κάνουν τον εξής ατυχή συνδυασμό: Ασπάζονται την Ελληνική Θρησκεία και το Αρχαίο Έθος, αλλά ταυτίζουν την πολιτισμική τους αντίληψη με τα σημερινά γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδος και συνεπώς αποτυπώνουν στο μυαλό τους μία μικρή Ελλάδα στην νοτιοανατολική άκρη της Ευρώπης, υποταγμένη στο Ευρωπαϊκό ομοσπονδιακό μόρφωμα.

Ουδέποτε οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν τέτοια γεωπολιτική αντίληψη. Ο συνδυασμός αρχαίου κλέους και δυτικής Ευρώπης, δημιουργήθηκε στα νεώτερα χρόνια, κυρίως μετά την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν αντανακλά τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδος.

Αν όντως πρεσβεύουμε το Αρχαίο Έθος, είναι αδιανόητο στο πεδίο της πολιτικής, της στρατηγικής, και της γεωπολιτικής, να αποδεχόμαστε την θέση του πτωχού συγγενούς της Ευρώπης.

Το πολιτισμικό μεγαλείο της Ελλάδος πρέπει να συνδυαστεί με την γεωπολιτική της αξία. Ο κάτωθι δεύτερος χάρτης, έχοντας αποτυπωθεί στην συλλογική μνήμη πολλών Ελλήνων, αποτελεί παρέκκλιση, παραφωνία, γνωστική ασυμφωνία, σε σχέση με το Αρχαίο Έθος. Διότι αποσυνδέει τα πολιτισμικά σύνορα του Ελληνισμού από τα γεωπολιτικά του σύνορα.

Μόνον ο πρώτος χάρτης, συμφωνεί με την Ελληνική γεωπολιτισμική αντίληψη των Προγόνων μας.

Όταν μιλάμε για το πολιτισμικό μεγαλείο των Αρχαίων Προγόνων, είναι αδιανόητο να το συνδυάζουμε με την γεωπολιτική ασημαντότητα του σημερινού ρωμέικου ψευδοκράτους, ή ακόμη χειρότερα με το ομοσπονδιακό βαρβαρικό μόρφωμα του γαλλο-γερμανικού άξονος.







21 comments:

  1. Εγώ πάω ένα βήμα παραπέρα και λέγω ότι όλος ο πλανήτης ανήκει στον Ελληνισμό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε πρόλαβε ο Κιτσίκης.

      Delete
    2. Ο Κιτσίκης έχει μια υπερβατική αντίληψη περί Ελληνισμού (ο Ελληνισμός του υπερβαίνει χώρο και χρόνο), συνεπώς είναι μη-φυλετιστική. Μια μεγάλη Ελλάδα προϋποθέτει ένα συνεχώς διευρυνόμενο ζωτικό χώρο για την ελληνική αποίκιση. Φυλετική ηγεμονία και πολιτισμική ηγεμονία είναι διασυνδεδεμένα πράγματα. Η φυλή, το γένος, είναι ο φορέας του πολιτισμού. Ένας πολυπολικός κόσμος συμφέρει οντότητες που δεν διαθέτουν ισχύ. Μόλις αποκτήσουμε ισχύ, θα πρέπει να επιδιώξουμε την ηγεμονία μας.

      Delete
  2. Ο Κικιτσης έχει βάλει μετριασμό σχολίων και δεν μπορώ να τον τρολάρω πια...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο Κιτσίκης είναι ένας αιρετικός Ρωμηός, εντούτοις είναι ακραίος Ρωμηός.

      Delete
    2. Ο Κιτσίκης είναι ένας ακρο-κεντρώος αναρχοκομμουνιστοεθνικιστής!

      Delete
    3. ο φωτακος βλεπει βιδεο στο yt και μετα λέει οτι ειδε στο βλογ του κικιτση και μετα ο κκιτσκιης τον αποκαλει Ελληνα του ψαχνει σε βαθος....
      πολυ βαθος τα viral βιδεακια στο yt με πολιτικο περιεχομενο...τι λες τωρα μεγαλε

      Delete
    4. Ο "Φωτάκος" είναι αυτός που παλαιότερα έγραφε με το ψευδώνυμο "Έλλην Κωνσταντινουπολίτης";

      Delete
    5. Ναι αυτός είναι.

      Delete
    6. Ναι ο φωτακος και ο κικιτσης θα αναστησουν την οθωμανοελληνορωμαιολατινορθσσοενδιαμεση σουπερ αυτοκρατορια

      Delete
  3. μακαρι να ειχαμε το παθος των εξισλαμισμενων γενιτσαρων
    FREE GREEK PONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ριζουντα KARADENIZ

    https://www.youtube.com/watch?v=TZmAAXI5NKQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι αρχαίοι είναι σκόνη και ο πολιτισμός τους ερείπια

      Delete
    2. Θα τους αναστήσει ο Καθηγητής Δημήτρης Κιτζίκης !

      Delete
    3. Χρυσό σούρουπο μήπως και δει ο τόπος προκοπή και ανάπτυξη με μπροστάρη τον αρχηγό γνήσιο τέκνο των αρχαίων θεών και πρότυπο απολλωνειου κάλλους και ηρακλειας δυναμης

      Delete
    4. Εῦγε Γιάννη! Σὲ ἀποδέχομαι.

      Delete
    5. Τρανών προγόνων σταγονιδια μόσχου κόκκινιστου παιδιά γόβες φόρεσαμε στυλατες και στην πλατουλα μας φτερά εμπρός πίσω μπρος έσκυψε ο λιακος και από πίσω ο αρχηγός εμπρός πίσω μπρος μας οδηγεί του φοιβου μας το μαύρο φως

      Delete
    6. Γιάννης ΑποστολόπουλοςSeptember 20, 2017 at 2:49 AM

      Η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των ταξί δεν είναι βασισμένη στο κριτήριο της εντιμότητας η ανεντιμότητας των Ελλήνων ταξιτζήδων- εάν και σε μεγάλο βαθμό η ανεντιμότητα είναι αλήθεια. Τα κίνητρα της κυβέρνησης είναι η είσοδος στο επάγγελμα πάσης φύσης εταιριών του εσωτερικού ή του εξωτερικού να εισέλθουν χωρίς τον παραμικρό περιορισμό ως προς τον αριθμό των αδειών που θα μπορούν να έχουν στην κατοχή τους, η τιμή της άδειας ταξί στην πρωτεύουσα να «κατρακυλήσει» προς το μηδέν, αδιαφορώντας εάν χιλιάδες οικογένειες που έβαλαν υποθήκες σπίτια και άλλα περιουσιακά στοιχεία, μόνο και μόνο για να αγοράσουν πολύ ακριβά, μία ή δύο θέσεις εργασίας, σπρώχνονται τώρα στην απόγνωση. Η πολιτική είναι βασισμένη στην υπηρεσία ικανοποίησης της ακόρεστης δίψας του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου να κατασπαράξει τη μικρή και πολύ μικρή ιδιοκτησία. Εάν αυτή η άποψη είναι σωστή, Κ. Δημήτρη, ο φίλος ο Γιάννης πιο πάνω έχει στην πράξη δίκιο και όχι θεωρητικά. Φιλικά, Γιάννης Αποστολόπουλος.

      Delete
    7. φαπα στον κιτκικιτη

      Delete
    8. εγω ήμουν ο Γιάννης αλλα ο τρολλολαγνος τσικητζης παλι τσιμπησε

      Delete
    9. ενα τρολλαρισμα την ημερα τον γιατρο τον κανει περα
      τρολλαρετε γιατι χανομαστε

      Delete
  4. Η Καταλονία δείχνει το δρόμο.

    ReplyDelete